Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

SimCity (2013)

Mr_Hand

Öne çıkan mesajlar

tropico'lar köy simülatörü ancak, sc2000'in bile tırnağı olurlar. burada da yapılan devasa hata en iyi şehir simülatörünü kasaba simülatörüne çevirmek.

çöp arıtma tesisinin, kömür santralinin dibine yerleşim kurulan oyuna iyi olmuş demeyin, türkiye'de yaşamış olmaktan ibret almış olun lütfen.
Sosyal ağlarda paylaş

Cuce said:

baya yavan ve kötü oyunlar simcityler, ölcekleri sahasere cevirmiyor, gameplayleri vasat. gördüğüm kadarıyla toparlamıslar bir ölcüde

bu. ama kimse kabullenmez bunu burada ehueh. ideali bu oyunun başka isimle çıkması olurdu ama işte paranın gözü kör olsun.
Sosyal ağlarda paylaş

bingildak said:

online olayi nedir yeni gelen oyunda ben tam idrak edemedim, var mi bir yerde featlerin ne oldugu?

işte yukardaki reviewda iyi analiz etmişler, haritalar ufak çünkü online oyun için böle ufak ufak bölmeleri daha uygun, böylece bir şehirde herşeye sahip olamıyorsun mecburen diğer insanlarla oynaman lazım, ortak wonder tarzı yapılar vb yapılabiliyor.

ama en komik şey tek bir şehir online oluyor real time, 16 tane şehrin olsa o an oynadığın hangisi ise ordan üretim para vb geliyor diğerleri offline tamamen. dolayısı ile bir haritada aktif şekilde oynayan birden çok oyuncu olursa daha efektif oluyor üretim herşey vb.

yani oyun multi gibi ama değil gibi gibi lol
Sosyal ağlarda paylaş

izledim review`i cok guzel analiz etmisler.. gercekten multiplayer`a zorlayip cok aci bir sekilde kisitlamislar, simcity mantigina cok ters bir sekilde kisitlamislar bence. kucucuk zonelara oyuncuyu sıkıştırıp, diğer zonelara geçtiğinde diğerlerinin "donması" hiç ama hiç olmamış. multiplayer arkadaşlarımla oynayalım, planlı yapalım desen seni bir role zorluyor ve tamamen yaratıcılığın kısıtlıyor ki bu da zaten simcity'nin bütün olayı. sırf petrol bende diye, industrial bir şehir kurup diğerlerine export etmeye zorluyor. çünkü sadece sen değil, diğerlerinin de ihtiyacı var ve onlarda mevcut değil. industrial bir şehirde istediğin diğer şeyleri çok kısıtlayacaktır.

bir de hesaplamaların ve simlerin serverside yapıldığı söyleniyor doğru mu gerçekten bu? eğer böyle bir şey varsa oyun gerçekten kırılamaz demektir.
Sosyal ağlarda paylaş

arcane said:

Cuce said:

baya yavan ve kötü oyunlar simcityler, ölcekleri sahasere cevirmiyor, gameplayleri vasat. gördüğüm kadarıyla toparlamıslar bir ölcüde

bu. ama kimse kabullenmez bunu burada ehueh. ideali bu oyunun başka isimle çıkması olurdu ama işte paranın gözü kör olsun.

ne kadar bahtsız söylemler bunlar, üzüldüm sizin adınıza ne yalan söyleyeyim.. :/

simcity kendi başına şehir planlamacılığı türünü yaratması ve dıkşın dıkşın, asma kesme temelli olmayan oyunların (%99'u bölümümüzde konuşulan oyunların) da satabildiğini kanıtlaması bakımından zaten oyun tarihinin en önemli mihenk taşlarından biri de, seri olarak zaten THE şehir planlamacılığı serisi. başarısına yaklaşabilen, otoritesini sarsabilen bir oyun yok halen. gameplay olarak da en temiz ve sade, gereksiz unsurlarda kendini kaybetmeyen bir oyun.

en azından şu ana kadar yoktu, sequel getirecek kadar ama "doğru yapmışız" dedirtmeyecek kadar satabilirse akıllarını başlarına devşirirler umudum var halen.
Sosyal ağlarda paylaş

Kaede said:

şu haliyle zaten tropico 4 yerine bunu oynamanın hiçbir espirisi yok

yanı featureları farklı sonucta. trafik yönetimi, pop yönetimi, iş ve gelir yönetimi vs vs farklı mevzuları var iki oyunun. daha oyamadım bunuda sonucta yinede bir tadı tuzu olur bence.
Sosyal ağlarda paylaş

Norak said:

bingildak said:

online olayi nedir yeni gelen oyunda ben tam idrak edemedim, var mi bir yerde featlerin ne oldugu?

işte yukardaki reviewda iyi analiz etmişler, haritalar ufak çünkü online oyun için böle ufak ufak bölmeleri daha uygun, böylece bir şehirde herşeye sahip olamıyorsun mecburen diğer insanlarla oynaman lazım, ortak wonder tarzı yapılar vb yapılabiliyor.

ama en komik şey tek bir şehir online oluyor real time, 16 tane şehrin olsa o an oynadığın hangisi ise ordan üretim para vb geliyor diğerleri offline tamamen. dolayısı ile bir haritada aktif şekilde oynayan birden çok oyuncu olursa daha efektif oluyor üretim herşey vb.

yani oyun multi gibi ama değil gibi gibi lol

cok böle deil, tümüyle offlien deiller. hatta bütün simcitylerden daha cok ilişki icindeler, birbirlerine kaynak akatarıyorlar, civilservice aktarıyorlar, iş, işci, müşteri, hatta toplu tasıma bile aktarıyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
There are seven types of city specializations in SimCity: Mining, Drilling, Trading, Electronics, Culture, Gambling, and Education. Each of these will add specific advantages of their own to your region. Several of these will be required to build Great Works.

abi çok güzel, developer'ı tebrik ediyorum bunu düşündüğü için. fakat şunu açıklamalarını istiyorum. eğer ben tek başıma oynayacaksam, bunların arasında bir seçim yapmaya neden zorlanıyorum. ben bunların hepsini deneyim etmek istiyorum. bir haritada farklı regionlarda bunları tek tek interaktif bir şekilde oyuncu olarak deneyim etmek istiyorum. bunu benim elimden oynadığım region dışına çıktığımda diğerlerini "freeze" ederek elimden alıyorlar. online oynasan desen, bu seferde oyuncuları bir rol u üstlenmeye zorluyor. senin arkadaşlarınla oynarken ki bölgede coal var ve sen o zaman coal spec'e yönelmeye zorlanıyorsun, gambling'e yönelemiyorsun bir noktada çünkü coal'ın ihtiyaçları var regionlar çok ufak olduğu için iki spec'in gereksinimlerini karşılayabilecek setup'a yetecek kadar alan yok.

developerlar cidden çirkinleşiyor ya. oyunlar iyicene oyucunun isteklerinden uzaklaşıp, şirketlerin çıkarlarına hizmet eder hale geldi. multiplayer olsun, tamam oyun single player'da bile server üzerinde çalışsın ama sen neden benim single player deneyimimi multiplayer'a ZORLUYORSUN. neden 2 region'a kurulup, 3.'e başladığımda diğer ikisini donduruyorsun.
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:

arcane said:

veya simcity hayatında oynadığın tek tycoon oyunu.

şehir planlamacılığı =/= tycoon oyunu
şehir planlamacılığı =/= köy planlamacılığı

oynadım hepsini, hepsi ayrı türler.

meh o zaman, 50000 kişilik değil, 2000 kişilik or duları kullandığımız total warda savas oyunu deil.
Sosyal ağlarda paylaş

bingildak said:

said:
There are seven types of city specializations in SimCity: Mining, Drilling, Trading, Electronics, Culture, Gambling, and Education. Each of these will add specific advantages of their own to your region. Several of these will be required to build Great Works.

abi çok güzel, developer'ı tebrik ediyorum bunu düşündüğü için. fakat şunu açıklamalarını istiyorum. eğer ben tek başıma oynayacaksam, bunların arasında bir seçim yapmaya neden zorlanıyorum. ben bunların hepsini deneyim etmek istiyorum. bir haritada farklı regionlarda bunları tek tek interaktif bir şekilde oyuncu olarak deneyim etmek istiyorum. bunu benim elimden oynadığım region dışına çıktığımda diğerlerini "freeze" ederek elimden alıyorlar. online oynasan desen, bu seferde oyuncuları bir rol u üstlenmeye zorluyor. senin arkadaşlarınla oynarken ki bölgede coal var ve sen o zaman coal spec'e yönelmeye zorlanıyorsun, gambling'e yönelemiyorsun bir noktada çünkü coal'ın ihtiyaçları var regionlar çok ufak olduğu için iki spec'in gereksinimlerini karşılayabilecek setup'a yetecek kadar alan yok.

developerlar cidden çirkinleşiyor ya.

her regionda birden c ok sehir var, ve oyuncu olarak istediğine girip kurulaibliyosun, sadece birine bağlı deilsin. anlamıyorum bu "neden benı kömür madenciliğine zoyluyolar =(((" durumunu. kurun kömür madenlerinizi sonra gidip aynı regionın diğer sehirlerinde takılın okadar yer sorun yasıyorsanız. aksine dahada özgürlük veriyor yenı sistem. bütün ağır sanayini, kömür bölgesien tası, bütün toplu tasıma terminallerini büyük civil servicelerini merkezi bir noktaya tası, sonra git bunları alan harcamıyacağın için canavar gibi kurul, education+commercial+culture sehri bi yere.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...