Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Eve Online neden bu kadar zor?

DareJedi

Öne çıkan mesajlar

Suark said:

yep, gerçi onların gelirlerinin bi kısmı lootlardan ve salvagedan gelıo ama evet öle. Yalnız bu kadar masif deil.

Yani LP,loot vs çıkarıldığında görevde havadan gelen para çok çok fazla deil.1 saate anca 20mil falan yaparsın herhalde.

40-50 civarı geliyor l4 görevden bana 20 değil. loot dahil ama
Sosyal ağlarda paylaş

40-50 iimiş ya. ben bi ara sadece standing için yapıodum da 20 felan göremiodm. loot,lp vs katmadığına eminsin dimi?

mesela eski bi yazı buldum eski ama referans alabiliriz yüzdelerde

http://eve-search.com/thread/1111964

golemle yapıyor missionları,
average saatte 45.6 mil.
bunun %34'ü havadan para ki o da
15.5 mil edio.

Tabi o zamandan bu zamana bountyler artmış missionlar biraz değişmiş olabilir ama, kastettiğim şey havadan gelen para. LP leri ve lootları katmıyoruz.

--- ha lootları katıyoruz demişsin sonra oke.
lootlar önemli değil, onları başkasına satıp onların parasını alıosun. Yani var olan para sana geçio, yeni para satılmıo onda bi sakınca yok. LP de öyle. Çok temiz sistemler.
Ama havadan gelince sıkıntı. İşte oda patlayan gemiler ve plexlerle dengelenmeye çalışıo ama fiyatlara yansıo işte.
CCP buna dikkat etmio olsa çoktan wow gibi olmuştu oyun, sapık gibi enflasyon olmuştu.
İncursionlara LP falan gelmesi lazım, hem gelir decline eder hem enflasyon olmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

yok anlatıcak bişi yokta onda, görev gibi deil incursionlar. enflasyon bakımından yani.
o havadan gelen paranın yani 1 saatte gelen 100milin başka şekilde gelmesi lazım. Ne bileyim module drop olur, gemi verir lp ile bişi verir satarsın alırsın ama böle çok ters.
Sosyal ağlarda paylaş

incursion yapan adam kazandığı parayı nereye harcıyor sence reampage?

3 account için plex alıyorum mesela ben ordan gelen isk ile. biri logistic pilotu, diğeri main account pvp falan da yaptığım. sonuncuyu da orca ile haul için kullanıyorum. 4. accountu açmayı planlıyorum mesela. incursion nerflense o extra accountlara ihtiyacım kalmayacak büyük ihtimalle benim ve dolayısıyla da plex almaktan vazgeçicem o accountlara. yine aynı şekilde bi sürü tanıdığım adam var main characterleriyle nullsec corpta olup, pvp ve plex için gereken parayı incursion için açtıkları alt account ile ödeyen. ordan para kazanamasa bu adamlar ne olacak sence? ya alt accountları ödemeyecek plex ile yada pvpye ayırdığı zamandan ve paradan kısacak. lafın kısası sonuçta ccp kaybedecek her türlü.

şunu desen anlarım ama mesela; vanguardlar çok kazandırıyor assault ve hq ile kıyaslayınca. çok doğru bu. zaten yapılacak olan değişikliklerin de bu yönde olacağını düşünüyorum ben.
Sosyal ağlarda paylaş

DERT3 said:

Suicide Blackbird ler ile faction fitli adamların jamlenip SB ler ile loot yapıldığı söyleniyor incursion fleetlerinde yoksa T2 fitli BS ler ile gelmem zaten.

suicide blackbird olayı öyle bahsedildiği kadar yaygın ve efektif değil. önlemesi kolay ayrıca loot garanti değil. saçma sapan random bi fleet ile takılmadığın sürece çok düşük ihtimal o şekilde gemi kaybetmek.
Sosyal ağlarda paylaş

Zaten sen incursiondan o kadar cok kazaniosun ki butun ihtiyaclarini karsilio kazancin ve ustune cok para kalio benim demek istedigim eger sen hic kayip vermeden o kadar para kazanirsan bu sefer plex satmaya ihtiyacin olmaz boylece piyasada plex satanlarin sayisi azalidigi icin plexin fiyati git gide yukseldi, plex satan genel olarak empireda yasayan vakti olmayan yada isk kasamayan zorlanan kesimdi, ben empiredayken isk kasmak o kadar zordu alt karakterleri kartla odemek zorunda kaliodum mission yaparken yada maden kazarken suanda gider gelir dengen cok bozuk demek istedigim.

Bu artis tabi ki bir gunde olan birsey degil 250m oldugunu hatirliorum ben ki daha eskiler 90 gunluk gametimelarin 300 oldugunu hatirlio ama learninglerin kalkmasiyla baslayan bi hizlanma boyle etkiledi birde soyle birsey var plexlerin dengesini bozan bence , eskiden ben yaptigim marketcilik yada arada bir anomaly ratla complexlerle pleximi karsilayabiliodum fakat dengesiz bir para kasma yolu gelince oyuna benim gelirim azaldi inqursion yapanlarin cok yukseldi boylce ben altcharlarimi kapamak zorunda kaldim incursion yapmadigim icin

O actiklari alt accountlari baska mesleklere yonlendiricekler uretim maden mission yada trade gibi sonucta oyunda tek bir yol yok yada soyle degilmidir eve in ekonomi mantigi bi kaynak ciktigi zaman ortaya orayi zergleyince millet dogal olarak kurumasi lazim olay dogrudan cebe giren nakitle alakali, level 5ler yada complexler gibi markete girise boylece degisken olucak fiyat zaten bounty mantigi sandboxu biraz sekteye ugratio bana kalirsa.

0.0da anomalylerde boyle oldu ilk geldiginde leeche cok musaitdi t3lerle carrierlarla sonra nerf geldi dengelediler.
Sosyal ağlarda paylaş

Plex fiyatinin dengelenmesi icin illa ki incursionlarin fiyatinin dusmesi gerekli degil zaten maden eski haline gelse yeter. Benim derdim plex fiyatininda dusmesi degil simdi ben eskiden yaptigim ayni isle 4 accountu karsilarken simdi karsilayamiorum demek ki enflasyon var o zaman bu demek CCP beni sektor degistirmeye zorluo ama bunun yaninda yeni yarattigi sektorde limitsiz kaynak var, bi ayar lazim ya beni bufflasin ya incursionu nerflesin
Sosyal ağlarda paylaş

Valla ne is olsa yaptik :) madeni plexi marketi missionu hani su oyunda hic buyuk param olmadi zaten ama en cok parayi complexden kazanmisimdir Morsus mihi zamaninda, o zamanda ilk girdigimde tributte rattlesnake fiyatlari 800e kadar variodu 600-700 bpcler gidiodu ben cikarken 390lara dusmustu bpcler ayni dusus bi kac item disinde oteki pith-xlerde felanda vardi, daha sonra level 5 mission yaptim cok az yapabildim ama eskiden beri yapanlarin dediginde gore 100.000LP 100miylon isk ederken simdi 70 e 50e kadar dusmus tabi oda marketle alakali oldugu icin oynak anomaly yaptim bi sure o donem iyidi gelir sonra oda nerflendi sistem kalitesi baz alinarak spawn olmaya basladi,

Uretimlen cok az ilgilendim ama orda kar hep sabit gibi birsey ama urunden urune degistigi icin takip gerektirio ve cok fazla altyapi isteyen bi sektor,

Simdi benim sorunum su ben lowsecte yasiorum suanda bulundugum corpla rutin fleet saatleri disinda bos vaktim var korsan oldugum icin empire bolgesine giremiorum ve bildiginiz gibi lowsecte concord yok pvpye acik yani guvenli degil.

Level 5ler heryerde yok cok cok az yerde var, 0.0 plexleri var ama spawnlar cok az ve 0.0 plexlerinden daha zor yapiliolar karsiliginda dusen lootlar degerli olmayabilio (caldari haric)

Madenler degersiz kazmak cok riskli, level 4 mission hub bulunabilir ama yine yuksek dps shiny ship sokmak cok riskli,

Belt Rat ve Anomallyerin gelir/saat orani cok dusuk,

Capital uretimi gelirini bilmiorum ama on yatirim ve yuksek skill gerektiren bir is (sadece low sec ve 0.0da yapilabilir)

Low sec incursion (Takip edilmesi gereken bir olay surekli deploy gerektirdigi icin pvpden feragat etmek gerekebilir lowsecte logistik daha zor highsece gore)

Suanda sorunum bu ben incursiondan para kazanilmasin demiorum ama bende lowsecte yasadigim yerde (2-3 haftada bi deploy olmak zorunda kalabilioruz pvpnin yogun oldugu yerlere gitmek icin)
kendimi idame ettiricek iski kazanabilmem lazim.
Sosyal ağlarda paylaş

Suark said:

plex fiyatı arttı onu kastediodur, bide inc. nerflenmesi ccp ye neden para kaybı olsun ki?

gelen iskyı lp cinsiyle verse sorun kalmayacak, zaten çok yapan olunca direk decline a girecek karlar.

ayda 3-4 plex yerine 1-2 plex alıyor olucam ben incursionlar olmasa mesela. aynı durumda bi sürü insan daha var. benim isk ile satın aldığım her plexten para kazanıyor ccp.
Sosyal ağlarda paylaş

reampage senin sorununun çözümü çok rahat. başka bi character ile yap incursion. ister hazır satın al, ister sıfırdan train et, ister hazır olan varsa onu kullan. ordan gelen para ile istediğini yapmaya devam edersin rahatlıkla.

aynı dediğin durumda yada çok benzer durumda olan bi sürü insan tanıyorum mesela ben. highsece gelemiyor adam mesela sec status yada savaş vs sebebiyle. alt karakteri ile giriyor incursiona. haftada 1-2 gün takılsa zaten hem plex parasını çıkarıyor hem de pvpde harcayacağını.

lvl4 için öyle söylediğin kadar riskli bi durum yok. bi kere zaten çok abartı deadspace/officer fitli bi gemiye gerek yok ne yaptığını biliyorsan. he olursa biraz daha hızlanır işler ama olmazsa da çok sorun değil. mesela macharielle 40-50m geliyorsa saatte maelstromla da 35-40 geliyor l4 görevler ile. trade hublardan uzak durduğun sürece de o gank işi baya düşük ihtimal.
Sosyal ağlarda paylaş

simdi ozaman bu kadar konusulmusken ve ben son zamanlarda biraz para yapmaya kafa yormusken burda soruyum noobca nası olur diye.

Simdi ben bi tane vexor kullanayım droneboat um olsun missionları hızlı hızlı yaparım yaparken de high slotlarım bos nasılsa salvagelarım diyorum. vexor un recommended skilleri(ki bunu yapmama da bi 4 5 gun var) kasılmıs hali level 3 leri yapabilir mi yaparsa ne kadar hızlı yapar? dominix e binene kadar sadece level 2 mi yapsam? ki o da yaklasık 20 -25 gun surer domiyi ortalama kullanabilmem.Ya da domi kasmak yerine direk medium dronelarımı guclendirip daha fazla tank skilli kassam olur mu? Level 3 lerde kac isk kazanırım saatte yaklasık?

Falan filan ben de iste 2 acc var biri de miner diye kasıyorum. High sec mining yapıyorum arada iste tritanium falan biriktiriyorum bi arkadasla satmadık ucuz geldi yani. Low sec e rushlamama deger mi yoksa high sec de sirin sirin retrieverla takılmaya dewam mı ediyim?

Boyle iste bu noob a bi yardım eli
Sosyal ağlarda paylaş

High sec mining muhabbet felan icin cok guzel getirisi cok tirt ama misal hulka kasip madenci olana kadar ayni surede npc vurucak sekilde skillerine kasarsan incurisonda mininge gore belki 10 kat fazla para var.

I'm a Psychology Grad Student doing a research project on trust between relative strangers, if you send me any amount of isk over 15M, I'll send it back doubled for helping me out. 25B to give out! Thanks!
Sosyal ağlarda paylaş

@screwy
myrmidonla çok daha rahat yaparsın level 3 görevleri, vexorla zor olur. lvl2 görevi salvage yapmaktan bişey gelmez zaten boşver şimdilik onu ileride yaparsın l3 l4 görevlerde. tek account ile aynı anda hem görev hem salvage marauder dışında anlamsız bence, zaman kaybettiriyor çünkü. çift account var demişsin, biriyle temizle diğeriyle salvage yap en rahatı. ona uğraşamam diyorsan görevi biran önce bitirip bookmarkla wreckleri sonrada salvage destroyer/bc yada noctisle gelip temizle. emin ol daha efektif böyle, hele bi de noctis varsa.

droneboatlar kötü seçim değil pve için. drone olayını sevdiysen vexordan sonraki gemin myrmidon olsun. sonrasında ileride dominix, navy dominix veya ishtar falan kullanabilirsin. ama baya bi drone skilli train etmek lazım tabiki, şöyle sentry falan.

en son baktığımda high sec miningin orca desteği ve perfect refine varsa saatlik getirisi 20m ulaşabiliyordu. retrieverla olmaz tabi hulk lazım o iş için. low sec mining barge ile tek başına inmeyi orda takılan bir corpta olmadıktan sonra unut.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...