Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

SüperLig 33. Hafta: Trabzonspor - Fenerbahçe 01.04.12 @ 19.00

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
UEFA Hakem Komitesi Üyesi Uilenberg, Merkez Hakem Kurulu yetkililerini arayarak, Trabzon-Fenerbahçe maçında Cristian’ın golünü geçerli sayan Fırat Aydınus’a teşekkür etti, pozisyonun hakem seminerinde ders olacağını bildirdi

Trabzonspor-Fenerbahçe maçının FIFA kokartlı hakemi Fırat Aydınus’a, Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Eğitimcisi ve UEFA Hakem Komitesi Üyesi Jaap Uilenberg’den özel teşekkür geldi.

Fırat Aydınus, Avni Aker Stadı’nda pazar akşamı oynanan karşılaşmanın 41. dakikasında Cristian Baroni’nin attığı golü, yardımcısı Serkan Ok’un, Moussa Sow için kaldırdığı ofsayt bayrağına rağmen geçerli saymıştı. Aydınus’un spor kamuoyunda tartışma yaratan bu kararı, UEFA Hakem Komitesi Üyesi Uilenberg’den övgü aldı.

Spor Toto Süper Lig maçlarını her hafta dikkatle takip eden Jaap Uilenberg’in, Merkez Hakem Kurulu yetkililerini arayarak pozisyonu doğru yorumladığı için Fırat Aydınus’a teşekkür ettiği ortaya çıktı. Hollandalı hakem hocası, Cristian’ın golle sonuçlanan pozisyonunun hakem seminerlerinde ders olarak gösterileceğini de bildirdi.

Jaap Uilenberg’in bu golün pasif ofsaytla ilgili birçok soruya yanıt olabileceğini düşündüğü ifade edildi.
Mesaj tarihi:
su bolume yazmiym yazmiyim diyorum ama illa yazmak durumunda birakiyorsunuz.

iki taraftar grubu catismaya dogru gidiyor ben kendi memleketimdekileri taniyorsam bu sekilde giderse cok insanin cani yanar...simdi fenerbahce kendini klasik fb-gs catismasi tarzi birseyin icinde bulacagini saniyor ama durum cok cok daha vahim.

oncelikle trabzonspor taraftarinin cogu egitimsiz cahil onuda gectim issiz. butun gun yaptiklari trabzon gibi kucuk bir sehirde oturup cay icmek ve trabzonsporu konusmak. hayatlarinin ta kendisi trabzonspor. yani sen bu adamanin takimina saldirdiginda onun algiladigi siradan fanatiklikten cok ote ,namusuna karisina bacisina dil uzatmis gibi hisseder. bu adam takimi icin on tane adamida mermiye bogar bicaklarda keserde...sonra gider pasa pasa yatar gocunmaz. Fenerbahce taraftari oncelikle muhattabini daha iyi tanimali ,daha egitimli daha olgun daha cok sey gormus pek bir seye ihtiyaci olmayan taraftar kitlesi olarak atese korukle gitmemeli. Dedigim gibi trabzonspor diger kuluplere benzemez.

Bunlarin hepsini gectim bugun durumun bu noktaya gelmesinde birinci sorumlu Feneri kume dusurtmeyen RTE dir. Birileri olurse kani bu adamin elindedir. Aydinlar in istifa sebebide RTE den izin alamamasi kendindede yterince tasak olmamasidir.
RTE hem dusmani aziz hapiste yatsin hem fenere birsey olmasin oy kaybetmitim pesinde ama yok oyle bir dunya.

Ikinci sorumluda Aziz Yildirim. Yaptigi sikeyi gectim mac oncesi aciklamalariyla ortaligi geren ta kendisi. Kaos olmasi isine geliyor gundemde kalmasini sagliyor konunun. Ben bu kadar bencil karaktersiz bir adam gormedim. Sen dur dur maca 2 gun kala butun sucu trabzona at yok efendim neymis trabzon sike yapiyormus o engelliyormus... Trabzonlu zaten deli fisek bu anlari bekliyor.

Son sorumluda Azizin oyununa gelen Trabzon yonetimi. Bir allahin kulumu sakin olun falan diyip duzgun aciklamalar yapmaz...aksine Sadri kufur olacak o kadarda olur falan diyor oda macin bu durumda gelmesinde sorumlu. Ama onunda soyle bir aciklamasi var , bugune kadar sustuk baris mesajlari verdik taraftarimizi karsimiza aldik (taraftar neden asmiyorsun kesmiyorsun sen nasil trabzonlusun diyor olaylarin basindan beri) tepemize ciktilar hala kupamizi vermediler bari bundan sonra boyle olsun inceldigi yerden kopsun diyor.

Simdi takim taraftarlarindan cikalim gelelim kufur ettiginiz karadeniz ve trabzon halkina insanina.
Sizin memleketlerinizde pkk nevruzunu kutlarken propagandasini yaparken orgutlenmesini kurup dagdakileri beslerken , bu yoreye adimlarini dahi atamazlar. Sizin bu kucuk gordugunuz kufur ettiginiz cahil adamlar varya o adamlar ulkede teror karsisinda dimdik durusunu hic bozmayan yarin obur gun isler iyice sarpa sardimi aglayip kapisina yapisacaginiz adamlardir. Bunu boyle bilin o yoreye(taraftara demiyorum) kufur etmeden iki defa dusunun gordugunuz gibi aramizda hic bir fanatikligi olmayan olaylarida tasvip etmeyen Karadenizlilerde var ,alinabiliriz.
Mesaj tarihi:
Her hafta danışılan ve sorunlu pozisyonlar hakkındaki yorumu kabul edilen bir kişilik mi bu yoksa öylesine bir uefa hakemi mi?
Yani başka bir uefa hakemi ofsayt derse bu adamınki onunkini yeniyor mu mesela :P

Bu arada hakkaten TS taraftarı ile GS taraftarını falan karıştırmasın FBliler çok büyük hata ederler.
Mesaj tarihi:
Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Eğitimcisi ve UEFA Hakem Komitesi Üyesi Jaap Uilenberg.
Hehehe öğrencisini savunmuş herif gayet doğal yav ben eğittim ama yanlış eğitmişim mi diyecek :P
İtina ile rakip delirtilir X(

Oha herifler bulmul ayarı vermiş resmen. Manyak cidden bunlar.
Mesaj tarihi:
THARKAS said:

oncelikle trabzonspor taraftarinin cogu egitimsiz cahil onuda gectim issiz. butun gun yaptiklari trabzon gibi kucuk bir sehirde oturup cay icmek ve trabzonsporu konusmak. hayatlarinin ta kendisi trabzonspor. yani sen bu adamanin takimina saldirdiginda onun algiladigi siradan fanatiklikten cok ote ,namusuna karisina bacisina dil uzatmis gibi hisseder. bu adam takimi icin on tane adamida mermiye bogar bicaklarda keserde...

evet saldıran fb taraftarı gerçekten. sen git olaylarla hiçbir alakası olmayan, tek amacı takımını desteklemek olan 5 10 taraftarı resimle hedef göster. dövene, yaralayana kombine hediye et (video olmadan olmuyomuş :( ) sora gel burda saldırırsanız falan de. ayrıca fb'yi küme düşürmeyen rte ve aziz'in şikeleri demişsinde daha dava bitmedi. hani kanıtlanmamış şeyleri sürekli kanıtlanmış olmuş gitmiş gibi yazıyosunuzda uyarayım dedim.
Mesaj tarihi:
dusuncelihayvan said:

Fena, çok fena...

ilk video gelmiş

inşallah son olur böyle şeyler.

https://www.facebook.com/video/video.php?v=381766501846862

AT kafası at
Mesaj tarihi:
gecin o ayaklari.
mahkemenin isi yok sikenin kulup cezasi kisminda.
rte cikip kulupler yanmasin diyor iste. uzatmanin kivirmanin manasi yok. buz gibi rte dusurmeyin diyor tff de sacmaliyor.
9 aydir bokunu cikardilar isin artik. karın hamile kalsa temmuzda bugün baba olmuştun, bizim paşalar hala şike davasını çözecek. ama old boys kafasindaki adamlar da birbirini oldururse sorumlulari belli. yazik ne hale getirdiler.

saldirma kismina gelince de aziz yildirimdan bahsediyor galiba. trabzon fb maci oncesi cikip trabzon sikeci biz engelledik falan diye sallayip durursan buz gibi saldirmis oluyorsun. TRABZON SIKE YAPTI ISMI VAR AMA SOYLEMEM BILEN BILIR HAKIM BEY OK.
Mesaj tarihi:
Psikopat'ın fenerlisi, tslisi, çinlisi, japonu olmaz. Zaten deli deliyi görünce çomağını saklarmış misali psikopat piskopatı görünce de hemen uzlaşmacı oluverir, psikopat kişiliği.

Her zaman yine olan masuma ve mazluma olur.
Mesaj tarihi:
mokoko said:

THARKAS said:

oncelikle trabzonspor taraftarinin cogu egitimsiz cahil onuda gectim issiz. butun gun yaptiklari trabzon gibi kucuk bir sehirde oturup cay icmek ve trabzonsporu konusmak. hayatlarinin ta kendisi trabzonspor. yani sen bu adamanin takimina saldirdiginda onun algiladigi siradan fanatiklikten cok ote ,namusuna karisina bacisina dil uzatmis gibi hisseder. bu adam takimi icin on tane adamida mermiye bogar bicaklarda keserde...

evet saldıran fb taraftarı gerçekten. sen git olaylarla hiçbir alakası olmayan, tek amacı takımını desteklemek olan 5 10 taraftarı resimle hedef göster. dövene, yaralayana kombine hediye et (video olmadan olmuyomuş :( ) sora gel burda saldırırsanız falan de. ayrıca fb'yi küme düşürmeyen rte ve aziz'in şikeleri demişsinde daha dava bitmedi. hani kanıtlanmamış şeyleri sürekli kanıtlanmış olmuş gitmiş gibi yazıyosunuzda uyarayım dedim.

ben aziz yildirimdan bahsediyorum orda.
kanitlansada kanitlanmasada ortada sike var tapeler benim icin yeterli. Uefa icinde yeterli. bizim mahkemede nolur tff napar bilemem onumuzde ergenekon davasi var ulkede hukukun nasil isledigini herkez biliyordur herhalde. uyarmana gerek yok yani bilincli soyledim gene soyluyorum.
Mesaj tarihi:
"trabzon'da kimse trabzonspor dışında takım tutamaz, tutuyorsa da bunu beyan edemez"

https://p.twimg.com/AplYD-5CEAEeZrU.jpg

kimsin lan sen diye sorasım geldi.
Mesaj tarihi:
yapmayın abi, fblisi,bjklisi,gslısı farklı mı? Trabzon ve Bursa taraftarı bu taraftarlara oranla daha cahil ya da bir anadolu şehrinde yaşamasından dolayı daha sayko ama hepsi aynı.

Şu da bir gerçektir. Bu ülkede futbolu bu kadar terörize eden ilk isimlerin başında da Aziz Yıldırım gelir. Yıllarca yöneticilerin, nereye gideceğini bilmeden programlarda laf etmesi bu ülkenin futbolunu buraya sürükledi.

Fenerbahçe taraftarı da hata yapıyor. Beşiktaş taraftarının Bursa'yı muhattap aldığı gibi trabzon'u muhattap alıyor. Ne gerek var? Trabzon kim? Bursa kendisine yoktan bir düşman yarattı şimdi Beşiktaş-Bursa çekişmesi var.
Trabzon'da kendisine bir çekişme arıyordu artık Fener-trabzon var.
Mesaj tarihi:
abi ahahahah kafayı yemiş adamlar. baktıkça dahada malca şeyler buluyorum. malception gibi bişi adamlar. mallık içinde mallık

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=407534539275349&set=a.127986210563518.17428.126332284062244&type=1&theater

https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/563551_407534539275349_126332284062244_1471713_197181866_n.jpg

"biz adamı kadıköydede,floryadada,bjk çarşıdada zükeriz....35 senedir istanbuldayım ben bunların ciğerini biliyorum.....alayı yalan alayı dümen....trabzonspor forması giyen 2 delikanlıya götü yiyen saldırsın.....yemez yemezzzzz ....biz gördük bunları......tek gerçek trabzonsporluluktur.....çünkü biz onun bunun çocuğu değil.........karadenizin çocuğuyuz......(bayburtlu sezai)"
Mesaj tarihi:
o cocuklarin basina birsey gelse nolacak simdi ? buradaki cocuklari, o sozde delikanlilar, ogun samastciklar tehtid ediyor. o cocuklardan biri dovulse sonra nolacak ?

bu arada bjk/gs/fb taraftari genel olarak trabzonspor taraftarindan farklidir kimse kusura bakmasin. trabzon insani icine kapanik, kendi cevresindeki dogrulari goren insanlardan olusuyor yalnizca.

besiktas semt takimi olma ozelligine daha yakin, ama turkiyenin EN MODERN ilcelerinden biri besiktas. fenerbahce ve galatasaray'da artik eski anlamda tribun gruplari yok; olanlarin da buyuk cogunlugu gencfb/unifeb/ultraslan gibi, ust kesimi universitelilerden, belli gelir ve kultur duzeyi yuksek insanlardan olusuyor.

kultur duzeyi yuksek derken, bu insanlar karsilikli oturup kafka tartisiyolar gibi bir anlam cikmasin. en azindan bir takim elbise giyip ise gidiyor benim tanidigim unifeblilerin cogu. bir insan universite okuyorsa, istanbul'da eger gaziosmanpasa ya da tuzla gibi bir ilcede tikanip kalmiyorsa o insanin gorgu seviyesi artar.

ha bu arada aziz yildirim bu isi koruklemis demek yanlis. fenerbahce nefretini koruklemis diyebilirsin, buna lafim yok. turkiyede siddeti aziz yildirim korukledi demek baya baya sacma ama. kadikoydeki siddet sacan tribun gruplarini dagitan a.y. idi. kadikoyde coook uzun sure (son 1.5 yil edildi, lafim yok hic) kufur edilmemesini dahi saglayan a.y. idi. ha sonrasinda cikip biz tekiz siz 17siniz, yetemiyorsunuz xDxD aciklamalari da yapti, ama bunun sonucu olarak caki atmayi, atkili adami dovup video cekmeyi dusunen adami a.y. a baglamak akil almaz bir hareket.
Mesaj tarihi:
Abi bildiğin nefret suçu işleniyor. Irkçılık kadar fena bu da.

Ya bi sn. Başbakan Tetcher formulü derken acaba bunları mı öngördü? :D sdfsdf

Disclaimer: Yukarıda yazılanlardan ikinci satır ironi içermektedir. İnternet ortamında ironiyi algılayamayan patidaşlara duyrulur.
Mesaj tarihi:
salağa bak boğaya binmiş gecenin bi körü, marifet gibi helal falan demişler. boşa yaşıyor ya bu adamlar resmen.

savaş falan çıksada şunları en ön saflarda yollasak halk kalitesi az da olsa artsa.
Mesaj tarihi:
aziz yıldırım'dan önce sadri şener sorumlu bu olaylarda.kendi adları da soruşturmada geçmesine rağmen 9 aydır kupamızı verin diye gaza getirdi taraftarını.sonuç ortada işte, insanlar tehdit ediliyor.
Mesaj tarihi:
açıklamaya bak
said:
Açıklama;

Bugün LigTv'nin maç öyküsü videosundaki bir fotoğraf karesinden
esinlenip yaptığımız paylaşım sonrasında herkes konunun Trabzon şehrinin duruşunu bir tarafa bırakmış, sanki resimdekileri parçalayalım,keselim,doğrayalım amaçlı yapıldığını belirtmiştir. Paylaşılan resim karesinde buna benzer tek bir yorum belirtilmemiş, resmi paylşırkenki metinde nerde o eski Trabzon denilmiştir.Ama algılarda bu tarz bir söylev yada hareket varsa bunun mimarı biz değil LigTv'dir.Bizim ve diğer Trabzonspor sayfalarının paylaştığı resimden önce birilerinin LigTv'nin video ve paylaşımlarını eleştirmeleri gerektiğini düşünmekteyiz.

İçerisinde bulunduğumuz zor süreçde birilerinin 2 camiyayı birbirine kırdırmak istemesinin bir oyunu olduğu apaçık ortadadır.
Trabzon da başka takımın forması giyilmez atkısı takılmazken, sadece ve sadece Trabzon şehirini / halkını kışkırtmak için maçtan 2 gün önce yurtiçi kargo ile KTÜ'de okuyan bir öğrenciye gönderilen 20 adet atkı çok manidardır. Bizim asıl tepki ve kabullenemediğimiz tek gerçek o saate kadar hiçbir yerde
sergilenmemiş atkıların sergilenmiş ve bunun da LigTv tarafından görüntülenmiş olmasıdır.

Eğer şayet Trabzon insanı ve şehri bir tepki gösterecek olsaydı pazar günü ne fenerbahçe o staddan çıkabilirdi nede Ülkemşzde futbol diye birşey kalırdı.Aklı selim Trabzonspor taraftarı taraftarlık örneği göstermiş ve 1-2 fevri ahreket dışında hiçbir olaya müsade etmemiş olgun bir tutum sergilemiştir. Varsa bir suçlu varsa bir hatalı gerekli mercihler cezasını verecektir görşüne inanmış ve beklemeye geçmiştir.

Yoksa kimsenin tutacağı takıma destekleyeceği takıma ne karışmak gibi bir lüksümüz olur nede bu yönde bir yaptırımımız olabilir. Ve yine paylaşılan resimde kimseyi ağşalamayıp kimsenin
dövülmesi / vurulması hususunda bir beyan belirtilmemiştir.

KTÜ'de okuyan öğrencilere de ulaşıldığında maç gününden önce böyle bir atkılarının olmadığını bunun zaten kendi akıl ve mantıklarına sığmayacaklarını beyan ettikleri ortadadır. Ayrıca yine paylaşılan resmin altına yorum yapan resimdeki arkadaşların beyanlarıda ortadadır, ''biz bir oyuna alet edildik''..! ''Ben 2.sınıftayım ve Trabzon şehrinin takımına bağlılığını çok iyi biliyorum, böyle bir oyuna nasıl geldik şaşkınım'' yazıları ortadadır.

Biz Üniversiteli Trabzonsporlular olarak her zaman haklının ve doğrunun yanında olmuş ve gerçekleri savunmuşuzdur. Yapılan yorum ve eleştiriler bu oyunun bir parçasıdır. Doğru olan herşeyi savunmaya ve Trabzonspor'un Trabzon şehrinin yanında olmaya devam edeceğiz.

Sonuç olarak bu açıklamayı korktuğumuzdan çekindiğimizden yapmadığımızı yapmayacağımızı herkes bilsin. Gördüğümüz ve edindiğimiz izlenime bakılırsa bir kaç sitenin olayı siyasileştirip yada siyaseti karıştırmış olması bizlere bu açıklamayı yapmak zorunda bırakmıştır.

Saygılarımızla..

böyle insanlar taraftar grubu kuruyor ve bunlara siz ne yapıyorsunuz diyen bir büyükleri de yok.bizim gruplardan biri yapsa böyle birşeyi stadyuma adım atamazlardı bir daha.
  • Yeni Oluştur...