Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Paris turu

fenn

Öne çıkan mesajlar

kazığı her şekilde yiyeceksiniz tatil sezonunda, gezeceğiniz yerlerin çoğu da ana bölgede olacak, o yüzden banliyöde konaklayalım ucuza gelsin falan demeyin

nezih ve çok da uzak olmayanları zaten aman aman daha ucuz olmuyor, oha çok iyi fiyat dedikleriniz muhtemelen şehrin kalanına oranla daha leş olan bölgeler veya metro tren vsye yirmi ışık yılı mesafede genelde

eyfelin dibinde tutmaca vsye de gerek yok, ana bölgede oldugunuz surece metroyla iki nokta arasi tas catlasa 30 dk sürcek

yakın banliyölerde turistik görmelik vs bişey varsa zaten metro oraya kadar uzatılmış olduğu için yine ana bölge fiyatına gidip gelebilirsiniz, girdi çıktı bilet hesabı yapmamak için kişi başı haftalık kart 20-30 euroya gelir, kafanıza göre metroya otobüslere girer çıkarsınız

ha son olarak da biriyle diyaloğa girecekseniz bonjour/bonsoir demeyi unutmayın
soru soracaksanız önüne bir de excusez-nous monsieur/madame eklemeniz faydalı olur

aksi takdirde anasına küfretmiş gibi davranabilir insanlar, doğaldır
Sosyal ağlarda paylaş

-eiffel e çıkın saatinizi ayarlayıp çıkın hem gündüz hem de gece parisi görün çok güzel =)

-Arc de Triomphe a çıkın orasıda güzel

-Catacombes de Paris ye git mutlaka enteresan bir yer.
-sacre cour var beyaz kilise olarak geçer oraları gezin
-lourve var zaten orada kültürel soykırıma tanık olabilirsin.

gerisi de zaten kiliseydi bazilikaydı falan filan

Çok kazık yiyeceksin zaten çok pahalı her yere giriş parası veriyorsun. metroya sakın ama sakın kaçak binmeye çalışma çok sık kontrol var. Biz genciz ya survivor yaparız bu gece de demeyin çok güvensiz bir şehir.

çok uzun kalmayın 3-4 gün bile fazla sıkıcı bi şehir :p
Sosyal ağlarda paylaş

Aket-Atum said:

Eğer iki erkek gidiyorsanız Fransız kadınlarında sokakta gördükleri HERKESE gülümseme huyu var, gaza gelip geceyi nezarette geçirmeyin. Sadece size değil o gülümsemeler.
geceyi nezarette geçirecek ne yapılabilir ki gülümseyen kadın direk elleniyor mu ne?
Sosyal ağlarda paylaş

paris'e iki erkek mi gideceksiniz yoksa sevgili olarak mı? ikisinde yapılacak şeyler %90 farklı olacağı için hiç bir şey yazmıyorum.

paris iyidir, avrupa'da belki de en uzun kalınması gereken şehirdir. bizim milletin beğenmezükçülüğü sağolsun millet paris'i beğenmeyerek cool olacağını sanıyor hatta kendi kendine trip yapıp gitmeyen insanlar tanıdım fakat gayet hoş şehir ve yapacak çok fazla şey var. orada sıkılan muhtemelen gezmeyi bilmiyordur ya da gezi grubu olarak çok limitlilerdir. ben gittiğimde 5 gün kaldım hala yapamadığım göremediğim nice şey vardı.
Sosyal ağlarda paylaş

DoruK said:

Aket-Atum said:

Eğer iki erkek gidiyorsanız Fransız kadınlarında sokakta gördükleri HERKESE gülümseme huyu var, gaza gelip geceyi nezarette geçirmeyin. Sadece size değil o gülümsemeler.
geceyi nezarette geçirecek ne yapılabilir ki gülümseyen kadın direk elleniyor mu ne?

abi espri anlayışı diye bir olgu var ya, hah o işte sende yok :D
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
  • 3 hafta sonra ...
Eifel = bina?

vış vış

notre damme
sakra kör (nasıl yazılır hatırlamıorm) (burada burşeta ye)
St. Michelle
Disneyland
Le Defence bölgesi
Art de tiriömf
şanzelize
PARK ASTERIX - GOUDURIX 'e kesin bin. benim Paris'e gitme sebebiydi.
Lourve Müzesi
Concorde meydanı
Versay sarayı

ama en önemlisi fazla toplu taşıma kullanma, hep yürü.

Bende o dönemde gitmeyi planlıyorum. CafeTur ile gitmiştim ilk, gene onlarla gidebilirim.
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
abi versayda bi bok yok. yani bahçesi iyi hoş da, 5 dk dur çık. içinde deli gibi sıkıldıydım zaten.

louvre'ye de girmediydim ben. etrafında 5-10 dk gezindiydik.

bilmem ne bahçesi vardı devasa büyük. onun da bir olayı yok, zaten gavur sıcağı gibi olur oturmaya gerek yok oradaki banklarda.

montparnasse'da bir gece güzel bir hostelde kalmıştım. hostel demeye bin şahit, gökdelen gibi bir bina var montparnasse tren istasyonunun yanında. 14.katını bir oda yapmışlar ranzalar falan var. 24 euro ödediydim, eyfeli görüyodu mekan sdsdf.

eyfele gittik, bok gibiydi gündüz vakti, zaten 2 foto çekip ayrıldık ordan. tepesine bile çıkmadım.

he soracaksınız şimdi sen ne bok yedin orada diye. montparnasse'da tiyatroya gittim. montmarte ve victor hugo'da yerel kafelerde takıldım. turist atraksiyonlarına pek girmedim. zaten 4 gece kaldım, pek cezbetmedi beni şehir ama anladım ki uzun süre kalmak lazım pariste tam tamına sevmek için.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 ay sonra ...
Aket-Atum said:

DoruK said:

Aket-Atum said:

abi espri anlayışı diye bir olgu var ya, hah o işte sende yok :D

bence güldü kadın diye hemen çıkartıp yüzüne vurmuşş bunlar.

sonra aman şakaydı le komiser, problem officer falan demişler ama yememiş tabii.
Sosyal ağlarda paylaş

BiTcH_oFBaT said:

Bana güzel yemek yeme yerleri söyleyen olur mu acaba?
ama pahalı olmasın tabi ki :)

disarida tek sandvic bile alsan bir ogunu 4 eurodan asagiya getirmen pek olasi degil

fast food bufesi gibi gozuken yerler (ie. lubnanli donerci etc) fiyat/performansta lider diye bir kural yok

fiyat ve kalite kriterlerinde daha spesifik olabilirsen bir iki yer soyleyebilirim
Sosyal ağlarda paylaş

2 hafta önce gittik, 3 günde theme parklar ve versay hariç her yeri gezdik, tabii sabah 8'de çıkıp gece 11-12'de geri dönüyorduk hostele.

Metrosuz Paris'te gezilmez, 3 günlük taşıma kartı 21 euro, 10 kere çıkardı parasını sanırım.

Yemek işi biraz enteresan oldu, biz TGV'yle geldiğimizden rahattık bavul konusunda, yemeğimizi evde hazırlayıp yanımızda getirdik, hostelde de sabah kahvaltısı veriyorlardı zaten, sadece son akşam orta karar bir yere oturup yemek yedik, 15 euro falan tuttu adam başı.
(Kız arkadaşım yemek konusunda bayağı dikkatli, her öğün sebze yemek istiyor, eti ve fast food'u pek sevmiyor, Fransa'da da yemek kültürü biraz denyo, o yüzden direk meyvemiz sebzemizle falan adeta bir manav dükkanıydık)

Ucuz yemek yemek istiyorsanız dönerci falan takılacaksınız, 4 euro civarıydı sanırım dönerler.

Biz bir de bir eşeklik ettik, Almanya'dan alışık olduğumuz üzere sabah 6'daki treni garda bekleyelim dedik... Gare de Nord 1'le 4.30 arasında kapalı oluyormuş; polisler dışarı çıkarttı. Öyle olunca garın karşısındaki bir kafeye oturduk, garsona bir şeyler içip 4.30'a kadar oturacağız dedik, sıkıntı çıkartmadılar iyi ki. Aklınızda öyle bir plan varsa haberiniz olsun.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...