Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

40Bin TÜrk Parisi İnletiyor


CryMeARiverfix

Öne çıkan mesajlar

Fransa'nın çeşitli kentlerinden ve Avrupa'nın Almanya, Belçika, Hollanda, İngiltere gibi ülkelerinden gelen binlerce Türk, Paris’teki büyük yürüyüş için Denfert Rochereau meydanını doldurdu. Yaklaşık 40 bin kişiyi bulan kalabalık Senato'ya doğru yürüyüşe geçti.

Fransız polis kaynakları, TSİ 14.00 sularında gösteriye 20 binin üzerinde kişinin katıldığını belirtmişti.

Anadolu Ajansı'nın Fransa Türk Dernekleri Koordinasyon Birliği'nden aldığı bilgiye göre, yaklaşık 526 otobüs dolusu Türk vatandaşı çeşitli Avrupa ülkelerinden Paris'e ulaştı.

Hadi bakalim...

Detail

Göstericiler, yürüyüş sırasında "Tarihçiler tarihle, siyasetçiler siyasetle uğraşsın", "Fransa'yı özgürlükleri ile seviyorum", "Fransa'daki bütün Türkler cezaevine mi girecek?", "Tarih siyasetin çıkarı olmamalı" ve "Seçim için çıkarılmak istenen yasa teklifini engelleyin" yazılı pankartlar taşıyor. Göstericiler, Türk, Cezayir, Azerbaycan ve Fransız bayraklarıyla sağanak yağmura ve soğuk havaya rağmen yasa teklifini protesto ediyor ve Fransız senatörleri sağduyulu olmaya davet ediyor. Yasa teklifinin mimarı olarak bilinen Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy aleyhinde slogan atan göstericiler, şarkılar ve türküler eşliğinde yürüyüşlerine devam ediyor. Gösterilerde olası provokasyonların engellenmesi ve kortej güvenliği için Fransız polisinin yanı sıra yaklaşık 500 mavi kol bantlı gösterici de bizzat kendi kortejlerinin güvenliğini sağlıyor.




Link:
KAYNAK
Video:
Video 1
Video 2
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yuruseler laf ediyorsunuz, yurumeseler laf ediyosunuz. Kusura bakmayin ama ne emmeye ne gommeye geliyorsunuz.

Of kafiye oldu.

Isine gelince oyle isine gelmeyince boyle olan bir milletiz apacik sekilde. O yuzden birakin insanlar tepkilerini gostersinler. Gayet guzel bir sey yapiyorlar su anda.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yürümeye genel olarak bir lafım yok. mesela Türkiyede çeşitli örgütler var düzenli olarak böyle yürüyüşler vs düzenleyerek tepki gösteriyorlar. güzel şeyler bunlar. hatta böyle konularda da çoğu zaman destekledim bu tarz şeyleri çünkü minik minik de olsa kolektif bir bilinç uyandırıyor.

ama ermeniler orda arkadan gizli gizli lobi faliyeti yapıp meclisleri ele geçirirken(abartı oldu) ülkelerin meclisleri ile direk iletişime geçerken bu adamlar bir facebook eventi ile gaza gelip yürüyünce bişey olmaz malesef. bu tarz şeyleri sürekli yapan bir örgüt lazım. bir yürüyüşle bir halt olmaz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...