moonfall Mesaj tarihi: Şubat 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2013 nerde? originde imiş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Şubat 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2013 limited edition 60 euro. 20 euro düş oldu sana 40 euro. rusçuda 40 dolar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Şubat 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2013 yok, o 20 euro oyunu alırsan başka oyunda 20 euro indirim mart sonuna kadar sdfd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Şubat 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2013 Ben kendime bu paraya almam diyordum ama kardeşimin doğum günü geliyor diye limited edition aldık ._. GMG'de 55 dolara falan geliyor %20 indirimle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Şubat 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2013 anladım abi diyorum ki şimdi düşeyim o 20 euroyu kaça geliyor hesaplamak için diye. yine pahalı rus pazarına kıyasla ehueh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Şubat 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2013 topiğin başında Mr_Hand "obareeey, yippuuu" tarzı sevinmiş, bu kadar sevdiğim, ve bu kadar sevinmeye değer gördüğüm bir seri değil SimCity. ilk simcity'i oynamıştım zamanında, iyidi güzeldi hoştu, ama sonradan sarmadı beni. bir takım meseleler oyundan zevk almamı engelledi. çok saçma bir oyun geliyor bana, çok kısıtlı durumda. spore gibi sandbox görünümlü ama kendini çok tekrar eden oyun geliyor. simcity 3000'i sevmiştim biraz (özellikle müzikleri yüzünden), ama simcity 4 ve simcity societies çıktığında 1-2 gün oynayabilmiştim en fazla, sonra silmiştim. yine de "madem insanlar bu kadar bayılıyor, bi bekleyek bari neler yapılcak" dedim, ama gördüğüm sonuç o kadar da sarmadı beni. simtowns olmuş bu ya? simcity'den bağımsız olarak, bu tip city builder oyunlarında görmeyi en çok istediğim özellik, oyunda yaptığın kararlara göre şehrin layoutunun kendisini değiştirmesi. mesela çok fazla sanayiye ağırlık verirsen, temizliğe dikkat etmezsen steampunk şehir haline dönüşmesi, bilime ve temizliğe ağırlık verirsen ütopik gelecek şehri haline dönüşmesi, disipline ve temizliğe ağırlık verirsen distopik gelecek şehri haline dönüşmesi, ya da yarattığın şehrin japon mimarisi haline gelmesi, arap mimarisi haline gelmesi felan... (oyun menüsünden "bu şehri japon layoutla yap, bu şehri steampunk layoutla yap" gibi pat diye seçimler olmuycak bunlar tabii) şehir geliştikçe kendi kendine değişecek. böyle bir özelliğe sahip oyun var mı bilmiyorum. sanırım bazı oyunlar vardı, ama onlarda da şehre başlamadan önce seçiyordun "japon layout kullan" gibi. yine de, yeni simcity oyununda simcity 3000'nin müziklerini kullansalar, tüm bu dediklerimi çöpe atıp oyunu deli gibi oynamama neden olurdu. gayet leziz müzikleri vardı o oyunun, hele şu müzik: http://www.youtube.com/watch?v=Ctc_gXbkBO4 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Şubat 22, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2013 Bone o bahsettiğin "layout" muhabbeti simcity 3000'de expansion pack olarak vardı. Arap mimarisi falan yoktu tabii. Ayrıca, eğitime önem verdiğinde gelir düzeyi de yüksek nüfusa sahipsen ve doğru şartları sağlarsan binalar değişişyo zaten. Muhtemelen simcity 2000'de bile vardı bu. En çeşitlisi Simcity 3000+expansion pack ile idi ama. Karlı kuzey şehirleri falan bile vardı ya hatırlıyorum :D (japon-uzakdoğu mimarisi de vardı sanırım.) Bu 5. versiyon onun yanından geçemiyo. Ben kanalizasyon da yaparız artık derken adamlar metroyu bile kaldırdı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Şubat 22, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2013 senin dediğin "menüden seçip tüm binaların skinini değiştirme" değil mi simcity 3000'de olan? ben öyle demiyorum ki, yukarda açıkladım. benim istediğim biraz daha farklı, sen menüden seçip skin uygulamıycaksın (sim city societies'te böyleydi), oyun yaptığın bazı şeylerden dolayı kendi kendine şehri değiştircek. mesela gereğinden fazla polis karakoluyla doldurursan şehri, belli bir süre sonra dystopia haline geldiğini görceksin, bunun gibi şeyler. science tree gibi düşün, science tree'de ilerledikçe yapabileceğin bina layoutları da değişecek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hamsilipilav Mesaj tarihi: Şubat 22, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2013 söylediğin tarz simcity 4'de vardı aslında bir bakıma. insanların çok yüksek eğitimli kişilerse ve ona göre iş alanları varsa vs. mesela high tech üretilen yerler yapıyorlardı düzgün binalar cam vs. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Şubat 22, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2013 Ben direkt paket halinde mimari seçimi vardı ama bu dediğin de vardı diyorum da bone onu anlamadığımı sandı :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Şubat 22, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2013 gmg deki indirim bu akşam 7 ye kadar sanırım, originde de park var extra bir tane, superhero packin yanında Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Şubat 22, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2013 senin yüzünden simcity societies oynuycam şimdi mr hand Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DareJedi Mesaj tarihi: Şubat 22, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2013 50dolarda çok bea bu oyunun ederi max 40dolar o da deluxe vs. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hamsilipilav Mesaj tarihi: Şubat 22, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2013 pre-order dlc'si olan oyuna para vermek. bunu yapmıcaksınız değil mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Murray Mesaj tarihi: Şubat 22, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2013 bone'un dediği şey sc4'te var. Halkın gelirine, kirliliğe, şehrin yaşanılabilirliğine, arazi değerine göre falan bina çeşitleri değişiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Şubat 22, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2013 http://www.youtube.com/watch?v=HdnWpBRenbQ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Şubat 22, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2013 Kurulan endüstri modeline göre(gelir kirlilik falan) mimarinin değişmesi önceki simcity'de olan bir şey. Ama kurduğun iş alanlarına göre şehir kendi başına japon ya da arap mimarisi seçecek değil haliyle. O şehrin bulunduğu lokasyonla alakalı bir durum(aka şehri kurmadan önce layout olarak seçilmesi kafi). Yeni simcity'de boyutları küçülmüş olması kötü bir şey. Benim de hoşuma gitmedi. Fakat önceden olmayan ayrıntılar falan hoş olmuş bence. Metropol olmayan bir yerin belediye başkanı olarak okul yetersiz gelmeye başlayınca yeni sınıflar eklemek, suç oranı artınca önlem olarak karakolu genişletmek falan yapmayı seveceğim bir olay. Bunun yanında şehrin kazancının nerden olacağını belirleyebilme olayı da hoş olmuş. Önceki fabrika iş yeri dikme seçeneklerinin yanında eklenen endüstrilerle birlikte, şehri maden ocağına çevirmek ile yeşil ve ütopik bir şehir yapma imkanımız olacağına inanıyorum. Bone said: mesela çok fazla sanayiye ağırlık verirsen, temizliğe dikkat etmezsen steampunk şehir haline dönüşmesi, bilime ve temizliğe ağırlık verirsen ütopik gelecek şehri haline dönüşmesi, disipline ve temizliğe ağırlık verirsen distopik gelecek şehri haline dönüşmesi, Yani mesela bone'un kafasında onları yazarken tam ne vardı bilmiyorum ama asıl iş kapısı ithalat ve ihracat üzerine olan, sadece high tech ve kirlilik yaratmayan fabrikaların çalıştırıldığı, kumarhanelerle vs. turizm odağı olan yeşil şehirler yapmak çok mümkün görünüyor. Yani sırf temizliğe dikkat edip şehrinin ütopik şehre dönüşmesini beklemektense hem bilimi hem sanayini şehrini nasıl görmek istiyorsan o şekilde yönlendirip, gelirlerini bu yönde kurabilme imkanı tanınıyor gibi görünüyor. Bunun yanında videolarda falan mesela kirliliği takip etmek için tabların olduğundan bahsediyorlar. Mesela toprak kirliliği su kaynaklarının yakınında oluşmaya başlarsa(sanayi vs. yüzünden) su kaynaklarının dağılımı sırasında hastalıkta dağıtıldığından bahsediyorlar. Çıkınca büyük bi facia da olabilir tabi. Fakat benim için kısılmış özelliklerden en büyük derdim harita boyları. Onun dışında bir sıkıntım yok. Su borusu döşemeyi elektrik kablosu çekmeyi külfet olarak görüyordum hep zaten. İlerde metro falan da eklesinler, geliştirsinler. Benim için yeterli olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hamsilipilav Mesaj tarihi: Şubat 22, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2013 Ya harita boyu hadi neyse diyecem düşün asıl problem para. Oyun çok kolay gözüküyor. Daha kimsenin para sıkıntısı çektiğini görmedim 10a yakın beta videosu izledim ayrı ayrı. Tek sıkıntıları bekleyip paranın dolmasını beklemek. -'ye düşen kimse görmedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Şubat 22, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2013 büyük bir facia olcağını sanmıyorum, kolay bi oyun, zevkle oynanır. sadece high tech binalar dikmek her oyunda vardı zaten. ama videolardan anladığım, o aşama, diğer simcity'ler gibi, oyunun "high tier" binaları oluyor. ucuza coal plant dikersen şehir kirlenir, daha para ödeyip solar plant koyarsan şehir temizlenir gibi. wind olayı işleri daha da kolaylaştırmış. rüzgarın esmeye başladığı yere ana bloklarını koyuyorsun, çöpleri ve industrial binaları wind'in esmediği tarafa koyuyorsun, böylece çöp kokuları şehre gelmemiş oluyor. ama bu şekilde benim bahsettiğim tarz konsept olmuş olmuyor. simcity 4'te oluyor demiş birileri de, öyle bişi hatırlamıyorum. yine de oynarım. ama "halkın zenginleştikçe binaların tier'inin yükselmesi"nden ibaretse, gene benim dediğim gibi olmuyor. ek: Redeagle said: şehri maden ocağına çevirmek ile yeşil ve ütopik bir şehir yapma imkanımız olacağına inanıyorum. şehri hem maden ocağına çevirip hem de yeşil ve ütopik bir şehir yapabileceğize benim anladığım. şehrin yarısını fabrika yap, diğer yarısını normal şehir yap. normal şehirde insanları mutlu etmek için sürekli park, hastane felan dikmek gerekicek. rüzgar sistemi sayesinde de şehrin diğer yarısındaki fabrikalardan etkilenmiycek. benim anladığım bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hamsilipilav Mesaj tarihi: Şubat 22, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2013 bu arada insnların ne kadar mal olduklarını da gördüm betaları izlerken lan herkesin şehri aynı amerikan tarzı kare kare dümdüz abv böle oyun zevki mi olur. adam sahil yolu bile yapmıyor ya kıvrımlı kıyıya paralel şekilde oraya bile kare kare yer çekio Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Şubat 22, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2013 seninki direk fantezi olmuş hehehe adam en efektif neyse onu kullanıyordur işte :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Şubat 22, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2013 Şimdi mesela benim izlediğim beta şehirlerinden bir tanesinde adam sadece kumar ve turizm üzerine bir şehir yaptı. Fabrika falan kurmadı. Bu şehirde haliyle sağlık konusunda hiç sıkıntı çekmedi ama suç oranı bayağı arttı. Sırf high tech fabrika geçmekten öte bişe bu artık. Oyun içinde endüstriler var. Sen high tech fabrika yerine, ithalat ihracat için liman ve depolar kuruyorsun. Kumarhaneyi dikiyorsun. İstersen high tech low tech araziler yine var tabi ama şu özel endüstriler bayağı farklı bir boyuta taşımış olayı. Bunun dışında hamsinin dediği gibi bende para konusunda sıkıntı yaşayan görmedim. Umarım oyunu biraz daha zorlu yapacak seçeneklerimiz olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Şubat 22, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2013 ben gmgden aldım az önce oyunu, indirim kaçmasın boşa, genelde en büyük harita neyse onla oynayan biri olarak aslında ufak şehirler daha eğlenceli olabilir binalar tekrar etmez sürekli diye düşünüyorum, çıkınca bakıcaz artık, bide şu bize verilen harita dışında kalan boş alanı sevmedim pek ben, baya geniş duruyor kullanılmayan alan olarak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hamsilipilav Mesaj tarihi: Şubat 22, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2013 Bone said: seninki direk fantezi olmuş hehehe adam en efektif neyse onu kullanıyordur işte :P hayır değil işte üçgen bi kenara kare yol yapmayı düşün nesi efektif Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hamsilipilav Mesaj tarihi: Şubat 22, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2013 para zorluğu olmadan iki yaka bir araya getirmeye çalışmadan oynanan simcity zevk vermez ki cheat yazmış gibi olur. ben de kültür şehri yapmak istiyorum uniler kütüphaneler falan bakalım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar