Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Cmos Error

Cuce

Öne çıkan mesajlar

Merhaba sevgili patiler.

cmos error defaults loaded hatası alan her şirin bilgisayar kullnıcısı gibi bende, önce jumperı bi yana aldım resetlesin diye. olmadı.

sonra bateriyi cıkardım. olmadı.

bateriyi değiştirdim. olmadı.

garip kısmı, makinenin cmos error vermesi böle 15 20 dakka falan sürüyo, öle siyah bekliyo bekliyo sonra kendini resetleyip cat diye acılıyo ve cmos error veriyo.

hatta bi seferidne setupa girip cd den bootla diyip save and exit dedim car tekrar acıldı cdden bootladı windows yükledim driver yükledim canavar gibi calıstı hersey. hatta yükleme sırasındaki 2 bootda sorunsuz cat diye gecti gitti.

şimdi ana kart m2n32 sli deluxe, ve ben buna bıkac ay once beta bır bios yükledim, belki işlemci alıcam yenı diye. onun dısında bi garipliği yok aletin.

şimdi bir sebepten dolayı böyle bir sorun yasıyorum. su anda yine öle beklemekten sıkılsında bi acılsın diye bekliyorum, acılında usb'den bios'update2i değiştirmeyi deniycem asus ezflash kullanarak.

baska birşey geliyormu aklınıza?

ps: cmos error sorusu hala devam ediyodu pilmil dinlemeden.
Sosyal ağlarda paylaş

Anakart üzerindeki cmos memory zarar görmüş, yazma/okuma hatası veriyor... Geçmiş olsun. Anakartın yenisine sağlık.

Şimdi Bios ile Cmos'u karıştıran olur, eee açılıyo makine der, demesin.

Bios sabit bir yazılımdır. Bu yazılım makine her açıldığında okunur. Okunurken de bios, çok düşük miktarda bir hafızayı up eder anakart üzerinden. (Ramler üzerinde değil...) Bu up edilen hafızadan (Cmos) bios için yapılandırılmış ayarlar çekilir. Hangi disk üzerinden başlatılacağı, onboard cihazlar aktif edilecek mi, Com1 3f8h mı 2f8h mı kaynağa sahip olacak diye hep burada tutulur ve o pil sayesinde sürekli güç beslemesi aldığı için de sıkıntı çekmez, hafızasındaki veriler kaybolmaz.

Cuce'nin durumu çok ekstrem bir durum. O küçücük hafıza cortlamış. Değişme gibi bir şansı bulunmamakta bildiğim kadarıyla. O yüzden anakartın yenisine sağlık. Geçmiş olsun...
Sosyal ağlarda paylaş

saolun arkadaslar, şimdi en son bi cpu paremeter recall olayınıda deniycem. içimde kalmasın.

sizin onayınızlada, ben iddaa ediyorumki elimden geleni yaptım, ama demekki mümkün değilmiş. yoksa benım beceriksizliğim değil. bakalım artık geri kalan mallara uyan ana kart bulabilcekmiyiz.
Sosyal ağlarda paylaş

senko said:

cnm benim ya..

Hah hah bundan bahsediyordum.

TEŞEKKÜRLER SENKO (tu)

Eskiden harddisklerin arkasında olurdu bunlar, köle mi efendi mi onu seçer, windows kurar bişeyler yapardık. Eskiden dediğim proleterya olduğumuz dönemler, şimdi gerçek bir burjuvazi gibi teknik servise emanet ediyoruz bilgisayarlarımızı.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...