yildirimokur Mesaj tarihi: Şubat 27, 2012 Mesaj tarihi: Şubat 27, 2012 Tencerenin kapağı kapalı olarak mı yoksa açık olarak mı daha çabuk kaynamaya başlar SU ?
DoruK Mesaj tarihi: Şubat 27, 2012 Mesaj tarihi: Şubat 27, 2012 ocağa koyuyor muyuz? tencere dışarda duruyorsa kapak açıkken daha hızlı kaynar
SeaGle Mesaj tarihi: Şubat 27, 2012 Mesaj tarihi: Şubat 27, 2012 Açık olarak. Kaynama dediğin dış basıncın iç basınca eşitlenmesi olayı. Kapak kapalı olursa tencerenin iç basıncı -suya göre dış basınç- atmosfer basıncından daha yüksek olacağından kaynama gecikir. Düdükü tencere misali.
forgiver Mesaj tarihi: Şubat 27, 2012 Mesaj tarihi: Şubat 27, 2012 ben yarım yemek kaşığı tuz atıyorum daha çabuk kaynıyor
copry Mesaj tarihi: Şubat 27, 2012 Mesaj tarihi: Şubat 27, 2012 ben etrafında dönüp dans ediyorum. lülülülülüllü
yildirimokur Mesaj tarihi: Şubat 27, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Şubat 27, 2012 Hacı ilkokul terk falan demein, harbiden ... bak "açıkken" diyen oldu. Doğru cevap ne ?
forgiver Mesaj tarihi: Şubat 27, 2012 Mesaj tarihi: Şubat 27, 2012 doğru cevap farketmez ocağın altını tenecerenin tabanı kadar aç yeter ketıl kullan en temizi
aquila Mesaj tarihi: Şubat 27, 2012 Mesaj tarihi: Şubat 27, 2012 suyun yarisi gider acik kaynatirken.
yildirimokur Mesaj tarihi: Şubat 27, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Şubat 27, 2012 forgiver said: doğru cevap farketmez ketıl kullan en temizi Bilim tekniğe yakışmayan sözler bunlar
Archangel_ Mesaj tarihi: Şubat 27, 2012 Mesaj tarihi: Şubat 27, 2012 yildirimokur said: Hacı ilkokul terk falan demein, harbiden ... bak "açıkken" diyen oldu. Doğru cevap ne ? off.tactical facepalm. o değil de ateşi mi buldun? ne iş kaynama falan? neyse geyik bi yana, açık kaynar tabii. oluşan su buharının tencereden kaçmasını engellersen su yüzeyinde basınç artar, kaynama sıcaklığı da atmosfer basıncı ile doğrudan ilgilidir.(tencerede atmosfer su-kapak arası oluyore :P ) basınç atmosfer basıncından düşükse, su daha düşük sıcaklıklarda da kaynayabilir veya basınç atmosfer basıncından yüksekse suyun kaynaması için daha yüksek sıcaklıklar gerekir. düdüklü tencere mantığı demiş işte adam.
Sparkcaster Mesaj tarihi: Şubat 27, 2012 Mesaj tarihi: Şubat 27, 2012 kapalı daha hızlı kaynar tabiki, ama o kadar büyük bir fark yok, kapatmanın temel sebebi su buharının kaçmaması
DoruK Mesaj tarihi: Şubat 27, 2012 Mesaj tarihi: Şubat 27, 2012 iki cevap da yanlış ne kadar açık, ne kadar kapalı?
patatespresi Mesaj tarihi: Şubat 27, 2012 Mesaj tarihi: Şubat 27, 2012 peki ketılda kaynayan böyle fokurdayan su hakiaten kaynamış mı sayılıyor?
fede Mesaj tarihi: Şubat 27, 2012 Mesaj tarihi: Şubat 27, 2012 anlamak için serçe parmağını deydin suya
Phyx Mesaj tarihi: Şubat 27, 2012 Mesaj tarihi: Şubat 27, 2012 kaynadi dersen kendini kandirmis olursun
yildirimokur Mesaj tarihi: Şubat 27, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Şubat 27, 2012 Gerçekten anlayamıyorum ne kadar öküzüm , açık diyorsun düdüklü tencere örneği diyorsun sonra..
copry Mesaj tarihi: Şubat 27, 2012 Mesaj tarihi: Şubat 27, 2012 tencerenin kapağı kilitlenmeyen cinstense yani hareket edip basıncı dengeleyecekse ısı korunacağı için kapalıyken daha hızlı kaynar.
razzRaziel Mesaj tarihi: Şubat 27, 2012 Mesaj tarihi: Şubat 27, 2012 son cevap, düdüklünün olayı ayrı o yüzden.
Öne çıkan mesajlar