Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Gtx 680 Çıktı

Wolas

Öne çıkan mesajlar

Açıkçası hayatımda iki defa high end ekran kartı aldım, ikisine toplam 3 milyar basmışımdır.
İkisinde de o kartları zorlayacak oyunlar 3-4 sene sonra çıktı. Çıktıklarında da Physx'dir yeni DirectX'dir bir ton yeni özellik çıkmıştı ve kartımla ondan faydalanamıyor olmamın sebebi kartın performans açısından güçsüz kalması değil, eski teknoloji olmasıydı.

Bir daha asla böyle 680, 7970 ayarında kart almam. Hiç bir oyun zorlamıyor bile bu kartları. Çok larj geliyor. "Büyük alayım seneye de giyerim" mantığında davranıyorsun ama ertesi sene çıkacak oyun da farklı şeyler talep ediyor üst düzey gaming experience için.

O yüzden bence en mantıklısı ortanın bir tık üstü kartlar almak. 580 değil ama 560 Ti gibi mesela.
Sosyal ağlarda paylaş

o en uç ekran kartları zaten 2560x1600 monitörler veya aynı anda iki-üç ekran çalıştırıyorsan etki ediyor.
ya da 1920x1080 oynayıp 3D açarsan belki.

öte yandan 590, 680, 7970 gibi 500 dolar civarında ekran kartları almak gereksiz.
250-350 dolar arası bir ekran kartıyla tüm oyunları high-ultra arasında rahat oynarsın.

ha, bir de sli/cf meselesi var, aynı anda 4-5-6 monitör koyup 4K çözünürlükte oynamıyorsan gene gerek olmuyor onlara.
Sosyal ağlarda paylaş

ben 570 alıp oc ile 580 civarlarında takılmayı düşünüyorum. askere gitmeden önce 5850 yi satmıştım şimdi antikaların arasından çıkardığım emektar 8800gts 320 ile takılıorm. =) alalı 5 yıl oldu hala çalışıo. iyi kartmış =)
Sosyal ağlarda paylaş

5770 çok iyi bir kart ya f/p açısından.
Bu vesileyle sizlerle trajik bir hikayemi paylaşmak isterim.

8800 gtx kartımla mutlu mesut yaşar iken, wild cat appears, ekran kablosunu kemirir.
Kablo iğdiş edildiği için sık sık temassızlık yapar, görüntü kaybı hasıl olmaya başlar, muhtemel bir kaçaktan ötürü de sık sık pc kitlenir. Durumu yaşanan sık elektrik kesintilerine bağlayan ben kartın yandığını düşünür ve gider yeni kart alırım. Yandığını düşündüğüm karta karşı akıllara ziyan bir tavır alır ve tepki gösterek çöpe atarım. Yeni kartı taktığımda aynı sorunla karşılaşmamın akabinde sorunun kabloda olduğunun nihayet ayırdına varma şerefine nail olurum. Camdan aşağı baktığımda çöp kamyonunun yeni ufuklara yol aldığını görürüm. FML.
Sosyal ağlarda paylaş

Zaten oc. edişın olan kartımın birde sitesinde utanmadan verilen ek olarak 1050 mhz e yükseltilebilir ibaresi beni çıldırttı. yardımlarınızı bekliyorum.

bf3 ultra oynarken
gpu core: 75c (en fazla 76 gördüm)
memory temp: 98c (en fazla 102 gördüm)

kartın hali yazın ne olacak onu düşünerek geri vermem gerekir mi asus ile takaslamak için bi yol gosterin

http://forum.paticik.com/read.php?6,6207008
Sosyal ağlarda paylaş

Artariel said:

Nessaftw said:

aksine ekran kartına oc en kolayıdır en az uğraştıranıdır :p

gpunun doğasında zaten ölümüne ısınmak var, bir de hassas donanım. en ufak hatada ekran çizgi çizgi oluyo. bi gitse tam gider yani ne bilim

gpu ya yapılan oc , soft oc yani voltaj vermeden yaptığın oc ile sınırlı olduğundan ısı da bir değişiklik olmaz.

bi de bokunu çıkarıp mod layan voltajıyla oynayanlar da var tabii o hariç
Sosyal ağlarda paylaş

o da eğlenceli oluyor ama ya. vmod yapıyorum ben genelde =) fan zaten sessiz çalışsın diye oc olmadan ne kadar zorlarsan zorla %40larda gezinio biraz sese katlanıp 60-70 e çektiğiniz zaman vmod ile bile neredeyse stok değerlerin sıcaklığında oluo. oyuna girerken açıodum çıkarken kapatıodum fanı mutlu mesut yaşıyordum =)
Sosyal ağlarda paylaş

Karea said:

Artariel said:

Nessaftw said:

aksine ekran kartına oc en kolayıdır en az uğraştıranıdır :p

gpunun doğasında zaten ölümüne ısınmak var, bir de hassas donanım. en ufak hatada ekran çizgi çizgi oluyo. bi gitse tam gider yani ne bilim

gpu ya yapılan oc , soft oc yani voltaj vermeden yaptığın oc ile sınırlı olduğundan ısı da bir değişiklik olmaz.

bi de bokunu çıkarıp mod layan voltajıyla oynayanlar da var tabii o hariç

hmm madem ısı farkı olmuyor, neden fabrika çıkışında direk saat hızını yüksek dağıtmazlar ? yada ayarladıkları voltaj o kadar düşük ki azıcık mhz bile yükseldiğinde voltaj yetersiz diye bsod mu atıyor ?
Sosyal ağlarda paylaş

fabrika çıkış mhz i o seri kartlar için optimum çalışma frekansı

max frekans kart dan klarta değişir, biraz şans işi kaç mhz e çıkacağı, adamlar her kart için ince ayar vs yapmıyorlar basıp fabrika ayarlarını geçiyorlar

hem son kullanıcı da azcık oc falan yapıyor seviniyor işte
Sosyal ağlarda paylaş

bu arada detaylı bi 680 incelemesini yeni izleyebildim ve nvidia'nın ilk defa verimlilik üzerine dersine iyi çalışmış olduğunu gördüm. iyi bari bundan sonra sıcaklığı, güç tüketimini fln çok kafaya takmayız ürün seçerken.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...