Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

neden her yer rapci kaynar oldu?

tarkandakiahtapot

Öne çıkan mesajlar

bizim ufacık tefecik ilçeyi rapciler bastı. her 5 liseli gençten biri rap yapıyor hatta kendi aralarında stüdyo kurup kayıt bile yapıyorlar.

ben çözemedim bu işi.

rap o kadar basit bir müzik türü ki her önüne gelen icra edebiliyor. sanırım tek açıklaması bu, bu durumun.

bir kaç kayıt koyayım buralardan (hepsi çoluk çocuk):

http://www.youtube.com/watch?v=mw908BR7ksA&feature=youtu.be

http://www.youtube.com/watch?v=MdTk30UXt-E&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=IyUnvC9_wOI&feature=related
Sosyal ağlarda paylaş

simdi rap deyince duracan bi.

arabesk rap mi yapiyorlar (bunu yazarken bile tiksiniyorum) yoksa gercekten basarili isler mi cikiyor iclerinden?

ben ilk secenek oldugu kanaatindeyim.

telefondan girdigim icin de videolari izlemek istemedim.

simdi rap deyince lil wayne, la coka nostra, sabac red, b.i.g gibi insanlarin oldugu bi dunyada rapci olmak ne kadar akil kari bilemem.

bunlar su emolar gibi, modaya kapilan ufak cocuklar sadece.
Sosyal ağlarda paylaş

tarkandakiahtapot said:

bizim ufacık tefecik ilçeyi rapciler bastı. her 5 liseli gençten biri rap yapıyor hatta kendi aralarında stüdyo kurup kayıt bile yapıyorlar.

Bunun neresi kötü ki? ne güzel cocuklar bişeyler icra ediyor. Amaçları sokaktaki coluk cocuğa, sınıftaki burcuya hava atmak olmadığı sürece bu güzel bişey. Bırakın hayallerinin peşlerinden gitsinler. Arabesk Rap yapmadıkları sürece pek bir sorun yok.

Söz arabesk Rap'e gelince, Türkçe Rap müziğinin hastalığıdır Arabesk Rap. Rap'in doğasına karşıdır bir kere ve sırf bu yüzden Rap komik duruma düşüyor Türkiye'de. Hatta yetenek sizsinize cıkan bi kaç liseli falan vardı sanırım bu sezon (pek izlemiyorum) ki tam bir rezillik. Zararları sadece kendilerine değil aynı zamanda Türkçe Rap'in genelinedir. Bariz bi şekilde aşağıya çekiyor Türkçe Rap'in kalitesini.

Neden her yer rapci kaynar olduya gelirsek, Türkce Rap'in ve piyasasının gerçekten yavaş yavaş hakettiği yere gelmeye başlamasına bağlıyorum. Yeraltı ve Yerüstünde bunu başarıyla yapan insanlar yavaş yavaş ün kazanmaya başladılar. Her ne kadar bu ün, "Rap dinleyen" çevrelerle arasında kısıtlı olsa da doğru düzgün Rap organizasyonlarının yapılması da buna bir etken.
Sosyal ağlarda paylaş

tarkandakiahtapot said:

ben çözemedim bu işi.

rap o kadar basit bir müzik türü ki her önüne gelen icra edebiliyor. sanırım tek açıklaması bu, bu durumun.

bir an "rapçi olmaya karar verdim nasıl olunur" topiki sandım. şaşırtıyorsun bizi. yapma böyle.
Sosyal ağlarda paylaş

Takma kafana 20'li yaşlarına geldiklerinde onlar da bu işi bırakıp memurlar.net'e üye olup "kardeş adalet bakanlığı bu sene 10 bin zabıt katibi alacakmış müsteşarın yeeeniyim o dedi" "hadi 1 milyon estağfirullah çekelim" türü postlar atıp KPSS peşinde koşacaklar. HAHAHAHA
Sosyal ağlarda paylaş

forumdaki genel kullanıcı kitlesi bana oranla biraz yaşlı kaldığı için biraz garip gelebilir ama bence durum şöyle:

ben rap'i her zaman bir geçiş evresi olarak görüyorum. 8. sınıfa giden kardeşim var, rap dinliyor.

ben de zamanında rap dinledim. hatta çok da sağlam müdavimiydim yani ama zamanla yok olup gitti o rap aşkı içimdeki. rock ve metal müzik ise olgun insan işi müzik gibi geliyor bana.

20'sinde rap dinleyip, 50 sine kadar rap ile giden birini ben hiç görmedim ve hayal de edemiyorum. ama 20'sinde metal dinleyen bir adam 50'sinde de dinler 70'inde de.

hatta bir söz vardı bizim belgeselde:

said:
Metalciler hep metalci kalır. Bir şey beğendiğim zaman kalıcı olmalı. Mesela kimse 'Evet ya, bir yaz Slayer'a takmıştım' demez. Öyle birini ben görmedim. Benim gördüklerimin göğsünde Slayer yazıyor.

bir de rap müzik gerçekten acayip basit geliyor bana. bir beat ayarlayıp üzerine söz söylemek, saçma sapan da olsa kafiyeyi uydurmanın işi kotarmak için yeterli olması falan...
Sosyal ağlarda paylaş

24 yasindayim, attigim postu tekrar oku guzel kardesim.

bu cocuklarin yaptigi sey rap degildir.

lil wayne feat. bruno mars - mirror yaz youtube'a, ya da how to love yaz anlarsin.

en olmadi drop the world dinle.

Muzik zevkimi burada tartisamam ama 'RAP MUZUK COK RERORE HERKES BUYUYUNCE BIRAKOYOR, GECICI ONNAR' demek olmamis.
Sosyal ağlarda paylaş

Arabesk rap yapanlarin kafasina lunapark firlatmak istiyorum.

Rap neden ele ayaga dustu?
Rap yapabilmek icin muzik kulagina ve teorisine ihtiyac yok, sözleri ritme göre oturtsan yetiyo. Cok buyuk yetenek isteyen bi is degil. Internette zirilyon tane hazir parca var. Olmasa bile hazir beatler ve melodiler kayniyo ortalik. Gelisen teknoloji ile birlikte kayit/editing icin her turlu olanagi toplamda 300-400 liralik bi ses karti, bi mikrofonla edinebiliyoruz artik. Muzik teorisine ihtiyac yok, beat ve melodiyi ayni tempo ile oturttur, ustune mikrofonla söyle, bitti, al sana rap.

Hani okadarki, muzikten hic anlamayan ve bu ise merak saran bi arkadasim suan studyo sahibi. Herif beat koyup ustune söz yaza yaza bu isi ilerletip biyerlere geldi. Yani tabi bana sorarsan "sözde" studyo yeri, cunku isin aslinda olmasi gereken haliyle uzaktan yakindan alakasi yok. Ama is yapiyo iste adamlar. Beat/parca yapip satarak biseyler kazaniyolar, yaptiklari is ve kaliteler komik, ama iste bu arabesk rapciler ve ergen rapciler bu sekilde hizla turedi. Okadar boktan islere denk geliyorumki youtube'da falan, gercekten kitlenip kaliyorum "bu ne lan? ohaaa" diye. Hani beat okay, bass okay(ne parcanin geneli ile ne ritm ile bi alakasi yok koyduklari basin), ustune giren melodi okay(onunda basla ve ton uyumuyla alakasi yok), sözler okay ama melodi olarak ne bassla ne koyulan renk enstrumanin melodisi ile alakasi yok.. Hani bi adam 4 tane vida bulup hepsini en olmayacak yerlere takmis sanki.

Kötu bi muzik tarzimi rap? Asla, cok basarili adamlar var, bu isi layigi ile yapanlar. Bu isin icinde olan birisi olarak, ne yazikki turkiye de ceza'dan baska bu alanda basarili kimseyi görmuyorum. Sagopaydi koleraydi falan demeyin, arabesk rap akimini baslatan zaten sagopa. Muzigin msinden anlamayan ama her firsatta bi halt bilir gibi konusan ve ciddi is yapan muzisyenleri/sanatcilari rap'i baz alarak elestiren sacmasapan garip kafalarda insanlar, insanciklar hatta.

Sakat bi mevzu tartismak icin aslinda. Muzik cok göreceli bisey cunku. Ben mesela sagopaya kötu diyo olabilirim isin teknik kismina bakabilerekten. Ama 300.000 tane ergen "sagopa 1 numara" derse bana da susup oturmak duser. Oturup damarli, giderli söz yazip icine biraz arabesk serpistirip turk ergenini en zayif noktadan vuruyolar. Garibim ergende sözleri dinleyerekten cok basarili bi is ortaya ciktigini dusunuyo. Bu insanlarda bu sekilde cok guzel prim yapip paranin annesi ile testis geciyolar. Hal ve durumlarindan memnun olduklari icinde cikip uluslarasi kalitede veya turkiyede olmayan kafalarda isler sunmak icin caba harcamiyolar. Netice icra etmeye calistiklari tarzinda icine sicip yozlastiriyolar. Sonra niye hergun arabesk rapciler turuyo, turer tabi bu adamlara bukadar prim yaptirdiktan sonra teeeey..
Sosyal ağlarda paylaş

HipHop ve Rap, Blues ve alt tarzları temelli, sonuçta önceki nesil gelişimlerden nasibini almış.

Bizdeki "ana akım" yerel gelişim arabeskten alındığı için sonuç bu oluyor.

Türkiye çapında dinlenebilen bir radyo var ülkede, geçtim rap sorununu, altyapısal sorun hepsinden beter.
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
Rap müzik yapmak kolay evet, ama cidden kaliteli iş koymak zor. Yani bir netten aldığın bir beat vardır, bir klavyeyi, drumları kendin çalıp yaptığın beat vardır. Bi de bunların max levelı olan Kanye West'in 808s & Heartbreak albümü vardır. Tüm beatler güzel, tüm sözler güzel(albüm her ne kadar biraz pop'a kaysa da). Sonra gel bir de bizim memlekete bak.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...