Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Playstation 4 - Fun and Video Games

Masquerade

Öne çıkan mesajlar

ya konsol vs pc tartışmasında bitmesi gereken şeyler var

-FPS OYNANMAZ KONSOLDA YEA
-KONSOL OYUNLARI GERİZEKALILARA ÖZEL YAPILIYÖR
-CASUAL OYUN KONSOL

falan. şimdi casual oyuncu olması gereken şey aslında oyun forumunda olduğumuz için biz çok oyun oynuyoruz diğer insanlara göre.

fps konsolda oynanır. pc kadar kompetitif olamayacak ne yazık ki hiçbir zaman.

konsol oyunları gerizekalılara özel değil. baya oynadım ps3 pc kadar değil ama geçenlerde satana kadar. gerçekten konsol oyunlarında gameplayden ödün verilebiliyor genelde fakat senaryosu işlenişiyle falan kapatıyor genelde.

konsol vs pc tartışmasının galibi şu olmalı. MULTIPLATFORM oyun çıkarmayın arkadaş. pc'ye satalım ama konsola da satalım. tabiki ikisinde de oynanacak oyun var böle en basit gta falan gibi örnek ama şimdi konsola counterstrike çıkaramazsın yani. dota çıkaramazsın ki yakında bu bile gelir bence.

multiplatform çıkarttığın noktada konsol oyuncusunun gerizekalılığı yüzünden değilde herifin controllerının yetersizliğinden AYNI INTERFACE'i falan koyuyolar iki versiyonada o beni benden alıyor. bunun dışında zaten genel olarak oyunların geneli dumbdown'a uğruyo. sen bide adamın controllerı yavaş oyunun havasını bozacak diyip inventory'i düşürürsen böle olur.

ilk aklıma gelen örnek skyrim. konsolcu oynasın diye dünyanın en kötü arayüzünü yapmak nedir inventory falan o nedir öle korkunç ya.

random adam mod yazıyor pc'de öyle bi derece düzeltiyosun arayüzü. aynı kefeye konması kötü işte
Sosyal ağlarda paylaş

Bazı oyunlar konsolda oynanır, bazıları pc'de, bu kadar basit. Ama eski konsollarda oynanmıyor birşey artık, o yüzden yenisine ihtiyaç var.

Bendeki az sayıda olan PS3 oyunlarına bakıyorum: Asssassni's Creed serileri, Uncharted serisi, Heavy Rain, GT5, Dark Souls, Infamous serisi falan... Bunlar PS3'te oynanır. Bu tarz oyunlarda PS3'te oynanır. AC'leri PC'de oynadım çünkü artık düşük çözünürlükte oynamak bayıyor PS3'te. Eski di grafikler yani.

Grafiklerin çok gelişmesine de gerek yok. Zaten dedikleri şu ki PS3 ve X-Box 360'ın yaptığı değişimi yapmayacak yeni konsollar. Yani grafik olarak çok üstün birşey görmeyeceğiz.

Benim için BF3'ü Full çalıştırabilen bir konsol yapmaları yeterlidir. Çünkü BF3'ü full oynatan bir sistem'de her türlü oyun, son derece detaylı yapılabilir. Görsel şölen yaratır. Artık görsellik poligondan çok shader effectleri, partiküller, physix gibi öğelere bakıyor. Ekranda ne kadar çok partikül 60 FPS'de uçuyorsa o kadar hoş görünüyor oyun. Hilesi bu yani.

Bunu başarsın PS4 benim için yeterli. Uncharted 2'yi, 3'ü 1080p falan çalıştırsın hatta :(
Sosyal ağlarda paylaş

Sorun portların interface ve kontrol transferinin zorluğundan imkansızlığından ve ortaya çıkan gudubetlerden çok, oyunların sahip olduğu derinliğin transferi. Bilgisayar oyununu konsola yapmaya çalışınca şuna dönüyorlar yavaş yavaş

http://i.imgur.com/BeXzZ.jpg

http://1.bp.blogspot.com/-aVHuf3E2Mfg/T17ylj6mK5I/AAAAAAAAATY/X0FHxkSrWVs/s1600/mass-effect-3-dialog.jpg

http://img.photobucket.com/albums/v616/axedice/Fallout3/ScreenShot76.jpg

Dirty console peasant olmanızın nedeni bu yerlerde sürünen seviye. Dark souls's's serisi, brütal legend, heavy rain vb. niş oyunlar tek başına bunca aptallığı kurtaramıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Ve oyun diablo3 gudubeti gibi RMAH benzeri p2w bir sisteme sahip değil, hiç bi zaman da olmayacak. Sırf beleş olduğu ve hiç bi şekilde ca$h $hopa zorlamadığı için gidip bişeyler alıcam adamlara para kalsın diye. PC'nin bahsettiğim gücü bu tür kaliteli yapımlarda işte. Diablo3e falan baktığında tam konsol kafası bi oyun, pileyteyşın4e çıkınca RMAHa dolarları gömersiniz bi daha.
Sosyal ağlarda paylaş

Konsoldan önce bok atılması gereken nokta mobil gaming.
Yoksa konsol PS3 ile doğmuş bir olay değil. Efsane RPGler varken de piyasada konsollar vardı.
O yüzden bok atılması gereken nokta mobil oyunculuktur. Oyunlara 6-7 yıl önce şeytan işi diye bakanların ayfonunda bir farmville ya da sallamalı zıplamalı bi ton oyunlar yüklü şimdi. Tabi PC firmaları da ulan basit, düz, hızlı ve minimum theorycraftlı janjanlı oyunları basalım biz de ekmek yiyelim bu kitleden kafasına evrildi zamanla.

Yakında World of Warcraft ya da Diablo'nun twitterla entegre çalışmasını bekliyorum mesela. Devasa yenilik. Boss kesince anında twitleyeceksiniz cümle aleme, "Ismaildk killed Garrosh Hellscream with 24 others @MarchofOrgrimmar".
Sosyal ağlarda paylaş

türden türe göre değişir aptal oyunu kıyaslaması,
şimdi diablo hack n slash

diablo 2 ye bakacak olursak, düşmanlar şeytanlar falan en azından kafaları çalışıo.
diablo 3 te HOHOHOHO ŞİMDİ KALENIN ARKASINDAN SALDIRICAM SUPRIZ OLCAK HHOHOH diye sms atıyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

o yeni nesil marketing ve yeni nesil senarist dalgasının suçu.

oyunları zor yaptığımızda ikibin satıyor ama biraz aptalca yaparsak iki tv reklamı üç promosyon dört başka oyunuma indirim cart curt derken yaptığın şeyin edebi değerini skince böle oluyo işte.

heavy rain gerçekten nasıl sattı bu kadar anlamıyorum ps3'te. arcade mantığını anlarım bak konu gereksiz bilmemne gereksiz oldu mu güzel oluyor sadece. bayonetta çok iyi bir örnekti. nefret ettim oyunun konusundan ama o kadar eğlenceliydi ki yani saatlerce oynadım oyunu.

diablonunda problemi o. hack'n slash zaten ne kadar zekanı kullanabilirsin ki aptallık unsuru ortaya çıksın? ama sen diablo2'de ortalama bir lore sunup 10 sene sonra çıkardığın oyunda saçma sapan reklamını yapıp hype yaratıp sonra dünyanın en kötü senaryosunu basarsan böle olur. marionun senaryosu daha iyiydi.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...