Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

2 Yavru tavşan evde nasıl bakılır sorunsalı!

Frostbite

Öne çıkan mesajlar

selamlar;
daha önce hiç bir hayvan beslemeyen bendenize bugün yaklaşık 3 saat önce,birbirinden leyla kardeşim ve kız arkadaşı tarafından 2 yavru tavşan teslim edilmiş bulunulmaktadır! (onlara bu hayvancıkların nasıl geldiği,benim onlara tepkim,giriş gelişme,sonuç kısmı uzun hikaye) hayvanların komple sağlığı benimde ruh sağlığım açısından tavsiyelerinize ihtiyacım var! ölmesinler lan!

1.Dediğim gibi kaç aylık olduklarını bilmiyorum ama yavrular daha çok küçük.ne ile beslemeliyim galiba 3 aydan öncekilere sebze-meyve vermek iyi olmuyormuş?ben gelir gelmez kereviz sapı verdim kıtır kıtırda yediler...

2.parazit için sprey var ama nasıl kullanılıyor bu? direk tavşanlaramı yoksa bulunduğu ortamlaramı kullanacam?birde yiyeceklerine suyuna bulaşsa zararı varmı bu parazit spreyinin?

3.ya kafesi çok kötü kokuyor şimdiden,o yüzden banyoya koydum koydum da ani ışık açıp kapamalardan nebiliyim çok salakca olacak ama ani sifon çekiminden,ani su sesinden falan etkilenirlermi?Oda sıcaklığı ortalamanın biraz üstünde ama yinede bi havlu,çarşaf vs.kafeslerine örtsemmi?

4.sizin tavsiye edebileceğiniz,şunu muhakkak yap dediğiniz şeyler...
kusura bakmayın üzerimdeki şoku ve sorumluluğun vermiş olduğu baskıdan doğru düzgün bir konu açamadım.Neyse şimdiden teşekkürler...

şimdiden teşekkürler
Sosyal ağlarda paylaş

benim arkadaşımda vardı tavşan. sanırım önce ılık süt, sonra marul ile beslemişti hayvanı. hatta lan çok fena marul yiyiyor karnı şişti falan diye geyik yapıyorduk.

sonra koltuktan atlayıp omurgasını kırdı hayvan. pek yüksek yerlere çıkarma o açıdan. ondan sonrası üzücü hikaye.
Sosyal ağlarda paylaş

pelet yem al 1 kg falan tavşan için olanlardan.yavru iken ot vermek iyi değil ama az az ver marul falan.
idrarını ve dışkılarını aynı yere yapmaya calışırlar takip et oraya kolay temizleyebileceğin bişey koy.
idrarları çok asitlidir metali bi krozyona uğratıyorlarmış.ve berbat koku yaparlar. günlük değiştirmeye bak.
2 çeşit dışkı yaparlar.dışkılarını yediklerini görürsen tiksinme.1çeşidini yerler tam hazmedemedikleri için 2nci turu hazmetmek için yiyorlar normal bişey.
bulabilirsen kuru yonca bul.
bulundukları ortamda kuru ot olsun mutlaka.oynamaları için karton falan koy.kemirmeleri için kolay kemirilebilecek yumuşak tahta parçaları edin.
evin içine cok salma herseyi kemirirler.kablo koltuk vs dikkat et.
5-6 aylık olduklarında üreme dönemleri başlıyor galiba.8-10 yavru yaparlar.karanlık kuytu sakin yere tüylerini yolarak yuva yaparlar.
tüyleri sararırsa idrarından kaynaklanır nie sararıyor bunlar deme.
KULAKLARINDAN TUTMA..böyle bi alışkanlık var kulaklarından tutmak çok zararlı ön ve arka bacaklarının arasından tutarak kucağına al.
Havucu sevmezler şeker var içinde.havucun yetişirken toprak üstüne kalan yeşil yapraklarını severler.bulamassın kolay kolay.
bu arada evlerde beslenmeye çalışılan yavru tavşanların %60 ı ölüyormuş.(petshop culardan duyduğum kadarıyla)
sıkıntın olursa elimden geldiğince yardımcı olurum.
Sosyal ağlarda paylaş

Lithran said:

Tavşan evde beslenmez sen onları iyisimi bir çiftçiye ver büyüyünce adam keser yer doğa kanunu yani.

Tavşan kokar abi ne yaparsan yap kokacak hergün duş alamıyacaklarına göre leş gibi kokacaklar evde olmaz nıç bak dinle beni.

Buna benzer birşey yazmaya gelmiştim, +1.
Sosyal ağlarda paylaş

abi 1-2 ay idare edecez artık.salak kardeşim kendi evine çıkacana kadar.

ilk şoku atlattım ya baya iyi geciniyoruz.birde şu koku olmasa...bugun temizlik günü düzenli temizlersem bi sorun olmaz diye umut ediyorum.
birde devamlı aç gibiler ya pelet aldım pek öyle yemiyolar gibi yada içinden seçip yiyolar pezemenkler.ama kedi gibi arka ayaklarının üstünde bize başka bişey ver lan diye bekleşiyorlar.bu normalmidir sizce? bende dayanamayıp havuç,maydonoz veriyorum azda olsa bildiğin kapışıyorlar.

valla bakamasamda çiftliğe falan vermem aga kesip yiyeceklerini bildiğimden.dünya kadar kümes hayvanı var.yani azıcık et için tavşana sarkan tipleri anlamıyorum.
başka da problem yok gibi şu anda.bakalım...
Sosyal ağlarda paylaş

abi 1-2 içersinde açacağın konular gözümden geçtide direk

2^n adet yavru tavşan evde nasıl bakılır. (n burda ay sayısı :) )

evde tavşan bakma feci kokuyorlar. bahçe olmazsa olmaz. Bahçe olsada çok zor bakılıyor. Mümkün olduğunca çabuk elden çıkar.

Bide çok fazla yiyecek koyma kafeslerine, bizim arkadaş 1-2 eve gelemediğinden kafese 2 günlük mü ne yemek koymuştu. Eve döndüğünde çatlamış ölmüştü hayvanlar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...