Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

kolonoskopi olucam korkuyorum!

tinu

Öne çıkan mesajlar

bence full anestezi isteyerek büyük hata yapmışsın. narkoza bizim halk çıtır çerez gözünde bakıyor ama çok testisli bir olay. bi ton sinir hücresi kaybediyorsun ve her narkoz alışında vücudun daha bir çükümbikleşiyor. sen bir de her yıl kontrol şart demişsin. her yıl narkoz mu alcaksın? yapma etme sinir sistemi laçka olur. bir de uyuyup uyanamamak var. özel hastanede vurup duruyorlar narkozu ama adam gibi kontrol ettiler mi? bi ton hormon testi yapılması gerekiyor o iş için ama bizde pek iplenmiyor açıkçası.

ne diyim haberleri bekliyoruz
Sosyal ağlarda paylaş

operasyon yarın sanırım. çok geçmiş olsun. çok rahatlayacağın bir sonuç alacağını umuyorum. ekşi sözlüğe sen de göz gezdirmişsindir ama şu yorumları gene de buraya koymak istedim. kolonoskopi ile ilgili bunlar dışında da negatif olmayan yorumlar vardı ama en kısalarını alıntıladım. moral olması dileğiyle...

''hiç bir şekilde kabus olmayan şey.. uyutuyorlar, özel giysi giydiriyorlar.. hiç bir şey hissetmiyorsunuz.

önceden içilen sıvının (bkz: fleet) tadı da iğrenç değil.. emedur içip o sıvıyı içince mideniz de bulanmıyor.''

''korkulmasına gerek olmayan, işlem bittikten sonra hiç bir sıkıntı hissetmeden hayatına devam edebildiğiniz ufak operasyon. aynı zamanda öncesinde size verilen ilaç, sağlam kafa yapmaktadır.''

''sözlükte pek iç açıcı "methiye"leriyle karşılaşılmasa da, medicana ankara'da son derece kolaylıkla halledilebilen kabus. ne genel ne de lokal anesteziye gerek duyuluyor, sedasyonla gayet rahat bir operasyon geçiriyorsunuz. hatta tereddütte bile kalabiliyorsunuz, lan acaba yapmadılar mı diyerek. ne operasyon anında ne de sonrasında zerre bir acı, bir rahatsızlık duymuyorsunuz, sadece biraz mahmurluk o kadar. gece boyu yusuf attıktan sonra bu muydu diyeceğim aklıma gelmemişti.''

''çok zormuş, çok acıtıyormuş, ağrılı oluyormuş vs. vs. lafları dikkate almayın. bugün sabah saatlerinde girdim ve yakaşık 20 25 dakikada bitti. gaz sancısından başka hiçbir ağrı ve acı hissetmedim. verilen ilacın etkisiyle biraz saçmalamışım doktora. doktor bağırsağı şişirmek için gazı verince bağırmışım birazcık hafiften gülerek. doktor da sormuş "gülüyormusun ağlıyormusun" diye. ben de "baştan çok korkuyordum ama eğlenceli birşeymiş bu" demişim**paravanın arkasında bekleyen annem söyledi bunları.

şaka bir yana korkulacak hiçbir şey yok. söylenenlerin aksine öncesinde bağırsağı boşaltmak için verilen ilaçların da tadı çok güzeldi, bebek şurubu gibi bir kokusu vardı. en ufak bir rahatsızlığınız varsa gidin yaptırın. kesinlikle utanmayın, çekinmeyin, korkmayın. erken teşhis herşeyden
önemli.''
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...