Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ATM ve Sahte Para Olayı

Myshkin

Öne çıkan mesajlar

Geçen gün arkadaşım garanti atm sinden çektiği paranın muhtemelen sahte olduğunu söyledi. Olur mu öyle şey yeaaa falan demiştim ama bugün biraz araştırdım internette başına geldiğini söyleyen baya insan var, genelde eski mesajlar bunlar ama.

Böyle bir olaya denk gelen var mı yakın zamanda?

Bankamatiklerle ilgili teknik bilgisi olan var mı bir de? Ben böyle bir şeyin olmasını beklemezdim, bir çok koruma var banknotta bu konuyla ilgili. Lazerle vs. atm anlayamıyor mu paranın sahte olup olmadığını?

Bir de şöyle bir konu ortaya çıkıyor tabi bununla ilgili: yıllarca discoverydeki fbi dosyalarını izlerken öğrendiğim şey kalpazanların en çok zorlandığı şey yığınla bastıkları sahte parayı bir şekilde kullanmak. E şimdi atmler sahte para da alıyorsa yatırılırken artık herifler direk gidip bankaya mı yatırıyor bu paraları? İnternette okuduğum bir diğer yazı bankamatiklerin biri para yatırıyorken alırken bu banknotları incelediği ama eğer çekiliyorsa incelemediği.

İlginç bir konu bence.
Sosyal ağlarda paylaş

Şurda da biri başına gelenleri anlatmış: http://www.hukuki.net/showthread.php?93718-ATM-Makinesi-Sahte-Para-verdi.

özetle: adam sahte parayı çekiyor. daha sonra fark edilince bankaya geri vermek istiyor ancak herhangi bir kayıt olmadığı için bu konuda parayı bankadan çektiğini kanıtlayamıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

olma ihtimali çok düşük.

şöle ki, seagleın dediği gibi yatırılan parayla çekilen para ayrı haznelerde, yatırılandan para vermiyor yani bankamatik. kaldı ki yatırılan parayı kontrol ediyor zaten sahtemi diye.

aynı şekilde bankada dönen bütün para para sayma makinesinde kontrol ediliyor, sahte para oldu mu makine uyarıyor zaten. ha arada kaçabilir mi? illa ki kaçabilir, ama o makinadan kaçan sahte paranın elle-gözle sahte olduğunu anlamak da zor yani.
Sosyal ağlarda paylaş

Zamanında annemin de başına gelmişti. Bizzat bankamatikten çektiği 20TL sahte çıkmıştı.

Kardeşime dershaneye giderken vermiş, kardeşim minibüste verince de minibüsçü bu sahte para diye almamış üstüne de bi saat ufacık kızı azarlamış, hakaret etmiş bağırmış çağırmış sürekli sonra da yol ortasında indirmiş. (o minibüsçüyü bulsam birimizin sonu hastanede bitebilirdi heralde, sahteyse bile adam gibi söyle kabul edemem başka para yollayın de hayvan oğlu hayvan)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...