Ardeth Mesaj tarihi: Mart 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2012 copry said: Vücutta artık gerek olmayan bir organın , dokunun gün geçtikçe oluşmamaya başlaması evrim değil mi ? O zaman kıllarımızın düşmesi daha az evrim olur. Bu değişimin illa inanılmaz yararlı veya zararlı olmasına gerek yok bence mikro düzeyde de gerçekleyebilir. bu değişimin olması için bir seçilim mekanizması lazım ama. Tamamen istatistiksel bir olay. Gen havuzunda bazı genler var, doğa koşulları A genini, B genine göre "favor" ediyor. Bu "favor" etme eylemi de aslında canlının hayatta kalabilme ve çoğalma olasılığını arttırmak en temek ve basit haliyle. Buna A genin çoğalması için istatistiksel bir "itici kuvvet" diyebilirsin. Bu itici kuvvet olmadan neden zamanla yok olsun? Anlamadığım şey bu. Eğer evrim modeli tamamen bildiğimiz haliyle iyi bir modelse, belki hiç bir işlevi olmadığı için zamanla genlerdeki homojen değişikliklerle (illa mutasyon olmasına gerek yok) gen havuzu içersinde yok oluyordur bilmiyorum. Ama bildiğimiz anlamda bir seçilim olmadığı kesin. Yani diyelim ki bu özelliği belirleyen gen 1001000110 gibi bir dizi olsun (diziyi salladım tamamen). Eğer önemli bir işlevi olsaydı bu dizi formunu korumak zorunda kalırdı. Ama önemli bir işlevi olmadığı için zamanla bu dizide olan değişiklikler dizinin yapısının bozulmasına sebep oluyordur. Buna başka bir bakış açısı da biyolojik sistemler bir itici kuvvet olmadığı zaman biyolojik sistemler genelde "disorder" ve "randomness"a doğru gider. Mesela canlılar fiziksel yapısını koruyabilmek için dışardan enerji sağlayacak besinler almalıdır gibi. Bu diziyi olduğu gibi tutacak bir itici kuvvet olmayınca dizinin yapısı da gelişi güzel şekilde değişebiliyor gibi düşünebiliriz. Eğer bu doğruysa tabi, apandistin zamanla körelme hızı, diş yapısının zamanla değişme hızı gibi şeylerden de insanların gen havuzunun değişme hızıyla ilgili bilgiler edilebilir. Tabi bu durumda bu özellikleri veren genlerin diğer önemli işlevlere de bir bağlantısı olmamalı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chaotic Mesaj tarihi: Mart 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2012 evrim evirilmekten mi geliyor? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cystein Mesaj tarihi: Mart 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2012 Pewpew said: Cystein said: -_- baydım bu araform muhabbetinden. ulan hücredeki her organel evrime kanıt. daha neyi tartışıyoruz :D ama gel de bu öküzlere anlat. ben endoplazmik retikulumun zarındaki glikoproteinin işleyişini anlatsam ANAA FARKLI Bİ CANLIYMIŞ LAN O. der bu öküzler. evet bundan zibilyar yıl önce de belki tek başına yaşayan bi canlıydı. sonra gitti o onu yedi bu bunu içti birleştiler bişiler oldu daha iyisine geliştiler EVRİMLEŞTİLER dağılın şimdi sende biyokimya 2 dersi alip ricirdavkins olmussunyok tosun yanlışın var. ben almanya'da biyokimya bitirdim :I Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pewpew Mesaj tarihi: Mart 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2012 Cystein said: Pewpew said: Cystein said: -_- baydım bu araform muhabbetinden. ulan hücredeki her organel evrime kanıt. daha neyi tartışıyoruz :D ama gel de bu öküzlere anlat. ben endoplazmik retikulumun zarındaki glikoproteinin işleyişini anlatsam ANAA FARKLI Bİ CANLIYMIŞ LAN O. der bu öküzler. evet bundan zibilyar yıl önce de belki tek başına yaşayan bi canlıydı. sonra gitti o onu yedi bu bunu içti birleştiler bişiler oldu daha iyisine geliştiler EVRİMLEŞTİLER dağılın şimdi sende biyokimya 2 dersi alip ricirdavkins olmussunyok tosun yanlışın var. ben almanya'da biyokimya bitirdim :I tosun sensin kolay gelsin almanciolup üniversiteye gitmissin orda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cystein Mesaj tarihi: Mart 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2012 hmm whatevs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mighty_THoR Mesaj tarihi: Mart 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2012 copry said: Peşinden de 18 yaşındayım dedi=(( 95 lilerin 18 olduğu bir dünyada ben misyonumu tamamladım . this... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
FromTheHell Mesaj tarihi: Mart 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2012 bi de böyle bi fbook sayfası vardı. bu geldi aklıma http://www.facebook.com/Allahkesinvar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
patatespresi Mesaj tarihi: Mart 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2012 Chaotic said: evrim evirilmekten mi geliyor? avril lavigne Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nekro Mesaj tarihi: Mart 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2012 Marmara üniversitesi ilahiyat fakültesi ögrencileri evrimi çürütüyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xenocide Mesaj tarihi: Mart 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2012 abi şeyde kopuyodum, küçük kız anlatıyo ya; -timsah mesela, doğuruyo ama o balık çıkıyo -olur mu öyle şey peki? -olmaz -demek ki neymiş? orada adam demek ki neymiş, evrim yokmuş demek üzereydi, demedi. deseydi; http://4.bp.blogspot.com/-ParpNGnvIUo/T0aAyPB_mlI/AAAAAAAAEb0/lerbAyOwV6I/s400/flip-table-meme.png Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
patatespresi Mesaj tarihi: Mart 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2012 ahhaah 4:55 allah kahretsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EricCantona Mesaj tarihi: Mart 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2012 Nekro said: Marmara üniversitesi ilahiyat fakültesi ögrencileri evrimi çürütüyor. Şöyle bi hocam olsa 7/24 dersine gider dinlerim :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xenocide Mesaj tarihi: Mart 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2012 allaan şakirtosu da çıkıp ilkokul terk bile olmayan argümanlarla adamı çürütmeye kalkışmış ya ona mı yansam harcadığı oksijene mi yansam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nekro Mesaj tarihi: Mart 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2012 aynen. yine degerini bilemedigimiz müthiş bir insan. Kimlerle muhattap etmisler adamı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GokTuRK Mesaj tarihi: Mart 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2012 var olm hatta benim arkadaş...ah vurmayın tamam!!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xenocide Mesaj tarihi: Mart 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2012 "sürüngende bıyık ne arar la :D" diyişini yerim ya asdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Mart 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2012 asdfasd bu nası bişey ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nekro Mesaj tarihi: Mart 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2012 birde böyle bir arkadas var eghaf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Mart 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2012 facepalmlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nekro Mesaj tarihi: Mart 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2012 yazık ama celal hocaya cok üzüldüm ya üç saat bu adamlara cevap vermeye calismis. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Mart 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2012 ya insan bi düşünür ya bu kadar saçmalamadan önce. allah yok diyor utanmadan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NeoStyle Mesaj tarihi: Mart 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2012 95li bebe nası 18 yaşında oluyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Mart 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2012 allahın hikmeti işte Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nekro Mesaj tarihi: Mart 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2012 Aluriel said: ya insan bi düşünür ya bu kadar saçmalamadan önce. allah yok diyor utanmadan. ALLAH yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Mart 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2012 ahirette allahım hepsinin cezasını verecek bu kafirlerin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar