Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Suriyede 3 gün (Belgesel) VS Ahmet Davutoğlu


Uzun

Öne çıkan mesajlar

Sanki esad düşünce ülke çağ atlayacak...
Diğer arap ülkelerine bakın, düşmüş olan liderler yerine; böyle çağdaş, ne bileyim ülkesini ileriye götürecek olan liderler mi geliyor ? yoksa Müslüman Kardeşler gibi islamcılar mı geliyor.
Bu liderleri değişen ülkeler hakkında medyada hiç haber bulabiliyor musunuz ? Hayır, çünkü onların sırası geçti, şu an önemli olan hedef suriye. Bir de arap birliği mevzusu var lol, adamlar suriyeye demokratik değilsin diyor, suriyedeki parlamento sistemi dahi bugün bu birliktekilerde var mı acaba ?
Bu videolarda esad posteri taşıyanlar falan esad'ı öyle demokratikliğinden falan desteklemiyorlar elbet. Bu adamlar Abd ırak'a girdiğinden beri, Abd'nin suriye üzerindeki baskısını biliyorlar, Esad'ın Abd'nin dediklerini yapmadığını biliyorlar. Adam olabildiğince dik duruyor, bizimkiler gibi 10 tane tehdit savurup, sonra tükürdüğünü yalamıyor.

Bir iki yıl öncesinden bi fotograf vardı, tüm arap temsilcileri israillinin etrafında toplanmış hepsi gülüyor, esad tek başına takılıyor falan...

Medyadaki haberlere inananlar, 2000 yılı öncesi avrupadaki pkk haberlerine de inanıyorlar mıydı acaba ?
"asker 10 sivili öldürdü." "insan haklarına aykırı şekilde sivil masum dinlemeden köy'ü bombardımana tuttu." Tanıdık geliyor mu ?
Peşin not: herhangi bi siyasi görüşüm yok, ev arkım suriyeli.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Tamamda ,halkin istegi hicmi onemli degil?islamci gruplarin gelmesini halk istiyorsa yasasin diktatorlukmu?

50 senedir diktatorlukle yonetilen ulkelerin hemen sabah demokrasiyi isletebilecegini sanmak kadar buyuk aptallik yok .

Bu suna benziyor 40 yildir kor olan adamdan istanbulun sokaklarini navigasyon gibi bilmesini istemeye benziyor,40 yillik gozu acik istanbullu bilmiyorki,gozu yeni acilan adamdan yollari bilmesini beklemek aptallik otesi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ulan keşke diktatörlükle yönetilsek. Hiç olmazsa ülkeyi bir kişi soyar.

Böyle daha mı iyi? Demokrasi ülkesiyiz güya, tek demokratik olayımız seçim yapmak onun bile doğruluğundan şüpheliyiz.

Arkadaşım daha yeni suriye'den geldi. Hiç bir şey yokmuş. Medya büyük yalancı. Hatta bununla ilgili bir video vardı. Başka yerden görüntüleri suriye diye gösteriyorlar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Suriye vizeleri kaldırdığımız zaman da diktatör tarafından yönetiliyordu. RTE ile Esad el sıkışıp komşuyuz, kardeşiz, dostumsun, panpamsın dediği zaman da kendisi diktatördü. Değişen tek şey amerika'nın avrupa'nın çıkarları. E zamanında Cüneyd Zapsu "deliğe süpürmeyin kullanın" demişti. tepe tepe kullanıyorlar işte. Elalemin tetikçiliğini yapıyoruz.

Suriye'de katliam yapan tek taraf Esad değil. Esad karşıtı olan kişiler, özgür Suriye ordusu falanda katlediyor eline geçirdiği Esad yanlılarını. Libya için de aynı propagandalar yapılmıştı. Esad'ın karşısında saf bi sivil halk yok. Eli silahlı gruplar var. Kendi aşiretine karşı çıkamayan asker özgür Suriye ordusuna katıldı başlarda. Kimi tankıyla, tüfeğiyle katıldı. Oraları öyle işliyor. Libya'da 1 e 1 aynısı oldu. O insanların ellerine silah almak için binbir haklı nedeni olabilir ama sivil değiller bunu aklınıza sokun artık.

Ayrıca her habere, her propagandaya bukadar kolay inanmayın. Bire bin katarak anlatılıyor her şey. Hele hele El-cezire gibi ABD'nin maşası bır haber kanalına hiç inanmayın. Adamların ilişkileri wikileaks ile ortaya çıktı kanalın müdürü istifa etmek zorunda kaldı. Ne mal oldukları belli. Kimin maşası oldukları bile.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Libya'da olanlar hele o kadar çarpıtılıp anlatıldı ki bütün dünyaya. Ordan savaş sırasında Türkiyeye dönenlerle konuşun. Bütün olay petrol parası olayı. Halk ayaklandı diyorlar ayaklanan adamlar pikablarının arkasında uçak savarla geziyorlar. Aşiretlerin diktatöre karşı savaş açması demokrasi savaşı oldu.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...