Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İsveçli otomobil üreticisi Saab, mahkemeye iflas başvurusunda bulundu

paramecium

Öne çıkan mesajlar

Selam,

said:
Vanersborg Bölge Mahkemesi, Saab Automobile'in sahibi Hollandalı Swedish Automobile'in Üst Yöneticisi Victor Muller'in, Saab'a potansiyel Çinli yatırımcılardan taze kaynak sağlamada başarısız olunması üzerine, mahkemeye şirketin iflas başvurusunu yaptığını açıkladı.

Swedish Automobile'in, Saab'ın önceki sahibi Amerikalı General Motors'un (GM) başı dertteki markayı kurtarmak için sunulan bütün önerileri çevirmesinden sonra iflas başvurusunda bulunmaya karar verdiği belirtildi.

GM'nin tutumunun, Çinli Zhejiang Youngman Lotus Automobile şirketinin, Saab'ın yeniden organize edilmesinde finansman sağlanması görüşmelerinden çekildiği anlamına geldiği kaydedildi.

GM, Çinli otomotiv üreticilerinin teknoloji lisanlarına ulaşmasını istemiyor.

Swedish Automobile, mahkemenin iflas başvuru dosyasını onaylamasını ve kısa sürede Saab Automobile için yediemin atamasını beklediğini bildirdi.

Saab, Eylül ayında da iflas korumaya başvurmuş, Vanersborg Bölge Mahkemesi, para sıkıntısı çeken şirketin, daha fazla fonu nasıl garanti edeceği ve operasyonlarına nasıl devam edeceğinin açık olmadığı ve iflas koruma başvurusunun işlemeyeceği gerekçesiyle başvuruyu reddetmişti.

Tedarikçileri, ödeme yapılmadığı için yedek parça teslimatlarını durdurunca Saab, nisan ayında İsveç Trollhattan'daki fabrikasında üretimi askıya almak zorunda kalmıştı.

Saab, geçen yıl General Motors tarafından Swedish Automobile'e 74 milyon dolar nakit, 326 milyon değerinde imtiyazlı GM hissesi karşılığında satılmıştı.

Şirket, geçen yıl yalnızca 30 bin araç satabilmişti.

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

hikayeleri inanilmaz acikli bi hal almisti, yonetim kurulu resmen son 1 senedir sirkete 8-9 kez res cektiler. Her seferinde ayri sevindim de son demlerinde GM artik fazla bastirdi ozellikle cin deki yatirimcilar fazla israr edince...

cok yazik oldu. yeni 9.3, 9.2 falan harika olma potansiyeline sahip araclardi.

lanet gm.
Sosyal ağlarda paylaş

niye abi bence bugün duyduğum en güzel haber,eğer saabı alırsa gözümde mercedesden hiçbir farkı yok,doğru stratejilerle yemin ediyorum mercedes gibi parlar yıldızı,sadece otomobilini yapma,yap otobüsünü sür piyasaya %70 türkler alır,yap minübüsünü %80 türkler alır süper bir haber bence,marka kalitesi kıyaslamasında 1-Mercedes 2-Saab 3-Volvo gerisini boşverin o kadar sevindim yaniD:
Sosyal ağlarda paylaş

yalniz saab in alinmasina gm in kostek koymasinin sebebi zaten saab in GM bunyesinde arac uretmeye baslayali beri tum platformlarini ,motorlarini, elektroniklerini ve diger patentli hedelerini GM den kullanmasiydi. GM bu sebepten dolayi saab in cin e satilmasini engelledi.

neden simdi baska bi yere satilmasina razi gelsin?

saab (n) , a car company everyone loves, but nobody drives.
Sosyal ağlarda paylaş

İş yatmış almıcaz demiş Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün
http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/19513339.asp
bakan said:

Ben SAAB'ın satın alınması konudaki görüşümü daha önce açıkladım. Tabii ki SAAB'ı kalitesiyle, teknolojiyle, elbette söyleyecek bir şeyimiz yok. Ama dünyada çok yaygın bir marka değil SAAB. Belki şu andaki iflas sürecindeki bilinirliği, üretim sürecindeki bilinirliğinden daha fazla oldu. Yani markalaşma yolunda bilinirlik önemliyse iflas eden bir şirket olarak bilinmesi daha ön planda oldu.”

Bakan Ergün, daha önce AA'ya yaptığı açıklamada, SAAB'a ilişkin, “Bu marka dünyada tutmuş bir marka değil ki, ne tutmuş, yani SAAB'ın dünyadaki potansiyeli nedir? Türkiye'de kaç tane SAAB görüyorsunuz? Gördünüz mü? Yani bin tane var mı Türkiye'de SAAB marka otomobil? Dolayısıyla, İsveç'te markalaşmasını, dünya çapında markalaşmasını oluşturamamış bir markanın satın alınmasının bize çok büyük bir katkısı olacağını ben şahsen düşünmüyorum” görüşlerini paylaşmıştı
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...