Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Opera'nın süper bir özelliğini keşfettim

Öne çıkan mesajlar

• Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
Opera'nın adres bardan arama yapma özelliği de benzersiz. Eklenti de yok sanırım öteki tarayıcılarda.

Şunları yazınca ben adress bar'da uygun terde arama yapıyor:

g paticik: Google
w paticik: Wikipedia
s paticik: ekşisözlük
b paticik: abebooks
ç paticik: tureng
p paticik: paticik
a paticik: arch wiki
d paticik: duckduckgo
y paticik: yandex
m paticik: yandex haritalar
t paticik: tdk büyük türkçe sözlük
ap paticik: arch paketleri
bn paticik: barnes and noble
aur paticik: arch user repository

Öteki tarayıcılarda böyle bri esneklik görmedim. Firefox'da mesela arama çubuğuna gelip arama motoru değiştiriyorsun, Chrome sanırım sadece google arıyor. Opera'da arama kutusuna sitede sağ tıklayıp create search diyorsun, keyword atıyorsun sonra da.
Mesaj tarihi:
ben paticik disinda opera kullanan adam gormedim

hayir adamlar benchmarklara bile almiyolar,

bi ayagi cukurda firefox bile nezaketen aliniyo,

piyasa chrome a bide babanneler icin olan ie ye kaldi oda zoraki iste.

yoksa in chrome we trust.
Mesaj tarihi:
GERGE said:

Opera'nın adres bardan arama yapma özelliği de benzersiz. Eklenti de yok sanırım öteki tarayıcılarda.

Şunları yazınca ben adress bar'da uygun terde arama yapıyor:

g paticik: Google
w paticik: Wikipedia
s paticik: ekşisözlük
b paticik: abebooks
ç paticik: tureng
p paticik: paticik
a paticik: arch wiki
d paticik: duckduckgo
y paticik: yandex
m paticik: yandex haritalar
t paticik: tdk büyük türkçe sözlük
ap paticik: arch paketleri
bn paticik: barnes and noble
aur paticik: arch user repository

Öteki tarayıcılarda böyle bri esneklik görmedim. Firefox'da mesela arama çubuğuna gelip arama motoru değiştiriyorsun, Chrome sanırım sadece google arıyor. Opera'da arama kutusuna sitede sağ tıklayıp create search diyorsun, keyword atıyorsun sonra da.

belgeler.com patiden birinindi değil mi?

http://i.imgur.com/sM5FV.jpg

next
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
Aynı mantıkla Bieber en iyi müzisyen, Windows en iyi OS. Çoğu da gelip Android yanında pazar payı ve community ile ezilen iOS'u savunuyor.
Mesaj tarihi:
abi aslında o da değil, yani ben de severim mesela operayı. ancak artık piyasa yeniliklerde bir şirketin tekel olduğu şekliyle gelişmiyor.

hepimiz biliyoruz yani firefoxun ayarlar butonunu üst bara alması, operanın sekmeleri title bara taşıyabilmesi. chrome bu kadar basit olmasaydı onun da yapacağı şeyler vardır yani. belki yapmıştır.

daha önce bakmıştım ama gerge dedikten sonra tab stackingi bulmak için biraz daha baktım, yok chromeda. opera iyi bulmuş onu. ancak chrome'un geniş kullanıcı kitlesi var. elbet uyanır biri yapar.

benim savunduğum şey chrome değil aslında. chrome zaten mükemmel değil. upload/download biraz zorladığında youtube video streamları sapıtıyor mesela.

benim asıl savunduğum browser mantığı. browser dediğin tarayıcıdır. olabildiği en basit ve en hızlı şekilde olmalıdır. çünkü bir browserdan bunu bekleyenler var ve az değiller.

adamın umrunda değil mouse gestures. o yüzden chrome bu kadar sevildi zaten. kuran bakıyor. hmm ben şunu şunu şunu istiyorum diyor. kimisinin bilgisayarı eski, en hızlı şekilde kullanabilmek için hiç eklenti kurmuyor falan.

olay zaten o. isteyene istediği deneyimi basit ve hızlı olarak verebilmek.

noluyor lan bana browser hakkında wot yazıyorum. isteyen istediğini kullansın yani.
Mesaj tarihi:
reyou said:

zaten ios android in yaninda ezikki, onda herkes hemfikir

işte bu olayı çok daha farklı bir aşamaya taşır. daha adam gibi market polikasına sahip olmayan bişeyin sırf daha geniş yelpazedeki ürünlerde çalışmasından dolayı iyi olduğunu söylemek? bilmiyorum bence this is madness. neticede apple in iyi yaptığı şekilde yapıyor, dışardan erişmeyi engellemeye çalışıyor, sonra gelip android daha iyi orası burası kurcalanıyo falan diyolar.
neyse. opera diyoduk en son. 2% seviyelerindeyken bile yılmayıp hepsinden önde gitmeye çalışıyorlarsa en azından adamlar saygıyı hak ediyor, ama nerdee..
Mesaj tarihi:
GERGE said:
Windows en iyi OS.
e-evet?

bi de yok dediğiniz özelliklerin hepsi var firefox'ta da chrome'da da (tamam chrome'da çoğu özelliğin olmaması muhtemel ama burada söylenenler var en azından)

bi o tab stacking özelliğine hiç bakmadım, winxp bununla geldiğinde sistemin ilk kapadığım özelliği olmuştu görev çubuğunda. yüzyılın en sinir özelliği olabilir hani, alışkanlıklar tabii.

öte yandan operamın sürümünü güncelledim. önceki versiyonunda çakma java menüleri gibi gözüken settings menüsüne falan bi ayar çekmişler güzel olmuş ilk defa. başarılı olmuş genel olarak, gayet hızlı ve güzel gözüküyor. ama hala ff'te yapabildiklerimi opera'da yapabileceğimden şüpheliyim pluginler konusunda.
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
Opera'nın da plug-in desteği geldi son sürümle. Yavaş yavaş ekleniyor eklentiler. O tab stacking yok işte hiç birinde ama. Mesela biraz önce karakter yaratıyordum bir dnd oyunu için, featler, büyüler filan 60 küsür tab açıktı. Hepsini büyüler, featler, classlar diye 3 farklı stack yaptım, çok rahat halloldu işim. XP ve görev çubuğuyla ilgisini anlamadım ama, tab stacking olayının görev çubuğuyla ilgisi yok, tabları da kendi kendine stacklamıyor, tabı başka bir tabın ya da stack'ın üzerine ya da stack'ı bir tabın üzerine sürükleyerek sen yapıyorsun.

Tab stacking'i kullanmayan bilemez. İlk çıktığında bende burun kıvırmıştım, hatta uzun bir süre Opera'da da kullanmadım. Yanlışlıkla stacklayınca tabları filan sinir oluyordum. Bir deneyim kullanmayı dedim ama 20 küsür tabla bir essay için çalışırken, o an anladım süperliğini. İki tabla gezerken sorun değil, çalışırken çok işe yarıyor. Ayrı workspace'ler gibin.

Linux en iyi OS bu arada =) Internet Linux üzerinde çalışıyor bir kere. Pixar filmlerini Linux üzerinde yapıyor. Microsoft bile kullanıyordur sunucularında. Masaüstünde oyun kısmını geçersen en iyi font desteğini, özelleşebilirliği, LaTeX gibi ofis işlerine desteği, program yükleme ve güncelleme kolaylığını, donanım desteğini Linux sunuyor. PS2 emüle etmeye filan çalıştığımda Linux ile çok daha iyi sonuç alıyorum.
Mesaj tarihi:
ya işte öyle pencereleri/tabları stackleyip açılır menüler falan hiç hoşlaşmıyorum daral geliyor düşündükçe bile

gerçi dediğin gibi extrem durumlarda kullanışlı olabilir
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
Şu an 18 tab açık, 5'i bir stack, 8 tane başka bir stack duruyor. Read later olayı için de kullanıyorum. Uzun bir araştırma ödevi olduğunda o araştırmanın stackı mesela hiç kapanmıyor. O 8'li stack mesela haftaya yapacağım bir sunum için. Arada sırada açıyorum, çalışıyorum, yeni şeyler ekliyorum, eski şeyleri siliyorum, kapatıp boş boş gezmeye, Crunchyroll izlemeye filan geri dönüyorum.

Hep işe yarıyor yani bir kere alışınca. Böyle kullanırken, hak verirsin sanırım, bırakmam mümkün değil.
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
Tab stacking keşfedileli 1,5 yıl oldu birde, diğer tarayıcılarda niye hala yok?

Bu tarz şeyleri small developer yapmalı, eklenti olmalı dediniz ama niye yapmıyorlar hala abi? Kötülemek istediğim için sormuyorum bunu, Opera'nın bazı sorunlu sürümlerinin bazı sitelerde en iyi şekilde çalışmadığını(11.60 öyleydi, 11.62 var şimdi, sorunsuz 11.60'ın tüm sorunlu sitelerinde) ben de kabul ederim. Bu durumlarda Chrome kullanmak istiyorum.

Pati'de o kadar developer var, yapsanıza biriniz? Kesin popüler olur bak =)
Mesaj tarihi:
gerge read it later isini gormuyormu abi? browser nihayetinde bu benim icin, kuruyorum eklentiyi bitti gitti, stacklese nolur stacklemese nolur.

operayi kullandim 2 ay kadar, gecen hafta kaldirdim direk.. kendim buildledim chromium mu mis gibi takiliyorum. halen daha benim siklikla ziyaret ettigim siteler opera ne kadar iyi browser olsa da, desteklemiyorlar.

linkedin de hurriyette devasa bos alanlar birakiyor browser, mavi mavi boslukda boyamalar yapiyor sacma sapan.. sinir sahibi yapiyor beni bu tarz beceriksizlikler.

tamam operanin bunda sucu yokda, abarttiginiz kadar mukemmel bir browser da degil bence everyday user icin..

gerci bunu soyledigim adam, linux un program yukleme ve kaldirma da ne kadar rahat oldugunu soyledi az onceki postunda :) 96 da kurdum ilk linux umu o gun bugundur nefret ederim paket yonetim sisteminden :).

neyse ya, o hizli bu bilmemne nin sonu yok.
yandex bar ile birlikte IE kurdum gecen gun, mukemmel oldu.. bence deneyin yandex bar i.. hatta ff kullananlar bar i kapatip iconlarini dagitsinlar saga sola, add on gibi kullansinlar daha da guzel hale geliyor.

hadi simdide bu tasi cikarin bi 10 sayfa ahah :) discuss..

sevgiler
Mesaj tarihi:
bir saniye yahu

firefox'ta bir tab çubuğunda bir taba sağ tıklayınca gruba taşı diyor, tab çubuğunun en sağındaki oktan da tab gruplarını açabiliyorsun

bahsettiğin özellik buna benzer bir şey mi? ff yüklüyse bi bakıp söyler misin? built-in gelen bişi olması lazım

oha hiç de görmemiştim böyle bir şey olduğunu ff'te sen söyleyince bakayım dedim
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
read it later farklı abi. stacking ile yüklenmiş ve açık duruyorlar. read it later bookmark klasöründen farksız bence.
Mesaj tarihi:
Sypro said:

reyou said:

zaten ios android in yaninda ezikki, onda herkes hemfikir

işte bu olayı çok daha farklı bir aşamaya taşır. daha adam gibi market polikasına sahip olmayan bişeyin sırf daha geniş yelpazedeki ürünlerde çalışmasından dolayı iyi olduğunu söylemek? bilmiyorum bence this is madness. neticede apple in iyi yaptığı şekilde yapıyor, dışardan erişmeyi engellemeye çalışıyor, sonra gelip android daha iyi orası burası kurcalanıyo falan diyolar.
neyse. opera diyoduk en son. 2% seviyelerindeyken bile yılmayıp hepsinden önde gitmeye çalışıyorlarsa en azından adamlar saygıyı hak ediyor, ama nerdee..

saygim sonsuz, ama yapamam chromsuz
Mesaj tarihi:
GERGE said:

read it later farklı abi. stacking ile yüklenmiş ve açık duruyorlar. read it later bookmark klasöründen farksız bence.

anladim abi, valla ben 2-3 tabden fazla kullanmiyorum memory allocation acisindan browser tablerinin butunune kil oldugumdan cok net de anlayamiyorum nasil isine cok yaradigini :)

read it later benim isimi cok goruyor o baglamda..
atiyorum oraya bakiyorum sonra 2ser 3er.. cok bunaltmadan makinayi..

ama vardigin noktayi anladim, tarz meselesi nihayetinde.. ama gercekten rendering anlaminda beni sinir etti alet siklikla kullandigim sitelerde. simdi yeni versionunu yukledim, hala duzelmeyen yerler var sinir oldum.. bekleyelim bakalim belki ilerde duzelir bakariz tekrar operaya..

o vakte kadar chromium devam.

doruk evet abi sanirim ayni seyden bahsediyor bende gormustum ff de o ozelligi..

bide abiler, su var bakin yeni cikti taze.. cok seviyorsaniz bu ozelligi bir level daha ilginc bir deneyim var burda..

https://chrome.google.com/webstore/detail/libokbfffpaopdjmeofdfpmlanaenaje

edit: video sunu da ekleyelim
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Z5GrzAKbG7Y
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
DoruK said:
firefox'ta bir tab çubuğunda bir taba sağ tıklayınca gruba taşı diyor, tab çubuğunun en sağındaki oktan da tab gruplarını açabiliyorsun

bahsettiğin özellik buna benzer bir şey mi? ff yüklüyse bi bakıp söyler misin? built-in gelen bişi olması lazım

oha hiç de görmemiştim böyle bir şey olduğunu ff'te sen söyleyince bakayım dedim

Baktım şimdi; yok, değiller. Verdiğim vidyoya bak bir abi, çok farklı bir şey.

Bir de insanların Opera'nın bugları diye anlattığı hiçbir şey başıma gelmiyor benim. Linux üzerinden kullandığım içindir belki.
  • Yeni Oluştur...