WhiteMocha Mesaj tarihi: Şubat 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2012 Merhaba Arkadaşlar, Ben bu forumun çok eski kullanıcılarından biriydim, tabi üniversite , yoğunluk falan derken çok ilgilenemeyince silinmişti. Neyse, 24 yaşına geldim, acısıyla, tatlısıyla, çok güzel. Üniversitemi yeni bitirdim. Bilkent - Fizik. Bu yaşıma kadar çok hayalkırıklığı yaşadım, doğal olarak ilk hayalkırıklıklarım karşı cinsle olan tecrübelerimdi, red edilmeler, beğenilmemeler falan gibi. Yaşınız ilerleyince hayal kırıklıklarınız artık gelecek planlarınızda yaşayacağınız darbeler üzerinde kendisini göstermeye başlıyor. ( karşı cins konusunda hala ilerleme kaydedebilmiş te değilim :) ). Fizik bölümüne girerken bölümüme adeta taparak girmiştim ama 3.sınıf olmaya doğru yaşadığım başarısızlıklar ve düşük notlar neticesinde soğumaya daha sonra komple bırakmaya kadar bazı psikolojik süreç yaşadım. Bölümüm benim tüm geleceğimdi, bütün planlarımı onun üstüne kurmuştum ama tam bir hayalkırıklığıydı. Mezun oldum, ne yapacağımı bilemedim, bir abim beni işe aldı, 3 ay boyunca her işi yaptım ama paramı vermedi üstüne işe dahil ettiğim arkadaşlarımı da kandırdı. Kötü bir başlangıç yaptık. Ne yapacağım edeceğim derken Amerika belki çare olur dedik Amerikaya geldik. Şimdi Los Angeles'tayım , 2. ayımı dolduruyorum ama bu ay sonu normal dönüş tarihimden 1.5 ay önce dönüyorum. Sarmadı gerçekten, kafam karışık, yaş ilerledi, burda aylaklık yapmak ta koyuyor , ne bok yiyeceğimi bilememek te koyuyor. Master mı yapsam, işe mi girsem, askere mi gitsem yada en baştan üniversite mi okusam, öyle bir karakter yapım var ki her gün farklı bir meslek dalına ilgi duyuyorum. Mesela polisiye izlesem polis olmaya, doktor filmi izlesem doktor olmaya gibi her çeşit meslekten , her çeşit insan tipinden etkilenip öyle olmaya çalışıyorum. Sabit bir hedefim, tutkuyla bağlanabileceğim tek bir hayalim kalmadı. Yaşım da artık bu tarz çocuksu hayallere dalıp seçim yapmak için çok geç. Oyuncu olmayı, araştırmacı (Tıp,Fizik,Nöroloji,Genetik...dallarında), stratejik yönetim dalında doktora yapmayı, doktor olmayı, yazar olmayı gibi her çeşit meslek dalını yapmayı ve bunlar her gün farklı sıralarda olmayı becerebiliyorum. Hayata bir kere geleceğimi, yapacağım işi benim bu seçenekler arasından en iyi yapabileceğim hangisiyse ona göre bulup seçmeyi ve bu alanda da çok iyi yerlere gelmeyi, en iyi şekilde yapmayı istiyorum yani hakkını çok iyi verebileceğim neyse onu yapmak istiyorum. Çıkamadım şu işin içinden, bende düşündüm taşındım , tam %100 ifade edemesemde kendimi , kabataslak , yüzeysel bir biçimde ifade etmeye çalıştım. Teşekkür Ederim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFax Mesaj tarihi: Şubat 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2012 hocam bağlaç olan -de/da konusunda sıkıntıların var. okudum bu arada, mesleğini yap bence. 4 yıl okuyup bir kenara atma onca emeği. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
WhiteMocha Mesaj tarihi: Şubat 18, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2012 ben buraya bunları edebiyat olsun diye yazmadım ki dostum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Şubat 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2012 kız arkadaşın yok sanırım. iyi bi kız arkadaş edin, o seni yola getirir, hayatına çeki düzen verir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pipet Mesaj tarihi: Şubat 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2012 çok uzun yazı bu saatte okunmaz bu, bi ara okurum.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Şubat 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2012 yüksek lisans yap. istediğin dala yüksekte yönel. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ren Mesaj tarihi: Şubat 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2012 20 yaş civarlarlarında lan ben şunu ne güzel yapıyorum dediğin birşey varsa ona yönel. iyi okulunu bitirmişsin bari. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black_Hand Mesaj tarihi: Şubat 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2012 http://www.citypictures.net/data/media/5/istanbul_bogaz_koprusu.jpg fiyuuu.. . . . . . . . ÇOT!! 24 ''hayatta başarlı olamadım hebele'' için henüz erken. İnsanlar late 20 lerinde uniye başlayıp bitiriyor. Sen kendine adam gibi bir hedef belirle ve aban hedefine dogru. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Şubat 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2012 hayatta eninde sonunda hepimiz ölü olacaz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black_Hand Mesaj tarihi: Şubat 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2012 http://files.sharenator.com/iseewhatyoudidthere_Why_is_this_on_my_work_computer-s500x375-265534.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Theridone Mesaj tarihi: Şubat 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2012 madem olucez o zaman neden hergun sevismiyoruz? bu arada cok uzun okumadim kardes. yarin okurum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nako Mesaj tarihi: Şubat 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2012 askere git dayak ye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
WhiteMocha Mesaj tarihi: Şubat 18, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2012 DoruK said: kız arkadaşın yok sanırım. iyi bi kız arkadaş edin, o seni yola getirir, hayatına çeki düzen verir. bende bazen tek ihtiyacım olanın şefkat, anlayış, güleryüz ve motivasyon verecek birisinin olması gerektiğini düşünüyorum. "roket adam" said: yüksek lisans yap. istediğin dala yüksekte yönel. Yapıcam mutlaka ama işte seçeceğim alanı çok ince eleyip sık dokuyorum. 1 kere seçicem sonuna kadar gidicem ama işte neye dayanarak seçicem bilemiyorum. Black_Hand said: http://www.citypictures.net/data/media/5/istanbul_bogaz_koprusu.jpg fiyuuu.. . . . . . . . ÇOT!! 24 ''hayatta başarlı olamadım hebele'' için henüz erken. İnsanlar late 20 lerinde uniye başlayıp bitiriyor. Sen kendine adam gibi bir hedef belirle ve aban hedefine dogru. Yok,yok beni yanlış anladın dostum :)) Ben çok pozitif, hayatı seven biriyim, öyle depresif, bunalım, başarısızım gibi takılmıyorum sadece yolumu kaybettim, geleceğimi üzerine inşa edeceğim bir yol arıyorum, bulamadım, tereddütteyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wastyrx Mesaj tarihi: Şubat 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2012 Noluyor lan(lan yerine başka bir şeyler dedim evde gerçi) herkesler bi hayat hikayesi bişiler bişiler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Şubat 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2012 Hayatı biraz akışına bırak çok sorgulama, her gördüğüne maymun iştahlı şekilde özenme. Okuduğun okula göre bir işe gir başla bi köşesinden devamı gelir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenris Mesaj tarihi: Şubat 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2012 böyle başlıklarda bizi denetlemeye gelen alman mühendisin "ben 26 yaşında girdim üni.ye" demesi geliyor hep aklıma... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquatik Mesaj tarihi: Şubat 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2012 1. si yaşın, (eğer acilen çalışmaya gereksinimin yoksa) hiç te büyük değil. karar verme sürecinden sonra (ki anladığım kadarıyla en zor süreç bu), başka bir alana yönelmek için geç değil yani. 2. si ben de dahil tanıdığım hemen herkes mezuniyetten sonra bu sıkıntıları, ne yapacağını bilememezlikleri, karamsarlığı, hayal kırıklıklarını öyle ya da böyle yaşıyor bir dereceye kadar. tanıdığım birisi,1-2 yıl o.d.t.ü fizik, 1- 2 yıl siyasal bilgiler'de okuduktan sonra boğaziçi'nde şimdi tam olarak anımsamadığım bir bölümden mezun olup (uluslararası ilişkiler, siyaset bilimleri v.s gibi bir bölümdü), dış işleri bakanlığının sınavlarını kazanıp hariciyeci oldu ve severek yapıyor işini, mutlu yani. başka bir sürü örnekler de vardır eminim, aradığını bulana kadar kasıp, yılmadan yola devam eden. ama herkes bu konuda çok şanslı olmayabilir, ilgilendiği her alanı deneme şansına sahip olmayabilir, çünkü yalnızca şansa değil, çok çalışıp, kendini adamaya, yılmamaya gereksinim var. bir de insanlar, ister zorunlu olarak, ister kendi istekleri, isterse çevre gazıyla bir bölüme girip, pişmanlık ve isteksizce mezun olsalar bile, sonrasında işlerini sevip, alanlarında iyi olabiliyorlar. örneğin üniversitede alanında yapacağın bir akademik kariyer zamanla seni mutlu edebilir, sonrasında üniversite ortamından memnun kalabilirsin. fizik mezunu olup roketsan, aselsan gibi yerlerde çalışanlar var. iş ortamı olarak tatmin olabilirsin buralarda. ya da bir kaç kişinin de söylediği gibi başka bir alanda yüksek lisans deneyebilirsin. şu da var; çok ta sevmediği yerlerden mezun olup, işini de fazla sevmeden ama iyi yapan çoğu kişi, o mutsuzluk boşluğunu, sanata, spora, hobi olarak sevilen bir şeye ciddi anlamda eğilmeye çalışarak giderebiliyor, kompanse edebiliyor. yani örneğin yazarlığa merakın varsa, bunu, mesleğinin yanı sıra yürütebilirsin. senin de şu anda yaşadığın ve farkında olduğun gibi, karar verme süreci, en sıkıcı ve güç olanı, ama dediğim gibi herkes deneyimliyor bu süreci yaşamının özellikle mezuniyet sonrası döneminde. kolay gelsin... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Catzee Mesaj tarihi: Şubat 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2012 DoruK said: kız arkadaşın yok sanırım. iyi bi kız arkadaş edin, o seni yola getirir, hayatına çeki düzen verir. en iyi öneri bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kozalak Mesaj tarihi: Şubat 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2012 hepsini okumadım. askerliğini yapmamışsın galiba. önce askere git. daha kolay iş bulursun. fizik okumak biraz talihsiz olmuş, çalışma alanları biraz dar (ya da ben oyle biliyorum). o yüzden kendine bi alan seç, telekomünikasyon yakın bi alan olabilir senin için emin değilim. onunla ilgili kendini geliştir (network kursları vs). kısacası, bişeylerin eğitimini al, eğitimini alırken de iş ara (tabi askerlik konusu hala ilk sırada). yaşında da bişe yok. kız konusuna gelince: geçmiş olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Şubat 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2012 bence senin kişiliğin tam oturmamaış daha dostum. birgün polis birgün yazar olmak istiyorsan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Şubat 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2012 24 bayağı geç bu arada. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Theridone Mesaj tarihi: Şubat 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2012 DoruK said: kız arkadaşın yok sanırım. iyi bi kız arkadaş edin, o seni yola getirir, hayatına çeki düzen verir. abi adamın başını yakacaksın yahu, herkes düzgün kız arkadaş bulamıyor bu memlekette :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Şubat 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2012 düzgününü isteyen kim... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Şubat 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2012 NEFES ALSIN YETER! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Theridone Mesaj tarihi: Şubat 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2012 BAZEN NEFES ALMASA DA OLUR! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar