Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Elektromanyetik Alan

fenn

Öne çıkan mesajlar

contorium madenlerımız calındı bari ametist madenlerımızı kurtaralım

Sakın okuma 18 +

bir erkek akşam okuldan gelir gelmez bilgisayarı
açmış.bilgisaya r acılır acılmaz
"annen öldü demiş".diger odaya
bakınca annesini ölü bulunmuş.
... Annesini seytan ısırmıs bilgisayara
şeytan girmiş,eger sen annenin
ölmesini istemiyorsan 15 yere
paylaş özür dilerim mecburum...

Sosyal ağlarda paylaş

Surda tasak gecenlerin 2-3 tanesinin ciddi bilgisi olsa su konuda icim yanmayacak.

Sirf EMA'dan midir bilmem de Wi-Fi cihazlar yasam kalitesini ciddi sekilde etkiliyor. Mumkun oldugunca uzak durun siz yine de.

Bir de Istanbul'da, ozellikle is merkezlerinin oldugu yerlerdeki sinyal kalabaligi insani delirtecek duzeyde fakat farkinda degiliz simdilik.
Sosyal ağlarda paylaş

di said:

Surda tasak gecenlerin 2-3 tanesinin ciddi bilgisi olsa su konuda icim yanmayacak.

Sirf EMA'dan midir bilmem de Wi-Fi cihazlar yasam kalitesini ciddi sekilde etkiliyor. Mumkun oldugunca uzak durun siz yine de.

Bir de Istanbul'da, ozellikle is merkezlerinin oldugu yerlerdeki sinyal kalabaligi insani delirtecek duzeyde fakat farkinda degiliz simdilik.

ee senin ciddi bilgin nereden geliyor?
radyasyon yasam alanınızın her yerinde var. wireless'ı kapatmakla, telefonu baska odaya goturup uyumakla kurtamazsınız. abuk subuk yazıları ciddiye alıyorsanız bir gununuzu teknolojiden yararlanmadan gecirmeye calısın bakalım.

zaten ortalama 70 yıl yasıyoruz. yaklasık 20 yıldır bu urunlerin ortamda oldugunu dusunursek ortada ciddi saglık sorunu yaratacak bir durum gorunmuyor. eger daha belli degilse ne zaman zarar verecegi cok da **kimde afedersin.

ama siz yine de doktora yapmıs olan birinin tavsiyesine uyup cep telefonunuzu salonda bırakıp uyuyabilirsiniz. ya da wireless modeminizi balkona falan cıkarın, cok faydası olur herkesten 3 yıl fazla yasarsınız.
Sosyal ağlarda paylaş

toggie said:
wireless'ı kapatmakla, telefonu baska odaya goturup uyumakla kurtamazsınız

baya kurtarıyorsun esasında ehue
ema etkisi mesafeyle çok azalır. uzun süreli kullanmak yerine short-burst halinde almak ve mümkün olduğunca uzaktan kullanmak yeterli. çok abartmaya gerek yok
Sosyal ağlarda paylaş

toggie said:

radyasyon yasam alanınızın her yerinde var. wireless'ı kapatmakla, telefonu baska odaya goturup uyumakla kurtamazsınız. abuk subuk yazıları ciddiye alıyorsanız bir gununuzu teknolojiden yararlanmadan gecirmeye calısın bakalım.

zaten ortalama 70 yıl yasıyoruz. yaklasık 20 yıldır bu urunlerin ortamda oldugunu dusunursek ortada ciddi saglık sorunu yaratacak bir durum gorunmuyor. eger daha belli degilse ne zaman zarar verecegi cok da **kimde afedersin.

ama siz yine de doktora yapmıs olan birinin tavsiyesine uyup cep telefonunuzu salonda bırakıp uyuyabilirsiniz. ya da wireless modeminizi balkona falan cıkarın, cok faydası olur herkesten 3 yıl fazla yasarsınız.

Heyt, erkegim benim. =)

Ulkelerdeki kanser vakalarinin artis oranlarina bakarsan sikinde olabilir esasen. Zira cok buyuk cogunlugu bu teknolojinin yaygin kullandigi bolgeler. Yiyeceklerin de buyuk etkisi vardir diye dusunuyorum. Ha buna ragmen insan yasami uzadi ama dersen ben de cunku kanseri belli bir oranda tedavi edebiliyorlar derim. Bununla ilgili de bir arastirma var ama bulmaya kasamayacagim.

Peki ben nerden biliyorum ? Turkiye'de calistigim islerden birinde ekibimle birlikte Istanbul'un dort bir yanina wi-fi dosuyorduk, Istanbul genelinde bir mesh olusturmaya calisiyorduk, gozumu acan da o oldu. Oturdugun bolgeye gore de degisiklik gosterecektir fakat dedigim gibi ozellikle yogun is merkezi tarafindakilerin maruz kaldigi sinyal oyle boyle degil. Vucut cok buyuk kismini absorbe edip isiya donusturuyor eyvallah da bu kadar fazlasi deformasyon yaratabilecek duzeyde.

Bir de o isiya donusturulen sinyaller belli bir aralikta olanlar tabi. Ama biz Turkuz ya, izin almisiz almamisiz cok onemli degil, cakiyoruz bilmem kac ghz'lik canaklari, kulelerin arasindan dolastira dolastira goturuyoruz o sinyalleri. Arada kalanin cani ciksin.

Hani varsa denemek isteyen ciksin The Marmara'nin tepesine, ordaki buyuk davul antenin onunde dursun soyle bir kac gun gunde bir iki saat, sonra kendi mi mutasyon gecirir, cocugu x-men mi dogar bilmem.
Sosyal ağlarda paylaş

neyi kurtarıyosun abi? bana su karsılastırmayı yap o zaman;
wireless modemi uzaktan kullanan bir insanla yakından kullanan bir insan arasında ne gibi bir saglık durumu farkı olusur? yakından kullanan kanser olur, diger olmaz mı? yakından kullanan cocuk dusurur, digeri nur topu mu dogurur?

nedir yani?

ben operatorde calısıyorum, kafamın uzerinde 60'ın uzerinde microwave canak var. ben ne yapayım peki isi mi bırakayım, ofisi mi tasıyalım?

radyasyon yayan cihazların zararı konusunda henuz kimsenin kesin bir dayanagı yok. kimi kanser yapar derken kimi cıkıp bir zararı yok diyor. daha ben duymadım kanserden ölen bir hasta icin doktorunun "bunun sebebi yastık altında telefonla uyuman" diyen.

onlem almakta fayda gorulebilir. telefonu kulaklıkla kullanıyorsanız mesela iyi bir sey yapmıs olursunuz. ama yine gidip cebinize koyacaksınız. edep yerinizin biraz yanı :)

kurtulamazsınız derken bunu kastediyorum. o yuzden bu yazıyla tasak gecmemiz gayet normal.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi ne sacmaliyorsun allaskina ?

Insan bunyesine ve neye ne kadar maruz kaldigin ile alakali olay tamamen. Senin tependeki canak lineer calismak icin. Gec karsisina dur bakalim ne oluyor ?

Wi-Fi cihazlar ve network'ler senin canaktan bagimsiz olarak belli bir alana yayin yapiyor. Sikinti yaratan bu zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

toggie, bi operatörde çalıştığını ben de hatırlıyorum. aslında operatörler böyle kulaktan dolma 'kanka yakınsa noolmuş yaşıyoz la işte ehu' tarzı söylemler yerine 'alın kardeş, araştırdık, böyle böyle' şeklinde bilimsel çalışmalar sunsa çok daha aydınlatıcı olurdu. boşa konuşuyoruz şu an yani. açıkçası ben de hesapta bilinçli bi insan olarak hangisine inanacağımı bilmiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

di said:

toggie said:

Heyt, erkegim benim. =)

Ulkelerdeki kanser vakalarinin artis oranlarina bakarsan sikinde olabilir esasen. Zira cok buyuk cogunlugu bu teknolojinin yaygin kullandigi bolgeler. Yiyeceklerin de buyuk etkisi vardir diye dusunuyorum. Ha buna ragmen insan yasami uzadi ama dersen ben de cunku kanseri belli bir oranda tedavi edebiliyorlar derim. Bununla ilgili de bir arastirma var ama bulmaya kasamayacagim.

Peki ben nerden biliyorum ? Turkiye'de calistigim islerden birinde ekibimle birlikte Istanbul'un dort bir yanina wi-fi dosuyorduk, Istanbul genelinde bir mesh olusturmaya calisiyorduk, gozumu acan da o oldu. Oturdugun bolgeye gore de degisiklik gosterecektir fakat dedigim gibi ozellikle yogun is merkezi tarafindakilerin maruz kaldigi sinyal oyle boyle degil. Vucut cok buyuk kismini absorbe edip isiya donusturuyor eyvallah da bu kadar fazlasi deformasyon yaratabilecek duzeyde.

Bir de o isiya donusturulen sinyaller belli bir aralikta olanlar tabi. Ama biz Turkuz ya, izin almisiz almamisiz cok onemli degil, cakiyoruz bilmem kac ghz'lik canaklari, kulelerin arasindan dolastira dolastira goturuyoruz o sinyalleri. Arada kalanin cani ciksin.

Hani varsa denemek isteyen ciksin The Marmara'nin tepesine, ordaki buyuk davul antenin onunde dursun soyle bir kac gun gunde bir iki saat, sonra kendi mi mutasyon gecirir, cocugu x-men mi dogar bilmem.

olm anlattıgın is benim isim zaten. o davul dediklerin mw canaklar. the marmara'nın uzerinde 20 tane vardır belki. benim tepemde her boyutundan var, 60'ın uzerinde diyorum.

ayrıca bu aletlerin cıkıs gucu RF sinyaline gore cok cok daha dusuktur. esas radyasyona sebebiyet veren uzun ince olanlar, yani senin telefonunda cekim gucu yazan yer var, iste onu saglayan antenler.

ha yine bilmedigin bir sey; kullanılan tum frekanslar btk'nın bilgisi dahilinde. belirtilen frekans bandının dısına cıkamazsın. ver gitsin olayı yok yani. btk izni olmadan saha acılamaz, bandın dısında frekans kullanılamaz. yasam alanı mesafesi de vardır ayrıyetten. ciddi denetimi vardır ve hayvani para cezası kesilir.
Sosyal ağlarda paylaş

e ben de dalga geçiyorum o yazıyla abi ehue
ema büyükse ve özellikle main lobea maruz kalıyorsan ciddi etkileri var ama canlı vücuduna

yoksa ev kullanımlık wireless modemin etkisinden ne olucak bütün gün masabaşında oturup modemi masanın üstüne koymadığın sürece
Sosyal ağlarda paylaş

Bosa tartisiyoruz.

Ben nasil yogun bir sinyal curcurunasina maruz kaldigimizdan bahsediyorum, sen 60mw'lik anten bize dokunmuyor diyorsun. E onu ben de diyorum zaten ? Madem zararsiz oldugu iddia ediliyor, madem o kadar dusuk cikarin bir adam karsisina, dursun orda iki gun gorelim.
Sosyal ağlarda paylaş

senko said:

zararlı olduğu kesin, radyasyon sonuçta ne kadar az olsa da zararlıdır, ama wireless'in çep telefonlarının ne kadar zamanda adamı etkileyeceği bilinmiyor
eğer bu süre atıyorum 500yılsa koy götüne gitsin zaten.

Bulundugun yere gore degisecektir iste o.

Normalde soylendigi gibi limitleri asmiyorlar ve insan vucudu icin tehlike degil ama benim gordugum manzalar icin gecerli oldugundan cok ama cok supheliyim.

Oyle bir dosenmiski o canaklar, resmen ustunuze yagdiriyoruz demek icin yapilmis sanki.

BTK'nin bunlari gelip kontrol etmesi de mumkun degil. Yapabilecekleri en fazla sinyal seviyesinin belli bir sinirin ustune cikip cikmayacagina bakmak olur.
Sosyal ağlarda paylaş

onceki mesajında ne var abi, hepsine yazdım iste bisiler.
baslıga dalmıssın tasak gecenler bilgisiz diye, icin yanmıcak demissin bi de. yansın icin totos herif :)

zararı oldugunu dusunuyorum ben de ama ne kadar zararlı? bunu soyleyebilen yok. bilimadamları cıkıp daha kesin bir sey soyleyemezken ben nereden bilecem de gelip "gebertir" ya da "bise olmaz" diyicem.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...