Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

TTNET Müzik

GERGE

Öne çıkan mesajlar

• Genel Yönetici
http://www.ttnetmuzik.com.tr/#anasayfa

İlk önce TTNET'in TTNET ile doğrudan ilgisi olmayan hizmeti diyeyim. İkinci olarak da üyeliğin bedava olduğunu söylemeliyim. Şarkıları çevrimiçi dinlemek yerine indirmek isterseniz ama paralı, ADSL üyeliğinden bağımsız bu yine. Kablo kullanıcısı olup da ücretsiz TTNET hesabı açarak kullanabilirsiniz yani.

Dur bir, ne bu diyorsanız :

Yerli yabancı bir sürü albüm; yerli neredeyse her şey var, yabancı Blind Guardian, Pink Flody, Metallica filan, bir sürü grup var. 3.000.000 şarkımız var diyorlar ve Türkiye sınırları içinden hepsi bedavaya dinlenebiliyor. İndirmek istiyorsan albümleri şarkı hesabıyla çalışıyorlar. 100 şarkılık paketler satıyorlar, bir paketin ömrü 90 gün Paketler için iki fiyat var, 3TL doğrudan internetten alma, 4TL SMS ile alma (bu durumda parayı Vodafone'a filan ödüyorsun faturanda). Yabancı şarkıları indiremiyorsun ama.

Ses kalitesi hi-fi sistemde kulak bozar, radyo kalitesinden biraz daha iyi gibi. Site de MOG gibi, Rdio gibi yabancı örneklerinden daha kötü tasarlanmış, reklam dolu her yanı ama adblocker kullanarak sorunsuz düzeltiliyor. Yine de arayüz yavaş.

Arşiv Türkiye'den çıkan müzikler konusunda gerçekten çok iyi ama. Bülent Ortaçgil'den Kediler dinliyorum şu anda mesela. Yabancı tarafları pek iyi değil, bu nedenle Rdio gibi servisleri kapatmak bunun için olası değil daha ama onlarda ancak yarısı bulunan bir yerli arşiv var. İşin ilginci MOG'da olmayan Metallica gibi önemli bazı yabancı gruplar burada var.

DRM durumunu tam bilmiyorum, yok sanırım çünkü Linux altında kullanıyorum. Gerçi Fluendo'nun codecleri olduğu için kullandığım makinada, DRM yine de olabilir. Bir şarkıyı upload ettim bunun için, kontrol edebilirsiniz: http://ubuntuone.com/75sXq4BuFwVklvzaZ7oDIx Ses kalitesini de görmüş olursunuz hem.

Radyo özelliği yok ama playlistler hazırlayabiliyorsun.

Böyle bir şey işte.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Şimdi telefon'dan 100 şarkı şeyi aldım da, hemen geliyor. Bir de Sertab Erener'in mp3 classic rock olarak taglanmış geldi =)

Last.fm desteği olmaması da kötü elbette, yarın kalmış yani iş =(
Sosyal ağlarda paylaş

• 7 ay sonra ...
  • Genel Yönetici
Şimdi tekrar üye oldum. Bunu yazdığımda TTNet müşterisiydim, Turksat müşterisiyim şu anda. Ama yeni üyelik alıp kullanabildim, para istemedi hiç bir yerinde üyeliğin.

ADSL lazım değilmiş yani. Reload çalıyorum şu anda, ses kalitesi bir Rdio ya da MOG değil ama =(
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...