Feamer Mesaj tarihi: Mart 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2012 New york Üni. den Matthew Liao’nun “Az kaynak tüketmeleri için daha küçük olmalarını sağlamak amacıyla insanların genleriyle oynanmalı” tezi tartışma yarattı. Filozof Liao, bu sayede daha etkili, daha az yakıt gerektiren seyahat yöntemleri bulunabileceğini de iddia ediyor. Evet, milliyet gazetesinden bir haber, gerçek olması şartı ile diyorum ki: kendine filozof diyen bir adam böyle bir şeyin faydalı olabileceğini, kimin faydasından bakarak karar vermiş olabilir. --- üretim bantında çalışan cüce insansılar --- barınmak için daha az m2 kareye ihtiyaç duyan işçiler – Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Joker Mesaj tarihi: Mart 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2012 mantıklı. 1.90 olunca boyunuzmu uzayacak sanki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Mart 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2012 GÜNAH Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Mart 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2012 mühendislerin kafası büyütülsün, ellerinide ufaltsınlar biraz, daha ince işler ortaya çıkar böylece Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Mart 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2012 salakça Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Mart 15, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2012 ucuza işçi çalıştırmak için iyide, ya insanlık yararı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Mart 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2012 Üretim bandında çalışan cüce insansılar/ucuz işçilik konusunda maymunların genleriyle oynanıp vasıfsız işleri yapabilecek zeka seviyesine çekilmelerinin mümkün olup olmadığını düşünmüştüm ben de ama bu fikir de güzelmiş. Gerçi o konuda benim fikrim daha güzel, insan kategorisinde olunca hak hukuk sosyal sorumluluk hedehödö kısmı filan daha fazla. Hayvan oldu mu kağnı çeken öküzle aynı sosyal haklara sahip fabrika işçisi filan elde ediyosun. Gerçi onların hakları nedir ne değildir pek emin değilim de insan çalıştırmaktan daha kolaydır diye tahmin ediyorum. Gerçi makinizasyona kasmak daha mantıklı, sanayide insan hatası bile bence gereksiz bir problem. Makinizasyonun işgücüne oranını arttırmak daha güzel, daha verimli ve daha ucuz bir yaklaşım olurdu -ki hayvanların kullanılması da pek hoş birşey değil aslında- Eğer adamın kastettiği bütün insanların küçültülmesiyse yine de kendi içerisinde mantıklı. Kaynaklar zaman geçtikçe daha da yetersiz kalıyor, metropollerde büyük ölçüde yerleşim sıkıntısı var. Daha küçük insan demek daha az gıda&su tüketimi, daha ufak konutlar demek. Yapılmalı mı? Bence hayır. Binlerce yıllık doğal seleksiyon sonucunda homosapiens dünyanın tahtına kurulduğuna göre survival konusunda yeterince uygunuz demektir, kurcalamaya gerek yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vadaa Mesaj tarihi: Mart 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2012 sen ne diyon Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
emanet Mesaj tarihi: Mart 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2012 beni durduramazlar gerekirse savaşırız diyen sapık bi genetikçi vardı bu mu o acaba Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
burtonesk Mesaj tarihi: Mart 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2012 oompa loompa gibi olurlar çok ciciş ^^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Mart 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2012 dwarflar yaratılsın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Mart 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2012 tüm insanlık yarı yarıya daha ufak olsa iyi olurdu esasında Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SenariouS Mesaj tarihi: Mart 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2012 cesur yeni dünya adlı kitap geldi aklıma asdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mart 15, 2012 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2012 Bio-ethics abi, nefret ediyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Mart 15, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2012 insanlık hayrına insanları küçültme nasıl bir faydacılık, ve hangi felsefi ve etik okula giriyor onu merak ediyorum. ve daha kolayı var, atarsın bir bomba ölürler sayı azalır veya yayarsın bir virüs kısırlaştırır sın... ama insanlık hayrı için insan "kalitesini" düşürmek ne demek... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
emanet Mesaj tarihi: Mart 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2012 perfect slave yaratmak amaç işte Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Mart 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2012 WHAT IS THE MATRIX? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
emanet Mesaj tarihi: Mart 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2012 transhumanism geliştiğinde dünyanın çivisi çıkıcak zaten. 5-10 seneye ELE olsun mümkünse Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Mart 15, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2012 Ya boku çıkacak diyorsunuz yani ne güzel 100 yılda bir büyük savaş yapıp dünya nüfusunu ayarlıyorduk. Şimdi savaşma seviş eee çok üredik biraz kesecez ucundan. Hiçbir seçme hakkı olmayan bebekler budanacak. Birde savaşmak zalimlik oluyor evet Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Caemaisa Mesaj tarihi: Mart 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2012 Adam Çinli.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mart 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2012 Sparkcaster said: salakça Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Hollwander91 Mesaj tarihi: Mart 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2012 çocuk yapmak yasaklansın, şu an yaşayan herkes ölünce tüketici kalmaz rahat ederiz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Mart 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2012 Ardeth said: Sparkcaster said: salakça Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Mart 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2012 Oha çok evil bir fikirmiş yahu, bizi naapacaklar o zaman kapı gibi adam bu çok yemek yer diyip kısırlaştırsanlar madem kedi misali lol İlla genlerle oynanacaksa kalıtsal hastalıklardan temizlesinler genleri önce, böyle sapık fikirler için erken henüz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Mart 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2012 Adamın fikri bence saçma değil ama gereksiz. Yoksa dediği mantıklı, daha az tüketen insanlar demek gezegenin pıtısına daha az koyulması demek. Tabii sanayiden, fabrikalardan kaynaklanan tüketim/kirliliğin insanların biyolojik tüketim veya kirliliğine oranı komik tabii, ancak yine de faydası olabilir. Olur da yine bir kıtlık senaryosu yaşanırsa daha az su ve yemekle yaşayabilenin hayatta kalması daha kolay olacaktır -Dinozorların neslinin tükenip minik kertenkelelerin hayatta kalmaları gibi- Yalnız adamın dediğini yapmak için gerçekten de DNA yı değiştirmek zorunlu olmayabilir, cüsseyi hormonlarla filan oynayarak değiştirmek te mümkün. Şirinler gibi minik minik insanlar olmaz tabii ama bayağı fark yaratılabilir. Legoyla oynar gibi DNA dan parça ekleyip çıkararak yeni tür elde etmek çok uçuk bir fikir -en azından şimdilik- Hormonlarla tek nesilde bayağı büyük farklar elde edilebilir. 80'ler sonu/90'lar jenerasyonunun bir önceki nesile ~20 cm boy farkı atmasının sebebi insanlığın bir anda pokemon gibi evrim geçirmesi değil sonuçta^^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar