tarkandakiahtapot Mesaj tarihi: Şubat 8, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2012 http://upload.wikimedia.org/wikipedia/tr/math/c/7/b/c7b79add01aeed0c3ba6504caf14e7ae.png ya mesela bakıyorum ben bazen fizik ile alakalı konulara. zaten okumayı çok severim, özellikle pc başında. ama misal yukarıdaki şeyin ne anlama geldiğini bilemeyince tadı tuzu kaçıyor işin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Şubat 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2012 işte iş oraya çıkıyor meşhur laf var iktisat iktisatçılara bırakılmayacak kadar ciddi bir iştir diye eheh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Şubat 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2012 yav said: o değil de abd'de falan çok üstün fizikçileri matematikçileri kapıyorlardı broker olarak yetiştirmek üzere öyle bişeyler duymuştum. bi de bizim burda yaptığımız muhabbete bak eheh ne brokerı abi broker mı kaldı? 90larda değiliz. o fizikçi, matematikçiler computational finansçı oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Şubat 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2012 computational finansçı ne abi? :D Neyse ondan işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Şubat 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2012 tarkandakiahtapot said: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/tr/math/c/7/b/c7b79add01aeed0c3ba6504caf14e7ae.png ya mesela bakıyorum ben bazen fizik ile alakalı konulara. zaten okumayı çok severim, özellikle pc başında. ama misal yukarıdaki şeyin ne anlama geldiğini bilemeyince tadı tuzu kaçıyor işin. Bu ne ki abi sen o bir önceki sayfada dediğim kitapları eline al. Yemin ediyorum o an Fizik okumaktan vazgeçeceksin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Şubat 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2012 Turkiye'de kalacaksan vakit kaybi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tarkandakiahtapot Mesaj tarihi: Şubat 8, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2012 @throine: e tabi muhtemelen bu en basiti olsa gerek. wiki kuantum mekaniği sayfasında sağ tarafta modern fizik başlığının altında yer alan bir denklem Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Şubat 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2012 Bir denklem bilip ordan soru çözmeyle olmuyor zaten fizik eğitimi. Gerektiğinde formülü alakasız gözüken şeylerden türetmen falan gerekiyor. Öyle hobi olarak okunacak mutlu mesut mezun olunacak şeyler sayılmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tarkandakiahtapot Mesaj tarihi: Şubat 8, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2012 evet, anladım bunu fazlasıyla. kuantum fiziği kabaca cahil birine anlatmak gerekirse, nedir? misal şöyle bir şey okuyorum ve içinde kuantum fiziği geçince ne olduğunu bilmeden de olmuyor. erwin schrödinger kuantum fiziğinin babalarından biriydi. ama özellikle de gerçek dünyaya uygulandığında bunun ne kadar mantıksız olduğunun da farkındaydı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Şubat 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2012 kuantum fiziği sen orda pati'de dolanırken senin bir diğerinin benim yanımda fizik okuması gibi saçmasapan bişey Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tarkandakiahtapot Mesaj tarihi: Şubat 8, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2012 ekşi den okuyorum bakalım biraz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mep Mesaj tarihi: Şubat 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2012 tarkandakiahtapot said: kuantum fiziği kabaca cahil birine anlatmak gerekirse, nedir? summon ardeth elektronların hareketini açıklayan mekanik kuramı işte. Newton mekaniğine göre elektronların çekirdek etrafındaki hareketine coulomb yasası uygulandığında bilmem kaç nano saniye içinde çöküyor elektron. ee çökmediğine göre demek ki newton mekaniği atomik düzeyde geçersiz diyip kolları sıvamış şirödiger abimiz. plank, born, pauli falan yardırmışlar işte dsfs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Şubat 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2012 kuanta küçük parçacık gibi bir şeye denk geliyor kabaca. Elektron cinsi küçük parçacıkların fiziği oluyor işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tarkandakiahtapot Mesaj tarihi: Şubat 8, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2012 kuantum un kelime anlamı ne Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pipet Mesaj tarihi: Şubat 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2012 miktar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
codename_curse Mesaj tarihi: Şubat 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2012 throine said: tarkandakiahtapot said: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/tr/math/c/7/b/c7b79add01aeed0c3ba6504caf14e7ae.png ya mesela bakıyorum ben bazen fizik ile alakalı konulara. zaten okumayı çok severim, özellikle pc başında. ama misal yukarıdaki şeyin ne anlama geldiğini bilemeyince tadı tuzu kaçıyor işin. Bu ne ki abi sen o bir önceki sayfada dediğim kitapları eline al. Yemin ediyorum o an Fizik okumaktan vazgeçeceksin. neyin kafasını yaşıyosun adam multivariable görmeden gradyan görürse tabiki kaçar. japon harflerini öğrenmeden japonca oku demek gibi dediğin şey sen aldırma böyle şeyleri, işin mantığını kavrayacağın popüler kitaplarla başla. eğer konular hoşuna giderse yavaştan ama basit şekilde matematiğine girebilirsin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
codename_curse Mesaj tarihi: Şubat 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2012 tarkandakiahtapot said: kuantum un kelime anlamı ne kuantum en basit olarak sayılabilir demek quantized dan geliyor. bunun sebebi de parçacıkların aslında dalga olması. böyle olunca gündelik hayatta beklemediğin şeyler karşına çıkıyor çok şaşırırsın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenris Mesaj tarihi: Şubat 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2012 abi hakkaten nasıl bi mantık o? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
codename_curse Mesaj tarihi: Şubat 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2012 tarkandakiahtapot said: evet, anladım bunu fazlasıyla. kuantum fiziği kabaca cahil birine anlatmak gerekirse, nedir? misal şöyle bir şey okuyorum ve içinde kuantum fiziği geçince ne olduğunu bilmeden de olmuyor. erwin schrödinger kuantum fiziğinin babalarından biriydi. ama özellikle de gerçek dünyaya uygulandığında bunun ne kadar mantıksız olduğunun da farkındaydı. çok fazla parçacık var istatistiksel olarak klasik sonuçlar vermeli. ama quantum mekaniğini kullanan bir sürü alet var en basitinden transistör var her elektronik aletin içinde olan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Şubat 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2012 kaçın sahibi geldi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wastyrx Mesaj tarihi: Şubat 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2012 Baya saçma bi bölüm ya, kim niye okuyor cidden bilmiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mal Mesaj tarihi: Şubat 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2012 şu sağa sola oklu olan vektörleri yapabiliyodum ben. ama 22 yaşımda felandım ilk vektör sorusunu çözdüğümde. makaralı soru hiç çözemedim. benimde ilgimi çekiyor bu ara. fiziğin öyküsü, dünden bugüne fizik gibi bir kitap yok mudur? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Şubat 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2012 Fizik dediğinin insan hayatında kadın vücudu halinden başka haliyle gözükmemesi lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zamo Mesaj tarihi: Şubat 13, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2012 throine said: Yarın gördüğün ilk kütüphaneye gir. Kapağında Electrodynamics, Electromagnetic Field Theory, Advanced Electromagnetism keywordleri geçen ne kadar kitap varsa aç bak o an artık Fizik okumak istemeyeceksin. Garantisini veriyorum. Bu sene fizikten mezun oluyorum bu lafa çok hak verdim. Elektromanyetizmayı yalayıp yutan adamlara çok saygı duyuyorum. Aradan rastgele formül seçip anlamaman çok normal. Matematiği yalayıp yutmuş olsan bile Hamiltonian var o denklemde belli düzeyde klasik fizik bilmen lazım. Takma kafana yani kısaca. Fiziği seçeceksen doktora yapmayı göze alman gerekiyor onu da düşün. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zeper Mesaj tarihi: Şubat 13, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2012 fizik okumak,fizik okumak öyle bir şeydir ki ,kızgın kumlardan soğuk sulara.... ...yok değil bu değil. Güzeldir,zevklidir,yani çektirdiği acı bir süre sonra zevk verir.Kan,ter ve gözyaşıyla son sınıfa gelip bitirsin,mutlu olursun...hopp master başlamış.gene baştan...sonra hop phd...postdoc...ama seversin de bırakamazsın,istesen de pek olmuyor, bağımlılık haline gelir. öyle diye diye prof olursun.Yıllar geçmiştir,köprünün altından çok sular akmıştır. İnek bir prof olup, öğrencilerine yaşadığın acıları yaşatırsın hayatının geri kalan akademik kısmında... ya da işte bu değilde Feynman gibi bir fizikçi olmak istersen de ,hem fizik hem genel kültür hem mizah..bunları da hayatına katmalısın.fizikçi olmak bu demek bence! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar