Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Warhammmar 40k

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
fenris, 28.02.2025 11:51 tarihinde dedi ki:

Çanta olarak ne kullanıyorsunuz? Ben bi tane aldım ama dandik.

Bana Çin işi noname bi çanta gelmişti onu kullanıyorum hala. Oynamıyorum ben de ama işte boyamak için yazlığa falan götürürken kullanıyodum. Arkadaş yurtdışına taşınırken vermişti, onun çantasıydı. O taşınmadan bayağı karlı çıkmıştım, projektör, fritöz falan da verdiydi.

Mesaj tarihi:
Norak, 11.02.2025 12:32 tarihinde dedi ki:

su iki video dursun burada, ozellikle ilk videodaki boya kivami: 

3d printed bazı şeyleri boyuyorum. sarı mutfak bezi ve yağlı fırın kağıdı ile dandik akrilik boyalardan iyi performans aldım.

Mesaj tarihi:

Marine tarzi baseinin disina cok tasmayan kirilacak incik boncugu olmayan unitler icin miknatis yontemi cok iyi.

Ama mesela bende vespid kill team var, kanatlari her yerde, figurleri base base’e dayayamiyorsun. O sorun oluyor biraz o tarz unitlere de kutuda saga sola kaymasinlar diye grid falan yapilabilir. Ben bu islerin tamamini hobiden saydigim icin surekli cozum uretiyorum pratikte derdim olmasa da haha

• 2 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:

ilk defa necron boyuyorum da berbat lan. daha doğrusu boyamaya geçemedim. birleştirmeye çalıştığımda elimde kalıyor herşey. ıncık cıncık, bazı soketler aşırı küçük, kollar aşırı ince... space marineler in kıymetini anladım...

Mesaj tarihi:

Bende Land Raider Crusader birlestirdim dun, bugunde detaylarini yapiyorum silah vs, Impulsordan sonra baya kolay geldi, impulsor extra bir karisikti daha az parca olmasina ragmen 😆 

Bir land raiderim daha var onuda Redeemer yapacagim buyuk ihtimal. Bu araclardan kalan extra silahlar, kapaklar vs var onlari da birsey yapacam insallah dekor mekor.

Mesaj tarihi:

Interchangeable yapbilirsin silah opsiyonlarini. cogu sey gecmeli ya da magnetlanabiliyor.

Ben de bi repulsor bi de gladiator lancer (ya da 2x lancer) alip gladiator’un butun optionlarini magnetliycem tek kutudan 4 ayri tank yapiliyor inpulsor dahil). Sorun su ki distributorde kalmamislar ve siparis vermeye useniyorum arayip edip. 

Mesaj tarihi:
fenris, 12.03.2025 16:45 tarihinde dedi ki:

ilk defa necron boyuyorum da berbat lan. daha doğrusu boyamaya geçemedim. birleştirmeye çalıştığımda elimde kalıyor herşey. ıncık cıncık, bazı soketler aşırı küçük, kollar aşırı ince... space marineler in kıymetini anladım...

Bunu cok duyuyorum, infantry’ler falan kiriliyormus pit pit. Boyamasi acayip kolaydir yoksa. Metalik boyalarla calismasi cok kolay ve cogu unit tek renk sonra wash. 

Mesaj tarihi:

Ben araclari hep spesifik birliklere atadim o company'e ozel, alev silahli companye alev silahli arac falan, sayilari da tam o araca sigacak kadar, o acidan magnet tak/cikar yapmaya gerek olmayacak gibi diye umuyorum, magnetleri dekor yaparken kullanacagim.

Zaten oynamayacagim icin puan seyini de kaldirdim (halbuki baya temiz puanli ayarlamistim boyle tam oturan 1000 450 450 1100 vs) genis genis yapiyorum rahatca puan derdi olmadan, fazla adam cikarsa extra Lieutenant yapiyorum falan 😄 Kurallara gore normalde max 2 hero karakter, 2 tanede Lieut. oluyor sanirim ordu basina, bende 4-5'er tane var asd

Combat patrol kutularinda Upgrade Frame oluyor 1 tane normalde harici satilan, o aracin kendi kutusunda olmayan silah vs cikiyor ordan onlarida kullaniyorum.

Mesaj tarihi:

1 warlord seciyorsun ama istedigin kadar karakter olabiliyor ordu. Puanlari cok seyetme cunku surekli degisiyorlar. Mesela dun mu ne dataslare update geldi. Tank puanlari degisti.

Oynamaya karar verirsen 3 4k puanlik boyanmis ordudan army secer gecersin.

Vehicle’lari magnetlemeni onerme sebebim bir kez yapistirinca geri donusu zor oluyor ondan. Bir de cidden cok zor degil. Bahsettiklerim kucuk wepler degil bu arada main gunlar. Mesela gladiator’un 3 versiyonu var, hepsi bambaska ozellikte ve aslinda magnetlemene bile gerek yok, tik tim geciyorlar. Benzer sey redemptor dreadnought’ta da var plasma ve gatling gunlar lego gibi pit pit oturtmali.

Mesaj tarihi:

hmm o dedigim 9th ed kurali olabilir,

App ile baktim simdi birebir ayni karakterden 3x limiti var battleline ya da transport  ya da epic degilse, onun disinda problem yok. Max 3 Lieutenant oluyor o zaman eger farkli zirhli silahli jump packli vs Lieutenant degilse 4 ve sonrasi. Bendekilerin hepsi farkli farkli, dolayisi ile uygun.

Mesaj tarihi: (düzenlendi)

spacer.png

40mm base'e yaptım, akrilik boya. Aslında base üzerinde wet blending yapıyordum can sıkıntısından, derken üstüne bir de angel of death kondurdum sdf. Tankları boyarken bir tanesinin üstüne freehand yaparım yine böyle, çok keyifli.

spacer.png

Scale'ini daha rahat anlarsınız bu fotoğraftan.

deadwoll tarafından düzenlendi
  • Like 1
Mesaj tarihi:

Land raider'inda cogu bitti detaylar vs kaldi incik boncuk, impulsorun yaninda biraz dev gibi kaldi, o arada biten crusaderlarimin baselerini yaptim ortada 😆

79fSGbY.png

Mesaj tarihi:

Abi hiç gerek yok ya, yeni güncellemeyle bile iyi fiyatlar, hours spend per dollar olarak bakarsan cidden şahane hobi. Rus copy/cast vs. işine girince dan dun boyayıp, sürekli yenisini sipariş edeceksin ucuz diye. Hem daha özensiz davranacaksın hem de boyayamayacağın kadar mini alıp yığacaksın. Zararı daha fazla.

Mesaj tarihi:

Pegasus siparişle de getiriyor GW'da stok olduğu sürece. Pazartesi günü yeni ürünler gelmişti, ben de repulsor ayırtmıştım. Onu alırken 2 paket de jump pack assault intercessors almış bulundum. Yoksa bu partide çok iyi kutular vardı, hatta Kill Team starter seti vardı ucuz olandan (space marines vs. plague marines). Anında almışlar lol.

Mesaj tarihi:

Bu combat patrollerden ne cok ekstra sey cikiyor lol.

Kac tane kol, bolt rifle, omuzluk vs oldu beli degil, hepsini ayirdim posetledim vs

birkac tane ekstra govde/bacak falan alsam rahat 10 adam daha cikar herhalde havadan 😆

Mesaj tarihi:

Ya sikinti su ki hep ayni seyler artiyor kitlerde dkfk. Mesela dw knightsin her kutusundan ekstra 1 tane dwk yapabilirsin ama torsunun arkasi gerekiyor. Terminatorlerin arkasiyla olur adim gibi eminim ama pozlari uymuyordur. Esek gibi kitbash lazim. E bende 3 dwk yapacak kadar parca var yapsam 3 tane dwk bir ise yaramiyor. Squad olmasi icin 5 tane lazim djfk.

En cok ise yarayanlar kollar ve kafalar buyuk bir kitbash isine girmek istemeyenler icin. Hepsi birbirine oluyor.

Ben de senin gibi her seyi biriktiriyorum gerci, en olmadi diaroma falan yaparken kullanirim. Ordu bitince o islere giricem, yakindir. 

• Yeni Oluştur...