bitshifter Mesaj tarihi: Ocak 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2012 tam olarak çözebilmiş değilim daha. bilen varsa burada yardım edebilirse süper olur. şimdi ukulele telleri yukarıdan aşağıya G-C-E-A gitarınkiler ise bildiğiniz gibi E-A-D-G-B-E. kafam şurada karışııyor tutorial videolarının birinde gördüm gitar tabında G üzerinde çalınan bir parça ukulelede ise A üzerinden. bu ayrım neye göre yapılıyor? düzenleme nasıl oluyor biraz yardımcı olursanız çok sevinirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jaffa Mesaj tarihi: Ocak 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2012 G sol A la oluyor. g deki şarkıyı a ya çekeceksen diğer notaları da bir nota inceltiyorsun. tarzında bir yardım mı tam anlamadım ama. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bitshifter Mesaj tarihi: Ocak 8, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2012 yani parça Gde çalınıyorsa Ada çalmanın luzumu nedir? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bitshifter Mesaj tarihi: Ocak 8, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2012 bir de şu var bu fretlerdeki nota matematiği, yerleşiminin bir kuralı var mı? orada da kafam karışıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jaffa Mesaj tarihi: Ocak 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2012 hmmm o tamamen vokale bağlı mesela erkek şarkılarını çalarken ben notaları kendi sesime göre inceltiyorum. diğer türlü pes kalıyor çünkü şarkıyı söyleyemiyorum ok? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ocak 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2012 ukulele ne ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mal Mesaj tarihi: Ocak 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2012 şu yazacaklarımı armoni bilen biri doğrulasın şimdi çalacağın notanın isminin do re yada ahmet mehmet olması önemli. önemli olan sonraki yada önceki notayla arasındaki aralık. normal de her notaların arası bir aralık. bir tek mi-fa ve si-do arası yarım aralık. buna göre ne pes ne tiz kaçacak bir yerden başlayıp orjinal notalarda aralık hesabına sadık kalacaksın. doğru öğrenmişmiyim? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bitshifter Mesaj tarihi: Ocak 8, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2012 mesela gitardaki D akoru ukulelede G7 kafamı bu karıştırıyor. matematiği nasıl bunun? çünkü ben gitar akoruna bakıp ukulelede çalıyorum haliyle de saçma bir hal alıyor çünkü ukulele D akoru çok farklı mesela. her parçanın ukulele akorları da yok tabii... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mal Mesaj tarihi: Ocak 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2012 ben solo için konuştum akoru bilmem Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Frantic Mesaj tarihi: Ocak 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2012 Mal said: şu yazacaklarımı armoni bilen biri doğrulasın şimdi çalacağın notanın isminin do re yada ahmet mehmet olması önemli. önemli olan sonraki yada önceki notayla arasındaki aralık. normal de her notaların arası bir aralık. bir tek mi-fa ve si-do arası yarım aralık. buna göre ne pes ne tiz kaçacak bir yerden başlayıp orjinal notalarda aralık hesabına sadık kalacaksın. doğru öğrenmişmiyim? dogru. ama bahsettigin olay transpoze deniliyor. topic sahibinin de onu yapmasi gerek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jaffa Mesaj tarihi: Ocak 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2012 Mal said: şu yazacaklarımı armoni bilen biri doğrulasın şimdi çalacağın notanın isminin do re yada ahmet mehmet olması önemli. önemli olan sonraki yada önceki notayla arasındaki aralık. normal de her notaların arası bir aralık. bir tek mi-fa ve si-do arası yarım aralık. buna göre ne pes ne tiz kaçacak bir yerden başlayıp orjinal notalarda aralık hesabına sadık kalacaksın. doğru öğrenmişmiyim? ben de doğrulayım :) edik. tuşlarım saçmalıyor bugün Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mal Mesaj tarihi: Ocak 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2012 vay be ne süper adamım doğru bildim sağolun :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ocak 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2012 abi topu topu 7tane nota var bu kadar kasmanıza gerek yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Frantic Mesaj tarihi: Ocak 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2012 bitshifter said: mesela gitardaki D akoru ukulelede G7 kafamı bu karıştırıyor. matematiği nasıl bunun? çünkü ben gitar akoruna bakıp ukulelede çalıyorum haliyle de saçma bir hal alıyor çünkü ukulele D akoru çok farklı mesela. her parçanın ukulele akorları da yok tabii... 4-5 sene oldu dogru hatirlayamayabilirim de simdik gitardaki g7 nasil ukulele de D ye tekabul ediyor? g7 major de bastigin sesler bellidir, d maj(la-re-fa diyez) g7(sol-fa diyez-si-re) ?? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tyrannus Mesaj tarihi: Ocak 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2012 GCEA soprano ukuleleydi sanırım. soprano ukulelede transpose yapmıyodun sanki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deathblade Mesaj tarihi: Ocak 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2012 This. http://www.youtube.com/watch?v=4W0B-1iF6S4 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bitshifter Mesaj tarihi: Ocak 9, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2012 asıl bir diğer sorum da şu. örneğin B teli yok ukulelede B telinden çalınan bir şeyi nasıl ukulelede çalıyoruz? nasıl uyarlıyoruz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
idilik Mesaj tarihi: Ocak 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2012 şöyle bir sayfa buldum, işine yarar mı bilemiyorum. http://www.ukuleleunderground.com/forum/showthread.php?13523-Converting-guitar-chords-to-Uke-chords edit: sorunla ilgili sürüyle adres varmış burada http://www.google.com.tr/#sclient=psy-ab&fhp=1&hl=tr&fhp=1&source=hp&q=how+do+you+convert+guitar+chords+into+ukulele+chords& Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Ocak 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2012 abi ben mi yanlıs biliyorum B teli dediğin sey o tel boiş calınca B veriyo demek deil mi yane B telinde perdeye basınca baska nota calıyuo zaten? http://www.ezfolk.com/uke/Tutorials/1four5/music-theory/ukulele-notes/2-notes.gif yane eger ukeleleni neye gore akor edersen ona gore nota oluyo işte? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Ocak 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2012 buda gitar işte http://www.guitartools.co.uk/images/stories/fretboard-note-chart2.png notalara bakarak cıkar yane Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Ocak 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2012 hatta dogru bakıyosak akorunu ucuncuye gore yaparsan gitarın ust 4 teliyle aynı oluyo işte Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Ocak 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2012 ukulele ne abi, ankaragunucun yeni nijeryali forvetimi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Ocak 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2012 hawaii gitarı bole ufgak gitar kızlar calarken cok seker oluyo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nomsaR Mesaj tarihi: Ocak 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2012 amma kasmışsınız, ukelele çalıcaksan farklı pozisyonlardan çalıcaksın. olayı o zaten aletin. sen E A D G B E tuningdeki pozisyonla ukelele aynı olsun istiyosun ama öyle bişey yapamazsın. olayın transpozeyle de alakası yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bitshifter Mesaj tarihi: Ocak 9, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2012 edit: ben yazana kadar bir ton yazı gelmiş. onları okuyayım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar