Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Nisan 13, 2012 Konuyu açan Genel Yönetici Mesaj tarihi: Nisan 13, 2012 LuNiZ said: anladim abi, valla ben 2-3 tabden fazla kullanmiyorum memory allocation acisindan browser tablerinin butunune kil oldugumdan cok net de anlayamiyorum nasil isine cok yaradigini :) Şu dediğim 18 tablı setup (22 şu anda) an itibariyle 295MB yer kaplıyor tek bir process olarak. CPU %0-1 arası gidiyor, bazen %2 oluyor. İçerde GDocs gibi şeyler filan da var açık. LuNiZ said: doruk evet abi sanirim ayni seyden bahsediyor bende gormustum ff de o ozelligi.. bide abiler, su var bakin yeni cikti taze.. cok seviyorsaniz bu ozelligi bir level daha ilginc bir deneyim var burda.. https://chrome.google.com/webstore/detail/libokbfffpaopdjmeofdfpmlanaenaje Aynı şey değil işte abi, Chrome'a geçme çabalarımda bu eklentiyi denemiştim, yeni bir şey değil bu. İkisini de kullanmayana aynı gibi görünse de kullanınca kullanımlarının tamamen farklı olduğunu anlıyorusun. Dinamikleri, davranış şekilleri, kullanırken girdiğin mindsetler, tamamen farklı. Benim gibi 40-50 tablara kadar (zorunlu olarak bazen, sosyal bilimlerde oluyor) çıkan insan anlayabilir bir zaten =) Tab Stacking'in vidyosunu bir daha veriyorum, bu sefer bakın =) http://www.youtube.com/watch?v=cbGDQdpUbz0 Orada göstermediği büyük bir kolaylığı daha var. Tabları stack'a sokmadan, stackı sürükleyerek hemencecik, fareye tek bir uzun tıklamayla bir sürü tabı staklayabiliyorsun. Yani stack'ı tabların üzerine sürükleyebiliyorsun tabları stacka sokmak için.
LuNiZ Mesaj tarihi: Nisan 13, 2012 Mesaj tarihi: Nisan 13, 2012 demin baktim abi videona, yazmadan once.. tamam aynisi degilde isini gormuyormu diye sormustum, gormuyormus.. :)
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Nisan 13, 2012 Konuyu açan Genel Yönetici Mesaj tarihi: Nisan 13, 2012 Zorda kalırsan görür, görmez değil ama tamamen farklı bir şey. Daha kullanışsız geliyor bana. Oraya koyunca tabı gidiyor tablar, Opera'da hep gözünün önündeler, bir yere gitmiyorlar yani. En basidinden bu fark var. Ya, developer var bunu okuyan bir sürü burada. Yapsanıza bunun Chrome eklentisini. Bir sürü kişinin duasını alırsınız.
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Nisan 13, 2012 Konuyu açan Genel Yönetici Mesaj tarihi: Nisan 13, 2012 Hız olayın anlamıyorum bir de ben. Hepsi aynı hızda geliyor bana?
LuNiZ Mesaj tarihi: Nisan 13, 2012 Mesaj tarihi: Nisan 13, 2012 bak 11.62 ye bakiyorum su anda, yemeksepeti'ndeki sacmalik duzeltilmis.. ama mesela linkedin de girdigimde, yukarida ozet mesajlarin oldugu bir yer var.. fotolu bir alan orasi boyle sigmiyor gibi altta bi koca alan bosluk var.. hurriyet de haberlerin detayina girdigimde ilk paragraftan sonra kocaman bir bosluk var.. fotolarini koyuorum hatta bak varsa bi cozum soyle bana kullanayim opera, seviyorum nihayetinde ama bunlar beni ayar ediyor ; chrome hurriyet --- opera hurriyet --- chrome linkedin --- opera linkedin durum budur; yil 2012 hala render da sacmalamalar gorunce allerji geliyor bana yani :D demek istedigim o.. varsa cozumu bi yardimci olun ltfen.. hiz konusunda farkediyosun bazi yerlerde de, daha cok windows da hissediliyor o linux da farketmiyorum bende hiz farkini..
Sypro Mesaj tarihi: Nisan 13, 2012 Mesaj tarihi: Nisan 13, 2012 @GERGE, opera'nın normal ayarları sayfa yüklendikten sonra göstermeye göre ayarlı ya, o yüzden millet yavaş sanıyor. önüne boş sayfa çıkartmaktan ve parça parça yüklemektense bitmiş halini çıkarttığı için o, aldanmayın. über süper hızlı değil belki ama kahredecek kadar da yavaş değil. @LuNiZ, hürriyette aynı haber sayfasına baktım da, adamların bi suçu yok bana kalırsa, hürriyet sağ tarafa <div id="banner" align="left" style="Z-INDEX: 5000; BACKGROUND: #000000; WIDTH: 300px; HEIGHT: 250px"> şeklinde bişey koymuş, ff ya da chrome onu blockluyor falan olabilir. onun dışında bir sorun yok.
LuNiZ Mesaj tarihi: Nisan 13, 2012 Mesaj tarihi: Nisan 13, 2012 abi peacemaker la benchmark yapmiyorsan, yasam kaliteni etkileyecek bir hiz farki yok neredeyse hic biri arasinda.. bazen farkediliyor bazen opera daha hizli oluyor falan.. o hiz hadisesinde degiskenler cok fazla..
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Nisan 13, 2012 Konuyu açan Genel Yönetici Mesaj tarihi: Nisan 13, 2012 Linkedin üyelik istedi ama Hürriyet'te bende gördüm onu. Bir de Hürriyet sayfasında 4 plug-in izin istedi ben aç diye. Benim kullandığım sitelerde sorun yok. Hatta daha iyi çalışanlar var.
LuNiZ Mesaj tarihi: Nisan 13, 2012 Mesaj tarihi: Nisan 13, 2012 evet adi google in yunan oyunlari onlar.. ;) daha neler var, tcpview, wireshark, falan yapip girsene bi hurriyete, bayilcaksin :D yada dur bakim ntop miydi linux daki, onla bak.. network connectionlarina kac tane ne aciliyor.. cok eglencen :D ama konumuz render daki mantar ve yaniti gelirse bir gun haber ver abi olurmu.. o gun operaya geri doncem :) o gune kadar saglicakla kalsin opera, esenlikler diliyorum kendisine..
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Nisan 13, 2012 Konuyu açan Genel Yönetici Mesaj tarihi: Nisan 13, 2012 Chrome'da ilginç bir şey daha var. O kadar anlattım daha önce Infinality font rendering diye, Chrome ile düzgün çalışmıyor. Chrome fontları bir garip render ediyor, asla freetype2'den ve fontconfig'den gelen talimatları tam olarak dinlemiyor. Opera'nın mesela Prefer Fontconfig Settings diye bir ayarı var, tam oluyor onu açınca, kafasına göre asla dokunmuyor fontlara ya da renderinge. Opera'nın aslında Linux'de Windows'da olmayan bir sürü ayarı var. Linux kullanınca daha da bir tatlı oluyor.
LuNiZ Mesaj tarihi: Nisan 13, 2012 Mesaj tarihi: Nisan 13, 2012 o font ozelligini cok seviyorum operanin..
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Nisan 13, 2012 Konuyu açan Genel Yönetici Mesaj tarihi: Nisan 13, 2012 Opera tam Linux kafalarını yaşıyor aslında. Ondan belki de bu kadar seviyorum. Zaten Desktop Blog'u izleyip development release'lerini kullanınca görüyorsun, neredeyse tüm bug reportları Linux kullanıcılarından geliyor. Linux'de daha iyi çalışması normal. Change log'un Linux kısmı ötekilere fark atıyor hep.
roket adam Mesaj tarihi: Nisan 13, 2012 Mesaj tarihi: Nisan 13, 2012 minimalizm iyidir, chrome o yüzden can. chrome olmasa hala '32 toolbar'lı aşmış fayrfoz' falan kullanıyo olucaktık, chrome ile birlikte herkes sadeleştirmeye başladı ekranı. en son bi beta sürüm çıkarmıştı bunlar, adres çubuğunu da otomatik gizle yapıyordu ki bence ÇOK mantıklı. adres çubuğu da gereksiz çoğunlukla, otomatik çıksın cursor ile gidince. safari'nin şu apple icloud inertial scrolling smart zoom zart zurt şeyleri chrome da da olsa da chrome kullansak paso.
aquila Mesaj tarihi: Nisan 13, 2012 Mesaj tarihi: Nisan 13, 2012 hic gozukmese bile olur, f6ya basinca ufak bisey cikar adres yazicak f3 icin cikan gibi, oh mis.
Ren Mesaj tarihi: Nisan 13, 2012 Mesaj tarihi: Nisan 13, 2012 Sypro said: @GERGE, opera'nın normal ayarları sayfa yüklendikten sonra göstermeye göre ayarlı ya, o yüzden millet yavaş sanıyor. önüne boş sayfa çıkartmaktan ve parça parça yüklemektense bitmiş halini çıkarttığı için o, aldanmayın. über süper hızlı değil belki ama kahredecek kadar da yavaş değil. ben şuna şöyle cevap vereyim. sayfa yüklenmeye başlamasına sayfa yüklendi demiyorum/z. chrome bir sayfayı tam olarak her zaman operadan daha önce yüklüyor windowsta. isterseniz iki farklı bilgisayarda deneyebilirsiniz %100 çalışıyor :P evet kahredicek kadar yavaş değil ama bir kere alışınca hıza kahretmeye başlıyor. yani bu dediğimi 3-5 ay chrome kullanıp sonra opera deneyenler anlayabilir. mesela maxthon var, hemen hemen chrome hızında. ancak göz bi kere less is more a alıştı mı. dönemiyorsun da öyle meret birşey.
Sypro Mesaj tarihi: Nisan 13, 2012 Mesaj tarihi: Nisan 13, 2012 demek istediğim anlaşılmamış ama sorun değil. neticede instant redraw ile redraw when loaded arasında fark olması kaçınılmaz demek istemiştim. neyse. zaten ben hala 1mbit kullanıyorum, o yüzden tarayıcıdan bağımsız bir yavaşlık var internette. lol. hıza bu kadar takılmamak gerek =)
miyaw33 Mesaj tarihi: Nisan 14, 2012 Mesaj tarihi: Nisan 14, 2012 Netbook, tablet ve telefonda 3 farkli opera(opera dekstop,opera mobile,opera mini) kullaniyorum, tum webadresleri, ayarlar, sifreler otomatik linkleniyor. Chrome denedim, cok guzel ama speeddial, adblock vs icin eklenti yukledigimde netbook kasiyor, vazgectim. Firefox denemedim ama cepnet tarifesiyle kullanmak mumkun degildir diye denemedim bile.
Öne çıkan mesajlar