Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İşsiz Üniversite Mezunları

WhiteMocha

Öne çıkan mesajlar

Joker said:

funq said:

donanımhaberciler gibisiniz ya. şu sorunum var ne yapayım diyene keşke onu almasaydım diyenlerin değişik versiyonu. adam okumuş işte bu bölümü değişmez artık bu...

çoğu kişi bölümüyle alakasız iş yapıyor. bence çok sıkıntı değil. matematikçiler yazılımcı oluyor belki fizikçilerde olabilir? arkadaş neye ilgisi olduğunu söylese alternatif iş fikirleri çıkabilir.

ben farklı iş yapamaz demiyorum zaten canım, yapmalı. benim tepkim "şunu okusaydın bunu okusaydın" diyenlereydi =)
Sosyal ağlarda paylaş

ee senin dönemden mezun arkadaşların nerelerde çalışıyor şu an? onlarla iletişime geç. benzer yerlere de mail ile cv'ni ulaştır. mutlaka geri dönüş olur. biraz aktif olman lazım, kariyer.net'ten falan başvuruyorsan daha bi 3 yıl beklersin işe girmeyi. kapı kapı dolaşıp abi fizikçi lazım mı de diyen yok da otur araştır tek tek mail yaz niyetini neden orada çalışmak istediğini. güzel bi cv hazırla word ve pdf formatında olsun falan. özen gösterirsen iş bulmak zor değil.

ama çok çaresiz kalırsan, geç kalmadan bir staj programına dahil ol derim. bugün şirketler -haklı olarak- eğitim öğretime değil iş tecrübesine bakıyor. iş tecrüben hakkında veri vermemişsin fakat söylediklerinden pek tecrüben olmadığını anladım. git staj yap 3-5 ay beleşe ya da ucuza çalış. ileride yapmak istediğin şeyle alakalı bir staj olsun. gerisi gelir, belki devam edersin orada.
Sosyal ağlarda paylaş

ZaugnaKhaldun said:

0ne said:

bide 5k dan baslayan cumartesi pazar tatil olan bi iş arıyosundur sen şimdi,e tabi oldumu hepsi bi arada olsun dimi. sende haklısın o kadar okumuş üniversite bitirmişsin.

sende olamayacak bu ne yazık ki de, böyle işler var; o işlere giren insanlar da var, kıps :)

fyi regards.

aileden yada babadan torpilli olunca oluyo o dediklerin, gerisi tatava
Sosyal ağlarda paylaş

0ne said:

ZaugnaKhaldun said:

0ne said:

bide 5k dan baslayan cumartesi pazar tatil olan bi iş arıyosundur sen şimdi,e tabi oldumu hepsi bi arada olsun dimi. sende haklısın o kadar okumuş üniversite bitirmişsin.

sende olamayacak bu ne yazık ki de, böyle işler var; o işlere giren insanlar da var, kıps :)

fyi regards.

aileden yada babadan torpilli olunca oluyo o dediklerin, gerisi tatava

selam, şirket eniştemindi yoksa olmayacaktı

ahah lol
Sosyal ağlarda paylaş

konuyu açana gelince;

kardeş sen önce bi askerliği aradan çıkart, MBA olmasa da bir devlet üniversitesinde işletme yükseği yap, kariyere yönelik sertifika programları var onlara katıl

öğrenciliğe devam ederken part-time kahve zincilerinin birinde çalışma şansın var

hani sen yapmak istediklerini saydın ama onlara da deneyimsiz adam almıyorlar, alırlarsa da bu "management trainee" programlarıyla olur anca

sen önce neye yeteneğin olduğunu bul ondan sonra oradan devam et ne bileyim grafik tasarımdır, 3d modellemeciliktir, muhasebe-finansdır olmadı ağ güvenliği vs gibi

bölüm gerçekten kötüymüş ama okuyacağın bir yüksek lisans programıyla durum değişebilir öyle illa mba diye de tutturma,

ne kadar ekmek o kadar köfte
Sosyal ağlarda paylaş

Fizik'e kötü diyen çarpılır. Genelde parasını verip özelde okumadıysan bu ülkede fizikçi olarak çalışabilmen için yüksek lisansla alanında uzmanlaşman lazım.

Her okulda default açıldığı için sonradan yatay geçiş yaparım umuduyla girenlerin şansı olmayacak bir bölümdür ama bu konuda bir şey diyemem.
Sosyal ağlarda paylaş

WhiteMocha said:

yok be abi fizikle ilgili herhangi birşey yapmak istemiyorum. Daha çok böyle stratejik yönetim, marka yönetimi, kurumsal pazarlama gibi işletme konularına ilgi duyuyorum. param olsa MBA yapacaktım ama para da yokki :) .
alanınla alakalı degil. daha onceden soyle bi gecmisim var bu konuda da dememissin. eh ozaman gidip bunu okuycan once ya da tanıdık manıdık vasıtasıyla bu yonde bi staj stajcık bulucan oyle devam edicen yoluna.

mba okadar yanlıs anlasılan bi konsept ki. min 3 sene falan is deneyimin yoksa mba sana bisey katmaz zaten. mba dedigini sirketin sen bi git mba yap dicek oyle yapıcaksın. yoksa diger turlusu tatava.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...