Dygrogrand Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2003 O 15 sayfalık konuda yazıldı mı bilmiyorum sadece 7. sayfaya kadar dayanabildim okumaya... İlk filmde bazı semboller vardı mesela ; -Nechubannazzar: (yannış yazdım kesin) bir efsane . Efsanede İran'lı imparator(şeyh?)un biri çok toprak sahibi oluo çok zengin oluo ve en sonunda tanrıya karşı gelio tanrı da bunu cezalandırıp herşeyini elinden alıo(sağlık,aşk vs..) sadece parası ve toprakları kalıo... (İnsanlar AI'yi buluo biz artık yaratıcıyız dio ve makineler onların sonu oluo) - Neo : New (Anderson'un kurtulmuş hali yani yeni hali) - Trinity : Bu çok söylendi :) Hristiyanlıktaki Kutsal ruh (Trin), İSa (NEo) Tanrı(Morph) üçlemesi - Eğitim sahnesinde Neonun beyaz içine siyah Morph.un siyah içine beyaz giymesi :(daha sonradan asıl usta olan neo çaylak olan morph. olacağı için) - Cypher :(virüs) ispiyoncu olduğu için - Neoyu evinden cluba çağıran kızın gruptaki kızın dövmesi (white rabbit) :(hani şu allice'in tavşan deliği olayı) - Morpheus :(morph'tan gelio) değişimi sağlayan falan diye bayaa daha vardı hoca anlatmıştı.. bunun gibi semboller neler var ikinci filmde bilenler paylaşırsa sevinirim[hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2003 Nabuchadnazzar baya ünlü bir kraldı ve efsane değil, en azından kralın varlığı kesin ancak söylediğin hikayesini duymamıştım, onun hatta ünlü bahçeleri mi vardı öyle bir şeydi hatırlıyorum tek tük ama... Ayrıca Trinity aynı zamanda latincede 3 demek, neo new, yeni dediğim gibi, morpheus da değişimden geliyor dediğim gibi... Osiris de ayrıca mısır tanrısıdır (last flight of Osiris'den), bu arada trinity bence filmde 3 anlamına geliyor çünkü Ceday'ın önceden söylediği gibi, Trinity Matrix kodlamasında 3'ü temsil ediyor ve ben bunun rastlantıdan ibaret olduğunu düşünmüyorum =)[hline]Antimodes a.k.a Bhaal Pheles. UIN: 123455555 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Grudge Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2003 morpheus rüyalar ve ilüzyon tanrısı gibi bişeyin adı. (ben oyüzden ikinci bir matrix olduğunu düşünüyorum.) fekat ben bu filmin herhangi bir etnik ya da dinsel grubu yücelttiğini düşünmüyorum kesinlikle. pekçok din ve düşünce akımının parçaları kullanılmış. hristiyanlık (neo(isa reborn), trinity(baba, oğul, kutsal ruh)), uzak doğu(dövüş stillerinden tutun da adamların duruşuna kadar, ayrıca daha yüksek bir varoluş ve karvrama düzeyine ulaşma olayı), eski tribal inanış biçimleri(ziondaki "savaş dansı" sahnesi), yunan mitolojisi(persephone ve hades(fransız(?) eleman. marovingean(?). o da tanıdık geldi biyerlerden ama...) zeus, tanrıların babası(the architect)). bunlar benim kısıtlı bilgimle farkettiğim şeyler... fakat bütün bu inanışlar ve mitler pek çok yerde birbiriyle çatışır durumdalar. hepsinin birden fanatiği olmak da olası değil.[hline]Endure. In enduring, grow strong... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ceday Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2003 Abi Matrixte adamlar bütün sahneleri kare kare cekmişler sanki. Aslında izlerken farkedilmeyen tonlarca şey var. Mesela bir de şey varmıs. İlk filmde Neonun şirkete girerken ve çıkarkenki Şirket tabelası değişiyomus. Neo şirketten ayrıldıktan sonra o şirket özelligini kaybediomuymus neymiş. falan filan.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Grudge Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2003 uğraşsan zaten mesela nebucadnezarın havaya uçmasından ya da atıyorum, zionun kapılarını koruyan karizmatik mechten de anlam çıkarırsın zaten... w. kardeşler zeki adamlar vesselam[hline]Endure. In enduring, grow strong... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
behran Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2003 bakın bu ilk filmde k hata ve sadece ben farkettim sanıyorum neo ilk arabaya bindiğinde kahin e gidiyolardı.neo kahinin kadın olduğunu bilmiyodu ama konuşurken "she...." kullandı. nerden biliyodu kadın olduğunu? kimse bişi dememişti?[hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ghaldszar Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2003 Cypher kelimesi de seytanın ismi olan Lucifer' den gelmekte bunu da ben ekliyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2003 said: Antimodes52, 21 May 2003 18:49 tarihinde demiş ki: Nabuchadnazzar baya ünlü bir kraldı ve efsane değil, en azından kralın varlığı kesin ancak söylediğin hikayesini duymamıştım, onun hatta ünlü bahçeleri mi vardı öyle bir şeydi hatırlıyorum tek tük ama... hline]Antimodes a.k.a Bhaal Pheles. UIN: 123455555 Babilin asma bahceleri dünyanin yedi harikalarindan biridir.[hline]R4 Assasin Alex'i Elensar Cold as Corpse. nukbasliklikiz, 25 January 2003 21:03 tarihinde demiş ki : silin o goril i Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2003 said: Antimodes52, 21 May 2003 18:49 tarihinde demiş ki: Nabuchadnazzar baya ünlü bir kraldı ve efsane değil, en azından kralın varlığı kesin ancak söylediğin hikayesini duymamıştım, onun hatta ünlü bahçeleri mi vardı öyle bir şeydi hatırlıyorum tek tük ama... hline]Antimodes a.k.a Bhaal Pheles. UIN: 123455555 Babilin asma bahceleri dünyanin yedi harikalarindan biridir.[hline]R4 Assasin Alex'i Elensar Cold as Corpse. nukbasliklikiz, 25 January 2003 21:03 tarihinde demiş ki : silin o goril i Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2003 said: UrZa, 22 May 2003 01:25 tarihinde demiş ki: Bane(Sonda gözüken şahıs): Corrupted File Adamı ezdin be.[hline]R4 Assasin Alex'i Elensar Cold as Corpse. nukbasliklikiz, 25 January 2003 21:03 tarihinde demiş ki : silin o goril i Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Berk Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2003 Neo => oNe Kimse yazmamış[hline]Do you ever think of me And get lost in the memory When you do, I hope you smile And hold that memory a while… Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gimli Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2003 Nebûkadnezâr, Babil'e en parlak zamanını yaşatmış kraldır. Efsaneyle, İranla bir alakası yok bildiğim kadarıyla[hline]Volfied, 04 May 2003 08:18 tarihinde demiş ki: A mug of ale, and a fine tale! Gimli yönetti Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sabonis Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2003 jim lee icq bağlanıyor mu senden, bağlanıyorsa proxy atıversene Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Smith Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2003 said: Berk, 22 May 2003 22:55 tarihinde demiş ki: Neo => oNe Kimse yazmamış[hline]Do you ever think of me And get lost in the memory When you do, I hope you smile And hold that memory a while… E zaten herkes bilio bunu hem MTV de P.O.D nin matrix için yaptii soundtracki izlediysen ordada gorursun Neo yazio 3 harf yan yana bir şekilde daha sonrada harfleri yerinden oynatip one yazio ayni harflerle....[hline]This is our war and we are the soldiers.... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KARAMURAT Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2003 abi sonuç bol effektli bir fiction action filmi dahada kurcalamayın tadında kalsın :)[hline]Thief of Paticik Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fiercewind Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2003 said: LvL_Sabo, 23 May 2003 01:03 tarihinde demiş ki: jim lee icq bağlanıyor mu senden, bağlanıyorsa proxy atıversene ciddi ciddi okuyodum aniden koptum ya naalaka :D[hline]karpuz, 30 April 2003 11:46 tarihinde demiş ki: abi aşmış bişey o cici bebe ------------------------------------------- Bu aralar ordunuzun arttığını görüyorsanız bilinki ben imzalarda gördüğüm her linke tıklıyorum.E bi zahmet artık Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jankis Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2003 ya da THOmas aNdErsOn dan the one çıkıyo ![hline]so much to live for so much to die for Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jankis Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2003 nebükadnezar babil kralıdır ve gördüğü rüyaları unutmaktadır .. morpheus da nitekim geminin kalkışı sırasında şöyle bişiy sölüyo:"dün gece bi rüya gördüm fakat unuttum" işte oraya bi atıf var[hline]so much to live for so much to die for Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Silphatos Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2003 aaa thOmas aNdErsOn çok güzelmiş[hline]Silphatos Iceheart - Locus@NBL Synthetic Intelligent Lifeform Programmed for Harm/Android Trained for Observation and Sabotage Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mysterio Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2003 said: jankis, 23 May 2003 19:44 tarihinde demiş ki: ya da THOmas aNdErsOn dan the one çıkıyo ![hline]so much to live for so much to die for the one ı THO ONE die yazıosan haklısın ama biz öle yazmıoruz hehe bi e daha lazım..[hline]Kontrolsüz GÜÇ,GÜÇ değildir.. ICQ [email protected] #MiX.gen.tr# Admin Mixer MiX Editör olmak için ICQ'ma gelin... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fiercewind Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2003 said: SilphatosIce_, 23 May 2003 19:54 tarihinde demiş ki: aaa thOmas aNdErsOn çok güzelmiş[hline]Silphatos Iceheart - Locus@NBL Synthetic Intelligent Lifeform Programmed for Harm/Android Trained for Observation and Sabotage yada ONE ı ONEO diye :=P[hline]karpuz, 30 April 2003 11:46 tarihinde demiş ki: abi aşmış bişey o cici bebe ------------------------------------------- Bu aralar ordunuzun arttığını görüyorsanız bilinki ben imzalarda gördüğüm her linke tıklıyorum.E bi zahmet artık Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLaQ Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2003 Thomas aNderson olsun sizin hatrınız için :)[hline]-= Myrlur Ownz Jo0 =- Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Relovine Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2003 Nebûkadnezâr efsanevi bir Babil kralıdır benim de bildiğim kadarı ile. Ve Saddam Hüseyin in de yanılmıyorsam Kuzey Irak tümenine verdiği isimde Nebûkadnezâr dır.Bildiğimiz gibi Saddam Hüseyinde Babil kralının hayranı idi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar