Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

deliricem

tomkat

Öne çıkan mesajlar

battlefield 3 ultra ayarlar 2x AA, VSYNC acik =oyunda zerre takilma yok

mass effect 3 max ayarlar =citadelda yuruyemiyorum bile, 2 adimda bir frame atliyor

ulan batman arkham city ultrada kasmadi patchden sonra , unreal engine kullaniyor o da

yahu darksiders cop gibi boktan motoru var, deli gibi kasiyor oyun ya

driver san francisco da oyle

kicikirik motorlu oyunlar deli gibi kasarken spec whore oyunlarda takilma yok

baskasina da oluyor mu bu?

sistem full amd/ati
Sosyal ağlarda paylaş

tomkat said:

battlefield 3 zerre takilma yok

mass effect 3 yuruyemiyorum bile, 2 adimda bir frame atliyor

batman arkham city ultrada kasmadi patchden sonra

darksiders deli gibi kasiyor

driver san francisco da oyle

kicikirik motorlu oyunlar deli gibi kasarken
spec whore oyunlarda takilma yok

şunu hesaba katman gerekiyor, oyunların system requirement'ı üstünde bilgisayara sahip olmana rağmen oyunun kasmasının
grafiklerinin güzel olmasıyla veya motorunun güçlü olmasıyla alakası yok,
direk olarak "optimizasyon" denilen nanede bitiyor iş.

mesela mass effect gibi, darksiders gibi konsoldan portlanan oyunların pc'de kasması normal, çünkü port etmişler, hatta bazıları emülasyon ile çalışıyor.

konsolda o oyunun daha akıcı çalışmasının nedeni iyi optimize etmelerinden kaynaklanıyor.
öte yandan pc'ye çıkartırken salla pati bir port çıkartıyorlar, ve bu yüzden de konsoldaki grafiklerle o konsoldan kat kat güçlü bir makinede oynarken kasıyor.

örneğin battlefield 3, half-life 2 zamanının en iyi grafiklerini sunarken bile oldukça akıcı çalışıyor, çünkü öncelikli olarak pc'de optimize edilmiş oyunlardır.

öte yandan batman arkham city ilk çıktığında gayet sağlam grafikleri olmasına rağmen çok kasan ve çöken bir oyundu çünkü pc'ye optimize edilmeden acelece çıkartılmıştı.
şimdi patch sonrası adama benzemiş diyorlar ama daha denemedim.
Sosyal ağlarda paylaş

benim kartim hd 6970

arkadas yeni kart aldi, benim makinemde denedik

hd 7950 o da hayvan gibi kasti

cok sinir bozucu bisey

abi bu normal kasis degil, periyodik olarak frame atliyor oyun hd 7950 kart yani boru degil

test ettigimiz oyun da kicikirik mass effect yani
Sosyal ağlarda paylaş

bone hakli heralde cunku akil mantik alan bisey degil bu

modlu crysis 2 ultra'da test ediyoruz, tessellation'i 64x'e cikardik, hi-res texture, dx11 patchleri ile 59-60 fps aliyoruz

battlefield da oyle

ama diger oyunlar kasim kasim kasiliyor

hah metro 2033

ayni sistem

fps yerlerde
Sosyal ağlarda paylaş

neyse, bunun workaroundu falan var mi?

amd control center'da hersey defaultda

bi tek tessellation x64 seviyesinde ama hic sanmiyorum dandik mass effect onu kullansin

gittik bisuru para verdik arkadasla ekran kartina, adam gibi oynayabildigimiz tek oyun battlefield

yazik
Sosyal ağlarda paylaş

sorunun büyük ihtimal psudan o zaman senin. Benim eski 5770 bile kasmıyordu me3'ü. Psudan kaynaklıdır watt yetmiyordur. Ya da komple sisteminin özelliklerini yazsan daha iyi olur. Darksiders metro2033 bunlar benim eski kartıma oynadıgım oyunlar bir sorun yoktu..Son olarak Vsync açık denediniz mi fps sabit tutarak onlada alakalı olabilir mesela bende diablo 3 frame atlıyor Vsync açınca düzeliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Hannibal44 said:

sorunun büyük ihtimal psudan o zaman senin. Benim eski 5770 bile kasmıyordu me3'ü. Psudan kaynaklıdır watt yetmiyordur. Ya da komple sisteminin özelliklerini yazsan daha iyi olur. Darksiders metro2033 bunlar benim eski kartıma oynadıgım oyunlar bir sorun yoktu..Son olarak Vsync açık denediniz mi fps sabit tutarak onlada alakalı olabilir mesela bende diablo 3 frame atlıyor Vsync açınca düzeliyor.

ben de oyle dusundum ama sistemi zorlayan oyunlarda takilma yok iste

bakiyorum cpu %20 oraninda calisiyor, gpu %10 mass effect kasarken acip baktim amd overdrivedan

cpu orta halli bisey AMD Phenom II X6 1100T 3.37 ghz

10 gb ram

vs
Sosyal ağlarda paylaş

olorin84 said:

Darksiders cok salak bir optimizasyonu var mesela bendeki eski hd 4850 de canavar gibi calısırken gtx560 o.c versiyonda kasım kasım kasıyor driver problemide olabilir en son driver yukluyse bi kaldır eski sürümü dene birde tam sistemi bi yaz bakalım görelim.

driverim amdnin son surumu

diger kart icin ozel driver cekmek zorunda kaldik

7950 icin

preview driverlar da overscan bozuk o yuzden kullanamiyorum
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...