Feamer Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2015 bende güncel konu diye okuyordum, aaa ne güzel diye... Aket-Atum said: ilk mesajın yarısında falan durdum 2012 mi değil mi diye kontrol ettim edit: sene 2012 esprisi değil. Konudışında bayadır direk rp/frp ile ilgili başlık görmüyordum :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NoTwisT Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2015 Cok guzel lan. Padisaha soyleyelimde gecelim gokturk alfabesine. Latin alfabesi ne lan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenn Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2015 Sene 2012 esprisi yapilamamis Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dusuncelihayvan Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2015 dövme olarak güzel duruyor ya kız arkadaşım göktürkçe dövme yaptırdı :) çok karşı çıktım aslında da latinceden bence daha güzel duruyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2015 zaten runlere benziyor sembolleri..sadece oradan cikarak bile kuzeyliler aslinda turktu denebilir.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2015 türktü zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
St_Dreamer Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2015 Abi Köktürkçe öğrenmeye kasma bence gramer benzer olsa da fonetik ve de söz varlığı günümüz Türkçesinden baya farklı. Lisansta da yükseklisansta da gördüğüm halde sözlüksüz bi bok anlamıyom. Yani baya baya yabancı bir dil öğrenmek gibi olur. Amma illa kafaya taktım ilgilenicem diyosan şöyle pratik bi klavuz vermişti hocamız http://dosya.bilgicik.com/gokturk-yazisini-ogrenme-kilavuzu.pdf Bunun haricinde oyunlarda falan kullanmak için Eski Anadolu Türkçesi çok daha rahat öğrenilebilecek bi tarihi lehçe. Yada Osmanlıcanın ilk dönemi. EAT özellikle günümüz Anadolu ağızlarına çok yakındır. Öğrenmede pek zorluk çekmezsin. Yazılan eserlerden falan da baya malzeme çıkar. Dede Korkut Kitabı mesela. 12 Oğuz destanını içerir. Türklerin göçebe kültürüne ve şaman inancına ait izler barındırır falan. Hikayeler de baya eğlencelidir. Acaibü'l Mahlukat ve Garaibü'l-Mevcudat var mesela apayrı bi dünya. Kojmoloji, garip yaratıklar, burçlar vesaire baya bişi var içinde. Yada Tanzimat dönemi Arapça-Farsça-Fransızca karışımı bi Osmanlı Türkçesi özellikle daha yakın zaman polisiye veya gazeteci/dedektif hikayelerine iyi gidebilir. Şimdi pek vaktim yok yukardaki eserlerin pdflerine ulaşamıyom ama gerekirse buluruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar