Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ankara'da Fotoğraf Kursu


copry

Öne çıkan mesajlar

Merhaba arkadaşalar. Yoğun iş temposu ve sıkıcı rutinimin dışına çıkıp ben de fotoğraf kursuna gitmeye karar verdim . Bunda paticik görsel sanatlar bölümündeki arkadaşlarımızın çalışmaları da çok etkili oldu açıkcası :)

Ankara 'da kursa gidip memnun kalan arkadaşlar kurs önerisinde bulunabilirse çok mutlu olurum. Haftada 6 gün çalışıyorum gerçi sadece pazar günlerim boş ama akşam iş çıkışı ve pazar günleri gidilebilir sanırım.
Henüz makine de almadım , önümüzdeki ay alıcam o zamana kadar gerekli araştırmayı yapmış olurum diye düşündüm . ne tavsiye edersiniz?

teşekkürler
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

copry said:

teşekkürler bakıyorum şu an. makine olarak ne önerirsiniz?

kursta mı diyorlar' şu makineyi al' falan diye yoksa biz alıp makinemizi öyle mi gidiyoruz ?

baya uzağım konsepte :)


Kursta öneri yapıyorlar ama tamamen ayıracağın parayla alakalı bir şey makine seçimi.

afsad'dan iyi bir fotoğrafçılık kursu ankara'da var mı bilmiyorum. 4 hafta süren temel eğitim sonrası sürekli çekim gezileri falan oluyor afsad'ın. Üzerine photoshop vs. gibi ikinci, üçüncü kurları falan da var. Fiyatı da yanlış hatırlamıyorsam 200TL.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

fotograf için kursa gerek yok yıllarca foto çektim lan keşke kursa gitseydim şu eksik kalmış demedim internet denen bişey var herşeyi öğrenebilirsin ha dijital makina kullanmıcam manuel takılcam filmleri kendim banyo edicem diyosan farklı bence gitme yavas yavas olayı çözmen daha çok zevk verir bence.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

tek başıma öğrenmeye kalkarsam gerekli disiplini göstremem bir heves başlarım sonra bırakırım gibi geliyor . birde aktivite olsun istiyorum aslına bişeylerle uğraşıyım değişiklik olsun :)

makine fiyatlarını biliyorum az çok 4k ya kadar alırım sanırım. eğer çok fark edecekse biraz daha esneyebilirim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

photoshop'tan ziyade lightroom kullanırsanız daha güzel,daha bi amaca yönelik olur bence ama photoshop olmaz diye bişey yok, olur ama lightroom daha güzel olur. Fotoğrafları .RAW formatıyla çekip lightroom'da unuttuğunuz ya da yanlış yaptığınız ayarları düzeltebilirsiniz ama .JPEG formatında bunları yapma imkanı yok.

e:ziyada ne be ziyade olcak o
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Kurs iyidir ya. Bisiklete binmek için kursa gitmiyorsun belki ama araba kullanmak için ders alman gerekiyor bir şekilde. Tabi ki fotoğraf çekmek için illa ki kursa gitmeye gerek yok ama işin biraz özüne inebilmek için belli başlı kuralları ve mantığını öğrenmen gerekiyor. Senin mantığın biraz "kapatın okulları nasıl olsa wikipeida var" gibi olmuş.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

smoke a katılıyorum ben de. tabi ki de %100 gerekli değil tercih meselesi ama adam akıllı öğrenmek öğrenirken de efor harcamamak istiyorum. hoca öğretsin işte ben ne kasıcam google falan :)

fotoshop olayında ise sürümcemelerdeyim. hiç uğraşmadım bilmiyorum ama yapay olur gibi geliyor sonra topicleri okuyorum 'hmmmm gerekli herhalde' oluyorum. işte ben kursa gidiyim bence evet:)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

afsadda karanlık oda eğitimide veriyolardı heralde. isteyen almayabiliyordu da galiba dijital makinası varsa.

karanlık oda istersen manuel alırsın giriş seviyesi bi makina. yanına iyi bi dijital alırsın. marka olarak canon veya nikon alırsın. canon renkleri daha doğala yakın olur, nesneler arası geçiş keskin değildir. nikonda renkler daha dijital canlı olur, iki nesne arasındaki renk geçişi keskin ve anidendir. zevkine kalmış hangisini seçeceğin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...