Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Türkiye - Suriye savaşı?

Aket-Atum

Öne çıkan mesajlar

Ülkeler arası antlaşmalar ile ilgili birşey bu, ırak der ki ben PKK yı engelleyemiyorum gelin buyrun der, sende sıcak takipde yaparsın yada arada bir 10 bin askerle girer çıkarsın.

Maksat aslında niyet, suriyeli askere bizim burdaki muhalif ateş ediyorsa suriyeli askerde ateş eder elbette, ha yardım ediyorlarsa ve nasılsa Türkiye toprağındayız diyerekden o zamanda suriye askeri ne yapsın ateş edecek.

Kamptaki sığınmacıya sivile ateş ediyorlorsa bu şartlardada bizim misilleme hakkmız doğar.

Hurriyet'de ise

Suriye'deki çatışmalardan seken kurşunlar nedeniyle ikisi Türk, ikisi Suriyeli dört kişinin yaralandığı dünkü olayların yankıları ise sürüyor.

İfadesi var.
Sosyal ağlarda paylaş

Aket-Atum said:

Ya kaçanların çoğu zaten kilometrelerce yayan kaçıyor, bari girer girmez sığınabilsinler diye öyledir herhalde. Belki de bazı şartları vardır ne bileyim belli bir mesafe girdikten sonra hukuki birşey falan oluyordur falan filan.

Mülteci-sığınmacı kampları sınırda olur zaten, adam savaş bitene kadar komşu ülkenin korumasına sığınıyor.
Bu adamı buyur geç diye İstanbul'a kadar serbest bırakırsan daha gitmez ki Suriye'ye geri, bir şekilde burada kalmaya çalışır hep.
Afrika'da falan kendi ülkesindeki savaştan/soykırımdan kaçıp komşu ülkeye sığınıp o kampta baya hayatını geçirenler bile var
Sosyal ağlarda paylaş

Adamların sınır kapısını ele geçirmeye çalışıyorlar ve bizim taraftan destek görüyorlar ise Suriye haklı gibi görünüyor

Elalemin savaşı için bizim milletimizi niyazi etmek istiyorlar, iyice istedikleri noktaya getirdiler olayları

Ayrıca İngiliz ve ABD yetkililerinin bizi gaza getirmeye çalıştığı kamuoylarını hazırladığı alenen gözüküyor şu son açıklamalarda

Umarım Rusya ve Çin ağırlığını koyup dağılın lan çeker de savaş olmaz
Sosyal ağlarda paylaş

Bütün bu Türkiye'yi şişirme gaza getirme, güçlendirme bi şeylerin içine sokma çabalarının asıl amacının ilerde Büyük Türkiye-İsrail savaşını yaratmak olduğuna dair bi şeyler okumuştum akp meyilli bi kitaptan... Ne olursa olsun Türkiye'nin dış gaz verme politikalarından etkilenmemesi gerektiğini yazıyordu. Zaten mantıklı olan da bu da, büyük resim de gerçekleştirmek istenen o diyordu.
Sosyal ağlarda paylaş

rte bedavaya ahmedinejat ve hamaney ile görüşmedi.daha geçenlerde iranın alenen piyonluk yaptığını düşünsemde.sanıyorum ki türkiye ve iran resmen abd-rusya ikilisine karşı ikili oynuyor gibi düşündüm.çünkü bi ortada yok istanbula gelmeyiz diyen iran bugün çaktırmadan ahmet davutoğluna geliyoruz pampa yapmışlar.

suriye nasıl bir oyunun parçası belli değil,sonuçta rejim olarak iran desteklesede esad ın tam bi israil uşağı olduğunu biliyor iran.

bu yüzden iran da biliyor bunu ve suriye konusunda bi şekilde türkiye ile anlaşacak.felaket bi satranç oynanıyor giib.
Sosyal ağlarda paylaş

Sparkcaster said:

ayrıca şimdi benim anlamadığım pkk saldırıp kaçınca biz giriyoz ırağa güya zırt pırt, aynısını suriye yapınca niye sorun oluyo, sıcak takip hakkı yok mu

sıcak takip, hükümetin resmen değilse bile üstü kapalı şekilde takibi ve sonuçlarını kabul etmesi üzerine askerin lambur lumbur kimseye sormadan sınırı ihlal etmesi demek.

suriye ile ilgili öyle bir söylem falan olmadı bildiğim kadarıyla. kaldı ki zaten çok sıkıntılı iki ülkenin durumu, asker hükümetten izin almadan öyle bir ihlal yapmaz. hükümete sorsa, bu sefer sıcak takip olmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...