Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

A Milli Takım (2012)

Masquerade

Öne çıkan mesajlar

Khelben said:

Volkan
GG-Serdar Aziz-Ömer-İsmail
Necip
Nuri Şahin-Selçuk
Arda-................-Olcan
Burak

Bence bu kadro güzel olur

Arda sağda oynayamıyor, Necip günden güne daha kötüye gidiyor, İsmail'in tez elden alternatifi çıkması lazım.

4-4-2 oynanması gerektiği kanaatindeyim ben.

Sinan

GGönül - Semih - Ömer - Köybaşı

Hamit - Topal - Nuri - Arda

Burak - Mevlüt

Şu anda ideal 4-4-2 kadrosu bu.

Eldeki oyuncuların en iyi performanslarına göre düşünürsek Köybaşı yerine Balta (ki Balta'dan çok ümitli değilim ben artık eskisi gibi oynayamaz), Sinan yerine Volkan (şu an formsuz ve göbekli ama geri alabilir zamanla), Mevlüt yerine Semih (bu da Balta gibi artık iflah olmaz) gelirdi.

Şu kadrodaki zayıf halkalara bakarsak da tez elden iyi bir sol bek ve bir adet bitirici "son adam" forvet çıkarmak şart. Geri kalan mevkilerde zaten bayağı iyi rotasyonluk adam var.

Rakip zorluysa forveti teke düşürür Mevlüt yerine Olcan'ı alıp Hamit'i göbeğe kaydırırsın serbest adam olarak.
Sosyal ağlarda paylaş

abi gs-bjk maç topiğinde mi ne yazmıştım sanırım,

necip aslen hücum oyuncusu ve ilk çıktığında forvet arası bile oynuyordu gerektiğinde, o yüzden parlamıştı. Hücuma katkısı çok yüksekti.

Schuster sonrasında bu adamı Ernst'in yanına koydular. FM tabiriyle Box to Box oynamasını istediler, Ernst yokken DMC oynamasını istediler. Necip'ten beyaz Makalele yaratmaya çalıştılar Beşiktaş'ta,

onu kaldıramadı, becermeye çalıştıkça da düştü. Sonra belli, özel hayatında vs. de sorunlar oldu vs. derken adamın 5-6 aylık bir dönemi resmen kayıp kariyerinde,

Şuan kendi kendini toplamaya çalıştı ama bu sefer de ondan beklenileni en iyi şekilde yapan bir Veli var rakip olarak, Veli - Ernst - Necip orta sahası belki dirençli ve dayanıklı oluyor ama resmen aynı tip üç adam sahada oluyor. Bu da Beşiktaş'a zarar veriyor.

Veli ile kapışamayacak, Ernst'i hiçbir şekilde kesemez. O zaman adam hem psikolojik olarak hemde fiziksel olarak yine düşüşe geçiyor. Yine de oyunda olduğu sürece harika işler yapıyor.

Harika ne yapıyor, mücadele ediyor, top çalıyor, top taşıyor. Görünmez kahraman dediklerinden Necip ama Rıdvan'ın dediği çok iyi bir şey var bu konuda Necip'le ilgili, kahramam dediğin görünür. Görünmüyorsa kusura bakmasın kimse kahraman değildir. Adam haklı :) Zaten Beşiktaş'ta Veli görünmeyen kahraman rolünü fazlasıyla yapıyorken ve görünmüyorken, ikinci bir görünmeyen adama ihtiyacımız yok malesef.
Sosyal ağlarda paylaş

Gerard da hücuma yönelik oynuyor, ama box to boxta da harikalar yaratıyor :P

Bir de Veli'yi kesemiyorsa, hatta daha ötesi Veli'yi kesemeyeceğini düşünerek baştan pes ediyorsa çok da bir şansı yok ileride tekrar parlamak için yahu. Veli diyorsun, ihtiyaca göre sol bekle forvet arkası arasında kaydırılan ve geçen sene ismini kimsenin bilmediği (anca fm'den tanıdığımız) bir adam Veli.

Necip benim izlediğim kadarıyla öyle çok hücum oyuncusu profili çizmiyor bu arada. Temiz oynuyor, pasa yönelik oynuyor. Topu atıp 2şer 3er adam geçtiğini görmedim mesela daha, ya da ani bindirmeyle defansı bozduğunu da görmedim. Pozisyon itibariyle yapmıyor desen ortasahadaki en geri kilitli adamımız Melo bile yeri geldim mi bunları yapıyor, pozisyondan öte oyun mantalitesiyle alakalı.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi Gerrard diyorsun ama, Necip'le kıyasladığın adam :D

Hani Gerrard'ın özelliklerini ortaya koysan, dünyada kaç kişi bulabilirsin ki benzer olarak?

Necip çok üst düzey bir adam değil zaten onu kabul etmek gerek, ama potansiyeli yüksek olan bir oyuncuydu. Onu biz harcadık doğruya doğru, ama halen yaşı çok ileri değil ve doğru kullanıldığı zaman performansının artacağına inanıyorum ben, son dönemlerle ilgili bir eleştiri de ben ekleyebilirim onun üzerine aslında senin dediklerinin aksine,

Necip çok korkak oynuyor, hani tamam it gibi pres yapıyor, basıyor pas veriyor vs. ama ayağında top tutmaya korkuyor, bazen verdiği kararlar çok olumsuz oluyor. Forma kaybetme korkusu veya yüksek beklenti bazen futbolcularda böyle sorunlara yol açabiliyor. Necip'te Schuster döneminde yaşadığı forma kaybetme korkusunu tekrardan yaşıyor bence, ondan önce böyle bir sorunu yokken gayet temiz oynuyordu.

Veli ise farklı bir adam ya, istikrarsız olmasının yanında başka bir sorunu yok, farklı yetenekleri bir bünyede taşıyor. Ji-Sung Park işte, koy kaleye orada da görev yapar sorunsuzca sadfsad
Sosyal ağlarda paylaş

Birde bende bu sene Beşiktaş'a geldiğinde iyice tanıma fırsatını yakaladım fakat öncesinde ismini hem FM'den, hemde Türk oyuncuların yabancı milli takımlara kaçtığı dönemlerdeki haberlerde duymuştum. Avusturya futbolunun geleceğin yıldızı diye dünya pazarında reklamını yaptığı bir adam Veli, ama Milan, Lyon vs. uzunca süre onu izledikten sonra vazgeçmişler almaktan ve sonunda 750.000 euroya Beşiktaş'a transfer olan adam olarak bize geldi. :)

Vazgeçmelerinin temel sebebi ise şu istikrar sorunudur kesin, başka birşey olamaz Veli'nin yapabilecekleri göz önüne alındığında ki bu Beşiktaş'ta da zaman zaman kafalarımızı duvarlara vurmamıza sebep oluyor. Büyük takımda affı yok böyle performans dalgalanmalarının,
Sosyal ağlarda paylaş

DarKRideR said:

Necip çok korkak oynuyor, hani tamam it gibi pres yapıyor, basıyor pas veriyor vs. ama ayağında top tutmaya korkuyor, bazen verdiği kararlar çok olumsuz oluyor. Forma kaybetme korkusu veya yüksek beklenti bazen futbolcularda böyle sorunlara yol açabiliyor. Necip'te Schuster döneminde yaşadığı forma kaybetme korkusunu tekrardan yaşıyor bence, ondan önce böyle bir sorunu yokken gayet temiz oynuyordu.

Veli ise farklı bir adam ya, istikrarsız olmasının yanında başka bir sorunu yok, farklı yetenekleri bir bünyede taşıyor. Ji-Sung Park işte, koy kaleye orada da görev yapar sorunsuzca sadfsad

Gerardi sakasina soyledim zaten eheh. Tam demek istedigim bu iste. adam top tutmuyor calim atmiyor topu ileri tasimiyor zor pas denemiyor. e fazla şutu falan da yok... ne kaldi hucuma yonelik oyuncu yapacak? bunlari yetenekten mi yapmiyor, oyun mantalitesi mi oyle degil yoksa dedigin gbi hata yapma korkusu mu bilmiyorum da su anki necipten ofansif adam olmaz.

Eger derdi forma kaybiysa onun cozumu kolay. 1 sene kiralarsin hata yapsa bile forma kaybetmeyecegi bir kulube istedigi gibi oynar orada. hem korkusuzca tam oyununu oynar hem kendini gelistirir sorumluluk alir hem de ozguveni geri gelir. ama iste 1 sene kadrodan cikartmayi goze almak lazim.

Bizim Ardayi ayni sekilde kiraladik Manisaya. Hata yapsa bile forma kaybetmeyecegi belliydi Ersun Yanal da sagolsum verdi boostu verdi sorumlulugu adam dondugunde harikalar yaratiyordu.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi işte futbolcuyu kazanmanın onlarca yöntemi var, sen bunları yapamıyorsan malesef alttan yeni yeteneklere kapıları kapatmış oluyorsun. Kapılar açıkta, kendini geliştirmesine engel oluyorsun. İlla kiralamakta gerekmiyor. TD güven verse de olur, ne bilim ilgilensin bla bla Mustafa Denizli döneminde Beşiktaş'taki bütün gençlerden harika performans alıyorduk, demek ki adamın yaptığı birşeyler vardı.

Bellamy örneği mesela bir futbolcunun nasıl kazanılabileceğinin en iyi örneğidir. Newcastle United'ta parladıktan sonra gittiği birçok takımda belki istatistiksel olarak iyi işler yapsa da sürekli sakatlık problemleri ve bir türlü istenilen oyun şablonuna uyamaması vs. bir ton sorun yüzünden adam sürekli dışlandı ve bir çok takım gezmek zorunda kaldı. Fakat iki etken onu kurtardı.

Öncelikle Raymond Verheijen diyebiliriz. Kim bu derseniz şuan çoğu futbol otoritesine göre dünyanın en iyi fitness koçu olarka gösteriliyor. City'de çalışmaya başladığında futbolcuların fiziksel olarak rezil bir boyutta olduğunu fark ediyor. Sebebi ise bütün takımın tek bir planda idmana çıkıyor olması, veya ne bilim defanslara tek idman, forvetlere tek idman vs.

Futbolcuları yeteneklerine göre gruplarına ayırıp, bazı özel futbolcuları ise tek tek çalıştırmaya karar veriyor ve tek tek çalıştırdığı futblculardan bir tanesi de Craig Bellamy. Bellamy onun yönetiminde sürekli üstüne koyuyor, yerden yere vurulan adma yıldızlaşmaya başlıyor. En son City istemediği için Cardiff'e kiralaniyor ve orada olağanüstü bir sezon geçiriyor. BU arada Verheijen Galler milli takımına geçiyor ama panpa oldukları için Bellamy'e özel koçluğa devam ediyor. (zaten cardiff'te gallerde sdfsdf)

Ardından LiverpooL'a geri dönüş ve bu sezon Bellamy'nin maç kurtaran adam rolüne bürünmesi, performansı ortada ...

Tabii bunun dışında teknik direktör etkisi de çok oldu onun için, onu forvet arkasına tıkanlarda oldu eskiden ki hiç oynayamadığı ve yeteneklerini göstermediği yerde. Ne bilim 4-4-2'nin kanatlarında kullananlar oldu, forvet bile koyanlar oldu ama hiçbir zaman açıklarda olduğu kadar verimli olamadı. Cardiff'te çok iyi kullanıldı, tam yeteneklerini gösterebilecek şekilde,

Anlatmak istediğim şu, futbolcu harika idmanlı veya çok formda olabilir fakat teknik direktör seçimleri de futbolcuya zarar verebilir. Hem antreman programı hemde teknik direktör tercihleri futbolcu kazanmak için olağanüstü önemli etkenler, şuan Dalgish mesela Bellamy'den çok iyi verim alıyor, bütün futbolcularından alıyor çünkü kullanmasını ve kazanmasını biliyor.

Milletin kazma dediği Kelly'den harika bir sağ bek yarattı. Glen'i sola çekti, adanın sabrisi olan adam resmen adanın en iyi beklerinden biri haline geldi şuan asdfds bunun gibi örnekler çok,

Necip ve Necip gibiler kazanılmak isteniyorsa önce TD kafalarının değişmesi gerek bu ülkede, iyi fitness koçlarından tut iyi antreman programlarına kadar üstüne düşülmesi gerekiyor.

Carvalhal'ın mesela tek tük antreman uygulattığı belli, onlarda sadece fizik kondisyon diye tahmin ediyorum. Şuan ligin kondisyon olarak en iyi takımı Beşiktaş tartışmasız ama sanki belli başlı 3-4 futbolcu dışında hepsinin yetenekleri körelmiş gibi duruyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Red said:

bişi dicemde.takıma o çağrılsın denilen adamar oldugu zamanda yeniliyoruz

gerçi hazırlık maçından yorum yapmak gereksiz ama.madem bi karar alındı.emresi volkanı serveti baltası giremesin hiç

şimdi bu gençler 2 hazırlık maçı kaybedince hemen sanki yerlerine gelicek adamlar birer messi gibi tekrar kadroya konacaklar

yine kötü oynicaz.

aynen hiddinke verdiysek bir ön eleme avcıyada verelim adam hiç deilse alıstıgımızdan farklı seyler deniyor
Sosyal ağlarda paylaş

Necip'e bi halt olmaz diyen olmuş ama Necip gayette ayağına hakim teknik ve yeri gelince adam eksiltebilen bir oyuncu, öyle bi kalemde silincek adam değil

Ha Dark'ın dediği gibi farklı oynatılıyor o ayrı ama fiziğini, hırsını ve mentalitesini geliştirir mesela Emre B.'nin oyununu kendine örnek alırsa gayette Türk futbolunun vazgeçilmezleri arasına girebilir
Mesela EsEs'teki Alper de çok sükse yaptı ama o Necip kadar güçlü değil, bence Necip'e özel ilgi gösterirse Bjk o bölgede gerçek bir yıldız kazanabilir hem kendileri hem Milli takım için

Ayrıca Nuri'nin göbekteki ikilide oynamasını mantıklı görmüyorum, Nuri o bölgenin defansif ve agresif yapısını kaldıracak durumda değil dün de gördük bunu
O mevkinin en iyisi olan Topal'ın yanına anca kendini geliştirmiş bir Necip-Alper falan olabilir madem Emre olayı kapandıysa, veya bu geçiş sürecinde Hamit oraya çekilebilir.
Sosyal ağlarda paylaş

necip'in sorumluluk almasının önündeki en büyük engeller fernandes, ernst, quaresma olması. özellike fernandes'in bu haliyle topu hep kullanmak istemesi normal zaten, o olmayınca da ernst'e gidiyo toplar. olur da topu alıp ilerlemeye başlarsa quaresma hemen pas istiyo, atılmayınca küsüyo. quaresma'ya atılınca da bekle ki sana atsın :D
Sosyal ağlarda paylaş

cidden macları izliyor musun merak ettim adam 3m ötesinde q7 varken içeri orta kesitigi faln oluyor ha cok calıma faln girmiyor ama zaten takım calım yapacak adam dolu zaten öyle bir adam olmasına da gerek yok takımda örnek alaacagı adam var zaten ernst kadar olsun bizim milli takıma fazla gelir
Sosyal ağlarda paylaş

Benim dediğim yanlış anlaşılmış galiba. Necip baya potansiyelli bi DMC-MC, potansiyelli olmasının sebebi ise MC oynayabilicek yeteneğe ve defansif özelliklere sahip olmasından.
Bunun üzerine gidip daha kendini geliştirirse iyi bir oyuncu olabilir.

Ama sıkıntıları var ve bi adım bile ileriye gitmedi son yıllarda, aksine ilk zamanlarda daha bile iyi oynuyordu.

Böyle giderse hiçbişey olmaz Necip'ten...
Sosyal ağlarda paylaş

beni yanlış anlamanız umrumda değil.

1.

volkan denen goril o gollerin 2sini de totosuyla çıkartırdı

burası manchester city değil, tevezleri oynatma balotelliler atsın?

2.
o gg ne kadar vasattır öyle 2 golde de hatası var. fiziksel bi temasa girmekten kaçınıyor rakiple. homofobik misin lan?

3.
olcan cuk oturmuş takıma.
Sosyal ağlarda paylaş

Necip konuşulmuş baya da...
Adam sol ayağını hiçbir şekilde kullanamıyor. Sol ayakla çok basit plase bir pas bile atamıyor, hatta sürekli maçları izleyenler biliyordur, sol ayağıyla atması gereken en basit paslarda bile sağ ayakla atacam diye şekilden şekle girip, top kaybı falan yapıyor. O hallerini gördükçe bana sinir basıyor maçlarda. Adam olmaz bence.
Sosyal ağlarda paylaş

Necip idare eder bir adam; Sabri, Servet vb adamlar milli olabildiyse bu adam da olur mantığı var ama mesela stoper bu sezona kadar yetişmiyordu neredeyse, beklere gelirsek hala yok. Ama Necip'in bölgesinde adını önüne yazacağın en az 10 futbolcu çıkar.

Beşiktaş taraftarının bakış açısı duygusal olabilir, güveniyorlardır haklı olarak ama vasat bir oyuncu ve pozisyonuna göre çok eksiği var. Bu eksikleri kapatabilecek bir teknik adama da denk gelmedi adam malesef. Mesela Ersun, Grande, Ertuğrul vb. oyuncuya birşey katan td'ler ile çalışsa çok farklı yerlere gelebilir ama Schuster ve Carvalhal sonuç odaklı sistem teknik direktörleri. Necip'in basit bir görevi var ve onu uyguluyor. Tecrübe kazanarak gelişebilecek özellikler konusunda değil çünkü eksikler. Adam pozisyon alamıyor ve fazlasıyla basit oynuyor. Top çalma bakımından da gençliğin getirdiği bir hırs istek var ama Galatasaray maçında misal pas aralarını 30 küsürlük Ernst yapıyor Necip efendi gezinirken
Sosyal ağlarda paylaş

hava toplarında daha etkili olması lazım suta baslaması 3sn delay ile geliyor isabetli vuruyor ona pek lafım yok ama sutları bayaa bir yavas gidiyor yukarda da denmiş ters ayagını gelistirmesi lazım bunların hepsi zamanla gelişirtirelebilecek seyler gecen seneki gibi tehlikeli alanda yanlıs pas vermek gibi basic hataları bu sene pek yapmıyor
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...