yildirimokur Mesaj tarihi: Şubat 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2012 Tencerenin kapağı kapalı olarak mı yoksa açık olarak mı daha çabuk kaynamaya başlar SU ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Şubat 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2012 sence Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Archangel_ Mesaj tarihi: Şubat 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2012 ilkokul 4 terk.kapalı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
copry Mesaj tarihi: Şubat 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2012 face palm. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Şubat 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2012 bilimbudeğil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Şubat 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2012 ocağa koyuyor muyuz? tencere dışarda duruyorsa kapak açıkken daha hızlı kaynar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Şubat 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2012 Açık olarak. Kaynama dediğin dış basıncın iç basınca eşitlenmesi olayı. Kapak kapalı olursa tencerenin iç basıncı -suya göre dış basınç- atmosfer basıncından daha yüksek olacağından kaynama gecikir. Düdükü tencere misali. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Şubat 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2012 de birleşik Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Şubat 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2012 ben yarım yemek kaşığı tuz atıyorum daha çabuk kaynıyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Theridone Mesaj tarihi: Şubat 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2012 oha bunu ben bile biliyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
copry Mesaj tarihi: Şubat 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2012 ben etrafında dönüp dans ediyorum. lülülülülüllü Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yildirimokur Mesaj tarihi: Şubat 27, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2012 Hacı ilkokul terk falan demein, harbiden ... bak "açıkken" diyen oldu. Doğru cevap ne ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Şubat 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2012 doğru cevap farketmez ocağın altını tenecerenin tabanı kadar aç yeter ketıl kullan en temizi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Czentovic Mesaj tarihi: Şubat 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2012 yari acik Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Şubat 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2012 suyun yarisi gider acik kaynatirken. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yildirimokur Mesaj tarihi: Şubat 27, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2012 forgiver said: doğru cevap farketmez ketıl kullan en temizi Bilim tekniğe yakışmayan sözler bunlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Archangel_ Mesaj tarihi: Şubat 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2012 yildirimokur said: Hacı ilkokul terk falan demein, harbiden ... bak "açıkken" diyen oldu. Doğru cevap ne ? off.tactical facepalm. o değil de ateşi mi buldun? ne iş kaynama falan? neyse geyik bi yana, açık kaynar tabii. oluşan su buharının tencereden kaçmasını engellersen su yüzeyinde basınç artar, kaynama sıcaklığı da atmosfer basıncı ile doğrudan ilgilidir.(tencerede atmosfer su-kapak arası oluyore :P ) basınç atmosfer basıncından düşükse, su daha düşük sıcaklıklarda da kaynayabilir veya basınç atmosfer basıncından yüksekse suyun kaynaması için daha yüksek sıcaklıklar gerekir. düdüklü tencere mantığı demiş işte adam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Şubat 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2012 kapalı daha hızlı kaynar tabiki, ama o kadar büyük bir fark yok, kapatmanın temel sebebi su buharının kaçmaması Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Şubat 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2012 iki cevap da yanlış ne kadar açık, ne kadar kapalı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
patatespresi Mesaj tarihi: Şubat 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2012 peki ketılda kaynayan böyle fokurdayan su hakiaten kaynamış mı sayılıyor? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Şubat 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2012 anlamak için serçe parmağını deydin suya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Phyx Mesaj tarihi: Şubat 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2012 kaynadi dersen kendini kandirmis olursun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yildirimokur Mesaj tarihi: Şubat 27, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2012 Gerçekten anlayamıyorum ne kadar öküzüm , açık diyorsun düdüklü tencere örneği diyorsun sonra.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
copry Mesaj tarihi: Şubat 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2012 tencerenin kapağı kilitlenmeyen cinstense yani hareket edip basıncı dengeleyecekse ısı korunacağı için kapalıyken daha hızlı kaynar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
razzRaziel Mesaj tarihi: Şubat 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2012 son cevap, düdüklünün olayı ayrı o yüzden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar