Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Samsung Galaxy S2 Güncelleme?'

Esau

Öne çıkan mesajlar

3310'dan sonra bu telefona geçtim. :) Aslında böyle bir arzum yoktu ama yurtdışından bir arkadaşım hediye olarak getirdi, epey ucuza almış sanırım. Güzel bir telefona benziyor, fakat birkaç sorunum var: Telefon İngilizce ve Türkçe dil seçeneği yok görünüyor. İkinci olarak ta sürümü 2.3.4'müş. İnternette yaptığım incelemeye göre bu sürüm eski gibi. Bir süre böyle kullanayım önemli değil dedim ama bir baktım ki bu seferde bluetooth cihazlarını görmüyor. Sürümün eski olmasından dolayıymış galiba bu sorunda... Bu sebeple sürümü güncelleme yapmak istiyorum, fakat nasıl? Gerçekten biraz teknoloji cahiliyim. İnternette baktım yok root, yok rom falan geziyor millet. Ama indirmenin zarar verebileceği söylenebiliyor. Bana önerebileceğiniz güvenli bir güncelleme şekli var mıdır? Kies diyenler var. Tamam, Kies'e girdim de Kies'te web sayfasında güncelleme bölümü yok ki? Resim müzik falan düzenleme bulabildim sadece. Neyse böyle işte...
Sosyal ağlarda paylaş

android cihazlarda ingilizce-türkçe-başka bir dil şeklinde değiştirmek çok kolay. var yani onun opsiyonu.
hatta şimdi tekrar baktım, oldukça fazla dil ve klavye seçeneği mevcut.

S2'yi 2.3.3 olarak kullanıyorum ben, güncelleme yapmadım yani. ama gayet sağlıklı ve normal çalışıyor. bluetooth çok kullandığımı söyleyemem ama kullandığım 1-2 kez düzgün çalışmıştı o da.

rom/root işi farklı bir olay. official değiller. kullanıcıların kendi hazırladıkları paketler oluyor, çoğu dengesiz ve bozuk çalışabiliyor. bazı belirli başlı rom paketleri var, onları bulup kullanmak lazım.
ama rom yüklemeden önce root etmek gerekiyor aleti, bazı android cihazlarda official update kullanılmışsa root etmek mümkün olmuyor.
gerçi root etmeyi sevmiyorum aleti.

root, rom vb gibi bilgiler için şu forumlara bakabilirsin:
http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=1055
Sosyal ağlarda paylaş

Benim kullandığım telefon Irak'tan geldi. Dil bölümünde bana en yakın dil İngilizce var. :) Türkçe yok. Aslında güncelleme meraklısı değilim ama o Kies denilen şey üzerinden müzik atayım dedim o bile olmadı. Mesela şu sitede şöyle bir şey buldum:

Güncelleme

Burada denilen şeyleri yapsam resmi güncelleme mi olacak şimdi? Orada öyle yazıyor da. Alt taraftaki rooting kısmına girmeden yapsam mı diye düşünüyorum açıkçası.

Bu arada katılıyorum, biraz hızlı bir geçiş oldu. :) Ama bu telefonla da bir 5-8 sene arası bir dönem geçiririm ben. Beğendim, tuvalette gazete okumayı özlemişim.
Sosyal ağlarda paylaş

Esau said:
Güncelleme

Burada denilen şeyleri yapsam resmi güncelleme mi olacak şimdi? Orada öyle yazıyor da. Alt taraftaki rooting kısmına girmeden yapsam mı diye düşünüyorum açıkçası.

orda yazdığı şey yine rooting, telefon güncellemesi değil.

telefonun güncelleştirmesi var mı diye bakmak için
uygulamalar -> ayarlar -> telefon hakkında -> yazılım güncelleştirme
kısmından güncelleştirme var mı yok mu diye kontrol edebilirsin.

ırak'tan geldiyse öyle olabilir tabii de,
avrupa'da satılan ürünlerde almanca, ingilizce (ingiltere ve amerika dahil), ispanyolca, fransızca, italyanca, isveçce, türkçe, yunanca, korece gibi diller dahil.
hani sende yoksa ve illa türkçe kullanmak istiyorsan tek seçenek root yapıp türkçe desteği olan bir rom yüklemek tabii.
Sosyal ağlarda paylaş

anladım oradan güncelleme denedim ama bağlantı orada da hep başarısız oluyor. Neyse dediğiniz gibiyse onu da yapmayım ben. Bu şekilde devam edeyim biraz daha. Şarkı falan Usb kablosuyla aktarırım. Resmi olmayan şeylere pek el atmak istemiyorum.

Edit: Bu arada unutmuşum, teşekkürler. :)
Sosyal ağlarda paylaş

rootlamak veya rom yüklemek telefonun garanti kapsamından çıkmasına neden oluyordu.
gerçi seninki ucuza geldiyse garantisi de yoktur, rootlasan da farketmez.

cyanogenmod baya popüler
http://wiki.cyanogenmod.com/wiki/Samsung_Galaxy_S_II:_Full_Update_Guide
S2 için sıfırdan cyanogenmod'u nasıl kuracağını anlatmışlar şu wiki sayfasında.
Sosyal ağlarda paylaş

Ondan değil de, şimdi yazılımsal falan sorun yaşarsam al başına belayı. Şimdilik bu şekil devam edeyim ben. Bir arkadaşın söylediğine göre pasaporta yazdırdığımızda takdirde garantisi oluyormuş. Ama ne derece doğru bilmiyorum. Şu software update kısmını çözmeye çalışacağım. Bazı yabancı forumlarda bu sorunu yaşayanları gördüm. Bu yoldan çözüme ulaşmak daha sağlıklı gibi.
Sosyal ağlarda paylaş

bu arada XDA'ya bakarken güzel tasarımlı bir ROM'a rastladım
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1458382
http://youtu.be/k554Nu1yhO4
şu videoda tema değiştirme olayından bahsetmişler, yeni android özelliği mi yoksa direk MIUI'nin bir olayı mı onu bilmiyorum.

rom mevzularından Gerge daha iyi anlar, ona sormak lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

Yorumların bazıları kötü olunca gerek yok diyorum hep. Dediğin sitede de bazı yorumlar pek iç açıcı değil. Ondan sonra al başına belayı demek istemiyorum, en azından şu an için.

Bir kaç güzel şarkı attım, ses kalitesi harikaymış cidden telefonun. Mp3 çalar devri bitti, benim açımdan sevindirici olan durum bu. MP3 çalarımda bu arada 7. senesini doldurmuş ve bozulmuştu. :) Onun haricinde internet olayı çok iyi oldu. Epey de ilginç hoş uygulamalar var gibi gözüküyor. Biraz daha işi kıvırdıktan sonra rom'lara bakabileceğimi düşünüyorum ama biraz zaman gerekiyor. :)
Sosyal ağlarda paylaş

arkadaşın telefonu bişiy olmaz diyip samsung kiesle güncelledim o da böyle garantisiz falandı. türkçe seçeneği vardı ama nasıysa türkçe karakterlerde sorunluydu falan bi acayip. güncellemeden sonra mis gibi oldu =P

abi kiesin web sayfasında yok zaten oradan kies softwarei indir telefonu pcye tak ve kiesi çalıştır uygun firmware varsa update var hacıt napak diye sorcak zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

http://forum.androidturkiye.net/showthread.php?176-FIRMWARE-Samsung-Galaxy-S-II-i%E7in-G%FCncel-Firmware-Dosyalar%FD-ve-Kurulum-Detaylar%FD

Burada Android 4.0.3 ICS'yi nasıl yükleyeceğiniz anlatılıyor. Ben geçen hafta buraya bakarak yaptım. 5 dakika sürmedi açıkçası. Çok alengirli gibi dursa da sadece 2 tane dosya inidiriyorsunuz (1 tanesi program). 2-3 tıklama yaptıktan sonra rahatça yüklüyorsunuz. Yaşanabilecek herhangi bir sorunda da (kimse sorun yaşanmaz diye garanti veremiyor elbette) telefonun garantisine bir şey olmuyor. Çünkü yayımlanan resmi bir sürüm. Herhangi bir illegal ya da crack/rom falan değil olay.

Tabii ilk önce bilgisayarınıza Kies'i yüklenmiş olması da lazım, ki zaten yüklemişsin.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...