Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sivas davası zaman aşımından düştü!!!!

tinu

Öne çıkan mesajlar

saplashaman said:

sözlerim yanlış anlaşılmayacaksa,sebebini sana söyliyeyim,alevi toplumundan çok samimi arkadaşlarım dostlarım var,onlar ülkede azınlık demeyelim de ,%20,%30 gibi bir çoğunluğu oluşturuyorlar.ve inanç olarak daha kapalı bir topluluk olarak yaşadıkları için,önde gelen fikir ve ilim adamlarının yakılması inanılmaz derecede tepki gördü,mesela 3 gün sonra 33 vatandaşın başbağlarda öldürülmesi,veya bingölmüydü 33 askerin aynı yıl şehit edilmesi gibi olaylar madımak olayı kadar tepki görmedi.
yani velhasıl-ı kelam alevi toplumunda 37 aydının yanarak ölmesi alevi toplumunu birbirine kenetlemek için bulunmaz fırsattı bazılarıda onu değerlendiriyor...

yoksa başbağlar 33 vatandaşın katledilmesinin sorumlusu 10 kişi yakalanır sadece 2'si ceza alır.

parmaksız zeki kod adlı bingöl 33 asker olayında da failler yakalanamaz v.s v.s

ama madımak olayında 2 veya 3 kişi,işte cafer erçakmak v.s kaçmalarından dolayı yakalanamamazlık olayı oldu diğer geri kalanları istiklal mahkemelerinden bu yana en büyük idam kararını verdi günümüz mahkemeleri işte...

http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalEklerDetayV3&ArticleID=942659&CategoryID=98&Rdkref=1

Radikal said:

Aleviler Başbağlar kurbanlarını da anacak

Benimde alevi arkadaşlarım var ile olmuyor bu işler,yok kapalı toplulukmuş,yok çok içlerinde bilmemnelermiş,yahudiler gibiymiş aleviler bırakın bu palavraları
hala bir anne oğluna aman alevi olduğumuzu sakın kimseye belli etme diyorsa bunun kapalılık ile alakası yok.

Ayrıca başbağlar katliamında tek sanık pkk değil,devlette sanık.O yörenin insanlarından özellikle boylu,güldibi ,dutluca gibi yerlerde oturan yaşlılarla da sohbetimiz oldu,bir dede şu olayı anlattı ;akşam pkk kılığında köye geliyorlar,yardım istiyorlar,yardım edilmeyince silah dayıyorlar,dede ellerinde ne varsa vermek zorunda kalıyor,ötekisi gün jandarma geliyor,pkkya yardım ettiniz diye dedeyi ve ahaliyi sorguya çekiyor.

Yöre halkı hala pkk'yı sevmez ama tüm bu olaylardan sonra kontr-gerillaları sevdiğini söylemeyiz.
Zaten Öcalan duruşmalarına bakarsan Doktor Baran kod adlı bir pkklının katliamı yaptığını ve Öcalan'ın bu konuda bilgisi olmadığını görüyoruz ve bu adam örgüt içinde hızlı bir şekilde yükseliyor şaibeli bir şekilde.(ki pkk böyle katliamları üstüne alıyor çoğunlukla bunda Öcalan mesuliyeti almıyor)
Olaydan sonra Doktor Baran kod adlı pkklı infaz ediliyor.
Katliam'dan dolayı mı yoksa Devlet ajanı olduğu için mi infaz edildiği,muamma.

Yani öyle alevilerin haklarını koruyorlarda,sünni köyün hakkını korumuyorlar kisvesi altında ALEVİ KATLİAMINI meşrulaştırmak düpedüz ŞEREFSİZLİKTİR.

Verdiğin örnekte suçlular ne taraftan bakarsan bak aleviler değil bu bir,üstüne verdiğin örnekte sünni köyde yaşanan katliamı örnek göstererek yaptığın meşrutiyet adice bu iki.
Aleviler çoğunluk diyerek olayı çarpıtarak mevzuya bambaşka bir yöne çekmek ise apayrı bir hıyarlık örneği bu da üç.

Yapılan katliamı Meşrulaştırmak,sanıkların ceza aldığını savunmak,sünni köyde de katliam yapıldı diyerek ad hominem'in dibine vuruyorsun.
Birde işin ilginci Pkk zaten terör örgütü listesinde ve her üyesi yakalandığında istisnasız hapse giriyor,Alevileri katledenler için ise ne takip ne de bir tutuklama var.
Bir diğer Katliamcı Ökkeş Kenger'de AKP milletvekilidir.

80 yaşında nenenin cinsel organına demir sopa sokarak öldürenler(bunu maraş katliamı davasında hakimlik yapan adam söylüyor),Küçük çocukları ve bebekleri öldürenler ve bu katliamı örgütleyenler hala dışarıda.
VE TERÖRİST olarak kabul edilmiyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Pardonda turkiyenin geneli o tabloya uygun o yüzden çok saçma olmuş sivaslılara laf etmek katliam yüzünden.
patatespresi said:

saplashaman said:

sağol canım gurur duyuyorum,500 kişi yüzünden 700 bin nüfuslu bir şehre bok atılmasına tahammül edemem kimse kusura bakmasın.

http://secim.haberler.com/2011/sivas-secim-sonuclari/
Sosyal ağlarda paylaş

saplashaman said:

tabii alevileri katleden sünni halk,sünnileri katleden alevi etnisitesi harici bütün etnik unsurlar,ne güzel bir yaklaşım bu ya,daha fazla konuşup kimseyi kırmak istemiyorum.iş hakaret seviyesine geliyor,hıyarlar dengesizler havada uçuşuyor.

Tabii katliamı meşrulaştır,insanların ölümlerini meşrulaştır sonra gel hokorot ödöyörlör de.

Alevileri katleden sünni halk diye bir şeymi dedim ? Onu üstü kapalı Ak Parti ve senin gibi fanatikler yapıyor.
Aleviler ve sünniler arası çatışma,mezhep savaşı olmuşmuş.

Maraş Katliamı sırasında bir Evden bir kişi ateş açıyor,Mahkeme kayıtları belli,taraflı mahkeme bile o kadar taraf olamamış,wikipedia'ya ya bir giriyoruz Mezhep çatışması yaşadılar diye AKPLi şakirtlerin döşediği sahtekarca bilgiler.

Sünnilere karşı Katliam'a girişmemiş aleviler ve tarihte bir emsali dahi yok,var mı ? YOK. (avşar katliamı uydurmacası var bir onu bulabilmişler ama avşarların da büyük bir bölümünün alevi olduğu vurgulanınca utanıldı da dillendirilmedi)

Alevi katliamı öncesi alevilerin bir tuz fabrikasını bastığını ama hiç kimsenin ölmediği biliniyor.
Ama hala Mezhep çatışması yalanı uyduruluyor,tüm sosyal medya da akpli şakirtler bu yalanı dillendiriyor,Ulusal medya'da Akp bunu dillendiriyor.
Karşılıklı Çatışma olmuş masalı ile bir kandırmacadır gidiyor.
RP,BBP ve MHP gibi partiler alevi katliamlarının baş tetikcilerdir,bunların derlenmiş toplanmış ortaya konmuş versiyonu da AKP'dir zaten sanıkları savunan avukatları önce ki sayfalarda gördük.

İnsanlar gerizekalı değil,Sivas Katliamına karşı Başbağlar katliamı örneğini veren sensin,birde gelmişsin savunma yapmaya çalışıyorsun.

Birde utanmadan arsız arsız Dersim mevzusu dillendirerek Chp'yi vurmaya çalışmıyorlar mı ? Beni benden alıyorlar,alevileri koruyan parti ak parti peh.
Sosyal ağlarda paylaş

tinu said:

artık gerçekten midem kaldırmıyor bu ülkede olanları

burası türkiye, bu tip olaylara alıştık artık.

halkta birlik olma, tepki gösterme bilinci olmadığından iktidar istediği gibi at koşturuyor.

sivas davasının zaman aşımına uğruyor olmasına hiç şaşırmadım, zamanında o binayı yakanlar şimdi iktidarda oturuyor. düşmeyecek de ne olacaktı ki...

http://www.youtube.com/watch?v=3x5RntIOZag
Sosyal ağlarda paylaş

valla ne zaman birlik olsa halk ense köküne yiyo. polisinin başında cemaatçiler askerinin başında parazitler var sen olsan birleşir misin? travmadan travmaya koşmuş millet seneler boyu delik deşik etmişler iyi bişey yapmak isteyeni, şimdi tepki gelmemesi normal.
edit:editi editlemeden editlemişim lol
Sosyal ağlarda paylaş

saplashaman said:

sağol canım gurur duyuyorum,500 kişi yüzünden 700 bin nüfuslu bir şehre bok atılmasına tahammül edemem kimse kusura bakmasın.

Sen o zaman orada olsaydın.
Görürdün o 500 kişiyi tüm şehir ayaklandı hikaye okumasınlar o günden beri sivasın merkezine ayak basmayız.

Bende sivaslıyım. Sivas/Şarkışla ama o lanet yerden nefret ediyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Katibim said:
Neticede yaşan olayı kimse onaylamıyor ve nefretle kınıyor , şahsen böyle bir olayın yaşanmasına asla hoşgörülü veya oldu bittiye geldi şeklinde bakamam

Ancak ülkede bazı kanunlar var nizamlar var hakimler ve savcılar bu kanunları uygulamakla yükümlüler ve bunun dışında kendi kafalarına göre bir işlem uygulayamazlar zaman aşımınıda engelleyemezler

Ama yinede olayın bu şekilde kapanmayacağını ve bundan sonra daha bu olayın çok konuşulacağından da eminim , yine provakatörlerin oyunununa gelmeyip temkinli olmakta yarar var ...

ülkede kanun mu vardı ya?

kimin parası daha fazlaysa onun parası ötüyor.

akp sadece askere geldi mi "on kaplan gücünde hukuk savunucusu" oluyor, ama diğer konularda olayın kendine geleceğini bildiği için halının altına süpürüp olayı kapatma çabasında.

insanların telefonu hukuğa aykırı şekilde dinleniyor, kimse birşey yapamıyor.
almanya'daki deniz fenerinin büyük bir dolandırıcı şebekesi olduğu çıkıyor, türkiye'deki bağlarına kimse dokunamıyor.
sivas katliamı zaman aşımına uğruyor, akp'yle bağıntılı adamların avukatlık yaptığı bile sunuluyor, ama "sivas olayları" diye geçiştiriliyor.

halk organize olup birşeyler yapmadığı sürece bu sömürü düzeni devam edecektir. ama tabii sessiz kalıp "aman bana bir şey olmasın" diye düşünüyoruz biz...

yargı-yasama-yürütme tek elde şu an.
Sosyal ağlarda paylaş

Bu sonuca şaşıran tek bir insan var mı Allah aşkına şu forumda? Ya da genişleteyim kitleyi, bu sonuca şaşıran tek bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı var mı? Bu ülkede Anıtkabir'de Atatürk'e küfreden adam çıkar,"meczup" diye içeri bile atmazlar. Ya da Tunceli'deki bölücüleri,isyancıları, asker katillerini yok eden devlete, manevi kızı aracılığıyla Atatürk'e saldırırlar; YAŞASIN İLERİ DEMOKRASİ olur. Üniversite öğrencileri, haklarını arayan emekliler, memurlar,işçiler yerlerde sürüklenir, gözleri çıkarılır, dayak manyağı yapılır; "kolluk güçleri görevlerini yaptı" olur. Saatlerce bir otel dolusu insan bütün bir şehrin tezahüratları altında, "Allah'ın ateşi bu,ne güzel de yanıyor" nidaları altında yakılır, bu ülkenin polisi-hadi polisi geçtim-askeri seyirci kalır ve o davanın zaman aşımından düşmesi Allah aşkına kimi şaşırtır,şaşırtıyor ya da şaşırtacak?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...