Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Free to Play konsept tartışma başlığı

Ren

Öne çıkan mesajlar

• 2 hafta sonra ...
En yakın arkadaşım (mmo oynamazdı hiç) 2-3 sene önce bana gelip "metin2 diye bi oyuna başladık şirketten 2-3 kişi, gelsene" dedi. Ben de kendisini aklı selim bir insan olarak WoW'a davet ettim. Neyse o orada takıldı falan arada muhabbet ediyoruz. Ben "metin2'yi bırakıcam" dedi bi zaman sonra. Para yetiştiremez olmuş. Ne kadar harcıyosun dediğimimde "Bu ay mesela 350 tl gitti" deyince kendimi bi' yerlerden atasım geldi.

Kabul, bir oyuna ayda bu kadar para vermek kendi mallığı ama mmo'nun (Ne kadar dandik olursa olsun) amacının ne olduğunu hepimiz biliyoruz. "Item topla daha iyi ol". P2P oyunlar sana oyun içinde ihtiyacın olabilecek herşeyi sunuyorlar. F2P oyunlarda güçlü olmak için shop'tan bişeyler alman zorunluluk haline geliyor.

Bugün standart bir mmo'ya (WoW, Rift, SWTOR vs..) TL bazında aylık 25-30 lira gibi bi' ücret ödüyoruz ortalama. İşimize yarayan, bizi daha güçlü kılan vs. her türlü itemi oyun içinde elde edebiliyoruz. F2P bir oyunda sanmıyorum ki bir item 20 kuruş olsun. En az bi 10 TL'si vardır. Ben P2P oyunda diyelim endgame'de ayda 4-5 tane yeni item, 1 tane mount ediniyorum uğraşarak. F2P'de bunları yapmak için en az 70-80 TL ödemek gerekiyor diye tahmin ediyorum.

Herşeyi geçtim (oyunun dandikliği, çakmalığı, çoluk çocuk olayını vb.); sırf bunun için bile F2P oyunlara ağır bir önyargım var.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...