Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Broken Age

MadOrca

Öne çıkan mesajlar

Red said:

zaten para verip alıp oynadıgımız oyunları birde beyfendilere bağış mı yapıcaz önceden

sanki hayrına yapıyorlar.oyuncunun istediği oyunu yapmak adamların görevi zaten.yapıcaklarki para kazansınlar

hayır sonra gelip şikayet ediyorsunuz firmalar EA ve Activision'ın emirlerini yerine getirince.

"ama dumbed down ettiler ya QQ"
Sosyal ağlarda paylaş

girebilirseniz forum linki su

http://forums.obsidian.net/blog/1/entry-158-if-obsidian-kickstarter/

giremedim sahsen.

girsek sanirim nasil bir sey istedigimizi yazacagiz sonrasinda herhalde bir konsept calisip isterler parayi :D

millet ziril ziril crpg istiyor 2d - 2,5d , planet + baldur olsun su olsun bu olsun , ahaha supermis bu olay yahu.

adventure tamam, crpg tamam, sira strateji rts fps vs de..

birde uo - swg tarzi mmorpg yaptiralim birilerine.
Sosyal ağlarda paylaş

Bone said:

Red said:

zaten para verip alıp oynadıgımız oyunları birde beyfendilere bağış mı yapıcaz önceden

sanki hayrına yapıyorlar.oyuncunun istediği oyunu yapmak adamların görevi zaten.yapıcaklarki para kazansınlar

hayır sonra gelip şikayet ediyorsunuz firmalar EA ve Activision'ın emirlerini yerine getirince.

"ama dumbed down ettiler ya QQ"

duygusal yaklaşmak saçma geliyor bana bu durumlarda.sonuçta parasal bir mevzu.ha 10 dolar 100 dolar belki çok büyük bir mebla değil.ama işte böyle gözü kapalı bi yere para vermeyi sevmiyorum ve hoş bulmuyorum

kaynak bulsun yapsın.bizde beğenirsek takdir edelim para verip oynayalım sdf.dağıtımcıymış baskıymış bizi ilgilendirmiyor.oyun iyi mi kötü mü tek mesele bu

ayrıca bu bağış ve gaz ile beklentide balon gibi şişiyor

oyun biraz tırt olsa herkes üzülcek
Sosyal ağlarda paylaş

HellHound said:

ben o konuda steamle nasil anlastiklarina sasirmis durumdayim zira su odeme planiyla verilen her 15 dolar direkt preorder ve direkt developer cebine gidiyor... 30k+ satistan valve steam yoluyla zerre para alamayacak demek bu

steam verdiği her key için doublefine'dan komisyon alacak bu kadar basit, oyunun steam fiyatı belirlendikten sonra. 2 tane %5 yoğunluktaki dilekçeye bakar.
Sosyal ağlarda paylaş

Red said:
duygusal yaklaşmak saçma geliyor bana bu durumlarda.sonuçta parasal bir mevzu.ha 10 dolar 100 dolar belki çok büyük bir mebla değil.ama işte böyle gözü kapalı bi yere para vermeyi sevmiyorum ve hoş bulmuyorum

kaynak bulsun yapsın.bizde beğenirsek takdir edelim para verip oynayalım sdf.dağıtımcıymış baskıymış bizi ilgilendirmiyor.oyun iyi mi kötü mü tek mesele bu

allahın nubu red ya...

parasal bir mevzu evet. ama parayı veren bir şirketle çalışırken onun dediklerini yapmak zorundasın.

mesela blizzard olduğunu düşün. M bir oyun çıkartacaksın. Kotick gelip diyor ki "M çıkartma T çıkart daha çok kitleye satman lazım".
oyunu kırmızı ağırlıklı yapçaksın, Kotick geliyor, "kırmızıyı sevmedim, yeşil yap onu sen."

e parayı veren düdüğü çalar, senin yaratıcılığını kısıtlar.

bu işin duygusallıkla alakası yok, eğer öyle olduğunu düşünüyorsan çoook yanlış yollardasın.
game developerların en büyük derdi şu an bu.
publisherlarla ve sponsorlarla çalışırken adamlar her işine karışıyor.
mmorpg piyasasının bu kadar wow klonu olmasının arkasındaki sebep de bu.
developer diyor ki "aklımda şöyle bir şahane fikir var oyuncular çok sevecek", publisher diyor ki "bana ne senin fikrinden, şu an en çok satan oyun wow, öyle bişi yap".

oyun geliştiricileri risk alamıyor çünkü para kaynakları kesin başarı istiyor.

öte yandan indiegogo, kickstarter gibi siteler kendi para kaynaklarını oluşturup özgür çalışma imkanına sahip oluyor.
bu sayede sponsorların poposunu öpmene gerek kalmıyor.

dağıtımcı baskısı beni ilgilendirmiyor, beni bi tek oyunun iyi kötü olması ilgilendiriyor diyorsun da,
tam işte nub yorumu olmuş o. oyunun iyi-kötü olup olmaması developerların elinde olmuyor bahsettiğim sebeplerden ötürü.

"böyle gözü kapalı bi yere para vermeyi sevmiyorum" diyorsun. gözü kapalı vermiyorsun. 15 dolar verdiğinde oyun bittiğinde sana teslim olacak.
daha fazla miktarda bağışta bulunursan ise karşılığında sana promosyon sunuyorlar, poster vs. yani mesela orda "imzalı poster vericeğiz" yazısını görüyorsun, eğer senin hoşuna giden bir şeyse paranı ona yatırıyorsun. hem özel bir eşya kazanmış oluyorsun, hem de karşı taraf bağış elde etmiş oluyor. win-win durumu yani.

"oyun çıkmadan 15 dolar da olsa vermem" diyorsan soruyorum sana hiç pre-order etmedin mi bi oyun? oyunu oynamadan, sadece firmaya güvenip preorder yapıyorsun.
e bu da onun gibi bişi.
oyun daha çıkmadı, ama firmanın iyi oyun yapcağına inancın tam, o zaman preorder etmiş gibi donate yap.

ayrıca l4d2'e gel, bekliyoruz.
Sosyal ağlarda paylaş

Double Fine'ın kötü bir oyun çıkardığını görmedim, zaten Tim reyizin genel kariyerine baktığında da kötü bir oyun yok.

Costume Quest vs. çıkartıldığında piyasaya teslim oldu reyiz diyordum, fakat beklentilerimin çok ötesinde olmasa da gayet güzel bir oyun çıkarmayı başarmışlardı.

Şimdi hayatında en başarılı olduğu alana Adventure'a dönüyor Schafer, kötü birşey çıkarması imkansız resmen,

ay başı olsun param yatsın, sağlam bir bağışta ben yapacağım. Umarım erken bitirmezler şu bağış olayını
Sosyal ağlarda paylaş

Viktor said:

avellone crpg yapiosa kafadan 100$ atarim lan, sirf su forumdan 1000-2000$ cikarabilmemiz lazim bu kadar QQ yu baz alirsak sadf

aslında bunun cevabını sen daha önce vermiştin

Viktor said:
herkesin begenip taptigi ama ticari olarak basarisiz olmus bi oyun daha
sorsan %90 bonbon haric kimse bes para vermemistir oyuna su forumda, ama devami gelsin lutfende korsan oynasak diye cildirir millet

a.k.a.

THIS IS WHY WE CANT HAVE NICE THINGS
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...