Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Matematik bölümünden mezun olmak

MrLevie

Öne çıkan mesajlar

Computational Finance uzerine master yapsin. O da olmazsa hemen gidip stochastic calculus ve C++ ya da C# ogrensin. Bir sene deneyim kazandiktan sonra algorithmic trading olayina girebilir (Forex ya da Stock market).

O iste de basarili olursa sonra da hedge fund acsin =P

Mesela masterla ugrasamam diyorsa (Turkiye'de zaten kaliteli pek bi master yok ama mesela ODTU'nun finansal matematik masteri guzel gibi geldi gozume) su sitedeki derslerin kitaplarina kendi basina calissin.

http://tepper.cmu.edu/master-in-computational-finance/index.aspx

Su issiz gunlerimde ben de makine muhendisliginden finansa gecmek istiyorum da askerlik onumde bir engel =P keske muhendislik uzerine master yapmis aptal bir insanim olmasaydim.
Sosyal ağlarda paylaş

algorithmic trading, high frequency trading zaten türkiye'de olacak işler değil de, ny ve chicago'da baya rağbet görüyorlar, zaten türkiye'nin stat arbitrage ile kar edilebilecek bir finansal piyasası oluşması için bence bir 50 senesi var.

hedge fund falan baya uçmak oluyor zaten fdsfd.
Sosyal ağlarda paylaş

Sylian said:

Computational Finance uzerine master yapsin. O da olmazsa hemen gidip stochastic calculus ve C++ ya da C# ogrensin. Bir sene deneyim kazandiktan sonra algorithmic trading olayina girebilir (Forex ya da Stock market).

O iste de basarili olursa sonra da hedge fund acsin =P

Mesela masterla ugrasamam diyorsa (Turkiye'de zaten kaliteli pek bi master yok ama mesela ODTU'nun finansal matematik masteri guzel gibi geldi gozume) su sitedeki derslerin kitaplarina kendi basina calissin.

http://tepper.cmu.edu/master-in-computational-finance/index.aspx

Su issiz gunlerimde ben de makine muhendisliginden finansa gecmek istiyorum da askerlik onumde bir engel =P keske muhendislik uzerine master yapmis aptal bir insanim olmasaydim.

Sadece tek bir master yapabilirsin diye bir kanun mu var?
Sosyal ağlarda paylaş

Degil ama 1 yil master + 15 ay askerlik sonrasi tekrardan 1 sene daha master yapmak da istemiyorum. Ek olarak bu finansal matematik masterlarina yurtdisinda burs bulmaniz cok ama cok zor. MBA gibi bir sey iste, kendi cebinden para vermen lazim 90000 dolar civari eger kaliteli bir egitim istiyorsan.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...