throine Mesaj tarihi: Mart 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2012 Bakıyorum da yazılımla uğraşanların ağzından düşürmediği bir şey bu. Bunu diyenlerin yazılım konusunda ne kadar iyi olup olmadıklarından emin değilim ama. Sık duyduğum bir cümle olduğu için söylüyorum. "Programlama mantığını öğrenirsen diğer dilleri öğrenmek zor olmaz" Genelde bu tür cümleler içinde sık kullanılıyor. Böyle demekle tam olarak neyi kast ettiğini cidden anlamıyorum. Problemin çözümüne yönelik algoritma kurmayı diyorsa anlarım. Bundan farklı bir anlamı mı var yoksa bahsettikleri şey sadece "algoritma kurma becerisi" mi? Düşündüm de şimdi "abi ben programlama mantığını biliyorum" diyen birine bana öğret desem ne tür bir cevabı olabilir? Daha doğrusu bir cevabı olabilir mi? :D Varsa sizin cevabınız ne olurdu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Mart 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2012 OOP olabilir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Mart 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2012 OOP olsa, functional dilleri dışarıda bırakmış olmaz mıyız? Ben bunu söyleyen birine rastlamadım ama tahminim fonksiyon nedir, parametre nedir, main nedir... Budur heralde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Mart 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2012 ayni kisiye farkli paradigmali bir dile gecip birkac saatte basit bir problemi cozmesini soyle cozemiyorsa tatavadir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Mart 21, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2012 riglous said: OOP olsa, functional dilleri dışarıda bırakmış olmaz mıyız? Ben bunu söyleyen birine rastlamadım ama tahminim fonksiyon nedir, parametre nedir, main nedir... Budur heralde. yok abi zaten bahsedilen şey OOP değil. OOP nerden çıktı. :D adam ağzından düşürmüyor hep "önce programlama mantığını öğreneceksin gerisi kolay" bu cümledeki programlama mantığı kısmı bana çok saçma geliyor. yani bir insan algoritma kurmak için yine bir algoritmaya ihtiyaç duymaz ki değil mi? sonra diyorum acaba bunlar başka bir şeyden mi bahsediyor? kendimden şüphe ediyorum. lol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mart 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2012 loopu, conditionali, variablei, functioni, ve diger bicok seyin ne oldugunu bilip anlamissa, dilden dile syntaxini ogrenicek genel anlamda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Artariel Mesaj tarihi: Mart 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2012 genel olarak program dillerinde ne olduğunu falan bilen kişidir sanırım. bi syntaxı ezberlemesi falan kalıyor, yine sanırım. başka bişey gelemiyor aklıma. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arlooax Mesaj tarihi: Mart 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2012 Sunabildigin, icinde bulundugun context dahilinde, o cumle anlam kazanabilir. Mesela benim takimimdaki bir arkadas (cekirge), master yapiyor ayni zamanda Computer Science da, projesi varmis MS tabanli visual dillerin birinde okulda sunmasi gereken, sunun oncesi bir bakabilirmiyiz dedi. Simdi bizim primary platformumuz bir baska yazilim platformu, proje bam baska, ama projeyi acinca, soyle bir source dosyalarinda IDE nin file explorer ile gezinince, "guzel, cok guzel" dedik (kabaca mantigi kapmissin olayi). Niye oyle dedik? Kullandigi dosya isimlendirme conventionlarindan larindan (SQLQueryFactory, StoreDAO, ProductDTO, gibi gibi) data access layer in nerde basladigini, controller ile view arasina attigi extra abstractioni, hangi patternlar'in ucustugunu kabaca anladik, ekipce hosumuza gitti cekirgenin muhendis yaklasimini koruyabilmesi hele ki sunum yapacagi eleman obje dusmani bir assembly yazilimcisi olunca ; ). Ama dedigin dogru, bende bir baska acidan resumelerinde her dili yazan elemanlara kilim, bir while loop, iki if bir switch i yanyana getirdim, IDE de de compile ettim, biliyor sayilirim yaklasimi kastim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Mart 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2012 assembly'cilere laf yok. yazılımın tanrıları onlar. En ulu insanlar. ha ben bi programlama mantığını bir de ingilizce düşünüp konuşma olayını anlamamışımdır. ben birinci sınfıtayken diyorlardı programlama mantığını anlasan yaparsın diye. mezun oldum hala fikrim zikrim yok sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Mart 21, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2012 "abi olay tamamen programlama mantığını kapmakta bitiyor" diyenlerin ağızlarına kürekle vurabilirim o zaman? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Mart 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2012 vur, çekinme hiç. veya bi bileni tut yakasından getir, bana da öğretsin neymiş programlama mantığı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Mart 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2012 o bahsettiğin, programlama dersi alana kadar hayatında hiç bilgisayarla adam gibi haşır neşir olmamış insanların uydurduğu bir tamlama. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Mart 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2012 bende keske programci olabilsem! olamiyoruz panpa :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Mart 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2012 Programlama mantığından kastın ne olduğuna göre değişir. Bir java kursu bitirmiş bu alanda program yazabilen adam için C dili sıfırdan başlayan adama geldiğinden çok daha kolay olur mesela. Sen bir kere matrix nasıl kullanılır, kabaca database nasıl yaratılır, arama nasıl yapılır, programlama bazında makine matematiksel işlemleri nasıl yapıyor vs. gibi konuları öğrendiğin vakit birbirlerine benzeyen dillerde aynı mantığı başka bir dilde yazarak istediğin sonuca ulaşabiliyorsun. Fakat sen böyle şeyleri kapmadan bir programlama diline başlarsan o dildeki grameri öğrenmen gerektiği gibi bu tip işlemlerin mantığını kapman gerekir. İşleyiş mekaniğine girmek istemiyorum kod ezberlerim yeter hacı dediğin anda her yeni dile heveslendiğinde 0'dan gereksiz yere uğraşman gerekir. C ve Sistem Dilleri kurs programına göre mesela sıfırdan C kursunu başlangıç seviyesinde almak istersen kurs 150 saat falan sürüyordu. Eğer java bildiğini ispatlarsan 80 saatlik zaman dilimiyle o kursu bitirmene izin veriyorlardı. En basit örnek olarak bunu verebilirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
odullusoru Mesaj tarihi: Mart 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2012 programlama mantığını öğrenmek temel şeyleri öğrenmek. fonksiyonlar, nesneler, sınıflar, değişkenler gibi şeyler. mesela php'ye aşina isen, c++ daha kolay öğrenirsin, c#'ı daha kolay öğrenirsin. çünkü ortak şeyler fazladır, mantık benzerdir. birini öğrenirsen diğeri haliyle daha kolay olur ama her programlama dilinin püf noktaları, incelikleri farklıdır öyle bi dili biliyorsun diye ha deyince diğerini öğrendiğini söylemeyemezsin. programlama mantığını kapmak ile kast edilen belki düşünce şekli açısından pratik çözümleri keşfetmek onlara yönelmek, performans, kullanım kolaylığı gibi şeyleri gözetmek olabilir. misal a'dan b'ye kadar olan sayıların toplamını arıyorsunuz diyelim. bunu gauss yöntemi ile tek satırda hesaplayabilirsiniz, hepsini for döngüsü ile tek tek toplayıp da hesaplayabilirsiniz. nüans farkları burada ortaya çıkar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vidar Mesaj tarihi: Mart 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2012 cs programlarının 3. 4. sınıf derslerine ve içeriklerine bak biraz, yardımı olur sorularına cevap bulmana. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
marksman Mesaj tarihi: Mart 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2012 Arlooax said: Sunabildigin, icinde bulundugun context dahilinde, o cumle anlam kazanabilir. Mesela benim takimimdaki bir arkadas (cekirge), master yapiyor ayni zamanda Computer Science da, projesi varmis MS tabanli visual dillerin birinde okulda sunmasi gereken, sunun oncesi bir bakabilirmiyiz dedi. Simdi bizim primary platformumuz bir baska yazilim platformu, proje bam baska, ama projeyi acinca, soyle bir source dosyalarinda IDE nin file explorer ile gezinince, "guzel, cok guzel" dedik (kabaca mantigi kapmissin olayi). Niye oyle dedik? Kullandigi dosya isimlendirme conventionlarindan larindan (SQLQueryFactory, StoreDAO, ProductDTO, gibi gibi) data access layer in nerde basladigini, controller ile view arasina attigi extra abstractioni, hangi patternlar'in ucustugunu kabaca anladik, ekipce hosumuza gitti cekirgenin muhendis yaklasimini koruyabilmesi hele ki sunum yapacagi eleman obje dusmani bir assembly yazilimcisi olunca ; ). Ama dedigin dogru, bende bir baska acidan resumelerinde her dili yazan elemanlara kilim, bir while loop, iki if bir switch i yanyana getirdim, IDE de de compile ettim, biliyor sayilirim yaklasimi kastim. devrelerim yandı kardes ne diyon sen ya ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mart 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2012 throine said: "Programlama mantığını öğrenirsen diğer dilleri öğrenmek zor olmaz" Genelde bu tür cümleler içinde sık kullanılıyor. Böyle demekle tam olarak neyi kast ettiğini cidden anlamıyorum. introduction to programming languages mi ne o ders kapsamına giriyor bu konu. lexical analysis, token, parsing gibi konuları öğrenceksin, sonrasında programlama dilleri birbirinin aynısı gibi geliyor, c, c++, c#, ada, java, php, asp, turbo pascal vs... kelimeler farklı, yaptığın iş aynı. function, aynı function. loop, aynı loop. kullanım biçimi veya kullandığın kelime farklı olsa da içeriği aynı. ek: ha bi de mesela okullarda programlama derslerinden önce pseudocode ile yazmayı öğretiyorlar. nasıl bir plan oluşturabileceğini, giriş, gelişme ve sonucu neye göre hazırlayacağını öğreniyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Mart 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2012 ada ile c#'ı aynı cümle içinde kullanmamak lazım bone. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deacon Mesaj tarihi: Mart 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2012 Java bilen bi adam java'da cozdugu bir problemi scheme ile cozsun hayde bakalim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mart 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2012 c ile c#'ı da aynı cümlede kullanmamak lazım ama rasgele programlama dilleri yazdım oraya. basic de ekliycektim aslında 20 goto 10 felan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Mart 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2012 yiyosa lisp öğrenin lan! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cd- Mesaj tarihi: Mart 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2012 Patide herkes senior software engineer Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Mart 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2012 fizban said: ada ile c#'ı aynı cümle içinde kullanmamak lazım bone. nieki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mart 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2012 daha juniori olamadik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar