Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

LCD ekranlar hakkında


Mirage

Öne çıkan mesajlar

Selamlar,

Yahu merak ediyorum nesi var bu LCD'lerin. Az yer kaplıyorlar, düz kareler. Güzel gözüküyorlar.

Ama performansları nasıl? Hakikaten çok farkediyor mu diğer ekranlara göre.

Mesela şöyle orta ayar 17" bir LCD ekran düşünelim.

Bunun max hertz'leri kaçtır?
Kaç dpi'dir?
Renkleri nasıl gösterir?

Kısaca inceliği ve görüntüsü dışında, performansıdaki farkları nedir? Gittikçe ucuzluyor bu meretler.

Yeni bir ekran alırken 19" bir flatron yerine, 17" LCD almak mantıklı mıdır? Sonuçta 19" flatron'un görüntülenebilir ekranı 18" falan. Arada öyle bir çok boy farkı yok. Ama fiyat farkı ve özellik farkı çok.

Hadi bakalım.. Bir de çok şeker bu LCD'ler canım.[hline]Ugly women makes us buy beer,
Pretty women makes us drink beer.
[Al Bundy]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Selamlar Arkadaşlar;

LCD monitörler gerçekten çok şık. Bununla beraber, katot ışın tüpü teknolojisine göre bazı farkları var:

> LCD monitörler kendileri görüntüyü ışıldayarak üretmezler. Bir arka plan ışığı vardır. Dolayısıyla her açıdan net görünemeyebilirler.

> Benzer bir sebepten dolayı renkler her zaman düzgün görüntülenemeyebilir. Renklerde kaymalar olabilir.

> LDC Monitörlerden düzgün görüntü alabilmek için en yüksek çözünürlükte kullanmak gereklidir. Geri bu bir eksi değildir. Bununla beraber, görüntünün değişmediği sürece taranması ve baştan çizilmesi gerekmediği için sabit görüntü gösterirken asla titreme yapmaz.

> LCD Monitörlerde piksel tepki süresi denilen bir kavram var. Gerçi bu süreler 20-25 milisaniyeye kadar düştü; fakat yine de hareketlerde belki anlaşılabilecek bir gecikme olabilir.

> LCD monitörlerin sunduğu görüntüye alışmak zaman alabilir.

> LCD Monitörler çok daha az ısı üretir ve elektrik tüketirler.

> LCD monitörlerde ölü piksel kavramı var. Bazı pikseller bozulabiliyor ve hiç hoş görüntü oluşturmuyor.

Gerçek düz monitörler (LG veya Sony gereçek düz ekran monitörleri üretiyorlar, gerisinde ekran düz; ama içindeki görüntü düz değil. İstisnalar olabilir. Belki Samsung Natural Flat'ler.. ) tercih edecekseniz gerçekten de yüksek miktarlarda para harcamanız gerekecek. Önerim, düz monitörlerden vazgeçmeyin. Gerçekten de çok rahat kullanımı sahipler. Ben kendi monitörümün başında günde 10 saat veya daha fazlasını sorunsuz geçirebiliyorum. LCD lerde ucuzladı; fakat asla kocaman katot tüplü monitörlerimizin yerini tutamıyorlar. Herşey zevke ve paraya bakıyor. Örneğin yeriniz darsa 20 kiloluk kocaman bir CRT yerine 3 kiloluk ve derinlik olarak 20 cm yer bile kaplamayan bir LCD tercih edersiniz.[hline]HeadShot..!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

cok kısa ve öz anlatayım cok note book satın alıp kullandım hep karsılastıgım sorun ekranda belıren kırmızı ve mavı kalıcı noktalar nefret ettım hep aldıgım cevap garantı dısı . v
Ve gelelım bu gune gecen sene bir tane yenı cıkan 15 ınch samsung aldım dıger bır suru modele ragmen bu pahalı modelı sectım ekran kartım 9700 ati bilgisayar 2400 amd ne goreyım ekranın ortası counter da ben hızlı ruhs yaparken blurlasıyor yanı netlıgı bozuluyor bulanıyo ne yaptım cok arastırdım ve ogrendımkı bunlarda kayan nokta oranı dıye bır oran var bu crt lerde yanı tuplu monıtorlerde sıfır yanı 0 ama bu lcd tft lerde 26 dan 50 ye kadar bunu sakın 0.26 0.28 nokta yakınlıgıyla karıstırmayın o netlıgı gosterır bu ıse ekran dahızlı hareket ederken genellıkle fps lerde ekrandakı noktalar gecıkıyor ama neyse gecen gun dogubanktan lcd bır tv aldım 3 gun sonra ondada 3 nokta cıktı sonucda sız bu ısı bırakın en kral 19 ınch normal bır monıtor ben bbır tane flash marka bır sey aldım duz kare ve 205 artı kdv bence cok ıyı alet ha bu arada 15 ınch bır sony de denedım lcd fıyatı 560 dolardı kayan nokta oranı en hızlılardan o bıle basımı dondurdu daha bu teknolojıye cok var bana gore ama bu yazdıklarım benım gıbı fps oynaayanlar ıcındır yok eger word falam calısıyorsanız veya stratejı oyunu falam oynuyorsanız o zaman masının uzerınde seyretmesı bıle zevklı ha bu arada 145 ekr an bır tane pıoner tv satıyorum temız az kullanılmıstır 3 mılyarcık bedava kapan alır
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

LCD monitör ev için uygun değil ofislerde masada çok yer kaplamasın diye kullanılır ama evde gereksiz bence. Hem çok pahalılar hemde oyun oynamaya kalktığınızda hareketli noktalarda iz bırakması yüzünden kullanışsız oluyorlar. Yani şunu düşünün sen o kadar para bayılmışsın almışsın 15" LCD adam senden daha ucuza 17" flat almış oyunda senden daha güzel görüntüyle oynuyor. sende görüntü saha dumanlı görünürken onda net gözüküyor adama koymaz mı bu?[hline]What if the prophecy is true.
Isn't it worth to fighting for?
Isn't it worth to dying for?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...