Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

gitar notalarını ukuleleye uyarlama ile ilgili yardıma ihtiyacım var.

bitshifter

Öne çıkan mesajlar

tam olarak çözebilmiş değilim daha. bilen varsa burada yardım edebilirse süper olur. şimdi ukulele telleri yukarıdan aşağıya G-C-E-A gitarınkiler ise bildiğiniz gibi E-A-D-G-B-E. kafam şurada karışııyor tutorial videolarının birinde gördüm gitar tabında G üzerinde çalınan bir parça ukulelede ise A üzerinden. bu ayrım neye göre yapılıyor? düzenleme nasıl oluyor biraz yardımcı olursanız çok sevinirim.
Sosyal ağlarda paylaş

şu yazacaklarımı armoni bilen biri doğrulasın

şimdi çalacağın notanın isminin do re yada ahmet mehmet olması önemli. önemli olan sonraki yada önceki notayla arasındaki aralık. normal de her notaların arası bir aralık. bir tek mi-fa ve si-do arası yarım aralık. buna göre ne pes ne tiz kaçacak bir yerden başlayıp orjinal notalarda aralık hesabına sadık kalacaksın.

doğru öğrenmişmiyim?
Sosyal ağlarda paylaş

mesela gitardaki D akoru ukulelede G7 kafamı bu karıştırıyor. matematiği nasıl bunun? çünkü ben gitar akoruna bakıp ukulelede çalıyorum haliyle de saçma bir hal alıyor çünkü ukulele D akoru çok farklı mesela. her parçanın ukulele akorları da yok tabii...
Sosyal ağlarda paylaş

Mal said:

şimdi çalacağın notanın isminin do re yada ahmet mehmet olması önemli. önemli olan sonraki yada önceki notayla arasındaki aralık. normal de her notaların arası bir aralık. bir tek mi-fa ve si-do arası yarım aralık. buna göre ne pes ne tiz kaçacak bir yerden başlayıp orjinal notalarda aralık hesabına sadık kalacaksın.

doğru öğrenmişmiyim?

dogru. ama bahsettigin olay transpoze deniliyor. topic sahibinin de onu yapmasi gerek.
Sosyal ağlarda paylaş

Mal said:

doğru öğrenmişmiyim?

ben de doğrulayım :)

edik. tuşlarım saçmalıyor bugün
Sosyal ağlarda paylaş

bitshifter said:

mesela gitardaki D akoru ukulelede G7 kafamı bu karıştırıyor. matematiği nasıl bunun? çünkü ben gitar akoruna bakıp ukulelede çalıyorum haliyle de saçma bir hal alıyor çünkü ukulele D akoru çok farklı mesela. her parçanın ukulele akorları da yok tabii...

4-5 sene oldu dogru hatirlayamayabilirim de simdik gitardaki g7 nasil ukulele de D ye tekabul ediyor? g7 major de bastigin sesler bellidir, d maj(la-re-fa diyez) g7(sol-fa diyez-si-re) ??
Sosyal ağlarda paylaş

şöyle bir sayfa buldum, işine yarar mı bilemiyorum.

http://www.ukuleleunderground.com/forum/showthread.php?13523-Converting-guitar-chords-to-Uke-chords

edit: sorunla ilgili sürüyle adres varmış burada

http://www.google.com.tr/#sclient=psy-ab&fhp=1&hl=tr&fhp=1&source=hp&q=how+do+you+convert+guitar+chords+into+ukulele+chords&
Sosyal ağlarda paylaş

abi ben mi yanlıs biliyorum
B teli dediğin sey o tel boiş calınca B veriyo demek deil mi
yane B telinde perdeye basınca baska nota calıyuo zaten?

http://www.ezfolk.com/uke/Tutorials/1four5/music-theory/ukulele-notes/2-notes.gif

yane eger ukeleleni neye gore akor edersen
ona gore nota oluyo işte?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...