Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

yurtdışında okumak ile alakalı sorular


tarkandakiahtapot

Öne çıkan mesajlar

evet arkadaşlar, türkiye den kaçmak istiyorum. eğitim sebebiyle kaçmak bir taşta iki kuş vurmak anlamına gelebilir.

bu bağlamda bir kaç sorum olacaktı:

1-) 2 yıllık menkul kıymetler ve sermaye piyasası bölümünü türkiye de bitirdikten sonra yurtdışında bu bölümün devamı niteliği taşıyabilecek bir bölüm okuyabilitem var mı? varsa nasıl oluyor?

2-) mezun olacağım bölüm ile alakasız bir şey okumaya kalksam, en ucuz üniversiteler hangileri olur? amerika, ingiltere veya almanya olmasa da olur. iskandinav ülkeleri falan da olur yani, hiç farketmez.

3-) şu an bu az çok neler planladığım hakkında fikir sahibi olmuşsunuzdur, sizce saçma bir düşüncede miyim?

4-) ne kadar harcarım yıllık?

5-) faydaları neler olur bu tarz bir yurtdışı eğitiminin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Almanya benim bildiklerim arasında en iyi alternatif, 750 euro dönemlik fee'leri, sefil gibi yaşasan 350 400 euroya yaşarsın yatacak yer vs. dahil. İlk geldiğinde de 1000 euro civarı bir masrafın olur muhtemelen. Üniversiteler de Türkiye'ye kıyasla fazlasıyla kaliteli ve başarılı.

İlk senen 6000-7000 euroya falan denk gelir işte, sonra biraz daha düşer masrafların çevreni de tanıyacağından vs.

Ama Almanya'ya gelebilmek için aylık 600 euro ödeyebileceğini belgelendirmen ve hesabında bir miktar para göstermen gerekiyor.

Her yıl kesinlikle harcayacakların şunlar;

1500 euro harç
900 euro sağlık sigortası
Kalacağın yere bağlı olarak 2000-4000 euro arası yurt/daire parası
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yurtdışında dil eğitimi almış bir tanıdık var. hatta az önce konuştum, büyük bir tesadüf eseri yemeğe gelmiş bize ve ne tesadüf ki yurtdışında dil eğitimi almış. uzunca konuşma fırsatımız oldu.

amerika'ya gidip, 1 sene dil eğitimi aldıktan sonra orada menkul kıymetler ile alakalı iş bulabileceğimi söylüyor. ne dersiniz?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bir başarı hikayesi!
abd'ye öğrenci olarak gitti şimdi wall street'de milyon dolarlar ile oynuyor!

ingiltere düşünüyordum ama dövizin uçması, okul fiyatlarının uçması ve ingilterenin okul sonrası çalışma izni olayında yeni düzenlemelere girmesi ile şimdilik dondurdum, eu vatandaşlık davam var, kazanırsam 2013-14 senesinde giderim 1/3 fiyatına ve mis gibi iş fırsatlarıyla.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben kanada'dayım göçmen degilsen öğrenci olarak yapabilecegin işler hizmet sektorunde olur ve çok iyi paralarda bekleme. evet turkiyeyle karşılaştırınca burda kazanılan para güzel, ama burdaki giderlerin, yaşam masrafların tam o paraya denk geliyo bazen geçiyo bile.

burda public collegelar bölümüne göre yıllık 10.000-15.000 CAD arası değişiyo. tabi bu dediklerim 2 yıllık olan programlar. Aylık masrafın 1000-1200 CAD civarı olur minimum tabi bu(ev kirası fln dahil)

Dil okulu ile gelip göçmenlik alırım diye düşünme. Tanıdığın sponsor olcak bir kanada vatandaşı yoksa en az 2 yıllık public college veya master veya universite bitirmen gerekiyor.

Sadece dil okulu için düşünürsen kanadayı pek tavsiye etmem. İklimi daha güzel olan bi yere git derim. Böyle bi eğitimin katkısı fazlasıyla olur pişman olmazsın ama göçmenlik/vatandaşlık konusunda çok hayal kurmamanı tavsiye ederim
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

6 aydan daha az bi eğitim alırsan tourist vizesi verirler. 6 ay ve daha fazla süreli bi eğitim alcaksan student vizesi verirler.
Student visa alırsan kanada'dan ayrılmana gerek kalmadan 2. gidecegin okulun suresi kadar vizen uzatılır. Tourist visa'da eğer uzatmak istersen ülkeyi terk edip basvurunu elçilik/konsolosluk aracılığı ile yapman gerekir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Kanada - Avustralya - ABD özellikle maddiyat önemliyse en son bakılacak ülkeler; neden dersen, uçak biletleri kol gibi ve okul fiyatları Avrupa'dan daha pahalı.

Kafan bozulur dönmek istersin 1-2 haftalığına; git gel 2-3bin lira uçak bileti tutar. Gideceğin okullara zaten 30bin dolar civarı para vermen gerekir falan falan.

Öte yandan avrupa'da 59x2 euro'a biletini alırsın, 2 hafta kalırsın, o 2 haftada yaşadığın yerde haftada 50-60 euro harcamayacağından uçak biletin bedavaya bile gelir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...