Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yeni Polo

Katibim

Öne çıkan mesajlar

Esh said:

Taksi (:

Bi de transporter var, sehirler arasinda onu kullaniyorum, bazen pederin megane i. Ama genelde toplu tasima ve taksi. Zaten her gun taksiye binsen bile araba masrafindan ucuza gelir (:

Metro olsaydı iş - ev - spor güzergahımda araba sahibi olmayı düşünmezdim. Fakat mesafeler icabı taksi - dolmuş - minibüs zorlar.

Seninkisi iimiş :)
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Laguna'yı satıp Polo mu alsam diye düşündüm babam için. A4 sonrası daha iri geldi kasa ona. Polo daha kıvrak ve ekonomik bir araç neticede. Araç ile dolanmayı da seviyor.

Senede 2 kere İstanbul-Bigadiç yapacak, onun haricinde şehir dışında da kullanmaz (Tuzla veya Bayramoğlu'na otobandan gidip gelir ki o da sayılmaz).

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

paramecium said:

Selam,

Laguna'yı satıp Polo mu alsam diye düşündüm babam için. A4 sonrası daha iri geldi kasa ona. Polo daha kıvrak ve ekonomik bir araç neticede. Araç ile dolanmayı da seviyor.

Senede 2 kere İstanbul-Bigadiç yapacak, onun haricinde şehir dışında da kullanmaz (Tuzla veya Bayramoğlu'na otobandan gidip gelir ki o da sayılmaz).

Saygılar.

Bizimkiler 2 senede 56k km yaptılar. Istanbul' dan çıkıp Ege kıyı şeridinde gidip geldi. Bende bir defa Bozcaada ya gidip geldim. Şehir içi ve dışında gayet makul.

Tavsiye ederim.
Sosyal ağlarda paylaş

Polo 1.2tdi trendline sahibiyim,

yakıtta felaket cimri bir araç, ibre oynamıyor yerinden o derece.

edit 2: ibre diyorum ama göstergeler dijital tamamen. Baya hoş bir konsol var.

edit:
Ama şunu da unutmayın; 4-5 kişi arabaya doluşunca, 1.2'nin hezimetine uğruyorsun. Özellikle rampalarda. Düz memleket arabası yani.
Çok inişli çıkışlı bir yerde yaşıyorsanız araba kalabalıkken 1.2 motorun sıkıntısını yaşarsınız.
Sosyal ağlarda paylaş

paramecium said:

Selam,

Zaten babam annem ile seyahat edeceği için arka koltuk pek önem arz etmiyor aslında. İşte birilerini bir yere götürmek icap ederse falan ki o da şehir içinde. Bluemotion'da parçalı arka koltuk olsa keşke :

Saygılar.

parcali arka koltuk montesi cok kolay birsey degil mi ya? cok mantiksiz geliyor herhangi bir donanimi olmayan duz minderin problem olmasi.
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
Arkadaşlar geçen ay aileme ait polo' yu sattık. Satmadan evvel 60bin bakımına soktuk. Gayet temiz kazasız bir araçtı. Bir tek bize geçen bir yıl kadar önce DSG den kaynaklı mekatronik arızası yaşattı. 5000 küsür lira lık bir masraf çıkarmışlardı neyseki garanti kapsamında degişmişti.

Konuya dönmem gerekirse yeni alan arkadaştan haber geldi bir hafta önce vites yatagı sarmış, gene mekatronik arızası toplamda 17 - 18 binlik bir masraf çıkarmış servis ve garanti süresi bittigi için bedelini yeni sahibinden almaya çalışıyorlar. Açıkcası tam sebebini bilemiyorum altını mı vurmuş yoksa gene mekatronik arızası yaşanmış neticesinde mi yatak sarmış.. Bir tek bildigim bu DSG lerde ciddi sıkıntılar söz konusu. Mümkün mertebe uzak durmaya çalışın.

Bu arada bir uyarı: garanti kapsamı dışında yaşanacak mekatronik arızalarında parça ve işçilik bedelinin 70% ini VW, 30% nu da sahibi ödüyor. Ikinci el aldıgınız DSG lik VW lerde bile 1 2 binlik bir masraf karşınıza her an çıkabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Yatağın sarması için yağsız çalışması gerek veya aşırı bir ısınma/yük oluşması gerekli.

a)Yağlama sisteminde bir arıza oluşmuştur
b)Rutin değişmesi gereken yağlama sistemi elemanı değiştirilmemiştir (servis hatası)
c)Altını vurdu falan ve sistem yağ kaçırdı

Yatak sarması denilince aklıma bir tek bunlar geliyor :

Alan kişiye kötü bir sürpriz olmuş desene!

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

paramecium said:

Selam,

Yatağın sarması için yağsız çalışması gerek veya aşırı bir ısınma/yük oluşması gerekli.

a)Yağlama sisteminde bir arıza oluşmuştur
b)Rutin değişmesi gereken yağlama sistemi elemanı değiştirilmemiştir (servis hatası)
c)Altını vurdu falan ve sistem yağ kaçırdı

Yatak sarması denilince aklıma bir tek bunlar geliyor :

Alan kişiye kötü bir sürpriz olmuş desene!

Saygılar.

30 binlik bir arabada çok kötü bir sürpriz ama bizim tahminimiz altını vurdu büyük bi ihtimalle.
Sosyal ağlarda paylaş

Vodan said:

Ufff çok fenaymış 17-18 bin TL ne demek ya? Şanzıman dersin alt tarafı.

Böyle şeyler duydukça benim arabanın da bir gün başına bu tarz bişey gelmesinden çok korkuyorum :)

Valla r56 yi baya hor kullanmıştım. Countrymani de zorlamıştım. Ikisi de otomatikti. Uzun zamandır aynı otomatik şanzımanı kullanıyor Mini. Şu güne kadar kronik bir problem hiç duymadım.
Sosyal ağlarda paylaş

Şu DSG'lerden çekinmeye başladım ben açıkçası. Bi arkadaşın TSI Golf'ünün de şanzımanı da gitti yakın zamanda. Yakın çevremdeki herkes çekiniyo DSG'lerden.

Şu Blue Motion Polo'larda durum nasıl? Yakıt olsun şanzıman olsun. Ortalama 90 kiloluk 5 adamı yokuşta çekebilir mi, ya da yere çok vurur mı altını? VW'de en alınası araba Golf diyodum da Polo da olabilir gibi geldi tekrar düşününce.
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi okuduklarım kadarı ile durum şu:

Mekatronik arızası eger garanti kapsamında degisirse, 8 9 bin TL' lik faturayı ödemiyorsunuz fakat degisen parçalar 2 yıl garantili degil, arabanın garantisi bitene kadar ( yerseniz )

Mekatronik arızası eger garanti kapsamı dışında degisirse, size direkt olarak 8 - 9 bin lik faturayı elinize veriyorlar. Garanti kapsamında daha önce degistirdiyseniz ağlayıp dava açıcam yalanı ile 70% ni servise ödetebiliyorsunuz.

Benim şahsen midem bulandı.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...