BabacumMostors Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2004 1952 yılında Avrupa için kış çok şiddetli geçiyordu. Sıcaklık 15 gün boyunca 0 ile 6 derece arasında değişti. Öyle ki türkülere konu olan Tuna Nehri bile donmuş ve Tuna üzerinde bulunan ülkelerin taşımacılık işlerine büyük bir engel teşkil etmiştir. Çözümün bulunması çok zor olamıştır. Sorun Tuna'nın üstünde bulunan ükelerce Tuna Nehri'nin kalın kabuğu üzerine yapılan seri bombardımanlarla halledilmiş ve buzlar kırılmıştır. Tuna Nehi artık özgürlüğüne kavulmuş ve eskisi gibi akabilmektedir. Ama bunun düşünülmeyen bir sonucu vardı* ; Tuna'dan kopan buzlar akıntıyla beraber İstanbul Boğazı'na kadar gelmiştir. Daha kötüsü tuzlu suyla buluşan buzullar bir türlü erimemiş üstüne üstlük ters akıntılar da buzulların yavaşlamasını sağlayarak İstanbul Boğazı'nın tıkanmasına yol açmıştır. O sırada Avrupa'yı etkilemiş olan dondurucu soğuklar İstanbul üstünde de etkisini göstermektedir. Dönemin İstanbulluları için her ne kadar çok değişik bir durum teşkil etsede İstanbul şehri daha önce de çeşitli zamanlarda bu tür (yine Karadeniz'den glen buzullarca) tıkanma olaylarını yaşamıştır. *Günümüzde Tuna Nehri üzerinde kurulu olan sanayii tesisileri çevreye duyarlı hiç bir tedbir almayarak Boğazımızın kirlenmesinde hatrı sayılır bir katkı oluşturmaktadırlar. Daha önce İstanbul Boğazı'nın direk donduğunu sanmıştım sonradan tıkanma sonucu böyle bir durumun oluştuğunu öğrendim. Benim gibi Yanşlış bilgiye sahip olanlara kaynaklık etsin diye yazmak istedim. Dün geceki dolunun walla bir etkisi yok![signature][hline]Türkler Orta-Asya'dayken günlük ihtiyaçları için savaşırlarmış; "-Merveee, baltamı getir. Ekmek almaya gidiyorum" Kapattık dükkanı
jacabo Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2004 ıyı oldu walla bende dırek dondugunu sanıyordum[signature][hline] a$k bir sabunsa köpürt beni pakize
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2004 Heheh annanemde yürümüş o buzların üstüne. Biliyordum tunadan gelen buzların doldurduğunu.[signature][hline]Bad Motherfucker.
Pyro Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2004 bunu okuyana kdr ben dondugunu bıle bılmıyordum :)[signature][hline]|êvêrythìñg thãt hãs ã bêgìñìñg has ãn êñd|
zgrw Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2004 ah bea şöle bişi bi göremedikki . canım çekti bende yürümek istiom o buzların üstünde :)[signature][hline]Bu gün asılıyorum İnsanlar son kez kadehimi dolduruyor Ama Bu Kes En kıymetli hazineleriyle Gözyaşlarıyla . Grandmaster zgrw [Bu imza zgrw tarafından 28 august 2004 17:22 tarihinde değiştirilmiştir]
Chemical Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2004 şuan olsa kesin "donan boğazdan karşıya geçmeye çalışan 48 kişiden 12 sini gemi ezdi 20 si suya düşerek dondu 2 taneside buzda deve güreşi yaparken kafasını kırdı" olur (devamı ne oldulan?)[signature][hline]prensiplerim yoktur çatçut girerim her olaya
Jhengie Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2004 dedem de o yıllarda anadolu kavağında askermiş ve o da anlatırdı karşıya geçmiştim yürüyerek diye..vay bea keşke böyle birşeyi bizim nesil de yaşasa..[signature][hline]I get the feeling when lesbians are looking at me, they're thinking: "That's why I'm not heterosexual". George Costanza aka GLC(860,000) aka Art Vandelay
Jhengie Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2004 ahha bi deresim buldum googledan..ibb'nin sitesinden;[signature][hline]I get the feeling when lesbians are looking at me, they're thinking: "That's why I'm not heterosexual".George Costanza aka GLC(860,000) aka Art Vandelay
Prawler Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2004 keşke şimdilerde olsa bu olay[signature][hline]it's teargas in my eyes //Gizli bahçem //A$kımın resmi //Online gaming site şeysi..
Chiptech Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2004 dimi.. köprü parası yook vapur parası yok.. ama devlet akıllı ayakbastı parası alır bu seferde :-P[signature][hline]çiptek: ne içtiniz? arkada$: herşeyiöarghhh
Obscura Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2004 walla keşke şimdide olsa yürürdüm ben direk asdfads[signature][hline] Whether long range weapon or suicide bomber, Wicked mind is a weapon of mass destruction Whether you're soar away sun or BBC Disinformation is a weapon of mass destruc You could a Caucasian or a poor Asian, Racism is a weapon of mass destruction Whether inflation or globalization, Fear is a weapon of mass destruction
Laistragon Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2004 Way be.[signature][hline]MSN : [email protected] Radio eXiLe WJ Resimlere bak,mektubumla avun,şarkılar tut,kendinden vazgeç,yastığına sarıl,korkular tut,dağılsın kalbin... Öl hatta orada..!Lanetler yağdır,beni hatırla...
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2004 bizim nesil arabayla geçmeye çalışır valla.[signature][hline]en ince yerim bileğim..
BabacumMostors Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2004 küresel ısınma artık bu tür şeylere pek izin vermiyor :)[signature][hline]Türkler Orta-Asya'dayken günlük ihtiyaçları için savaşırlarmış; "-Merveee, baltamı getir. Ekmek almaya gidiyorum" Kapattık dükkanı
Cthulhu Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2004 said: Valeron, 28 Ağustos 2004 17:28 tarihinde demiş ki: vay anasini be :D ne hoş bişeyh olur duşunsenize boğazda yuruyosun falan karşiya yuruyerek boğazdan geciyoısun :P valla çok güzel olurdu.. said: BabacumMostors, 29 Ağustos 2004 15:55 tarihinde demiş ki: küresel ısınma artık bu tür şeylere pek izin vermiyor :) hatta 2080 yılnda tüm avrupa 2076 yılında türkiye de kış olmayacak..[signature][hline]herkes, düşlerinin büyüklüğü kadar özgürdür..(chE) I'm not fat;I'm big boned(obeLix) Üstüne Şehir Örten Şehir www.heavymetaltr.com/forum En uzağa ben işeyecem! [Bu mesaj Cthulhu_ tarafından 29 Ağustos 2004 16:01 tarihinde değiştirilmiştir]
Natural Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2004 hoş bir kış fantazisi olabilirdi:)[signature][hline]Bu sayfadaki içerik, benim kişisel görüşlerimi belirtmektedir. paticik.com burada yazılı olanlar hakkında hiçbir yasal sorumluluk kabul etmemektedir. :rock::rock::rock:
Laistragon Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2004 Kış'ı sevmiyorum ben pek.Sonbahar daha güzel ama yağmursuz olacak.[signature][hline]MSN : [email protected] Radio eXiLe WJ Resimlere bak,mektubumla avun,şarkılar tut,kendinden vazgeç,yastığına sarıl,korkular tut,dağılsın kalbin... Öl hatta orada..!Lanetler yağdır,beni hatırla... | ?Laistragon? | | My Photos |
Bone Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2004 doğaya attığımız bir çöpün bile ardında çok tahribat bırakabileceğini gösteren güzel bir olay..
Mavi Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2004 Resimler çok güzel.[signature][hline]Kuzu
BabacumMostors Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 alohaley![signature][hline]Türkler Orta-Asya'dayken günlük ihtiyaçları için savaşırlarmış; "-Ulan kaşık düşmanı, baltamı getir. Ekmek almaya gidiyorum" Kapattık dükkanı
Arkansis Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 tam ortadayken buzlardan birisi ayrılıp çat düşersen mıçtın işte[signature][hline]www.scuniverse.com www.scuniverse.com/forum Ayrton Senna is not dead
kavel Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Ya bir daha olsun diye çok heveslisiniz ama çok merak ediyorum. Kaçınız karda kışta sobasız elektriksiz ve şehir içinde bile hiç bir yere ulaşamadan kaldınız? Geçtiğimiz kış Çanakkale çok kötü bir fırtına atlattı. Şehirden 5 gün boyunca çıkıp evime dönemedim. Yola çıkanlarda yolda donarak öldü ya da ölmek üzereyken kurtarıldılar. 4. günün sonunda bir mum için 1,5 milyon ile 4 milyon arasında para ödemek zorunda kalıyordunuz. Birde ekmek derdi var tabiki. O buz gibi günde 200 kişinin arkasında beklediğim zamanıda oldukça iyi hatırlıyorum. Evet karlar gerçekten güzel görünüyordu fakat sadece eğlencenizi değilde birazda getireceği zararları düşünün. Keşke tekrar olsa demeniz gerçekten hiç hoşuma gitmedi ... Umarım kimse bu kadar soğuk bir kışı tekrar yaşamaz ...[signature][hline]ICQ#85889898 If you need a host, contact me.
Absolut Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Geçen sene sizlere elektrik ulaştırıcam diye dötüm dondu Çanakkalede :)[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak
kavel Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 :) Elektrikler gelemeden ben İstanbul'a kaçtım. Epey sonra gelmiştir tahminimce çünkü kıçını yayıp hiç bir halt yemeden evinde oturan bir belediye başkanı ve yalakaları sürüsü vardı. Birde orda olan bir olayı söyleyeyim. Gece 12 de perdeyi aralayıp yattığım yerde yıldızlara baktım. Tek bir bulut bile yoktu. Hatta kız arkadaşım yanımdaydı ona gösterdim çok güzel fln diye. Gece 2 de ev sakinlerinden birinin arkadaşı geldi. Kar yağıyor fln dedi yattığım yerden hadi len dedim ne karı atıyor .. Çanakkale dışından gelmiştir bu oralarda vardır dedim .. Sabah kalktığımda binalar değil ama elektrik direkleri teller levhalar ve dükkanların önündeki tüm yağmurluklar vs uçmuştu yerinden. Merakıma yenilip kordon a çıktım ve o zamanlar ~80 kilo olmama rağmen beni yerimden savurdu o rüzgar. Ne zaman neyin geleceği belli olmuyor yani :/[signature][hline]ICQ#85889898 If you need a host, contact me.
Absolut Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Çanakkaledeki fırtına sonrası zarar gören hattımızdaki incelemede fırtınadan 2 gün sonra yerde bulduğumuz buz. Bunun yaklaşık 2 katının o gün fırtına sırasında telleri kapladığını düşünüyoruz. Yani enerji hattının kapasitesinin çok çok üzerinde bir buz fırtınası olmuştu geçen sene.[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak
Öne çıkan mesajlar