tarkandakiahtapot Mesaj tarihi: Şubat 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2012 nasıl bir şeydir bu, ben her zaman fizik okumak istemişimdir ama bir türlü şartlar el vermedi. hep uçuk bir bölüm olarak düşünüyordum fizik bölümünü. ösys taban puanlarına baktım az önce, sırf barajı geçince bile girebileceğim okullar var (adnan menderes üni gibi). 2009 da lise sondayken okul gazetesine bir deneme yazmıştım ve orada da fiziğe olan boş ama hevesli ilgimden bahsetmiştim. ne günlerdi... 3 senedir ösys ye giriyordum ve hep boşa geçti o yıllar. keşke bir tanesinde fizik bölümü yazıp gitsem ve yapıp yapamayacağımı direkt olarak görme şansına erişseydim. baya pişman oldum şu an Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seperate Mesaj tarihi: Şubat 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2012 2009da liseden mezun olduysan 3 sene olmuş henüz yani 20 yaşındasın,geç değil eğer maddi veya başka bir türlü engelin yoksa. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tarkandakiahtapot Mesaj tarihi: Şubat 8, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2012 şu an menkul kıymetler okuyorum ve seviyorum. borsa işi beni gaza getiriyor. ve bu 2 yıllık bölümü bitirince dahi sağlam tanıdıklarım sayesinde iş imkanım fazlasıyla mevcut. gerçi 4 yıla tamamlamak öncelikli planım ama neyse. şu an düzen iyi yani. boşa geçen 3 yılda keşke fizik deneseydim başka şeylerin peşinden koşacağıma diyorum sadece. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tarkandakiahtapot Mesaj tarihi: Şubat 8, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2012 şimdi bu nereden esti diye düşünüyor olabilirsiniz, yani nerden esti de bu topici açtın. bugün bir arkadaşla görüştüm, gitar çalmaya falan başlamış. bir kaç bir şey göster bana dedi, tamam dedim. ilköğretimden arkadaşımdır, 13 yıllık tanışıklığım var. hiçbir zaman zeki ve üst düzey bir öğrenci olmadı, hatta bildiğin tembel kıvamındaydı. konu okuldan açıldı ve "okulu bırakıyorum" dedi. sen ne okuyordun ki dedim, fizik dedi. benim kafa mavi ekran verdi direkt. olm sen nasıl kazandın fizik dedim, benim kafada fizik ulaşılmaz bir yerde çünkü... neyse anlattı işte, barajı geçtim girdim dedi. ben tabii şoklardayım. dersler çok ağır gelmiş, yapamamış haliyle. ikinci senesiydi bu sene, hala 1. sınıftaymış. alttan ders bırakarak dahi geçememiş herif sınıfı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Şubat 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2012 borsa işi beni gaza getiriyor deyip menkul kıymetler okuduysan fizik'e hiç bulaşma. boş ver abi fizik seni okusun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Şubat 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2012 Ben fizik mezunuyum. Şu an Tıbbi Radyofizik alanında yüksek lisans yapıyorum hatta. Türkiye'de fizik puanlarının düşük olmasının en büyük nedeni fizik mezunlarının büyük kısmının iş bulamaması. Eğer mezunlarını kendi bünyelerindeki şirketlerde çalışır hale getiren okullara bakarsan (para verdiklerin haricinde) genelde puanlarının fizik bazında en tepelerde olduğunu görebilirsin. Puanın düşük olması insanlarda "fizik kolay bölüm olmalı, öss'ye çalışırken ailemi oyalamak için okurum" gibi yargılar oluşturuyor. Fakat malesef durum bu değil. Temel bilimlerden birini okuyorsunuz sonuçta ve hocalar iyi niyet gösterip çok zorlamamaya kalksa bile almanız gereken dersler doğası gereği iş olsun diye fiziğe girenler için zor kaçıyor. Bunun yanında iş durumunu garanti edememenin getirdiği boşlukta eklenirse bir çok kişi 2. ve 3. senelerde yılıp bırakıyor. Deneyimler okuldan okula değişir tabi ama bir merakın olursa cevaplamaya çalışırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Trans Mesaj tarihi: Şubat 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2012 konu mindfuck dolu :D 2009 da lise sondan mezun oluyorsan ve 3 kere öss ye girdiysen ve hatta şu an 2. sınıfsan. mindfuck Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Şubat 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2012 Üniversite okunurken öss'ye başvurabiliyorsun -_- Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tarkandakiahtapot Mesaj tarihi: Şubat 8, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2012 birinci sınıftayım şu an. 2009 da mezun oldum, 1. öss. 2010, ikinci öss. 2011, üçüncü öss. yerleştim, menkul. okuyorum şu an. evet başvurdum zaten ösys'ye tekrar. denicem şansımı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tarkandakiahtapot Mesaj tarihi: Şubat 8, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2012 throine said: borsa işi beni gaza getiriyor deyip menkul kıymetler okuduysan fizik'e hiç bulaşma. boş ver abi fizik seni okusun.yapacak bir şey yok. yaşamak için para kazanmak lazım. bana akılcı geldi menkul bölümü bir çok açıdan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Trans Mesaj tarihi: Şubat 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2012 2011 de girip, şu an nasıl 2. sınıf oluyon orasını anlamadım ben zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Şubat 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2012 1. sinif Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tarkandakiahtapot Mesaj tarihi: Şubat 8, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2012 birinci sınıftayım diyorum arkadaş :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Trans Mesaj tarihi: Şubat 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2012 ben baktığımda 2. sınıfım yazıyordu yahu :D editlemişsin herhalde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Şubat 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2012 Yarın gördüğün ilk kütüphaneye gir. Kapağında Electrodynamics, Electromagnetic Field Theory, Advanced Electromagnetism keywordleri geçen ne kadar kitap varsa aç bak o an artık Fizik okumak istemeyeceksin. Garantisini veriyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tarkandakiahtapot Mesaj tarihi: Şubat 8, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2012 yok sen yanlış okumuşsundur, editlemedim herhangi bir şey. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tarkandakiahtapot Mesaj tarihi: Şubat 8, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2012 2009'da okulda gazetesini edebiyat hocamız ayarlıyordu. ben de e=mc2 ? başlıklı bir yazı yazmıştım işte. fizik'e olan ilgimden bahsederken okul müdürümüze geçirmiştim, ismi mustafa s. idi ve fizik öğretmeniydi, "Müdürümüz MS bile fizik öğrenebiliyorsa, ben de yapabilirim diye düşünüyorum" falan yazmıştım. yayınlandı yazı tabii ve hoca okuduktan sonra gülümseyerek, yazını okudum ahtapot demişti. hiç unutmam o gülümsemeyi. :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Şubat 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2012 tarkandakiahtapot said: yapacak bir şey yok. yaşamak için para kazanmak lazım. bana akılcı geldi menkul bölümü bir çok açıdan ne bu abi şimdi İşletme okuyanın mezun olduğunda "işletmeci" İktisat okuyanın mezun olduğunda "iktisatçı" olduğunu falan mı sanıyordun da Menkul Kıymetler okuyorum "borsacı" olucam paranın dibine vurucam diye düşündün? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Şubat 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2012 olmuyolarsa onlarin problemi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ren Mesaj tarihi: Şubat 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2012 fizik lisede yapılan hobi ile alakasız. fizik ile ilgileniyorsan amatör aç kitap falan oku. alaylı olarak kas. meslek olarak girip sorunlu hocaların problemli çözüm yolları ve pimpirikli not stresleriyle uğraşmana deymez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Şubat 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2012 Fizik falan boş iş. Otur adam akıllı oku menkul kıymetlerini. Sonra dgs'ye girip ekonomi'ye maliye'ye falan tamamlarsın. O vakte kadar da borsacı olcam paranın gözüne çomak sokucam şeklinde gezmekten vazgeçtin mi tam olursun. Zaten sana istihdam yaratacak abilerin de varmış. Devam et. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tarkandakiahtapot Mesaj tarihi: Şubat 8, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2012 throine said: tarkandakiahtapot said: yapacak bir şey yok. yaşamak için para kazanmak lazım. bana akılcı geldi menkul bölümü bir çok açıdan ne bu abi şimdi İşletme okuyanın mezun olduğunda "işletmeci" İktisat okuyanın mezun olduğunda "iktisatçı" olduğunu falan mı sanıyordun da Menkul Kıymetler okuyorum "borsacı" olucam paranın dibine vurucam diye düşündün?vallahi şimdiden iş teklifi aldım desem yanlış olmaz herhalde. aylık 10k maaş ile çalışan üst düzey bir broker tanıdığım var, 2 yılın sonunda şirkette beni stajyer olarak alabileceğini ve eğer memnun kalırlarsa iş teklifi yapabileceklerini söyledi. ki geçtiğimiz sene lojistik bölümünde 10 öğrenci bu şekilde iş bulmuş bir kargo şirketinde. tanışıklık olmadan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Şubat 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2012 o değil de abd'de falan çok üstün fizikçileri matematikçileri kapıyorlardı broker olarak yetiştirmek üzere öyle bişeyler duymuştum. bi de bizim burda yaptığımız muhabbete bak eheh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tarkandakiahtapot Mesaj tarihi: Şubat 8, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2012 yav said: Otur adam akıllı oku menkul kıymetlerini. Sonra dgs'ye girip ekonomi'ye maliye'ye falan tamamlarsın. O vakte kadar da borsacı olcam paranın gözüne çomak sokucam şeklinde gezmekten vazgeçtin mi tam olursun. Zaten sana istihdam yaratacak abilerin de varmış. Devam et.aynen, planım o zaten. geçmiş dgs sorularına bakıyorum, millet hep matematik'te zorlandıklarını falan söylüyor, şöyle bir baktım matematik'in pek bir zorluğu yok. büyük bir şanssızlık olmazsa dgs ile 4 yıla tamamlarım diye düşünüyorum. @yav: :D yurtdışı hayallerimin içine ettin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Şubat 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2012 direk fizikci oldugundan deil de, matematigi saglam olan akar her turlu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar