Esnaf Mesaj tarihi: Nisan 6, 2012 Mesaj tarihi: Nisan 6, 2012 ne yani cezayı haketmek için o bıçağın volkanın kafasına saplanmasımı gerekiyordu? bence ceza az bile hatta fenere verilen cezada az.
toggie Mesaj tarihi: Nisan 6, 2012 Mesaj tarihi: Nisan 6, 2012 iyi de yara bandı takanları savunmuyor ki kimse burada. fb macında gs nasıl magdur olmussa, ts macında da fb magdur oldu. kafa yarıp bundan memnun olan ve gidip yara bandı takarak eglenenlerden rahatsız olan fb taraftarı yok mu sanıyorsun? bence trabzon'da da yasananlardan rahatsız olan trabzon taraftarı vardır. ama belli ki ts yonetimi bu durumdan rahatsız degil. iste esas sıkıntı burada. bu sekilde yonetim oldugu surece sen taraftardan nasıl daha iyi olmasını bekleyebilirsin ki?
THARKAS Mesaj tarihi: Nisan 6, 2012 Mesaj tarihi: Nisan 6, 2012 lazlar konusuna gelince bolgenin yuzde 80 i falan laz olmamis uydurup uydurup yazmayin. lazlar rizede 2-3 koy trabzonda 1 koy artvinde ise bir cok koyde yasarlar.Lazca konusurlar ama turkcede ana dili gibi bilirler. Karadenizliler tek kelime lazca bilmez. nufusun yuzde 80ini birak 15ini dahi olusturmazlar. sizin pontus montus diye dalga gecmeye calistiginiz adamlar aslinda bunlardir. kaldiki rum imparatorlugunun yikilmasi icin osmanli ile beraber haraket etmislerdir...oda ayri mesele. karadenizliler turk boylarindan gelir genelde asyadan goc etmis turkler ve sonradan oraya yerlestirilmis turklerden olusurlar. en nihayetinde lazlarda karadenizlilerde vatanini milletini seven ayrilikci hicbir dusuncesi olmayan ulke savunmaya geldimi en onde giden insanlardir. Ataturk un kendi kisisel korumalarindan bir kac taneside lazdir. geri kalan trabzonlu ve rizelidir zaten.
THARKAS Mesaj tarihi: Nisan 6, 2012 Mesaj tarihi: Nisan 6, 2012 toggie said: iyi de yara bandı takanları savunmuyor ki kimse burada. fb macında gs nasıl magdur olmussa, ts macında da fb magdur oldu. kafa yarıp bundan memnun olan ve gidip yara bandı takarak eglenenlerden rahatsız olan fb taraftarı yok mu sanıyorsun? bence trabzon'da da yasananlardan rahatsız olan trabzon taraftarı vardır. ama belli ki ts yonetimi bu durumdan rahatsız degil. iste esas sıkıntı burada. bu sekilde yonetim oldugu surece sen taraftardan nasıl daha iyi olmasını bekleyebilirsin ki? benim soylediklerimi baska kelimelerle yazmissin farkinda degilsin. Ben taraftarin yaptigini savunmuyorum ama genede daha acik daha idrak edilebilir sekilde yazayim. bak ne diyorum orda burada magdur olan gs ve bjk taraftari. sen fenere 5 mac caksaydin trabzonada 5-6 mac verince kimse gikini cikarmazdi. sen fenere 1 mac verirsen neden trabzona 2 mac veriyorsun diye sorarlar adama. Arti fenerbahcelilerin bu cezaya laf edebilmeleri icin once cumleye bizede verdikleri ceza cok az trabzonada pfdk da sorun var diye baslamalari gerekiyor. ama sanki daha gecen hafta o olay hic olmamis gibi konusuyorlarya iste benim tepki gosterdigim nokta bu. zaten bana bir gsli bjkli gelse dese sahaya bicak atti taraftariniz 2 mac aldiniz az deilmi? benim verecek cevabim yok zaten utanc verici bir durum. ama fenerli gelip diyince komik oluyor yapmayin. sen trabzonsporlu yonetici olsan fenere az ceza verdiler ama olsun onlar torpilli problem yok , bize verdiginiz ceza on numara tesekkurlermi dersin? Fenere bu cezayi veriyorsan bana niye bunu veriyorsun ey pfdk mi dersin?
fizban Mesaj tarihi: Nisan 6, 2012 Mesaj tarihi: Nisan 6, 2012 fenerbahce 2 mac ceza aldi. macta toplam 5-10 dakika civari kufur donmustur. sahaya bir ton bayrak cubugu atildi. trabzonspor sahaya 2 adet caki, mesale, don, ayakkabi firlatti. mac boyu kufretti. tek sans, kimseye isabet etmemesi. fenerbahce o mactan 2 mac ceza aliyosa, trabzon 4 almalidir. fenerbahce 3 aliyorsa 5-6 almalidir ts. ama sen de bu kafadaysan zaten tharkas, trabzon yonetimi ve halkinin bu kafada olmasinda hic bir gariplik yok.
poopla Mesaj tarihi: Nisan 6, 2012 Mesaj tarihi: Nisan 6, 2012 fener 2 alıyosa trabzonun 6 alması lazım zaten ?
THARKAS Mesaj tarihi: Nisan 6, 2012 Mesaj tarihi: Nisan 6, 2012 trabzon kufurden ceza almadi henuz onu alirsa sonradan alacak. fenerin kufur cezasida ayri. su an saha ici olaylardan alinan cezalarda zaten senin soyledigin oran soz konusu. fener 1 mac ceza aldi trabzon 2 mac. 1 e 2. basit matematik. ona ragmen konusuyorsunuz trabzonspor az ceza aldi diye. hangi olay daha kotudur futbolda tartisilir. neyin cezasi kac mac ben bilmiyorum. ama mantigim sunu soyluyor, rakip takimin teknik heyetinin kasini gozunu acmak ile sahaya caki maki yabanci madde atip kimseye cok sukurki gelmemesi arasinda fazla bir fark yok. iki takimda maksimum ceza almali. fenere 3 mac versin trabzona 4 yada fenere 10 versin trabzona 12. bu is bu kadar basit...sorun trabzonspor yonetiminde degil pfdknin aciz korkak idaresindedir. sen adaletli davranamazsan cesur kararlar veremezsen trabzonunda yoneticisi bu sekilde konusma yuzu bulur. benim kafa yapimda bir sorun yok ama su kadar basit bir olayi idrak edemeyecek kadar aciz ve fanatik olanlarin benim gozumde o caki atan serserilerden hic bir farki yok.
fizban Mesaj tarihi: Nisan 6, 2012 Mesaj tarihi: Nisan 6, 2012 2- TRABZONSPOR A.Ş.'nin, 01.04.2012 tarihinde oynanan TRABZONSPOR A.Ş. - FENERBAHÇE A.Ş. Spor Toto Süper Lig müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle takdiren 2 RESMİ MÜSABAKAYI KENDİ SAHASINDA SEYİRCİSİZ OYNAMA CEZASI ile cezalandırılmasına, Aynı müsabakada TRABZONSPOR A.Ş.'nin, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürattan dolayı ve bu eyleminin aynı sezon içerinde 3. kez gerçekleştirilmesi nedeniyle takdiren ve teşdiden 150.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına, Aynı müsabakada TRABZONSPOR A.Ş.'nin, spor ahlakına aykırı pankart asılmasından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle takdiren 50.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına, Cezaların birleştirilmesi suretiyle TRABZONSPOR A.Ş.'nin, toplam 2 RESMİ MÜSABAKAYI KENDİ SAHASINDA SEYİRCİSİZ OYNAMA CEZASI ve 200.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına, sahaya cubuk atmakla (utanilacak birsey), caki /raki sisesi atmanin, ADAM OLDURMEYE TESEBBUSUN YANI, farki yok diyorsan eyvallah. direk /thread.
THARKAS Mesaj tarihi: Nisan 6, 2012 Mesaj tarihi: Nisan 6, 2012 fizban benim soyledigimi yazmissin zaten. saha olaylari nedeniyle 2 mac aldik kufur nedeniyle 150 000 tl. fenerde kufur nedeniyle para cezasi almisti tekrar edince saha kapamaya dondu. bizdede bir daha olursa saha kapanacak. oran hala 1 e 2. senin kendi yazdigin oran fener 1 aldiysa trabzon 2 aldi. ayrica cubuk atmak deyip kelime oyunu yapiyorsun. cubuk atmak degil teknik heyetin kasini gozunu acmak olacak. Kaldiki bu tartisilir bir durum sen dersin arasinda 3 kat fark olmali ben derim 2 kat...burada bir sikinti yok sonucta hukukcu degiliz,uzman degiliz bu konuda otorite degiliz. burda sikinti pfdk da. ne fenere verilmesi gereken ceza 1 mac nede trabzona verilmesi gereken ceza 2 mac. o yuzden daha gecen hafta ayni kotu yonetimden avantaj saglamis fener bu macta magdur oldugunda sucu trabzon yonetiminde degil pfdkda aramali. bu yazdiklarimda itiraz edilebilecek hic bir nokta yok her cevap verdiginde hayretler icinde kaliyorum. bence akli- selim bir sekilde dusunmen gerekiyor...olaylara tarafsiz bakamiyorsun. AYRICA http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/20286349.asp?hid=20286389
Masquerade Mesaj tarihi: Nisan 6, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Nisan 6, 2012 Kadikoyde kafa yarma fix tarife oldugu icin onlara normal geliyor o olaylar. Hakan Baltaya cubuk attilar gole sevinirken 1 mac da o yuzden zaten.
fizban Mesaj tarihi: Nisan 6, 2012 Mesaj tarihi: Nisan 6, 2012 kemal dincer kim bilmiyorum. eger fenerbahce macinda sahaya bicak atilmissa o mactan dolayi da 4-5 mac ceza almaliydik. daha sonra da atan kisinin pesine dusulmeliydi. fenerbahcenin x. kez kufur ettigi icin sahasinin 1 mac kapandigini biliyorum. yalniz soyle bir durum var; 90 dakika, hakem sehir taraftar kulup ayirt etmeden kufur etmekle, 5-10 dakika kufur etmek arasinda da fark yok. sahaya, insani oldurebilecek nitelikli bir madde atmakla, bayrak cubugu atmak arasinda fark yok demek baya iyi. fenerbahce taraftarinin sahaya attigi maddelerin savunulur yani yok, o ayri mesele. savunan da gitsin antu'da savunsun, banane. ama gelip de 'NE VAR CANIM ALTI USTU 2 CAKI ATTIK ZATEN VOLKAN ELDIVENININ ICINDE SOKMUSTU EHEEE EHEEEE SAMPIYON BIZIZ KUPAMIZI ALALIM' diyen yonetimi savunmak, baya paha bicilemez.
Myshkin Mesaj tarihi: Nisan 6, 2012 Mesaj tarihi: Nisan 6, 2012 Legal olarka stadda bulunan 20 grlık plastik çubukla gizlice sokulan ve sahaya açık olarak atılan çakıları karşılaştırmak için Trabzonlu olmak gerekiyor herhalde.
Myshkin Mesaj tarihi: Nisan 6, 2012 Mesaj tarihi: Nisan 6, 2012 THARKAS said: http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/20286349.asp?hid=20286389 ne alakası var bunun peki şuanki tartışmayla?
THARKAS Mesaj tarihi: Nisan 6, 2012 Mesaj tarihi: Nisan 6, 2012 benim yazdiklarimi anlamamak ve anlamamakta direnmek icin nereli olmak gerekiyor acaba? her sehir mensubundan boyle zeka ornekleri cikiyor belliki. ben iki kafa goz yarmakla sahaya bicak atmayi tartismiyorum. belirli hukuk kurallari vardir bu cercevede cezasi neyse verilir. bence ikisininde cezasi MAKSIMUM neyse odur. sence kafa goz yarmak bir mac sahaya caki atmak 10 mac ise bilemeyecegim onada lafim yok kendi gorusun. anlayamayan bunyeler icin 3. kez tekrar edeyim ne cakinin cezasi 2 mac ne TEKNIK HEYETIN KAFASINI GOZUNU ACMANIN cezasi 1 mac. bakiyorumda boyle yazan yok adamlarin kasi acilmis, biz cubukcuk attik oluyor. ayni fener taraftari daha once caki atmis ortbas edilmis onada ses yok. ben trabzon yonetimini savunmuyorum ama ortada boyle icler acisi bir yonetim(federasyom,pfdk) varken o adam cikar oyle konusma yuzu bulur diyorum. ama hakikaten algi cok zayif icler acisi bir durum sebebide yazarak tartismak inanilmaz zor iki taraf kati suretle birbirini anlamiyor anlamamakta direniyor. benim soylemedigim seyleri soylemisim gibi yaziyorsun anlatiyorum ne demek istedigimi 3 defa 5 defa gene ayni sekilde yaziyorsun, takilmissin kalmissin bir noktada, yuzyuze tartisma imkani olursa pati macinda falan 60 saniye surecek anlasmamiz burada 2 saattir yazi yaziyoruz. bu benim bu konuda son mesajimdir hakikaten yoruldum isteyen istedigi gibi kufur edebilir sallayabilir hepiniz haklisiniz pes ediyorum.
BlackRose Mesaj tarihi: Nisan 6, 2012 Mesaj tarihi: Nisan 6, 2012 THARKAS said: lazlar konusuna gelince bolgenin yuzde 80 i falan laz olmamis uydurup uydurup yazmayin. lazlar rizede 2-3 koy trabzonda 1 koy artvinde ise bir cok koyde yasarlar.Lazca konusurlar ama turkcede ana dili gibi bilirler. Karadenizliler tek kelime lazca bilmez.... tharkas uydurmuyorum ben de biliyorum daha önce de dediğim gibi lazlık ve konuştukları dil apayrı karadenizde, ancak şunu diyorum lazlar büyük oranda asimile olmuşlar ve o saydığın insanların arasına evliliklerle karışmışlar, dolayısıyla iş artık lazlar ve karadenizliler şeklinden çıkıp karadenizde (ama giresundan daha doğuda daha yoğun olmak üzere) dağınık bir coğrafyada yayılmış aynı şey gürcüler için de geçerli, benim eşim iş kökene gelince (yanlış anlamayın ben oyum sen busun şeklinde bir ırkçılık değil bu, laf arasında yeri gelince söylenen bir şey) ben gürcüyüm der ama tek kelime gürcüce bilmez, aynı şekilde 75 yaşındaki annesi de babası da bilmez ama gürcüyüz derler lazlık da aynı bu şekilde yayılmıştır diyorum ben %80ine coğrafyanın, demiyorum ki hepimiz lazız orda, bunu anlamak zor mu yahu? niye ille de işi kısır bir bölgeye ve belli insanlara indirgiyorsunuz benim kızım ilerde ben %50 gürcüyüm diyecek annesinden ötürü, ne var bunda? ailede de amcalar hep gürcülerle evlenmiş ve onların çocukları da misal bir tartışma ortamında lafın gelişi "bizde gürcülük var arkadaş size benzemeyiz" gibisinden sözler ederler benim kastettiğim lazlık bu, hemen celâllenip yok öle bişe nerde laz biz laz değiliz lazlar lazca konuşur tarzında fevri tavırlara girip insanı bi tarafından uydurmakla suçlamayın, durduk yerde niye uydurayım yahu ben de bu bölgenin çocuğuyum gördüğümü ve bildiğimi söylüyorum, ha dersin ki eksik bilgin, ama yanlış olmadığını adım gibi biliyorum THARKAS said: ... en nihayetinde lazlarda karadenizlilerde vatanini milletini seven ayrilikci hicbir dusuncesi olmayan ulke savunmaya geldimi en onde giden insanlardir. Ataturk un kendi kisisel korumalarindan bir kac taneside lazdir. geri kalan trabzonlu ve rizelidir zaten. ayrıca buna ve daha önceki bir mesajında yazdığın pkk gibi oluşumların neden bir tek karadenizde tutunamadıkları hakkındaki şeylere da sonuna kadar katılıyorum ama lazlar o bölgede karışıp kaynaşmışlar ve o bölgeyi etkilemişler dedik diye bu yazdıklarının aksini mi iddia etmiş olduk? niye böyle bir savunma yapma gereği duydun bilemiyorum ama hiç kimse -diyelim ki öyle olmasa da öyle uydurdu diye- insanları ayrımcılıkla, haşa hainlikle suçlamadı ki? ya da neden illa bu üslubu kullanmak zorundasın, uyduruyosun demek yerine ben aynı fikirde değilim, benim bildiğim de böyle demek çok mu zor? hemen anlayış, adamlık vs damarından giriyosun gerçekten anlamıyorum
THARKAS Mesaj tarihi: Nisan 6, 2012 Mesaj tarihi: Nisan 6, 2012 (az oncekı konuyla alakasız oldugu ıcın cevap vereyim.) abicim ben sana bisey demiyorum oyle anladıysan kusura bakma. ben sadece lazlar yzde 80 ini olusturuyor dedin diye duzelteyim dedim yoksa ırkcılık falan filan oyle bir suclamam ithamim yok anladım senin yazdıklarını ben. uydurma demem dogru olmamıs haklısın. diger arkadaslar cok kucumser dıslar mesajlar atıyorlar, sanırsın bolucu orgut olmus karadenız, onlara hatırlatma geregı duydum.
BlackRose Mesaj tarihi: Nisan 6, 2012 Mesaj tarihi: Nisan 6, 2012 abicim haklısın ama bu senin stilini ben nerdeyse 6 sen üniversitede uyguladım :) inan sen zararlı çıkıyosun sinirlenmekle, en ufak bir yamuk durumda "laz değil misin buyur işte" tarzında yapıştırıyolardı, anlata anlata dilimde tüy bitti ama kızdıkça da "seni kızdırmak için söylüyoruz yaw hoşumuza gidiyor kızma" dediler daha da sinir etmek için ^_- böyle bir durumda bunu hakaretmiş gibi söyleseler bile; kusuruma bakmayın lazlıktandır dersin, o engin hoşgörüyle ezersin ki zaten o insanlar da bunu bir hakaret olarak algılamak yerine gülüp geçiyolar biliyosun, ben çıkışı böyle bulmuştum sonunda :p
BlackRose Mesaj tarihi: Nisan 6, 2012 Mesaj tarihi: Nisan 6, 2012 konumuza dönersek, şahsi fikrim şudur; bence bu tür olayların katlanarak artmaması ve ileride daha büyük çaplarda devam etmemesi için verilmesi gereken ceza sadece para cezası veya seyircisiz oynamama olmamalı gerçekten acıtacak cezalar verilmeli ki hem yönetimler önlem alsın hem de taraftar biz ne yapıyoruz diyip silkelenip kendine gelsin 200k ceza nedir? bırakın büyük kulübü küçük şehir takımları bile bu cezayı umursamaz, bakın ordu maçlarından birinde seyirci kesinlikle organize bir şekilde rıdvan dilmene ve ali koça ağır küfretti, bunu yönetimin yaptırdığına ve "sktiret öderiz cezasını, şöyle zevkle küfredilmesini izlemeye değer" dediklerine adım gibi de eminim çünkü 20 bin tl ceza verildi aynı ordu seyircisi bir maçta da Atatürk'ün gençliğe hitabesini sonuna kadar okudu e şimdi bu iki seyirci aynı seyirci, hatta taraftar guruplarını biliyorum, ikisini de aynı gurup yaptı/organize etti, yani bu güç istenirse bir STO gibi de işleyebiliyor, kötü yolda da kullanılabiliyor, sonuçta başındaki kişilerin niyetine bağlı olaylar FB-GS maçındaki cezanın da TS-FB maçındaki cezanın da, birbiriyle kıyaslanmadan değerlendirilmesi gerektiğini ve olması gerekenlerden iki cezanın da çok çok az olduğunu düşünüyorum...
Masquerade Mesaj tarihi: Nisan 6, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Nisan 6, 2012 En uygun bu topic galiba. Bjk taraftarları delirmiş. (haklı olarak) https://twitter.com/#!/fatihdogan_38/status/188268585662160896
Natanyal Mesaj tarihi: Nisan 6, 2012 Mesaj tarihi: Nisan 6, 2012 diyince ağladı oluyor, hakkı yendi oluyor ...
fizban Mesaj tarihi: Nisan 6, 2012 Mesaj tarihi: Nisan 6, 2012 beşiktaşın hakkı yenmiş. madem öyle bir rapor var volkan da ceza almalıydı.
ahmedinejad Mesaj tarihi: Nisan 6, 2012 Mesaj tarihi: Nisan 6, 2012 çocuklar keşke dayak yeseymiş. http://www.haberts.com/2444-rektor-yardimcisi-yasananlara-ayri-boyut-getirdi.html bu ne abi.
benjani Mesaj tarihi: Nisan 6, 2012 Mesaj tarihi: Nisan 6, 2012 çocuklar vizelerine girememiş bu dallamalar yüzünden, 5 tane sınavını kaçıran var.mal dolu memleket.
Myshkin Mesaj tarihi: Nisan 7, 2012 Mesaj tarihi: Nisan 7, 2012 ahmedinejad said: çocuklar keşke dayak yeseymiş. http://www.haberts.com/2444-rektor-yardimcisi-yasananlara-ayri-boyut-getirdi.html bu ne abi. kalıbına tükürdüğümün şahsiyetsizleri.
Öne çıkan mesajlar