Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Turn based total war,civ,medieval vs


Madcat

Öne çıkan mesajlar

Ya şimdi böyle eksikliğini hissettiğim bu tür ile ilgili ne yapsam ne etsem hangisinden başlasam tarzı bir konu olacak bu.
Hiç oynamayan adam dışardan bakınca hepsini aynı şekildeymiş gibi görüyor.
-1 harita var,dışardan hero'yu yönetip bölge alıyorsun,istersen savaş yapıyorsun o da ya random bitiyor ya elinle ordunu yönetiyorsun vs vs.
-diplomasi tarzı karışık işler var onunla ally ol bununla enemy ol şunu yap bunu yap tarzı genel bilgiler var tabi ki daha detaylı ama yüzeysel olarak hepsi bu gibi.

şimdiye kadar hiç birisi,hiç ilgimi çekmedi ama bir yerden başlamak istiyorum açıkçası ve bu konuda adım adım neleri tavsiye edersiniz?

mesela ben bi tek rome:total war'u biraz oynadım o da diplomasi işleri harici sadece savaş yapıp mutlu oluyordum tarzı bir oynayış stiliydi.

şimdi bu işleri öğrenmek için adım adım hangi oyunlar oynanıp yenilip yutulmalı sizce?
eskilerden bir tek shogun'u sevmiyorum japon mapon tarzı yüzünden.

mesela atıyorum ilk tekrar rome'u oyna oyunun genel mantığını kap sonra medival'a geç onu da beğenirsen civ oyna tarzı bir yardım istiyorum :D

şimdi bu crusader kings yorumlarınızı okuyunca gaza geldim :D
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Total War baslangic icin iyi, cunku basit bir oynanisi var. Kolayca ogrenilebilen bir oyun.

Bundan sonraki asama icin Civilization'i tavsiye edebilirim(bence en iyisi CIV5, ama serinin baska bir oyunu da olabilir). Oyunun tum mekaniklerini ogrenmek TW serisine gore biraz daha uzun surer ama yine de fazla zorlamaz.

Paradox oyunlari(Crusader Kings, Europa Universalis vs.) daha karisiktir. Ilk defa bu tur oyunlari oynayan birine sevimsiz gelebilirler.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Madcat said:

total war'dan hangisiyle başlıyım komutan? =)


Normalde Shogun 2 derdim ama Shogun'u gectigi cografya sebebiyle pek sevmedigini yazmissin.

En iyisi sevdigin bir cografya ve donemde gecenini secmen.

Ama teknik acidan Shogun 2 > Napoleon > Empire > Medieval 2 > Rome. Zaten bu siralama en yeniden en eskiye dogru gidiyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Asıl kendine sor ne tarz oyun oynamak istiyorsun? Totalwar daha saha savaşı ağırlıklı bir oyundur,((str-taktik) ki her ne kadar sevmesem de şu an itibari ile yeni başlayanlar shogun 2 oyanmalılar) civ str gelişim üzerinedir diyebiliriz (ki başlangıç için civ V bencede), paradox oyunlar ise kabaca derinliği olan büyük str. Plan oyunlarıdır...

Mesela ben savaşmaktan haz aldığım için totalwar diğerlerinden daha fazla zevk alırım-nedir örneğin: sayıca az ordumla taktik başarılar zevk veriyor bana, ama civ de şehrin önünde üstün birimlerin bile eriyince ellerim seğiriyor resmen niye saldırı taktiği yapamıyorum çünkü… gibi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

paradox oyunlarına giriş eu3 ile olmalı, ama ona girebilmek için de genel olarak grand strategy'lere civ 4 ile filan girmek lazım. ya da total war stratejik harita gameplay'i. meydan savaşı yoktur çünkü türde, sadece total war'a has birşey. orada sadece savaş yapmış olmak yetmez yani. :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bütün TW leri oynadım. son civ i oynadım. sonra bi de victoria 2 oynayım lan ortam güzelmiş dedim. paradox oyunlarını bilmiyodum hiç. zamanında eu deneyip grafiği bok gibi diye bırakmıştım sdkfjs.

sonra vic2 oynayınca oynadığım TW ler filan mayın tarlası gibi gelmeye başladı ehhe

bence sıralama :

MTW 1
MTW 2
RTW
Empire TW
Napolyon TW
shogun 2'ye bulaşma, güzel değil, zaten sevmiyomuşsun
paradox oyunlarına vic2 bence güzel başlangıç. sam eu3 diyo ama grafik sebebiyle filan sıkılabilirsin benim gibi. victoria biraz daha üsturuplu.
ama crusader kings 2 şahane olmuş. kafadan gireyim diyosan crusaderkings2 iyi olabilir

ya civ iyi hoş, öncü bi oyuna filan ama TW serisine göre bile çok yetersiz ya. civ5'i 3 saat filan oynayıp bıraktım
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

orası öyle, türü daha önce oynamamış birisine fazla derin gelebilir diye böyle yazdım. gerçi çok iyi tutorial var hem vicky 2 hem ck2'de artık, (her pencereyi de ayrıca açıklayan pencere kadar tooltip koymuşlar ck2'ye heh) anneye anlatır gibi anlatıyorlar. (:P)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bu tür stratejilere ben de MTW1 ile başladım, cdciden bu da neymiş diye almıştım ilk çıktığında, sonra nerdeyse 1 sene başka oyuna elim varmamıştı aşık olmuştum oyuna.

RTW çıkacakken CA forumlarında klon askerler olmasın, hiç değilse her unit için bikaç model çizilsin ve random dağılsınlar grupta diye başlık açmıştım, bildiğin olay çıkmıştı. Savaş köpeklerinin suratları da farklı çizilsin mi diyip dalga geçen ve geleceği göremeyen kro Batılılar tarafından afaroz edilmiştim lol

MTW2 değil ama ETW'yi de cidden çok sevdim ve çok fazla oynadım ama yapay zekanın ezbere hareket etmesi yine de bi yerden sonra insanı bıktırıyor. Bu arada Shogun2 belki de şu seride param ziyan oldu dediğim tek oyundur.

Önceki sene EU3 ile Paradoxa başladım ve baya beğendim, tutosuna çalışmadan oynanmayacak sayılı oyunlardan sanırım, TW kadar yer etmedi bende ama bu Crusader Kings2 de ciddi ısrar etmeyi düşünüyorum
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

fede said:

ck 2de tech tutosu yok ve ben hala tech kasmanın inceliklerini kavrayamadım ama :(

heh ben de inceliklerini çözmeye çalışıyorum hala ama aşağı yukarı anladım gibi, ilk oyuna benziyor bayağı ki ilk oyun bence en iyi paradox tech simülasyonu. öyle "şu kadar puanı bastım, bütün memleket nükleer enerjiyi öğrendi" yok. bir yerde başlayıp oradan dağılıyor yavaş yavaş, dağılmasını veya keşfedilmesini yöneticiler, bakanlar, binalar, event modifier'ı filan etkiliyor. event'ler gibi çalışıyor yani, belli bir mean time to happen (mtth dedikleri) var. bu süreyi modifiye ediyor bütün etkenler. anlatırım başlığında sonra daha istersen.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...