Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Playstation 4 - Fun and Video Games

Masquerade

Öne çıkan mesajlar

Suark said:

türden türe göre değişir aptal oyunu kıyaslaması,
şimdi diablo hack n slash

diablo 2 ye bakacak olursak, düşmanlar şeytanlar falan en azından kafaları çalışıo.
diablo 3 te HOHOHOHO ŞİMDİ KALENIN ARKASINDAN SALDIRICAM SUPRIZ OLCAK HHOHOH diye sms atıyorlar.

en nihayetinde sol click spam oyunu.boss akıllı da olsa aptalda olsa degişen pek bir şey yok
Sosyal ağlarda paylaş

@red
abi o bakış açısıyla şöle de diyebiliriz
"bütün oyunlar bitiyo sonuçta değişen bişe yok".
heh
Hatta,
oyun yae diyip çekilebilirz tartışmadan.

d3 kötü oyun deil tabi, yeni sistem falan süper yani; çok iyi kıyaslanabilecek bi örnekte değil.

oyun oynamanın "sadece" kafa dağıtmak,basit olsun iki güleyim hohoho olgusunu sattığı için ps i sevmiyoruz. Bu pc ye de etki ediyor
Sosyal ağlarda paylaş

niye sayfalarca tartisilmis bu ahah

konsolla arkadaslarinla eglenirsin, futbol, dovus oyunu, platform ne biliim beat 'em all oynarsin, izlemesi de zevklidir

pc tek kisilik bi alet, izlemesi de zevksiz

pc'nin tek avantaji mouse ve donanim ustunlugu ama onlar da bi boka yaramiyo cunku hemen hemen her oyun konsola yonelik yapildigi icin

eskiden 6 ayda bir pc donanimi eskirdi simdi 5 sene gidiyo siktiriboktan konsol grafikleri yuzunden

ben yine aliskanliktan ve AA'siz dandik grafikler gormeye tahammul edemedigim icin pcyle devam edicem ama senelerdir exclusive olarak pc kullanmasam direk konsola giderdim
Sosyal ağlarda paylaş

Suark said:

@red
abi o bakış açısıyla şöle de diyebiliriz
"bütün oyunlar bitiyo sonuçta değişen bişe yok".
heh
Hatta,
oyun yae diyip çekilebilirz tartışmadan.

d3 kötü oyun deil tabi, yeni sistem falan süper yani; çok iyi kıyaslanabilecek bi örnekte değil.

oyun oynamanın "sadece" kafa dağıtmak,basit olsun iki güleyim hohoho olgusunu sattığı için ps i sevmiyoruz. Bu pc ye de etki ediyor

abi muhtemelen konsolun yok.ve konsol senin için kare x kare xten öte değil

sanıyorsunuz ki her oyun sinematik şekilde ilerliyor biz sadece x e basıyoruz.

unchartedın bir kısmını oynadım yazmışsın.belli ki ya tutorial kısmını oynadın ya da sinematikli kısmına denk geldin.konsolun cd tak arkana yaslan 120 ekran tvde oyna mantığı eşit değildir konsolda her oyun kafa dağıtmak basit olsun iki güleyim mantığı taşıyor.

şunu anlamıyorsunuz.iyi oyun iyi oyundur.mesela deus ex hem konsola hem pcye çıktı.kötüleyin hadi.
battlefield oyunları da aynı şekilde

öve öve bitiremediğiniz skyrimde tam bir konsol oyunu mesela.muhtemeln en çok konsolda satmıştır.burda çoğu kişi 150 saatten az oynamamıştır.

hoplaya zıplaya eğlenerek mgs oynayın hadi.veya souls serisi.

gerçi paticik call of duty serisine sayfalarca laf edip çıktığ gün 70 dolar verip alanlarla dolu sdfs
Sosyal ağlarda paylaş

bi de pc ilgi gerektiren bi sey

arastirip, her parcasini tek tek secip, kendin takiyosun, driverlarla OSlarla ugrasiyosun ne biliim overclocku var bi suru sey

eskiden veletken bile gider arastirir pc toplardik ama yeni veletler boyle diil artik ve ben yapimci ve dagitici olsam bu piclere yonelik yaparim oyunlarimi ve konsollarimi

pcnin olayi bitti yani

anca hobi olarak ilgilenmeye devam ederiz
Sosyal ağlarda paylaş

iste veledin ailesinden koparildiği paraya çıkıyor playstation veya xbox falan. ama şu anda ben herşeyi fullde oynayacam lan diye pc topla heralde 2.5 falanda bırakırsın.

YA ANNNLLEEE EVDE TELEVİZYANDA VAAAR MONİTÖREDE GEREK YOOOK BAK BİLGESEYARLAR ÇOK PAHALI BUNDA DA AYNISINI OYNAYABİLİYOSUN
Sosyal ağlarda paylaş

reampage said:

abi dota lol wow gibi mmo moba oyunlar var, konsol ve pc kıyaslanıcak şeyler değil bence ikisininde yeri ayrı.

Bide FPS oyunlar var

eskiden kiyaslanicak bisey degildi cunku ana platform pcydi

nesil degisince ana platform da konsol oldu, pc de port pazari haline geldi, pc exclusive diye bisey yok artik cunku para getiren bisey degil

konsolda ne varsa pc de de o var artik

2 tane rts 3 tane mmo bu kaideyi degistiren bisey degil
Sosyal ağlarda paylaş

öyle mesela ama ben konsolu 2008 de aldım sanırım

2010da da yeni pc topladım 2bin liraya 0 dan.

şuan pcnin miladı doldu.bundan sonra çıkacak beğendiğim yeni bir oyunu oynamam için gidip bi bin lira atmam lazım.

şimdi ben far cry 3 ü mesela oynayamıyorum pcde.gidip konsolda oynasam zevkimden bir şey kaybetmem muhtemelen

ama mesela warband tf2 l4d vs gibi oyunlar var.konsolda oynanancak oyun var.bence ikisini de almak en mantıklısı.
Sosyal ağlarda paylaş

Red said:

şimdi ben far cry 3 ü mesela oynayamıyorum pcde.gidip konsolda oynasam zevkimden bir şey kaybetmem muhtemelen

cok sey kaybedersin zevkinden ama bazilari takmiyo veya anlayamiyo, goremiyo bile grafikler arasindaki farki

gecen arkadasa ultra ayarli dx11 supportlu modlu crysis 2 gosterdim

e aynisi ps3de de var dedi

ortalama kullanicilar bu kafada oldugu icin gerek duymuyo cogu yapimcilar oyunlari pc icin modifiye etmeye

far cry 3, crysis 2, batman AC, hitman falan tenezzul edip dx11 supportu koyan az oyundan bi kaci
Sosyal ağlarda paylaş

ben batmanin 2 oyununu da ps3 te oynadım bence baya iyiydi.

illa ki fark vardır ama ben açıkcası çok umursamıyorum.bunu dert etmekte baya gereksiz.

zevk meselesi tabi ama grafiklerin muhteşem ötesi olması oyundan keyif almam için yeterli gelmiyor
Sosyal ağlarda paylaş

tomkat said:

reampage said:

abi dota lol wow gibi mmo moba oyunlar var, konsol ve pc kıyaslanıcak şeyler değil bence ikisininde yeri ayrı.

Bide FPS oyunlar var

nesil degisince ana platform da konsol oldu, pc de port pazari haline geldi, pc exclusive diye bisey yok artik cunku para getiren bisey degil

Konsolda olan herşey PC'de olabilir fakat tersi olamaz işte. Cüce demiş PC'nin farkını.

Ayrıca genel olarak bakarsan 2 rts 3 mmo olarak değilde mmo pazarına bakarsan halen PC'nin önemini fark edersin ki STEAM diye bir olayda var. PC oyunlarını çok uygun fiyatlara satın alabiliyoruz. PC'yi sadece oyun aleti olarak düşünmek doğru değil ki sadece oyun aleti olarak düşünürsek bile konsoldan üstün yanları var.
Sosyal ağlarda paylaş

reampage said:

tomkat said:

reampage said:

Bide FPS oyunlar var

Konsolda olan herşey PC'de olabilir fakat tersi olamaz işte. Cüce demiş PC'nin farkını.

Ayrıca genel olarak bakarsan 2 rts 3 mmo olarak değilde mmo pazarına bakarsan halen PC'nin önemini fark edersin ki STEAM diye bir olayda var. PC oyunlarını çok uygun fiyatlara satın alabiliyoruz. PC'yi sadece oyun aleti olarak düşünmek doğru değil ki sadece oyun aleti olarak düşünürsek bile konsoldan üstün yanları var.

sen pc kullanicisi gozunden bakiyosun olaya ama buyuk resme dikkat etmiyosun

pc oyun piyasasi %15'i gecmez, mmolarla falan tas catlasa %20

diger kesim konsol ve mobil oyunlarina kaliyo

sen yapimci olsan %15'e mi gore urun hazirlarsin yoksa geriye kalanlar icin mi

bu yuzden pc'nin devri kapandi artik. yukarda da demistim zaten, ortalama kullanici zaten grafikleri ve multi-taskingi kafaya takmaz, sadece takiyim dvdyi dan dun oyniyim kafasindalar cunku

herkesin de bi lap topu var zaten, oyun disindaki islerini de ortan yurutuyolar

pc her zaman konsollardan ve diger mobil aletlerden ustun olucak ama kullanicisi az ve bu yuzden hep uvey evlat olarak kalicak.
Sosyal ağlarda paylaş

Şu anda çalıştığım laptop eve gidince oyun bilgisayarım haline geliyor, tvye bağlayıp rahat kanepem üzerinde yatarak oynuyorum / film dizi izliyorum. PC tabii ki konsoldan daha üstün hiç tartışmaya gerek yok, mesele zaten pileyteyşırlar yiksbaslar çoğalınca oyuncu pazarının ortalama iqsunun düşmesi ve daha fazla pazar payı için oyunların buna kendini adapte etmesi.

Ama bunun iyi yanını yeni yeni görmeye başladık. Diablo3 denen domuz gübresini pileytayşırlara çıkaracaklar ama Path of Exile PC exclusive kalacak. Mass Effect 7 ve bütün dlcleri konsolda satılacak ama Project Eternity ve Wasteland 2 konsol excluded çıkıyor. Zeka gerektiren oyunlar için ayrışmaya başlayan bir pazar var, gittikçe aradaki farklar açılacak. Bu pazarda tutunmak isteyen oyun yapımcıları dünyanın kürtlerinin oynayamayacağı oyunlar yapmak zorunda, o da bize yarayacak.
Sosyal ağlarda paylaş

sizin hataniz herkesin kendiniz gibi oldugunu sanmaniz

piyasayi yonetenler ortalama kullanicilar simdi, sen ben degiliz

ben kucukken BEYNIN SULANCAK LAN diye pc'nin fisini ceken babam simdi facebook'da poker oynayip, balon patlatiyo

piyasanin hakimi babam gibiler ve coluk cocuk simdi

onlarin tercihi de tablet ve konsollar
Sosyal ağlarda paylaş

tomkat said:

ben kucukken BEYNIN SULANCAK LAN diye pc'nin fisini ceken babam simdi facebook'da poker oynayip, balon patlatiyo

HAHAHAH.
12 sene önce 56k ile aoe2, d2 ya da uo oynarken gecenin bir körü yatmadığımı görüp şalterleri YAT ULAN HAYVAN HERİF diye indiren babam canlandı gözümde şu an. telefonunda abidik oyunlar falan yüklü şimdi. hahaha.
Sosyal ağlarda paylaş

axedice said:

Şu anda çalıştığım laptop eve gidince oyun bilgisayarım haline geliyor, tvye bağlayıp rahat kanepem üzerinde yatarak oynuyorum / film dizi izliyorum. PC tabii ki konsoldan daha üstün hiç tartışmaya gerek yok, mesele zaten pileyteyşırlar yiksbaslar çoğalınca oyuncu pazarının ortalama iqsunun düşmesi ve daha fazla pazar payı için oyunların buna kendini adapte etmesi.

Ama bunun iyi yanını yeni yeni görmeye başladık. Diablo3 denen domuz gübresini pileytayşırlara çıkaracaklar ama Path of Exile PC exclusive kalacak. Mass Effect 7 ve bütün dlcleri konsolda satılacak ama Project Eternity ve Wasteland 2 konsol excluded çıkıyor. Zeka gerektiren oyunlar için ayrışmaya başlayan bir pazar var, gittikçe aradaki farklar açılacak. Bu pazarda tutunmak isteyen oyun yapımcıları dünyanın kürtlerinin oynayamayacağı oyunlar yapmak zorunda, o da bize yarayacak.

malligin nedeni konsol kullanicisi degil, devrin degismesi

oyunlar ilk ciktiginda arcade mantigindaydi hepsi teknolojinin yetersiz kalmasindan dolayi

sonra 90larda pc yukselise gecince yetenek ve ozveri isteyen seyler haline geldi oyunlar

2000lerin ortalarina dogru devir degisti, oyunlar populerlesince ve hayvan gibi para getirmeye baslayinca oyunlar da degisti

artik film izler gibi oyun oynuyoruz, eski ozgurluk yok artik oyunlarda

bunun nedeni de kullanicilarin hiyarligi degil, devrin degismesi

frank sinatra oldu justin bieber

ayni bok iste
Sosyal ağlarda paylaş

Wyand said:

tomkat said:

HAHAHAH.
12 sene önce 56k ile aoe2, d2 ya da uo oynarken gecenin bir körü yatmadığımı görüp şalterleri YAT ULAN HAYVAN HERİF diye indiren babam canlandı gözümde şu an. telefonunda abidik oyunlar falan yüklü şimdi. hahaha.

dsfdsfs benim odanin kapisinda opagimsi bi cam vardi

icerde ne oldugunu goremiyodun ama isik direk belli oluyodu

gece babam ne zaman odamin oldugu holden gecse isigi goruyodu ahaha

replikler hic degismiyodu ama

YAT ARTIK LAN

KAPAT ARTIK SU AMK ALETINI

bi de kapiya uc kere dan dan dan vuruyodu OGLUM BEYNIN SULANCAK

simdi adamin pc basinda gecirdigi vakit benimkinin iki kati

gecen ziyarete gittigimde dedim ben kucukken agzima sicardin pc basindayim diye, simdi sen muptelasi olmussun bunun

"GIT ISINE LAN"

ahahahaha
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...