NolaxThensbane Mesaj tarihi: Ocak 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2012 öfff benim dediğimle senin dediğin bir değil ki ben anası babası emekli iki cocugunu ünide okutmaya cabalıyan için konusuyorum sen 12haneli ailede ekmek bulamıyanlar için konusuyorsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gangren Mesaj tarihi: Ocak 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2012 lol, tasarı Genel sağlık sigortası diyor, sen belediye fukarayı nasıl doyuruyor diyorsun, hiç mi okumuyorsunuz ya, boş konuşmayın arkadaşlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Ocak 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2012 adam part time çalışmak zorunda insanlar var diyor, ben de diyorum ki part time çalışmak zorunda olanlar için bir sürü ek sosyal destek var. hiç bi derdi tasası olmayan adam keyfine part time çalışıp, ya benim sigortam niye tam yatmıyo diye ağlamasın dedik. ha konu içerisinde hemen bi belediye lafı geçti, "hooop konuyu karıştırıyosunuz" diye çıkışıyon. az akışı takip et, analitik düşün. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gangren Mesaj tarihi: Ocak 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2012 Anlamadığın şu, senin bahsettiğin sosyal desteklerin hiçbirisi, adam akıllı sağlık sigortası sağlamıyor. O sosyal desteklerden hiçbirisi ile şu an SGK'nın sağladığı hizmetleri alamazsın. Beyin ameliyatı, kanser tedavisi, kalp ameliyatı gibi maliyeti yüksek veya takılan protez veya kalp pili gibi parça fiyatları yüksek tedavileri sürekli olarak karşılamaz o sosyal destek. (En fazla 1 veya 2 kişi faydalanır, kalan kesim ne olacak?) Diğer bir nokta da, eğer devlet/yasa "Her çalışanın mutlaka sigortası olmalı." diyorsa, sonra da "Ama part time çalışanlar, primi yatırılmayan kalanı kendisi yatırmalı." diyorsa orada bi saçmalık var demektir. Adamın zamanı (keyfi veya zorunlu bir nedenden) sadece part-time'a yetiyorsa, sosyal destek alacak kitleye giremiyorsa ne yapacak? Eğer bütünlüğü sağlayamıyorsan böyle abuk subuk yasalar çıkarmayacaksın. Çıkarıyorsan da işin iki ucunu da düşüneceksin. Senin söylediğin yok skilled çalışan, yok fukara yardımı yapan belediye, yok kapitalist rejim rekabeti falan tamamen alakasız şeyler. İnsanlara analitik düşün gibi söylemler etmeden, asıl sen büyük resmi görerek düşün bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nomsaR Mesaj tarihi: Ocak 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2012 Gangren said: Adamın zamanı (keyfi veya zorunlu bir nedenden) sadece part-time'a yetiyorsa, sosyal destek alacak kitleye giremiyorsa ne yapacak? Abi yapma gözünü seveyim, ne ekersen onu biçersin full time çalışmaya zorunlu olanlar suçu ne? part time çalışanların hepsi zorunluluktan çalışıyo da, full time çalışanların hepsi keyfinden mi çalışıyo böyle saçma bi eşitsizlik olabilir mi? hayır skilled worker anlayışına ben de karşıyım ama her şeyin bi karşılığı var, part time çalışan okul okuyor vs diyorsun, ben okuyamıyorum o zaman, kişisel tercihle alaklı bi durum o. SGK'nın da ona göre yatmasında hiçbi dengesizlik yok diye düşünüyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Ocak 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2012 O değilde dün Denzel Washington'ın filmi vardı, oğluna kalp nakli için 250k dolar gerekiyordu ve imansız sigortacılar ve özel hastane adamı süründürüyordu, yok sigortan karşılamıyor yok sigorta paketini ufalttık falan diye. Özel sigortalar cidden sakat, hele görüyoruz duyuyoruz Amerika falan bunun en acımasız olduğu yerlerden, yine şükür bizim SGK sistemine. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gangren Mesaj tarihi: Ocak 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2012 Meh, olay daha da dandik aslında. Aile gelirini bildirme, buna göre prim hesaplama gibi can sıkıcı durumlar da var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Ocak 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2012 Çalışan çalışmayan ayrımı olmasın herkes gitsin eşit yararlansın avrupa hesabı kime ne zararı olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Borastus Mesaj tarihi: Ocak 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2012 her şeyi geçtim de şimdi her ay sgk binasına gidip 2 saat para yatırmakla mı uğraşacagım onu anlamadım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gangren Mesaj tarihi: Ocak 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2012 Kendi firmana da ödeyebilirsin büyük ihtimalle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sir.Enis Mesaj tarihi: Ocak 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2012 ne saçmalıyorsunuz anlamadım. örnek vereyim öğrenciyim ailemden para almıyorum öğrenim kredisi alıyorum ayrıca part time olarak koçtaşta firma elemanı olarak çalışıyorum. ay sonuna kadar ağzım kokmaya başlıyor zaten. bide üstüne sigorta parası mı vereyim? alsınlar sigortalarını istedikleri yerlere tıkıştırsınlar.ben yaşama derdindeyim sigortamda öğrenci olduğum için var aslında babadan. 2sini de kullanamycam böle olursa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mino Mesaj tarihi: Ocak 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2012 Devlet zorla sağlık hizmeti satmaya çalışıyor o mevzu da var. Ne SGK ne GSS ne de özel sağlık sigortası istemezsem nolacak? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
odiflame Mesaj tarihi: Ocak 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2012 zamanında buralarda yazmıştık. ssgss kanunun ne olduğunu. birileri herşeye bok atıyorsun demişlerdi. işte tadın bakalım emek sömürüsünün tadını, yüzde elli verdiğiniz oyu :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
batuhan Mesaj tarihi: Ocak 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2012 Eğer burs alıyorsanız devlet bunuda gelir sayıyo ve prim ödemek gerekiyo. Böyle başa böyle tarak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mahmud_mahmudov Mesaj tarihi: Ocak 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2012 Durmak yok yola devam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rotweiler Mesaj tarihi: Ocak 10, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2012 ginaly said: o tarz zor durumdaki kişiler ve aileler için zaten yeterince sosyal destek var. b*k var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genwa Mesaj tarihi: Ocak 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2012 Vay arkadaş, sosyal imkanlar, keyfi part time çalışmalar falan. Şimdi sizin bahsettiğiniz o ülkede çalışmayana da bakıyordur devlet Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rotweiler Mesaj tarihi: Ocak 10, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2012 Saçmalamışsınız topicde iyice... Senelerdir ailemden zerre yardım almıyorum. Yaptığım işi de fakülteden arda kalan zamanda yapıyorum ve çaıştığımda babamın üzerinde em-san dan yararlanmam sahtearlık ve suç. Eee? Ben ne anlyacam geri kalan 15~~ günün parasını maaşımın yarısıyla ödeyince? Nerde o bahsettiğiniz sosyal yardımlar bi gösterin de bilelim. 240 lira aylık KYK diyosanız, 13k ya imza atmakla oluyor o işler. Ha, geliği gibi de gidiyor. Anlamanız için kısaca bir hesap yapayım: 240 KYK ve 450 TL de part time maaşı diyelim. Etti mi sana 690? Hadi 700 de. Hergün 5 TL yol parası. Rahat. En rezil yediğin okul yemeği 5 6 TL. O da etti mi sana sadece haftalık yol + yemek 55 TL? Etti. Okuduğum fakültede haftalık ~~ 25 lira da kırtasiyeye verdiğimi sayarsam. Şimdi geçiyorum ev masrafarına. 420 Lira kira+aidat. Ki bu en ucuza en konforlusu. 150 200 lira da evde yiyosun sadece. Artı faturalar da ~~~60 TL. İşe gidiş gelişim de haftada üç günden 15 TL. 80*4=320 TL Aylık okul. 630 TL ev. Aylık. 60 TL de işe gidiş geliş aylık. NErde sosyallik? Nerde hem okuyup hem çalışmak? Daha SSK'yı yatırmadım ve hastahaneye düştüğümü, hasta olduğumu felan da saymıyorum, çoktan borçtayım... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
escape Mesaj tarihi: Ocak 11, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2012 rotweiler çok iyi açıklamış. ayrıca şu "neden part çalışan adamın hedesini ben ödiyim ne bok yerse yesin" zihniyeti olduğu sürece ne bu ülke gelişir ne bu toplum. dendiği gibi part çalışan insanların %90ı mecburiyetten veya öğrenci oldugundan ve sigortası ödensin diye çalışıyor ki ilerde 90 yaşında emekli falan olmıyım diye.. siz burda bu okuyan ve çalışan öğrencilere, insanlara yardım olacağınıza "banane ne bok yerse yesin" diyosunuz. hümanizmden, hayvan sevgisinden ve iş "insanlık" olunca mangalda kül bırakmayan insanların nedir bu ironisi? biraz tutarlı olun, bu yasa tamamen bi fiyasko oldu ve bazı iş adamlarının ekmeğine yağ sürdü. bunu, hükümete bakınca "normal abi" diye karşılıyosun. bu yasayı da iş adamları meclisten geçirsin diye milletvekillerine vs dayatmadıysa ben de adam değilim. lanet olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar