Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

bu markalari yediyseniz gg


Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
BabacumMostors said:

Ardeth said:

BabacumMostors said:

geçtiğimiz ay risk mühendisliğinden bir arkadaş bir et kombinesinin risk değerlendirmesi için ziyaret etti

o günden beri pastırma haricinde şarküteri ürünü tüketmiyor

ben de elimden geldiğince yememeye çalışıyorum


büyük jambonlarda iyi diyolardı ama onlar da mı kötü :/


her türlü makineden geçen şarküteri için geçerli

bir dek pastırmada olmuyor o da zaten kurutulmuş et ile aynı teknikle üretildiği için katkı maddesi katma şansları yok


-_-
Mesaj tarihi:
Mal said:

sucuk yapmak zor değil aslında evde yapılır.

pff tamda şimdi salamlı menemen yapcaktım


aslında normal et alıp hayvan gibi baharatla (sucuk baharı da olabilir) yağ ile falan marine ettiğinizde tadı sucuğa benziyor gerçekten hehe. çoğu zaman et kısmında çok bir iş yok asıl tadı veren baharat üstelik bence normal etle daha güzel oluyor :p
Mesaj tarihi:
bi ara silah alım yaşını bile düşürmeye çalışan meclisten her şey beklenir. kısacası parası olan şirket meclisi satın alabilir bu ülkede, amerikada olduğu gibi. ama amerikada verilen vaatler seçim kampanyasını destekleme gibi şeyler (en azından), burda muhtemelen verilen vaatler ihaleler, ortaklıklar, cebe giren paralar falan filan.
Mesaj tarihi:
forgiver said:

eheh karışık pizza yiyenler de
üstüne soda içsin

Pizzada kullanılan et ve et ürünleri olabilecek en ucuz salam sucuktan zaten, gerçi en pahalıları olsa bile farketmiyor salam-sucuğun her hali etimsi+soya hamurundan geliyor lol
Mesaj tarihi:
Mal said:

sucuk yapmak zor değil aslında evde yapılır.

pff tamda şimdi salamlı menemen yapcaktım

Bizde makinası var kıyma makinası mantığında bi alet ucuna bağırsak takıyorsun ilerledikçe kesip kesip düğüm atıyorsun sağlıklı tertemiz kıyma ve baharatlardan ohş
Peder uzun yıllar önce İngiltere'den getirmiş, yapardık eskiden sonra üşendi bizimkiler sanırım
Mesaj tarihi:
Ardeth said:

Mal said:

sucuk yapmak zor değil aslında evde yapılır.

pff tamda şimdi salamlı menemen yapcaktım


aslında normal et alıp hayvan gibi baharatla (sucuk baharı da olabilir) yağ ile falan marine ettiğinizde tadı sucuğa benziyor gerçekten hehe. çoğu zaman et kısmında çok bir iş yok asıl tadı veren baharat üstelik bence normal etle daha güzel oluyor :p


bişeyi yokki çok kolay. kıyma yağ sarımsak bahaat felan karışımı hazırlıyosun. nette tarifi var. kasaba gidip bağırsaklara doldurtıyosun. bağırsaksız yapanda varmış. sonra kurutuyosun heralde güneşte.

geçen biri 2 dilim verdi evde yaptık diye. sucuğun tafını unutmuşum. bebeykem yediğim cumhuriyet sucuğu gibiydi.


makinasıda varmış. organik sucuk işine mi girsek.
Mesaj tarihi:
küçüklüğümden beri salam,sosise bayılırdım, 5-6 yıldır alıp yemiyorum. Ne zaman ki bu %30 piliç %70 dana eti diye karışık üretime geçtiler o günden beri soğudum.. Şimdi zaten hepsi leş

şahin sucuk yiyiniz, aslında evde yapacan anam babam kara sucuk, ama kurutması sıkıntı
Mesaj tarihi:
"Tatar Ramazan" said:

Kurutmak için çamaşır ipine asacan, ha karga kaparsa o da onun kısmetidir lol


güneşte değil , karanlık ve rutubetsiz,nemsiz bi yerde kendini çeke çeke kurutacaksın, tabi baharatları ve tuzun da yardımıyla o et adeta yarı pişmiş kıvamda oluyor.

sucuğun hası taş gibi olanıdır, şimdikiler gibi keserken parçalanan değil.
Mesaj tarihi:
Her şeyde Pınar yiyorum. Sebebiyse küçüklüğümde hep onun reklamları sütleri vardı en çok sevdiğim süt de oydu.

Yani ilerde Pınar ürünlerinde X tespit edildi denirse ilk ben giderim.
Mesaj tarihi:
salam, sosis direktoman hikaye şeyler; ama sucuksuz olmaz. onu da tanıdığın bildiğin bir kasaba yaptıracaksın, zaten hazır markalardan sucuk yemezsiniz bir daha.
Mesaj tarihi:
NeoStyle said:

"Tatar Ramazan" said:

Kurutmak için çamaşır ipine asacan, ha karga kaparsa o da onun kısmetidir lol


güneşte değil , karanlık ve rutubetsiz,nemsiz bi yerde kendini çeke çeke kurutacaksın, tabi baharatları ve tuzun da yardımıyla o et adeta yarı pişmiş kıvamda oluyor.

sucuğun hası taş gibi olanıdır, şimdikiler gibi keserken parçalanan değil.

Valla hocam öyle mahzen yoktu, ondan güneşe karşı çamaşır ipi anca:D
Mesaj tarihi:
Mal said:

Ardeth said:

Mal said:

sucuk yapmak zor değil aslında evde yapılır.

pff tamda şimdi salamlı menemen yapcaktım


aslında normal et alıp hayvan gibi baharatla (sucuk baharı da olabilir) yağ ile falan marine ettiğinizde tadı sucuğa benziyor gerçekten hehe. çoğu zaman et kısmında çok bir iş yok asıl tadı veren baharat üstelik bence normal etle daha güzel oluyor :p


bişeyi yokki çok kolay. kıyma yağ sarımsak bahaat felan karışımı hazırlıyosun. nette tarifi var. kasaba gidip bağırsaklara doldurtıyosun. bağırsaksız yapanda varmış. sonra kurutuyosun heralde güneşte.

geçen biri 2 dilim verdi evde yaptık diye. sucuğun tafını unutmuşum. bebeykem yediğim cumhuriyet sucuğu gibiydi.


makinasıda varmış. organik sucuk işine mi girsek.


ben kurutma bağırsağa sokma vs işlerini baypas etmek için dedim bunu :p burda sadece uygun bir kaba eti ve malzemeleri koyup 1 gün bekletiyorsun dolapta
×
×
  • Yeni Oluştur...