yav Mesaj tarihi: Ocak 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2012 şubat sonu mart başı gibi Oviedo'da erasmus yapan bir arkadaşın yanına gideceğim. Toplam İspanya'da geçireceğim süre 10-14 gün arası olacak. Evvela bunu soruyorum, sayacağım yerler için çok fazla para harcamamak koşuluyla kaç gün yeterli gelir. 14 Günde sıkılır mıyım? Onu kestiremedim. Turistik bir gezi olmasını fazla istemiyorum bu arada, şehirleri sindirip yaşamak istiyorum olduğu kadar, backpacker mentalitesiyle tabi. Türkiye'den birlikte gideceğim arkadaşım ise 10 gün yeter diyor. Ben fotoğraf peşinde koşturacağımdan biraz da sanırım daha fazla kalmak, sokakları iyice arşınlayıp özellikle barselona'yı adam gibi sindirmek istediğimden 14 günü ideal gördüm. İstanbul'dan Madrid'e uçup erasmus arkadaşa gitmeden 2 gece Madrid'de konaklamayı düşündük minimum. Başkent olmasından başka çok fazla esprisi yok diye duydum Madrid hakkında. Ne kadar doğrudur bilmem? Sonra ordan Oviedo'ya geçeceğiz. Oviedo malum büyük bir şehir değil arkadaşımın rehberliğinde çevre yerleri gezeriz işte birkaç gün. Sonra ordan hep beraber Santander'e geçip uçağa binip Barcelona'ya gitmek istiyorum/z. En çok vakti de Barcelona'ya ayırıp dönüş yolunda Bilbao'ya uğrayacağız. Ordan sonra gene Oviedo ve sonra tekrar Madrid. Madrid'e geldiğim ilk 2-3 geceden sonra aklım kalırsa belki son 1-2 günü de geçirmek isterim ama belli olmaz. İspanya'yada seyehat deneyimi olanlara soru: İspanya topraklarına adım atmışken X şehrine gitmeden olmaz mı dersiniz yoksa salla her bir tarafı Barselona yeterli mi dersiniz? 14 gün bayar mı? Şöyle orda burda karşılaştığınız ispanya ile ilgili iyi blog yazıları, kitaplar vs. var ise ayrıca çok mesud olurum paylaşırsanız.:)o Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bella Mesaj tarihi: Ocak 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2012 Barcelona daha güzel Madrid'den. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Ocak 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2012 Andalucia bölgesini gez imkanın varsa. Onun disinda Barcelona Madrid valencia filan diye uzatabiliriz. 14 gün asla sıkılmazsanız. Gezecek ve yapacak çok şey var. İspanyollar biliyor eğlenmeyi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Ocak 11, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2012 her yeri gezicem diye düşünme. belirli bi bölgeyi gez, bi bölgeyi de sonraki seyahate ayır. gitmediğin yerler bölük pörçük olmasın, ilerde gidince birbirleri arasında kolay dolaşabilceğin şehirleri sonraya bırak. en iyileri en başta görcem diye şartlamak yerine zamanı en iyi harcamış olursun böylece. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Phyxinsevgilisi Mesaj tarihi: Ocak 11, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2012 barbu said: Andalucia bölgesini gez imkanın varsa. Onun disinda Barcelona Madrid valencia filan diye uzatabiliriz. 14 gün asla sıkılmazsanız. Gezecek ve yapacak çok şey var. İspanyollar biliyor eğlenmeyi. Dis. Endülüs bölgesine gidersen Granada'da cogüzel bir yer var La Alhambra diye, gez mutlaka, şöyle bir yer; Ayrıca Granada'ya gidersen tapas birtek orada vardi icecek soyleyince bedava geliyor. İspanya'ya gitmişken yerli içkilerinden Sangria'yı iç,dene biçok şeyi. Ben salyangoz yemeyi bile deneyimlediydim. İşte tam olarak şu; Spoiler'lı gireyim de http://i.imgur.com/BMsGu.jpg Tabi bi taneyi agzıma attıktan sonra ekmeklemiştim agzımı direk Türk gibi dsf ama öyle o kadar kötü de değildi tadi. Gitmişken gez işte, madrid barcelona falan da cok güzel yerler, ama bölük pörçük de olmasa iyi aslında evet. İspanyollar da genellikle kıpır kıpır sıcak kanlı insanlar genelde, ne sıkılması yetmez bile o kadar gün. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pewpew Mesaj tarihi: Ocak 11, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2012 noykamp, barnebeyu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Phyxinsevgilisi Mesaj tarihi: Ocak 11, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2012 yav said: İstanbul'dan Madrid'e uçup erasmus arkadaşa gitmeden 2 gece Madrid'de konaklamayı düşündük minimum. Başkent olmasından başka çok fazla esprisi yok diye duydum Madrid hakkında. Ne kadar doğrudur bilmem? Ayrıca madrid'de konaklamalar genelde pahalı tahmin edilecegi gibi. Puerta del Sol diye bayaa güzel biryerde digerlerine göre cok fazla ucuza otel bulduyduk arkadasla. 2010 yazında iki kisilik oda 44 euroydu günlük, yemek yoktu ama. Istanbul'dan Madrid'e ucmayi dusunuyorsanız Barajas havaalanı var orda, metroyla ulasımı olucak Sol'e de, cok az karısık gibi ama hemen çözersin metro sistemi bayagı iyi. Otelin adını da bulurum eger konaklama hakkında belirsizligin falan varsa, her neyse sorabilirsin iste elimden geldigince yardım edeyim. Bayaa özlemişim de iyi oldu ^^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Phyxinsevgilisi Mesaj tarihi: Ocak 11, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2012 Kuzeye daha gitmedim ama daha cok sevecegimi düşünüyorum ben de, Ayrıyetten güneydir, çok güneştir, çok sıcaktır fazla sevmiyorum. Ayrıca ISVEC :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Ocak 11, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2012 barcelona bildigin istanbul. bi ara arabayla kaybolmustuk oha dedim bura ümraniye oto sanayi. sahil kenarinda böyle yuvarlak top gibin yapilar var tarihi binalar var olimpiyat tepesine git güzel. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
maxigenous Mesaj tarihi: Ocak 11, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2012 Barcelona Overrated Barcelonaya yakın; Valencia çok güzel Alicante güzel Madrid sıkıcı madride yakın; Toledo güzel Segovia güzel Andalucia; Sevilla güzel Granada güzel Cordoba muhteşem Ronda harika Cadiz güzel Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Ocak 21, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2012 Phyxinsevgilisi said: Otelin adını da bulurum eger konaklama hakkında belirsizligin falan varsa, her neyse sorabilirsin iste elimden geldigince yardım edeyim. Bayaa özlemişim de iyi oldu ^^ valla ne de güzel olur =) bugün alabildik biletleri 15'i sabahı madrid'e uçuyoruz 26'sı sabahı da barselona'dan geri dönüyoruz ispanya'daki arkadaş şimdi santander-barcelona bileti bakıyor sanırım barcelona'ya da 21'inde gideceğiz. 10 güne sıkıştırmaya çalışacağız bakalım madrid ve kuzeyi olmak üzere ispanya'yı... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Phyxinsevgilisi Mesaj tarihi: Ocak 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2012 Barajas havaalanında iniceksiniz o zaman, alt katta metro var, haritasını buldum onu da atayım; http://www.metromadrid.es/export/sites/metro/comun/documentos/planos/Planoesquematicoingles.pdf Biraz karısık gibi ama bayagı rahat oluyor. Bahsettigim otele gitmek için SOL duragında iniceksiniz. Bu arada metroda bilet aldıgınızda kaybetmeyin, metrodan cıkmak için onu geri atıyordunuz sanırım =) Otel de şu; http://www.hotel-asturias.com/ içi biraz eski tip falan ama yeri merkezi cok iyi, etraftaki en uygun oteldi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Phyxinsevgilisi Mesaj tarihi: Ocak 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2012 Heh otel hakkında yorumlar falan buldum bir de; http://tr.hotels.com/ho117311/asturias-madrid-ispanya/#reviews Öyle yani, başka sorun olursa buyur sor ^^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Ocak 21, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2012 Teşekkür ederim. Daha sorum olur muhtemelen. ^.^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Şubat 17, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2012 selam millet. madrid'de bi nane yok ustelik her sey cok pahali. 1 gece yattik kalktik aranjuez diye bir kasabaya ugradik orda da bi nane yoktu ve sonunda huzuru 200km kusur kuzeyde salamenco isimli ogrenci sehrinde bulduk. bu taraflara gelen olursa diye diyorum madride fazla vakit ayirmamakta fayda var ve salamenco iyi. 1€ya cesit cesit guzel shotlar vardi ustelik festival neyin varmis herkes degisik kostumle dolasoyodu cok iyi denk gelmisiz yol (kiz) arkadasim mizmizlanmasa baya iyi bulurdum kafayi sanirim :p. neyse efendim. bundan soraki patiler icin hostel tavsiyesind bulunacagim bir ara. optum! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BiTcH_oFBaT Mesaj tarihi: Şubat 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2012 maxigenous said: Barcelona Overrated Barcelonaya yakın; Valencia çok güzel Alicante güzel Madrid sıkıcı madride yakın; Toledo güzel Segovia güzel Andalucia; Sevilla güzel Granada güzel Cordoba muhteşem Ronda harika Cadiz güzel çok kişisel yazmışsın barcelona kısmını. barcelona çok güzel kesinlikle. Valencia da güzel ama 1 gün yeter. Barcelona da La Rambla çevresi ara sokaklara gir dolaş filan süper. Madrid çok sıkıcı. Toledo var 1 gün gene max. Bilbao fena değil. Gugenheim filan güzel. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
maxigenous Mesaj tarihi: Şubat 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2012 Eh kişisel yazacağım tabi nasıl yazacağım başka :P Barcelona overrated ve bunda ısrarcıyım. Fazlasıyla pahalı, tehlikeli derecede kozmopolit. Gece 11den sonra bırak ara sokakları La Ramblada bile rahat rahat yürüyemiyorsun. Manasız bir katalan milliyetçiliği var. İnsanlar soğuk. Bir Gaudi dehası olmasa Barcelona'dan fazla bir şey kalmıyor geri. Valencia kesinlikle çok daha "samimi" bir şehir zannımca. Tarihi kısmı oldukça güzel, görece daha ucuz, plajları muhteşem. Bilim parkı alanı dünyanın sayılı mimarilerinden. Kuzey Batıyı göremedim içimde yaradır, o yüzden bask ülkesi hakkında yorum yapamayacağım. Lakin Madridde hemfikiriz pek bir özelliği yok. Ya da keşvetmek için uzun süreye ihtiyaç var. Toledo 1 günde dolaşılır evet ama güzellikleri tarihi bir ömür yaşanır. Eski şehirin tamamı o kadar güzel ve hala hayatta olması çok etkileyici. Bir Cordoba değil tabi. Sıralama yaparsam Cordoba Toledo Valencia Granada Ronda Barcelona Madrid Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dusuncelihayvan Mesaj tarihi: Şubat 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2012 yapmayın yahu Barcelona harikadır. 5 gün geçirdim tadı damağımda kaldı bir ömür yaşarım. Sanatı her yerde hissediyorsun çok enteresan. Barcelona yakınlarında Girona var ufak bir yer 6-7 saatte rahatlıkla gezilebilir ama çok güzel tavsiye ederim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Şubat 18, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2012 su an oviedo dayiz erasmuslularla takiliyoruz bakalim. sali gunu barcelonaya gecicez.(pazara kadar ordayiz) o gune kadar gijon ve bilbao yu gorme ihtimalimiz yuksek. alkolun ucuz olmasi ne kadan guzel bisiymis. saygilarrrr Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Şubat 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2012 Hostel isimlerini ve neyle seyahat ettiğinizi not alabilir misin? Ya da aklında kaldığınca yazar mısın? LUTFEN Muhtemelen ya mart içinde ya nisan sonrasında biz de Barcelona ve civarını gezebiliriz ama işte özellikle ülke içi ulaşım konusu önemli bayağı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Şubat 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2012 He bi de ucuz alkol ilk başta güzel de, sıkılıyor insan, biranın tanesi 50 cent falan mesela Almanya'da ama bir aydır içmedim bile, aklıma gelmiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Şubat 26, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2012 Barselona'yi sevdim. Hava limani bombos ama su an o hosuma gitmedi :p Donunce guzelcene bir yazi yazmak istiyorum fotolu fotolu ya bakalim usenmem umarim. Hostel vs ile ilgili mutlaka bir ozet gecerim burda ama pazartesi gibi. Adios. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2013 Bilbao veya Santander'e Madrid veya Barcelona'dan ulaşım en kolay nasıl olur? Zaragoza'yı pas geçmek ne kaybettirir? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar